Yhteiskunnan taloudellinen ahdinko!

tunarit

Mistä johtuu se, että yhteiskunnalla on yhä vähemmän resursseja yhteisten asioiden hoitamiseen? Verot ovat korkeammalla kuin koskaan aikaisemmin ja veronvalvontakin ainakin työtä tekevän kansanosuuden suhteen on tiukempaa kuin koskaan. Siitä huolimatta yhteiskunnalla ei ole varaa pitää huolta omista heikompiosaista.
- Olen pohtinut näitä asioita jo pitempään, että mistä tämä kaikki johtuu.
Ehkä yksi suurimmista syistä voisi olla siinä, että kaikkia parhaita voimia ei käytetä kun palkataan henkilökuntaa yhteisten asioiden hoitamiseen. Hyvin usein ellei melkein poikkeuksetta esim. ruotsin kielen osaaminen ohittaa laajemman asiatiedon kun virkamiehiä rekrytoidaan yhteiskunnan kannalta tärkeisiin virkoihin. Näinollen suomalaisten asioita eivät hoida yhteiskunnan terävimmät aivot vaan hyvin usein joku suomenruotsalaista taustaa oleva henkilö joka on oppinut molemmat ns. kotimaiset kielet suhteellisen hyvin. Ja, miksipä ei olisi oppinut esim. suomen kieltä siinä missä synnynnäinen suomenkielinenkin koska asuu ja elää sen kielen ympäröimänä aamusta iltaan.
Sitten kun tällainen henkilö on käynyt oman "apartheid"-systeemin suojaavan koulunsa ja saanut siellä huippunumerot niin mikä on ettei työpaikan haussa ohittaisi synnynnäistä suomenkielistä.
Kun seuraa mediaa niin sieltä selviää kuinka korkeampaan koulutukseen on moninkertaiset mahdollisuudet päästä jos on ruotsinkielinen. Viikko sitten Yle uutisoi kuinka noin 25 prosenttia suomalaisista (suomenkielisistä) pääsi korkeampaan koulutukseen (yliopistoihin) kun taas vastaavasti ruotsinkielisistä melkein puolet (käytännössä huomattavasti enemmän) pääsi korkeampaan koulutukseen. Ja jos tämä ei riittäisi niin ruotsinkielisille on sen lisäksi varattuna suuri määrä, huomattavasti enemmän kuin väestönosuuttaan vastaava määrä aloituspaikkoja kiinteistöjen kautta. Kun tällainen jatkuu vuodesta toiseen niin jokainen ymmärtää, että jokaista virkaa ei täytä terävimmät aivot vaan virka on mennyt sellaiselle joka olosuhteiden ansiosta on oppinut molemmat ns. kotimaiset kielet suhteellisen hyvin.
Suomalainen kielipolitiikka pitää hyvää huolta ruotsinkielisen väestön urakehityksestä ja heidän hyvinvoinnistaan. Maksajina ovat useimmiten suomalaiset veronmaksajat jotka eivät saa parhaita aivoja asioidensa hoitamiseen.
Tämä näkyy valtion ja kuntien huonoja taloutena.

- Olisikohan aika muuttaa suomalaista kielipolitiikkaa vastaamaan nykypäivän vaatimuksia? Suomen nykyisestä kielipolitiikasta hyötyy ainoastaan meidän naapurimaamme Ruotsi ja meidän pieni hyvinvoiva kielivähemmistömme.
Tämä näkyy meidän arkipäivässämme kun ruotsalaiset kauppaketjut ja rakennusliikkeet valtaavat pikkuhiljaa koko Suomen. - Ja miksi ei valtaisi koska kaikki on valmiina tarjottimella, kieli ja lainsäädäntö sekä meidän pikku vähemmistömme valmiina apuun.

1

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niinpä!

      Tuntuu, että ruotsalaisuuden asian ajo on tärkeintä vallanpitäjillemme. Kaikki muu saa väisty sen tieltä, kuten hallituksen muodostamisfarssi osoitti.

      Keinotekoinen kaksikielisyys vie taloudellisia ja henkisiä resurssejamme hulvattomasti vuosittain.

      Asummeko todella SUOMESSA?!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2711
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1165
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      94
      1151
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1094
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1021
    6. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      943
    7. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      42
      845
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      38
      817
    Aihe