Vaihteeksi asiaakin tälle palstalle

asiaa palstalle

Eilen tuli TV:stä kakkoselta hyvä ohjelma, joka kertoi teiniäitiydestä. Jos ohjelma jäi katsomatta, niin kyseinen ohjelma on katsottavissa YLE-areenassa 7 päivän ajan.

http://areena.yle.fi/video/1312393442422

Kaikkien teiniäitien ja varsinkin teiniäideiksi haluavien olisi syytä katsoa kyseinen ohjelma. Katsokaa ensin tuo ohjelma ja teiniäideiksi haluavien kannaattaa miettiä sen jälkeen uudelleen, että vieläkö haluatte teineinä äideiksi.

13

267

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äiti-92 & lapsi -08

      Kyllä. Täyttä asiaa. Voi kun Suomessakin tehtäisiin tällaisia road trip:ejä teiniäidiksi haluaville. Niin mielelläni puhuisin järkeä sellaisille tytöille. En tunne yhtään teiniäitiä, joka suosittelisi tätä kenellekään. Hyvä niin!

    • PoikkeusVaiSääntö

      No jokaisen oma asia kuitenkin. Minusta on tyhmää, että ihmiset tulevat tänne sivustolle vartavasten mollaamaan nuoria vanhempia ja sanomaan ettei heistä ole siihen. Koko palsta on muutenkin täysin turha ja mielestäni olisi hyvä poistaa kokonaan. Lisäksi pyytäisin huomioimaan että KAIKKI "teinivanhempia" koskevat "dokumentit" on tehty nimenomaan provosaatioksi, jotta nuoret käyttäisivät kumia. Eivät kaikki nuoret vanhemmat ole välttämättä huonoja ja ongelmissa. Itselläni ja Miesystävälläni on 6kk poika, Olen 18 ja hän 19. Elämme omilla rahoillamme, itse hoidamme lastamme yms. Eikä ongelmia ole ilmennyt! Olimme jo aiemmin säästäneet kesätyörahoista ja lahjarahoista ym. "aloitusrahaa" jotka olivat tarokoitus säästää myöhempään elämään. Sitten tulin raskaaksi, päätimme muuttaa yhteen, mies käy töissä ja opiskelee, minä hoidan lastamme ja opiskelen avoimenyliopiston kursseja ja lukiokursseja etänä. JA HUOM: VANHEMPIEN LOMPAKOLLA EI OLE KÄYTY. Ja molempien opinnot sujuvat hyvin. Ja Mieheni saa työstään tunti provisio palkan, joka on minimissään 500 e/kk mutta useimmiten hän tienaa lähemmäs 2000 e.

      Tietenkin, voi olla että olemme poikkeus. Ja Teineille suosittelen miettimään tekojaan ajoissa, kumi on kiva =) ellei ole OIKEASTI valmis olemaan vastuussa pienen ihmisen elämästä.

      • äiti-92 & lapsi-08

        Kirjoitat ihan niinku teiniäitiys olisi jotenkin ihannoitava asia. TOTTAKAI kaikki teinivanhemmuutta käsittelevät ohjelmat tehdään sellasiks "provoiks", koska teinivanhemmuus ei ole toivottua! Hyvänen aika sentään oot 18,ei millään pahalla, mutta luulis sun jo tajuavan. Tässä sen taas näkee että ikä on vain numero..

        Juu ei, läheskään kaikki teiniäidit ei ole mitenkään huonoja. Ei äitiys ole millään lailla ikäsidonnainen asia. Mutta onko järkeä alkaa tekemällä tekemään lapsia siinä iässä? Varsinkin kun harvemmin ne teinisuhteet on niin vahvalla pohjalla. Lapsen tulo pistää välit muutenkin ajoittain kireäksi. Lapsi ei ainakaan suhdetta kasassa pidä, että sen takia sitä on ainakin turha lähteä tekemään että olis ikuisesti sen ihkun poikkiksen kans yhes.

        Meilläkin menee hyvin. Asutaan miehen kanssa vuokralla. Hän on töissä ja itse valmistun vartijaksi. Sossun luukulla emme ole joutuneet käymään eikä kummankaan porukat kustanna meidän elämistämme, ihan itse kaikki maksetaan. Ainut tuki mikä tulee, on asumistuki. Rahaa kuluu just niin paljon kun sitä tulee, ylimäärästä meille ei juuri jää. Mutta en valita. Koskaan ei ole ollut pulaa mistään.

