Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Taekwondo vaiko Jujutsu (Hokutoryu)

Aloittelija6263

Kumpi olisi parempi harrastus jossa kunto paranee ja kilot tippuu nopeammin? Itsellä aikeissa aloittaa kumpijompi harrastuksista ja joskus kisoihin mennä sekä minkälaisia harjoitukset niissä on? Mitä varusteita Taekwondoon tarvitsisi ja paljon maksaisi...

21

1929

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • McPuni

      Ju-Jutsu harjoituksistani on niin kovin paljon aikaa, etten ala kertomaan, väärin menee kuitenkin.

      ITF Taekwon-do:n puolesta vastaan, että otteluvermeet (alasuojat, hammassuojat, hanskat ja jalkasuojat) maksanevat yhteensä siinä sadan ja puolentoista sadan euron väliin.

      Molemmat ovat hienoja lajeja, TKD:sta sanottakoon, että urheilumielessä WTF (olympia-) TKD:ssa saa varmasti ihan kyllikseen, ITF:ssäkin saa kilpailla, mutta painotuksena se ei ole aivan niin vahva. Molemmissa tyylisuunnissa on kansallisesti ja kansainvälisesti paljon kilpailuja tarjolla.

      ITF-TKD:n treenit menevät yleensä about kaavalla lämmittelyt -> venyttelyt -> potkutekniikkaa -> liikesarjoja -> sparria -> loppulämmittelyt -> venyttelyt. Toki eri osa-alueita painotellaan eri tavalla eri aikoina, viime vuoden villitys kevätkaudella oli potkutekniikka, jota sai sitten ihan koko rahalla väkertää.

      Syksyllä alkavat alkeiskurssit maksanevat 70-80€ ja sillä siis saa treenata jouluun asti. Normaalit kausimaksut ovat samaa luokkaa puolivuositasolla, joten aivan konkurssiin näillä ei taida päästä.

      Lisää tietoa edustamani seuran toiminnasta löytyy esimerkiksi seuran sivuilta: http://ekstkd.fi/ tai ITF instituutin sivuilta: http://www.itfinstituutti.fi/

    • Aloittelija 6465

      Eli kummassa sinun mielestäsi tulee kuntoilua enemmän? Ja onko iällä kisoissa väliä vai pelkällä painolla? Eikös taekwondo painotu enemmän potkimiseen sekä hokutoryu lukkoihin ja kaikkeen muuhun. Miten meni niissä hokutoryun harkkojen kulku? Joensuussa (missä asun...) olisi wtf/kukkiwon tyylisuuntaa tarjolla setä hokutoruy:tä...

      • virkaver

        Hokutoryussa katsotaan vihreästä vyöstä eteenpäin hyvin tarkasti lyöntejä ja potkuja. Jos niissä ei ole "impaktia" niin se on sitten seuraavalla kerralla uusiksi. Tyypillisesti homma menee niin, että leirien (ja siten vyökokeiden) jälkeen ainakin Helsingissä kouluttaja kertoo, että tuli sellaista palautetta leiriltä, että lyönnit ja potkut ovat ihan hukassa. Sitten pari viikkoa treenataan lyöntejä ja potkuja erityisemmin.

        Tekniikoista ei tunnuta pitävän niin suuresti. Shihan Tenhunen nimitti jujutsutekniikoita taikatempuiksi. Sitten kouluttajilta kuulee, kuinka shihan Väntär oli kuullut jonkun tehneen ikkyun, eli kyynärlukon puukkoa vastaan tositilanteessa. Seurauksena shihan oli huutanut tyypille, että millainen idiootti se oikein on kun vaarantaa itsensä ja muut sillä tapaa. Ja kyse on kuitenkin tekniikasta, jota kuuleman mukaan väännetään 1. danin kokeessa kyllästymiseen asti.

        Hokutoryussa ei ole katoja


    • McPuni

      Hmm, itse treenasin WTF Taekwondoa Varkaudessa ja siellä kyllä pukkasi ihan yhtälailla itsepuolustustreeniä kuin muistelisin Jutsuissakin olleen. Tässä on nyt tietenkin hyvä noteerata, että seuroilla on varmasti eroja.

      Mutta karrikoiden luonnehdintasi on varmaan aika lähelle oikeaa suuntaa, TKD ei ole tunnetuin heitoistaan ja mattonuhjaamisestaan. Vastaavasti potkuja ei varmasti jutsuissa treenata, varsinkaan WTF TKD:n verrattuna nimeksikään.

