Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kannabis

Kiistejijä

Millaisen rangaistuksen saa jos ite joskus käyttänyt tai kokeillut ja tyyliin yhen sätkän antanu toiselle henkilölle???Ystäväni kanssa tästä kinattu kun hän väittää että se on linnaan lähtö ja mä että sakoilla selviää.Siis ihan yleisesti puhuimme ja keskustelimme kannabiksen käytöstä ja rangaistuksista Suomessa kun tosta aineesta niin paljon kohistaan.

16

182

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jack Daniels

      Elinkautinen kuristushuonetta siitä Suomessa tulee. Hollannissa ei saa yhtään mitään. Kannabis on ilmeisesti paljon vaarallisempaa Suomessa kuin Hollannissa.

    • Kiistelijä

      No tuskin ny sentään.....muutenhan puol suomea olis kuritushuoneessa:)))))

    • sfesfsev

      sakkoja

    • rauhanpiippu

      60 e sakko on mahdollinen hallussa pidosta ja käynti kamarilla ei pahempaa.. en tajuu tota passaus juttuas? : D

    • eihajuakaan

      Kannabiksesta tulee eri puolella Suomea erilaisia rangaistuksia. Helsingissä toi voi olla sakkojen arvonen asia, jossain korven keskellä susien ympäröimänä (lue:Kehä III ulkopuolella) taas joku turhantärkee uskovainen käräjätuomari pistää sut istumaan törkeästä huumausainerikoksesta, koska olet välittänyt huumeita, eli olet diileri. Periaatteessa lakia voi tulkita niin, että ilmaiseksikin kaverille antaminen on täysin sama kuin tuntemattomalle huumeiden myyminen. Et se on ihan herran haltuun mitä siitä voi tulla.

      Käytännössä kuitenkin suurimmalti osalti tulee sakkoja. Niin ja tulevat sotkemaan sun kodin v*ttuilun vuoksi.

    • PajatsoPalaa

      Eivät sotke kotia, eivätkä enää tee kotietsintöjä pienistä määristä. Mutta yleisestikin väärä luulo, että kotietsinnöissä sotketaan kämppää. Hyvin siististi katsovat paikat, paitsi syytä epäillä myynnistä ja kätkemisestä ja tuhansia euroja huumekaupoilla ansaittua rahaa.

      Muutaman kympin sakot, ei putkaa, ei pidätystä.

      En tosiaankaan käsitä tuota, yhden jointin antamista tai mitä lie kirjoititkaan.

      Yritä keksiä parempia kysymyksiä.

      Hyvää kesää sinulle!

      Älähän pelkää, jos sinulla on paniikkihäiriöitä, mene ihmeessä lääkärin puheille ja hae muutenkin itsellesi apua asiaan.

      • eihajuakaan

        Eikö enää tule kotietsintöjä pienistä määristä?! Olen hämmästynyt. Erittäin hyvä uutinen. Sivistys saapuu Pohjolaan.

        Ehkä joku vuosi voisi harkita ainakin Suomessa lomailua, ellei peräti muuttoa.


      • ....................

        ehkä hesassa eivät tee kotietsintää jos vähän on hallussa, epäilen kyllä että tekevät. muualla suomessa aivan tasan varmaan tekevät jos pienikin nippi taskusta löytyy.

        ps. en pidä poliisia syllisenä tähän hommaan. lakia ne valvoo. paskaakin lakia.


      • Ei kannata muuttaa
        eihajuakaan kirjoitti:

        Eikö enää tule kotietsintöjä pienistä määristä?! Olen hämmästynyt. Erittäin hyvä uutinen. Sivistys saapuu Pohjolaan.

        Ehkä joku vuosi voisi harkita ainakin Suomessa lomailua, ellei peräti muuttoa.

        Siinä kaivaa vaan itselleen haudan omakätisesti. Lomalla kannattaa korkeintaan käydä.


    • Kiistelijä

      Tarkoitin jutullani ihan yksinkertaisesti sitä että miten vähäisestä kannabiksen antamisesta/myymisestä rangaistuksen saa.Että pitääkö sen olla ihan säännöllistä ja suuria määriä vai voiko häkki heilahtaa jo muutamasta sätkästä tai grammasta ainetta.Ja entä jos ei ole mitään todisteita.....et jos joku vaan nimettömänä soittaa ja kertoo et se heppu myy huumeita mutta jos kyseiseltä henkilöltä ei mitään löydy,entäs sitten!!!

