Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

kaapelimodeemi?

huoneistokaista nyt

Miten se eroaa ADSL:stä tai valokuituliittymästä? Pitääkö olla modeemi kuten ADSL:ssä?
Olen muuttamassa ja luulen, että siellä on kaapelimodeemi. Selviää tietysti myöhemmin, muutan vasta loppuvuodesta. Ikinä minulla ei ole ollut kaapelimodeemia!

6

1883

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nimetön.

      Kaapelimodeemissa verkkoliikenne kulkee kaapeli-TV verkon kautta operaattorille, kun taas ADSL-tekniikassa liikenne kulkee puhelinverkon kautta.

      Molemmissa tekniikoissa täytyy olla modeemi. Modeemin saa liittymän avauksen yhteydessä, joko vuokralle tai sen voi ostaa omakseen.

      Käytön kannalta ADSL:n ja kaapeliyhteyden välillä ei ole suuria eroja. Toimivat siis peruskäyttäjän kannalta samoilla periaatteilla.

      Kaapeli tukee suurempia nopeuksia kuin ADSL. ADSL:n maksiminopeus on nykyisin käytössä olevalla tekniikalla 24 mbps, kaapelilla voidaan saavuttaa useiden satojen mbps nopeuksia, joskin operaattorit yleensä tarjoavat max. 100 mpbs nopeuksia.

      Kaapelin luotettavuus lienee käytännössä samaa luokkaa ADSL:n kanssa.

      Kaapeli on yleensä edullisempi kuin ADSL.

      Kaapelin nopeuteen saattaa vaikuttaa naapurin latailut (kerrostaloissa), koska liikenne kulkee jo talon sisällä samaa kaapelia pitkin (kaapeliverkko on alunperin suunniteltu TV-kuvan lähetykseen ja jakeluun, ei kahdensuuntaiseen tiedonsiirtoon, toisinkuin puhelinverkko). Tällä ei tietääkseni käytännössä ole yleensä merkitystä.

      Kaapelimodeemien valikoima on pieni ja hankkiminen on hankalampaa. Kaapelimodeemeita saa käytännössä vain operaattorilta (olet siis operaattorin armoilla kaapelimodeemin mallin ja ominaisuuksien suhteen). Ei liene suurta merkitystä peruskäyttäjille. Kaapelimodeemeihin voidaan liittää ADSL:n tapaan langattoman verkon tukiasema.

      • 87k

        Eli mun modeemi/liittymä toimii missä tahansa Turun alueen kaapelitalaoudessa?

        Koska eikös tuossa tekniikassa se "nettisignaali" lähetäteä "kaikkiealle" kun taasen normaali ADSL:ssä se tulee vain omaan töpseliin.

        Meinaan ainakin meidän talon jakamossa menee jokaisen asunnon antennijohto yhteiseen jakajaan, josta lähtee paksumpi johto ulos talosta, kellarissa ei siis ole mitään "nettikonetta" joka lähettäisi netin vain meidän asuntoon.

        Eli miten tuo toimii?

        Ilmeisesti kun ostan josksu uuden modeemin, pitää se jotenkin "parittaa" liittymäni kanssa, että osaa käyttää oikean henkilön nettiä?


    • Kuka neuvois

      Apua, miten saa wlan-verkon pois käytöstä?

      • PL

        Ota WLAN-purkista virrat pois.


      • PL

        Tai kytke tietokoneen langaton verkkokortti pois päältä. Käynnistä-> Ohjauspaneeli ->Verkko- ja jakamiskeskus-> Muuta sovittimen asetuksia


    • PL

      ADSL on kuin sinun oma yksityisovi, joka vie vain sinut kotoa "ulos" eli nettiin. Sama kuidussa.

      Kaapelilaajakaistaliittymä eroaa em. siten, että jokainen alueen käyttäjä saa käyttää valtavan suurta ovea, siitä mahtuu useampi yhtäaikaa "ulos" eli nettiin. Näin ollen muiden käyttäjien toimet vaikuttavat toistensa yhteyteen, eli kärjistetysti verkko on juuri niin hyvä kuin huonoin siihen liittynyt asiakas. Vanhat taloverkot, vanhat (rikkinäiset) modeemit, (operaattorin) vanhat runkokaapelit/runkolaitteet, kaikki nämä vaikuttavat yhteyteen. Jokaisella on kuitenkin oma yksityinen turva-avain, jota käyttämällä ovesta pääsee ulos (ja sisään), eli modeemi ja sen MAC-koodi. Ilman ko. avainta liikennöinti ei onnistu.

      Kaapeliliittymässä pitää olla kaapelimodeemi, jonka saat operaattoriltasi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2444
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1798
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1591
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1525
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1488
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      88
      1305
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe