V70 turvallisuus vs. keskikokoinen uudempi auto?

äiti ja lapset

Omistan 2004 vm 2,5T V70:n, bensankulutukseen kyllästyneenä olen harkinnut auton vaihtoa pienempään. Tuli mieleen tuo turvallisyyskysymys vanhan volvon ja uuden pienemmän auton kesken. Poikkeaako millään tavalla esim uuteen Jettaan tai Focukseen?
Auton paino tietysti vaikuttaa positiivisesti tietyssä tilanteessa, mutta onhan uusissa autoissa taas vastaavasti kehittyneempiä kolariturvallisuuteen vaikuttavia keksintojä?

Kilometrejä tulee vuodessa alle kymppitonni ja sekin vähä pelkkää kaupunkiajoa.

16

1430

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • harkitse uudelleen

      Tietenkin Volvo on turvallisempi isompana ja raskaampana autona. Mutta, harkitse kannattaako sinun vaihtaa autoa? Sillä summalla, minkä häviät autonvaihdossa, maksat Volvon bensalaskuja kauan. Ja kun ajat noin vähän, ei uudella autolla saatava säästö edes ole montaa satasta vuodessa.

    • ei noilla ajoilla

      Eikö noilla kilometreillä ole oikeasti ihan sama mitä auto kuluttaa?
      Isolla Volvolla on ainakin turvallista, lämmintä ja mukava liikkua, eikä tarvitse uhrata välirahaan jos vaihtaa uuteen rimpulaa.

    • volvoville

      Moi, volvo v70 on varmaankin ainakin yhtä turvallinen kuin uudemmat pienemmät autot, joten turvallisuuden takia autoa ei kannata vaihtaa, jos olet volvoosi muuten tyytyväinen niin kannattaa hyväksyä bensankulutus.
      hyvää jatkoa volvollesi!

    • äiti ja lapset

      Nimenomaan pidän volvoa turvallisena autona ja pienenpää autoa tuossa jo kokeiltuani tuli tämä turvallisuuspuoli mieleen. Kokeilin Mazda 3:sta ja se tuntui kaikinpuolin heiveröiseltä volvon jälkeen. Myyjä vain vakuutti että uudemmat autot on turvallisempia kun niissä on uutta tekniikkaa.

      Totuushan se on, että halvimmaksi tulee jatkaa omalla volvolla ajelua, kilometrejä mittarissa vajaat 140 tkm joten näillä ajoilla auto kestää ajoa melkoisen kauan. Jotenkin vain se bensanhinta ärsyttää.. ja autokuumetta pukkaa kun uusia käy katselemassa.

      • Ei ikinä enään volvo

        Kyllä kannattaa vaihtaa bensa rosvo pois jos sen vaan joku huolii. Hyvitys hinta on nimittäin melko minimaalinen kun menet sitä vaihtamaan. Kukaan ei nykyjään halua maksaa autoilusta niin paljon kun volvolla ajaminen maksaa.


      • valinta on sun

        Tyypillinen myyjän kommentti, täytyhän tehdä työnsä. Laske paljonko joudut pulittamaan huonommasta, turvattommasta ja pienemmästä kinneristä ja laske kulutuksen erotus joka lie 2-3 litraa kaupunkin ajossa ja kauanko pitää kärvistellä että rahalline säästö täyttyyy, melko kauan ja Mazda on siinä kohtaa jo valunut ruosteena viemäriin.


    • elä volvosta luovu,kokemuksella tiedän että luja auto on,100kilsaatunnissa toisen auton kylkeen ja hengissä ollaan kun kirjotan tätä nyt,sen kolarin jälkeen ei mulla ole tullut mieleenkään vaihtaa merkkiä ja mun silloinen volvo oli -88 vuoden 740d nyt on kyllä uudempia pihassa!! ja merkki ei vaihdu turvallisuus kunniaan,kolarissa mukana oli vaimo ja meidän,4vuotias tyttö ja vuoden ikäinen tyttö takapenkillä turvaistuimissa lapset .vatapuolen auto oli aika uus muistelen oliko 400 sarja pösö,saatan väärin muistaa,siinä oli turvatyynyt ja kaikki hienoudet,yksikään turvatyyny ei lauvennut,ja pösö palasina puskurista puskuriin,kuski selvisi naarmuilla ja mustelmilla,volvosta meni eestä runko palkit 10senttiä kieroon ja peltiä ryttyyn.muutama päivä tapahtuman jälkeen kävin volvon jyräyttään käyntiin vaikkakin jäähdytin oli silppuna mutta toimi kone,että tömmöinen perustelu minulla on turvallisuuteen!!