      Kyllä minä näkisin mielessäni TKD:n enemmän kuntoilua hakevan vaihtoehtona, mutta mikäpä sinua estää testaamasta vaikkapa kaikkia mainittuja :) Sillä saat varmasti parhainta tietoa. Ei se ole oikeastaan niinkään lajista kuin treenarista kiinni.

    • alottelija xiv

      Ok, thänks!

    • Jujursu 1.kyu

      Hokuto ryu jujutsu on monipuolinen ja tehokas laji, potkuissa pitkään treenanneet ovat todella taitavia ja tehokkuus oikeissa tilanteissa paljon suurempi kuin Tae Kwon dokalla.
      Jujutsussa tasitellaan kaikilla alueilla, lyönnit, potkut, heitot, lukot kuristukset, sidonnat, ottelut, aseuhat ym
      Tae kwon do on kilpalaji ja harvassa seurassa opetellaan itsepuolustusta, jos jotain tehdään niin vähän sinne päin.
      Monessa Tae Kwon do seurassa Hokuto jujutsun mustat vyöt ovat olleet kysyttyjä opettajia ja heitä on pyydetty pitämään ip-leirejä, tämä kai kertoo jotakin.

    • Ippo-75

      Olen nähnyt kun Tae kwon don suomen mestari sai korvilleen ruskean vyön jujutsukalta, kyyti oli kylmää ja yksipuolista mättöä, sopivat asian jälkeenpäin ja Tkd mies myönsi että oli paljon huonompi. Pisteitä ei jaeltu.

    • McPuni

      Kaksi edellistä kannanottoa ovat valitettavasti lähinnä dicksize -osastoa eivätkä pidä asiasisällöltään paikkaansa.

      Lajien vertailua ei siis kannata tehdä suunpieksännän, vaan salilla lajiin perehtymisen kautta.

    • Vanha jujutsuka

      Asiasisältö edellisessä viestissä pitää kyllä paikkansa. Esim. Risto Väntär jujutsu 7 dan on käynyt monessakin Tae kwon do seurassa vetämässä itsepuolustus-seminaareja.
      Myöskin 70-80 luvun vaihteessa Ave veti itsepuolustusleirejä Tae kwon do ja Karateseuroille.
      jujutsun peruskursseile osallistui aikoinaan myöskin useampi karaten ja Tkd:n ylempi vyö, hakiessaan omaan lajiinsa itsepuolustustekniikoita, eräs karateka kävi oranssiin vyöhön asti jujutsussa ja suoritti sen jälkeen oman lajinsa mustan ja rupesi vetämään karateseurassaan itsepuolustustunteja.

    • McPuni

      Eihän ekumeenista yhteistyötä sovikaan vähätellä, mutta annetulla ehdolla "Kumpi olisi parempi harrastus jossa kunto paranee ja kilot tippuu nopeammin?"

      Uskaltaisin väittää, että itse treenisisällön hiplaaminen on, jos ei nyt vallan tarpeetonta, ainakin ulkona viitekehyksestä.

      Tässä nyt päästää namedroppailusta pienellä aasinsillalla asian ytimeen, jonka voisin, monen muun tavoin, kiteyttää sanomalla, ettei se ole lajista niinkään kiinni kun harjoittelijasta.

      Mutta koska olen sisimmissäni myös nillittäjä, lienee pakko kuitata tuohon minkä lahin treenaaja teki mitäkin vastakaneettina yksinkertaisesti kysymys. Kuinka monta entistä Karatekaa/Jujutsukaa löytyy TKD:n riveistä nykyään? Mie voin yhden nimetä heti, se lukee tuossa viestin yläpuolella ;)

      Mutta, vitsikkyys sikseen. En näe mitään mieltä moittia lajia toistansa paremmaksi, kaikki lajit ovat sinänsä yhdenveroisia, eikä sillä ole niin kovin väliä mitä treenaa, kunhan treenaa.

    • Nämä kysyjät

      varmaan tajuavat mitä tulee kun kysyy laji x vs. x juttuja vain toisen lajin palstalta..

      Monet fiksut seurat lajista riippumatta hakevat oppia muista lajeista, luonnollisesti mahdollisimman kokeneilta sellaisilta. Jos jättäisi tekemättä näin sen takia ettei tarvitsisi myöntää toisen lajin plussia ja omien taitojen/lajin miinuksia olisi se typerää tiedon hukkaan heittämistä.

      Tottahan tuo on, että WTF tod. näk. tarjoaa enemmän kunnon kohotukseen sopivia treenejä. Ei se lukottelu ja sen sellainen ole fyysisesti niin rasittavaa. Tietysti hokutoryussakin sparrataan ja tehdään muuta lihaskutojuttuja. Tuskin kellään kunnon kohotus on siitä kiinni, joten varmaan kannattaisi tehdä päätös ihan muilla perusteilla. Kenties, miten haluaa kisata? Säännöthän näissä on kuin yöllä ja päivällä..Eikä sen kannalta kumpi on parempi vaan kumman kokee kiinnostavammaksi.

    • Aloottelija

      Alotin sen jujutsun, enkä pettynyt ole yhtään. Harjoituksissa oppii helposti, tehdään muitakin juttuja kuin vain hokutoryuun liittyen, hyviä lihaskuntoharjoituksia ynm.

    • McPuni

      ^onnittelut hienosta päätöksestä ja tsemppiä kampittelu-uralle!

    • heijeonmooyaedohanso

      Joo ei kannata mennä takewondoo, jos ei oo käyny lukioo

      • Roppe

        Kuules mie olen 14 vuotta ja olen taekwondossa ja mulla on punamusta vyö. Ja oon muka käyny lukion??? No en oo. Ja sinänsä munki piti päättä 4 vuotiaana, menenkö taekwondoon vaiko jujutsuun. Ja en ole katunut päätöstäni. Oikeastaan 4 vuotiaana en vielä ymmärtänyt mitä tarkoittaa taekwondo tai jujutsu. Sanoin vain että että ehottomasti taekwondo. HYVÄT IHMISET MENKÄÄ TAEKWONDOON! Se on kivaa!!!!!!!


      • Esko A
        Roppe kirjoitti:

        Kuules mie olen 14 vuotta ja olen taekwondossa ja mulla on punamusta vyö. Ja oon muka käyny lukion??? No en oo. Ja sinänsä munki piti päättä 4 vuotiaana, menenkö taekwondoon vaiko jujutsuun. Ja en ole katunut päätöstäni. Oikeastaan 4 vuotiaana en vielä ymmärtänyt mitä tarkoittaa taekwondo tai jujutsu. Sanoin vain että että ehottomasti taekwondo. HYVÄT IHMISET MENKÄÄ TAEKWONDOON! Se on kivaa!!!!!!!

        no ahoooooo


    • 4 3

      Yleisesti ottaen taekwondo on noista se urheilullisempi ja kilpailupainotteisempi laji. Hokutoryussa keskitytään enemmän itsepuolustukseen, vaikka toki siinäkin pidetään kunnosta huolta ja järjestetään kisoja.

    • eiapina

      No taekwondohan on sellaisten epäonnistuneiden alikessujen herrakerho jossa treenivetäjät harhaisesti kuvittelevat että heillä olisi jonkinlainen kasvatusvastuu ihan aikuisharrastajistakin. Joka kurssista näyttäisi seulovan kaikkein tyhmimmät jatkamaan jotka eniten tottelevat. Melkein kaikkihan tietenkin lopettavat lyhyeen. Kuuleman mukaan myös helluntailaiset olisivat enemmistössä ja siltäkin taholta tulisi aivopesua. Omakohtaista kokemusta on olen vuosia salilla seurannut touhua sivusta tunnen vuosien takaa tyyppejä, niin en suosittelisi kenellekään. Tunnet itsesi apinaksi jos menet itsetunto-ongelmaisten hurskastelijoiden komenneltavaksi. Armeijassakin saa kyllä sitten totella ihan tarpeekseen kunnon harrastuksiakin on olemassa. TKD=surkuhupaisaa touhua!

    • jujutsuka

      Hyvä päätos alottaa jujutsu!

    • tkd1

      Taekwondo on olympiaurheilua, jujutsu on itsepuolustuspainotteista.

      Taekwondon harrastajat potkii paljon paremmin kuin jujutsu ja jujutsu lukottaa.


      Jos haluaa oikeasti fiksuja vastauksia kannattaa kysyä täältä:
      www.potku.net

      Taekwondoa haukutaan, koska se on erikoistunut potkuihin ja kilpaurheiluun, eikä edes yritä olla sellaista "mättöä" kuin vapaaottelut sun muut vapaaottelun tyyppiset lajit.

      Kovin paljoa ei kannata kuunnella "kumpi ja kampi tappeli, kumpi voitti", kun ottelut riippuu aina ihmisistä ja heidän taustoistaan, ei lajeista.

    • 83911555892

      Ei kumpikaan, paskoja molemmat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2384
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      60
      2114
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      100
      1951
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1682
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1602
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1466
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1440
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1400
    Aihe