        Meillä lapsi sai alkunsa ehkäisystä huolimatta ja luojan kiitos mulla on ihan täyspäinen mies, joka ei siinä kohtaa ottanut jalkoja alle tai painostanut mua mihinkään ratkaisuun. Mietittiin pitkään mitä tehdään (lähinnä annetaanko adoptioon vai eikö anneta) ja lopulta synnytyssalissa, vähän 16-vuotis synttäreitten jälkeen mä päätin asiasta ja pidettiin lapsi.

        Jos voisin palata ajassa taaksepäin, antaisin adoptioon. Se olisi ollut oikea ratkaisu meidän kaikkien kohdalla. Me rakastetaan meidän nyt 3-vuotiasta lasta enemmän kuin mitään ja senpä takia juuri se adoptio olisi ollu parempi. Lapsi olisi saanut paremmat lähtökohdat elämälleen (vanhemmat, joilla parempi taloudellinen tilanne kuin meillä) ja me oltaisiin saatu elää nuoruutemme ja hoitaa opiskelumme. Varmasti lapsen pois antaminen olisi ollut rankkaa, mutta ennen kaikkea rakkaudesta lastamme kohtaan me se päätös oltaisiin tehty.

        No, nyt asiat on niinku on ja näillä mennään eteenpäin. Ja ihan hyvinhän meidän perheen asiat on. Mutta en todellakaan suosittele tätä elämää. Jos vain voisin niin mielelläni vaihtaisin muutaman sanan teiniäidiksi haluavien lasten kanssa.


      • -_-

        "Olimme jo aiemmin säästäneet kesätyörahoista ja lahjarahoista ym. "aloitusrahaa" jotka olivat tarokoitus säästää myöhempään elämään."

        Ne on kuule aika helvetin pieniä summia ne summat, joita nuoret ovat lahjarahoista ja kesätyörahoista "säästäneet". Loppujen lopuksi on todella pienistä rahoista kysymys, jotka eivät riitä juuri mihinkään, kun ruvetaan elämään omaa ja itsenäistä elämää.

        "joka on minimissään 500 e/kk"

        500 eurolla kuukaudessa ei pärjää edes sinkku ja lapseton yksinasuva ihminen puhumattakaan nyt useammista ihmisistä tai perheestä.

        "mutta useimmiten hän tienaa lähemmäs 2000 e."

        Jos näin on, niin tuolla summalla pärjää jotenkuten, mutta tuolla 500 eurolla kuukaudessa ei pärjää kyllä mitenkään.


    • KKOne::

      Oikeastaan minua inhotti siinä ohjelmassa se yksi tyttö, joka poltti sätkää "tekoraskauden" aikana... Se kertoo jo sen että hän ei välitä tulevan lapsen terveydestä ollenkaan.

      • äiti-92 & lapsi-08

        No sellasia äitejä löytyy ihan niitten täysikästenkin joukosta.


    • KKOne.

      Tiedän. Heidän arvomaailmansa on aivan pielessä ja heillä ei ole yhtään järkeä päässä. Miksi tehdä lapsi maailmaan jos ei välitä lapsen terveydestä pätkäänkään? Lapsi kun tulee siitä kärsimään ennen pitkään..

      • äiti-92 & lapsi-08

        Totta. Jos ei pysty siitä paheesta edes raskaus- ja imetysajaksi päästämään irti, niin se kertoo kyllä aika paljon. Siinä elämäntilanteessa pitäis pystyä priorisoimaan asioita vähän.


      • strytyt
        äiti-92 & lapsi-08 kirjoitti:

        Totta. Jos ei pysty siitä paheesta edes raskaus- ja imetysajaksi päästämään irti, niin se kertoo kyllä aika paljon. Siinä elämäntilanteessa pitäis pystyä priorisoimaan asioita vähän.

        voi lapsiparkoja,tulevia nuorisorikollisia ja narkomaaneja.


    • dwpd

      Noniin katsottu on.Juu olihan tytöt nuoria,mutta heille annettiin vain kaikesta negatiivisesta kuvaa.Mihin jäi ne hyvät hetket ja olisi viety heitä myös onnistuneiden perheiden luo. Tehty video niin ettei kukaan näe hyviä puolia.Mutta likat oli kyllä liian nuoria..

    • 13+17

      ei kyllä liity aiheesee milläälailla mutta mikä kappale on kohassa 28.04? jäi vaivaamaa :D

    • Miesope

      Tytöistä nuorempi oli 14-vuotias ja kasvoiltaankin ihan lapsen näköinen, vaikka tupakkaa vetikin.

      Sen ikäisillekö pitäisi esittää kannusavia asioita raskaudesta???

    • 24041993

      Ei mitään kannustavia asioita raskaudesta vaan aborttiin kaikki 14- vuotiaat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3108
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1265
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1251
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1056
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      52
      947
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      914
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      826
    Aihe