      • eihajuakaan

        Toi yhden jointin antaminen on diilaamista. Siis periaatteessa, lain tiukimman tulkinnan mukaan. Tuskin siitä nyt kukaan mitään sanoo, ellei mene itse kiekumaan poliiseille kovaan ääneen, että "niin joo ja kaiken lisäksi annoin sätkän kaverille!" Varmaan siitä jotain tulee jos riittävästi sillä poliiseja ärsyttää. No, koita. Kävele poliisiasemalle tunnustamaan. Sillähän sen näkee. Ei ne muuten jotain yhden jointin antamista saa tietoonsa.

        Kävelin yömyöhällä tyjää katua ja ylitin tien punasilla valoilla kun missään ei näkynyt yhtään autoa, jalankulkijaa, ihmistä. Saankohan sakot tuosta? Ainoa miten voin sen tietää on mennä tunnustamaan se poliisilaitokselle. Ei kiinnosta niin paljoa, että menisin.


    • No eipä juuri mitään

      Riippuu poliisista. Jos jäät jointti poskessa kiinni, niin tulee korkeintaan huomautus tai pienet sakot ja lähtee varmaan jointti maahan.

      Linnaan pääsee sitten jos on isot määrät kannabista hallussa. En muista kuinka iso määrä pitää olla mutta vissiin törkeään huumausainerikokseen tarvitaan noin kilo hyvänlaatuista hamppua.

      Ei noista mainitsemistasi asioista seuraa juuri mitään. Ainakaan täällä keskisuomessa päin ei ole pahemmin rapsahtanut sakkoja isompaa. Jos on höveli kyttä niin selviää puhuttelulla ja ottavat jointin pois jos siinä on mitään enää jäljellä.

    • Ystävää uskova

      Paljon poltteleva ystäväni on sanonut, että sen halussapito tai polttaminen on laitonta, mutta pilvessä oleminen on käytännössä täysin laillista (ellei aja). Sinut saatetaan ottaa tutkittavaksi ja aina saadaan todennäköisesti selville oletko polttanut viimeisten 4kk aikana, mutta ironista siinä on juuri se, että sinua ei voi enää siinä vaiheessa rangaista..

      • Noin kauan?

        Kyllä minä olen kuullut että vakituisesti polttavilla kannabis voi säilyä elimistössä pisimmillään vain noin kaksi kuukautta lopettamisen jälkeen.

        Riippuu tietysti aineenvaihdunnasta ja harrastaako aktiivisesti liikuntaa vai ei. Kannabiksen hajoamistuotteet poistuvat elimistöstä nopeammin jos harrastaa liikuntaa, eikä laiskottele jatkuvasti.


    • Kiistelijä

      Korostan tässä jutussani etten ite ole aineen kanssa missään tekemisissä,en ole ikinä etes kokeillut,saati myyny tai antanut ainetta kenellekkään vaan ihan yleisesti ystäväni kanssa tästä aiheesta ja rangaistuksista puhuttu.Toki tunnen ihmisiä jotka satunnaisesti käyttää ja olen kuullut juttuja että joku uhkailee käräytyksellä ym.jonkun riidan seurauksena.Eäälle ystävä pariskunnalle käynyt niin että ero edessä ja naisen tuttava hänen miehelleen hommannu jostain sätkää ja nyt tämä mies uhkailee käräyttää sen myyjän jolta sen sätkän ostanu mut tuskimpa tosta isompaa tulee.Kai nyt jotain konkreettisia toditeita pitää olla esittää eikä vaan sana sanaa vastaan.

    • no jos poliisisedälle menet ja myönnät tän kaiken, niin varmaankin huumausaineen käyttö- ja lievä levityssyyte luvassa. en suosittele, vaikka rangaistus tuskin mihkään satoihin euroihin nousee.. nihkeitä on kyllä noi H-merkintää seuraavat päihdekontrollit, esim. jos sulla on ajokortti niinse lähtee etkä saa sitä takasin ennenku oot kussu pari keretaa purkkiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2434
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2143
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1788
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1581
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1556
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1515
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1478
    8. 54
      1340
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe