Pyhä Henki

Jumalan oma

6

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Brina

      Pyhäksi Hengeksi kutsuttu jumalallinen voima on kaikkein vähiten ymmärretty. Se on mystisoitu milloin miksikin ja sen saamisen itselleen sanotaan olevan erityislahja Jumalalta.
      Mielestäni Pyhä Henki eli yksinkertaisesti Henki on se jumaluuden muoto, joka sallii kaiken ilmentymisen, kuten mm. tämän materiaalisen maailman. Se on kaikkien energioiden alkulähde, "kvanttikenttä", tyhjö tai nollakenttä, energioiden tasapaino, pimeä energia tai mitä nimitystä tahansa siitä käytetäänkin. Se on kaikessa ja kaikkialla ja ilman sitä ei ole mitään ilmentynyttä. Se toimii erottamattomasti maailmankaikkeuden suurimman voiman eli Rakkauden kanssa, joka myös on jokaisessa ja kaikessa, vaikka emme tiedostaisikaan sen läsnäoloa itsessämme emmekä näkisi sitä maailmamme tapahtumissa.

      Vaikka aloittajan nimimerkki "Jumalan oma" viittaa tietynlaiseen uskonnolliseen katsomukseen ja vähän särähtää omissa korvissani eräänlaiseksi itsekehuksi, niin toivoisin silti palstan avomielisiltä keskustelijoilta heidän omia mielipiteitään tästä jumaluuteen liittyvästä mielenkiintoisesta aiheesta "Pyhä Henki".

      • .

        Ylläpitäjä Henki.


      • dbvebb

        Raamatussa ne "pyhät henget" olivat ihmisiä, samoin "enkelit", ne olivat ihmis-lähettejä, "jeesukset" kansan pelastajia(rooman vallan alta) j.n.e.
        Kun arkiset asiat ja luonnolliset tapahtumat mystifoidaan taikauskoisten ihmisten toimesta opeiksi ja uskomuksiksi niin saadaan taruista, legendoista ja luonnollisista taphtumista aikaan sellainen sekasotku, jota ei selitä auki edes armeijan vahvuinen asioista tietävä porukka niin, että yhteiskuntien asukkaat saataisiin manipulaatioistaan vielä yhden elämän aikana hereille.

        Yksittäiset ihmet heräävät tietty "unesta" ja selviävät yhteiskunnan, uskomusten, maailman ja materian luomasta hullunmyllystä itseuhrausten, tutkimisen ja motiivien ollessa kohdallaan "ulos".
        Joillekin se "ulos merkitsee ateisimia, joillekin akatusta tietoisuutena poistumisesta multiversumeistamme, joillekin se on yksinkertaisesti vain elämässään se sisäinen rauha ja rakkaus?


      • - X -

        >>Pyhäksi Hengeksi kutsuttu jumalallinen voima on kaikkein vähiten ymmärretty. Se on mystisoitu milloin miksikin ja sen saamisen itselleen sanotaan olevan erityislahja Jumalalta. Mielestäni Pyhä Henki eli yksinkertaisesti Henki on se jumaluuden muoto, joka sallii kaiken ilmentymisen, kuten mm. tämän materiaalisen maailman. Se on kaikkien energioiden alkulähde, "kvanttikenttä", tyhjö tai nollakenttä, energioiden tasapaino, pimeä energia tai mitä nimitystä tahansa siitä käytetäänkin. Se on kaikessa ja kaikkialla ja ilman sitä ei ole mitään ilmentynyttä. Se toimii erottamattomasti maailmankaikkeuden suurimman voiman eli Rakkauden kanssa, joka myös on jokaisessa ja kaikessa, vaikka emme tiedostaisikaan sen läsnäoloa itsessämme emmekä näkisi sitä maailmamme tapahtumissa>>

        Itsekin ole pohtinut sitä, että kuinka pienen pienet eliöt ja hyönteiset saavat elämän ja jonkinlaisen tietoisuudenkin (esimerkiksi muurahaisyhteiskunnat toimivat hyvinkin älykkäästi ja järjestäytyneesti), sillä alkeellisenkin elämän luominen laboratoriossa on osoittautunut vaikeaksi.

        Tuossa eräässä toisessa keskustelussa joku mainitsee sen, että kristinsusko on poistanut ihmiskäsityksestään Hengen, eli kristinoppi hyväksyy ainostaan sielun ja kehon olemassaolon, mutta kuitenkin kristityt uskovat jumalalliseen valvontaan ja tarkkailuun. Kuinka tuo jumalallinen valvonta sitten käytännössä tapahtuisi? Itse Uskon Enkeleiden - ja muidenkin - taivaallisten olentojen olemassaoloon, mutta myös Henki on mielestäni järkeenkäypä osatekijä, eli ihmisessä olisi läsnä myös taivaallinen henkiolento sielun lisäksi ihmisen korkeimpana olemuspuolena. (on mahdotonta, että mainitsemasi "alkulähde" ja "kenttä" valvoisi kaikkea yksilöllistä sielullista elämää ja olisi vastuussa mm. johdatuksesta).

        Pyhän Hengen kokemus - ainakin aidoimmillaan - on mielestäni erityislahja Jumalalta, tai Taivaalliselta Hallinnolta, sillä sitä ei saa aina pyytämällä, eikä tavoittelemallakaan.


    • älä väitä

      Kyykyhynenpäs ja rahan kerjuu lafka.

    • hantta52

      Tällaisten asioiden pohtiminen johtuu nähdäkseni siitä, että ihminen on ainoa eläinlaji joka tajuaa oman kuolemansa. Ja tästä kuolemanpelosta johtuvat nämä uskonnot. joiden muoto sitten vaihtelee, riippuen siitä missä maaillmankolkassa nyt sattuu elämään. Suomessa nyt sitten kristinuskon luterilaisessa haarassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1867
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1564
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1266
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1224
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1212
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1160
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1140
    Aihe