Assembly on tietoturva-asia

jekura

Assemblyn ymmärtämistä tarvitaan lähinnä virusten tutkimiseen, kun vaikka muuntaa ajettavaa binäärikoodia (tai miten sitä nimitetäänkään?) assemblyksi ja sitten hakee siitä viruksen merkkejä jollain erikoisella hakutoiminnolla, ja lukee siitä mitä se virus tekee. Tai joskus nettisivuilla tulee vastaan ohjelmia jotka ovat melko varmasti viruksia ja assemblya osaava voi yrittää tulkita vaikka sitä, mikä ip yrittää tehdä bottiverkkoa tms.

Lisäksi esiintyy väitteitä että joskus ohjelman sisimpiä silmukoita saa tehokkaammiksi assemblyllä, mutta lieneekö tuo vanha tieto jos c kääntäjien optimoinnit on jo niin kehittyneitä ettei maksa vaivaa. Ehkä jos sen sisimmän silmukan käsittelemässä datassa on joku säännönmukaisuus, joka riippuu ohjelman käytännön käyttötarkoituksesta, jota kääntäjä ei pysty huomioimaan, koska kääntäjä olettaa satunnaisen syötteen?

Jos jossain on pakko käyttää elektroniikkaa joka on 1970-luvun tasolla, niin ehkä siinä assembly on paikallaan. Näin saattaisi olla esim. jos joku erikoisella tavalla valmistettu elektroniikka toimii 500 asteessa, valtavassa säteilyssä tai mikroskooppisessa laitteessa joka kulkee pitkin verisuonia.

2

138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ass-embler

      Assemblyn ymmärtämistä tarvitaan prosessorin rakenteen ymmärtämiseen. Tai toisin päin, prosessorin rakennetta tutkimalla oppii assemblya. Erittäin hyödyllinen taito, kaikki älyä sisältävä elektroniikka ja tietotekniikka kun perustuu prosessoreihin tänäkin päivänä.

      Assembly on tietokoneen ohjelmoinnin kivijalka, perusta jonka tuntemalla ymmärrys tietokoneista ja tietotekniikasta nousee aivan uudelle tasolle.

      Vaikken ole assemblya työssäni tarvinnutkaan kuin satunnaisesti sulautettuja järjestelmiä ohjelmoidessani niin olen silti ikionnellinen että joskus tuli asiaan hiukan syvällisemmin tutustuttua. On yksinkertaisesti kiva tietää miten tietokoneet toimivat.

    • Vanhaparta

      Ass-emblerin kommenteista sen verran että taidan olla tasan tarkkaan samaa mieltä.

      Onnekseni on matkan varrella tullut vastaan muutama projekti, jossa on ollut ihan pakkokin tehdä assemblykoodia ja lämmöllä niitä muistelen. Assembly on ainoa kieli, jonka kanssa tuntee todella olevansa "puikoissa" ihan itse ilman välikäsiä.

      Sitä joskus toivoo että voi kun tulisi vielä joskus vastaan jotakin, jossa assemblyn käyttö olisi perusteltua, mielellään siihen ryhtyisi. Tahtoo vaan tuo tehokkuusajattelu olla päällimmäisenä nykyisin. Vähällä vaivalla pitää tulla paljon koodia ja jos kone ei jaksa vääntää, niin laitetaan isompi kone. Siihen ajatusmalliin ei assembly kovin usein ole paras keino. Eräskin Z80 projektini kesti kuukauden päivät ja onnistui oikeinkin hyvin, olisiko siitä jotain neljä kiloa tullut koodia ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1750
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1339
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1229
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      10
      1143
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1085
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1056
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      5
      1040
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    Aihe