    • äiti ja lapset

      Kyllä olen laskeskellut mitä rahallista muutosta auton vaihdosta seuraa ja eihän se plussan puolelle jää millään. Sillä rahalla mitä volvosta hyvitetään ei saa kuin jonkun pienen kotteron.
      Kyllä nyt olen kallistunut sen kannalle, että se säästö mitä tulee bensan hinnassa niin se on loppujen lopuksi pieni summa. Sillä summalla saa melkoisesti ajomukavuutta ja toivottavasti turvallisia kilometrejä. Olen joskus miettinyt, että mitä jää kolarissa jäljelle jossain Yariksessa tms. pikkuautossa. Tai yleensäkin autossa jossa takapenkin selkänoja on suunnilleen takavaloissa kiinni. Siinä ei peräänajon uhrina hyvin käy. Tuttavani nimittäin kuoli liikenneonnettomuudessa pienehkön vanhemman auton kyydissä ja siksi tämä turvallisuusasia on päässä pyörinyt. Tietenkään en tiedä mikä olisi ollut lopputulos esim volvolla, mutta ei ainakaan huonompi.

      Ja eipä tuossa volvossa mitään vikoja ole ollut joten varmaan palvelee vielä pitkään.

      • Näkökulma

        Brittiohjelmissa on tehty monenmoisia testejä kolaritilanteista.

        Yksi havainnollinen testi oli Volvo 940 ja pienen Renaultin törmäys, lopputulos ei ollut ihan sitä, mitä vannoutuneet Volvo ihmiset olisivat ehkä olettaneet.

        http://www.youtube.com/watch?v=qBDyeWofcLY

        Älä missään nimessä vertaa vanhaa 940 omaan paljon turvallisuudessa kehittyneenpään V70. Turvallisuuden kehitys oli juuri huimaa 90 luvun, joka tuossa testissä tulee hyvin esiin.

        Toki testi lienee myös oiva näpäytys Volvo uskovaisille, jotka vielä tänä päivänäkin väittävät silmät kirkkaina, että 240 / 740 pesevät turvallisuudessa kaikki uudetkin autot ;)


    • ffdddddd

      Väitän että uudet jetta ja focus ovat kolarissa turvallisempia kuin volvosi, niin paljon turvallisuustekniikka on edennyt. Onko volvossasiesim. ajonvakausjärjestelmää?

      Mutta itse asiaan, minä en sinuna vaihtaisi volvoa uuteen autoon. Maksat vaihdossa uuteen ison välirahan ja uudessa autossa pääomakulut ovat huimat ensimmäisten vuosien aikana. Volvosi hinta taas pienillä ajomäärilläsi ei vuodessa paljoa enää muutu.

      • Turha vaihtaa

        Minkälainen on mielestäsi vakautusjärjestelmän turvallisuushyöty kaupunkiajossa? Ei siellä auto karkaa käsistä ja törmää vastaantulijaan. Vakavat kaupunkikolarit tapahtuvat risteyksissä ja silloin ratkaiseva tekijä on korirakenne.


      • MelkeinAnkeuttaja

        On dtsc.


    • Katos Uapelia

      Jaa ettei uusissa volvoissa ole ajonvakautusjärjestelmää ja taitaa olla vähän vanhemmissakin 2000 luvulla tehdyissä.Ja kyllä se Volvon kori on turvallisempi kolarissa kuin Focuksen tai Jetan joten höpö,höpö.

    • teräsnokka

      Parkkipaikalla tuli japsi 40 vauhdilla varoittamatta oman v70:n keulaan. Ajellessani siitä kotiin päätin, että seuraavakin auto on saman merkkinen.

    • Miettikäätätä

      Uudet volvo xc60,v60,s60,s80 ja v70 on turvillisimpia kaikista autoista. Käyttävät suurlujuusterästä näissä ja siksi myös esim V60 painaa n 1700kiloa vaikka on pienempi kuin octavia joka painaa alle 1500 kiloa. Se paino ei tule huonoudesta vaan rakenteesta joka itäautossa on sitten ihan eri ja skoda menee ruttuun kuin viinirypäle verrattuna uuteen volvoon joka on sekä jenkki että vakuutusyhtiö folksamin testejen mukaan 50-60% turvallisempi kuin keskiverto auto. On selvää että autot joissa istutaan takapuskurissa kiinni ovat hengenvaarallisia, siinä ei paljon auta kun tulee peräänajo kun auto jyrää takapenkit rusinaksi..ja siellä istuu yleensä ne elämän tärkeimmät pienet ihmiset..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2675
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2262
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2020
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1739
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1691
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1666
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1656
    8. 91
      1583
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1457
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe