Miten taivaassa kommunikoidaan?

Jätän nyt toviksi eri uskontojen dogmit rauhaan ja mieltäni painaa suunnattomasti aihe tulevasta taivaasta (johon minä en tietenkään pääse), että kuinka siellä kommunikoidaan?

Raamatusta selviää, että taivaassa palvotaan ja ylistetään Jumalaa, ja kiitetään Jeesusta pelastuksesta eikä siellä sitten mitään muuta tehdäkään ja tätä tehdään koko ajan, koska ei ole edes yötä, jolloin saisi levätä.

Pelkkää Jumalan palvontaa ja ylistystä, ikuisesti. Tämä selviää kyllä kiinnostuneille Raamattua lukemalla, etenkin tulkitsemalla ainoalla ja oikealla tavalla, kirjaimellisesti.

Mitä tapahtuu, jos näkee vaikka sukulaisensa ja päättääkin keskeyttää Jumalan palvonnan ja Jeesuksen ylistyksen, niin Jumala käsittääkseni valvoo siellä kaikkea touhua, niin joutuuko sitten jonnekin muualle ja onko sitä muuta paikkaa enää olemassa, eli on vain taivas?

Mutta jos Jumala sallisi hetken tauon moikata sukulaisia ja entisiä uskonveljiä ja siskoja, niin puhutaanko siellä kuten täällä puhutaan, vai kommunikoidaanko jotenkin muuten, esimerkiksi telepaattisesti?

Ymmärtääkö jokainen jokaista puhutta (tai ajateltua) kieltä, vai vaihtuuko kaikkien kieli esimerkiksi hepreaksi, joka oli Jumalan käyttämä kieli alunperin?

Puhummeko kaikki keskenämme (paitsi minä, joka jouduin helvettiin) hepreaa, vai puhuuko suomalainen edelleen suomea ja kaikki ymmärtävät häntä, omasta äidinkielestään riippumatta?

Ajattelin tässä ketjussa siis miettiä ihan konkreettista elämää uudessa Taivaassa, eikä aina niitä ianikuisia jaarituksia erilaisista opeista ja niiden oikeista tai vääristä tulkinnoista?

Onko teillä ajatuksia, rakkaat siskot ja veljet Kristuksessa?

Miten kommunikoidaan ja antaako Jumala yhtään taukoa jutella mahdollisesti taivaaseen päässeiden sukulaisten ja ystävien kanssa, koska Raamatun mukaan Taivaassa vain ja ainoastaan palvotaan ja ylistetään Jumalaa ikuisesti, koko ajan, ilman taukoa.

Eri lahkot ja kirkot kiertelevät ja kaartelevat tämän asia kimpussa, sillä monet meistä ihmisistä haluaisivat ensimmäisenä mennä tapaamaan omia vanhempiaan ja vaikkapa lapsiaan, mikäli he ovat kuolleet ennen vanhempia, mutta kun se Raamattu ei puhu mistään muusta kuin siitä, että ylistetään Jumalaa, palvotaan, koko ajan, ilman taukoa, ikuisesti.

http://www.gotquestions.org/Suomi/nahda-tuntea-ystavat-perhe-taivas.html

"Monet sanovat ensimmäisen taivaaseen saapumisensa jälkeen haluamansa asian olevan kaikkien ennen heitä kuolleitten ystävien ja rakkaitten näkeminen. Iankaikkisuudessa meillä on runsaasti aikaa nähdä ja tuntea ystävämme ja perheenjäsenemme ja viettää aikaa heidän parissaan."

"Se ei kuitenkaan ole tärkeintä taivaassa. Tärkeämpää on palvoa Jumalaa"

"Rakkaittemme tunnistaminen taivaassa on ihana asia, mutta taivaan päärooli on Jumalalla ja me jäämme sivuosaan. On suurenmoista tavata rakkaamme ja palvoa yhdessä Jumalaa iankaikkisesti."

Ajatuksia?

40

192

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tämä pohdiskelu tuli mieleen siitä, kun olin ystäväni kanssa katsomassa sairaalassa hänen äitiään, joka kuolee luultavasti aivan kohta.

      Ystäväni äiti meni naimisiin miehensä kanssa juuri ennen sotaa ja mies kuoli sodassa heidän oltuaan naimisissa vain 1.5 vuotta. Nainen ei mennyt uudelleen naimisiin, vaan on ollut uskollinen kaikessa sodassa kuolleelle miehelleen.

      Siitä asti nainen on miestään kaivannut ja nyt hänen suunnaton kaipuunsa taivaaseen johtuu siitä, että hän toivoo näkevänsä miehensä, joka kuoli niin varhain ja hän haluaa hänen syliinsä ja vaihtamaan kuulumisia.

      Mutta valitettavasti tämän kuolevan vanhan naisen toiveet eivät taida Raamatun mukaan toteutua alkuunkaan, vaan taivaassa ei rupatella ystävien tai aviopuolisoiden kanssa, eikä siihen aikaa varata, vaan pelkästään palvotaan ja ylistetään Jumalaa, koska Hän haluaa olla palvonnan kohteena, ikuisesti.

      • eremith21

        Minä uskon vahvasti, että tämä edesmennyt vaimo saa kohdata miehensä tuolla hengen taivaissa jonne hän "matkusti" täältä ajasta ja mikäs sen ihanampaa onkaan, kun jälleen näkeminen tapahtuu näin hengen välityksellä, sillä eihän ihminen ole ruumis, se on vain hengen eli sielun käyttöväline jolla hän toteuttaa Kristuksen rakkaudesta johtuvia tekoja.


      • pyh!
        eremith21 kirjoitti:

        Minä uskon vahvasti, että tämä edesmennyt vaimo saa kohdata miehensä tuolla hengen taivaissa jonne hän "matkusti" täältä ajasta ja mikäs sen ihanampaa onkaan, kun jälleen näkeminen tapahtuu näin hengen välityksellä, sillä eihän ihminen ole ruumis, se on vain hengen eli sielun käyttöväline jolla hän toteuttaa Kristuksen rakkaudesta johtuvia tekoja.

        Oppisi on pakanuutta. Usko mitä uskot. Harhaa on oppisi.


      • mikä millonkin
        eremith21 kirjoitti:

        Minä uskon vahvasti, että tämä edesmennyt vaimo saa kohdata miehensä tuolla hengen taivaissa jonne hän "matkusti" täältä ajasta ja mikäs sen ihanampaa onkaan, kun jälleen näkeminen tapahtuu näin hengen välityksellä, sillä eihän ihminen ole ruumis, se on vain hengen eli sielun käyttöväline jolla hän toteuttaa Kristuksen rakkaudesta johtuvia tekoja.

        Mutta sodasta on jonkinverran aikaa. Luultavasti hänen miehensä on jo jälleensyntynyt montakin kertaa. Tiedä vaikka olisi tälläkertaa meidän Musti.

        Vai onko eremith menettämässä uskonsa jälleensyntymiseen?


      • eremith21
        mikä millonkin kirjoitti:

        Mutta sodasta on jonkinverran aikaa. Luultavasti hänen miehensä on jo jälleensyntynyt montakin kertaa. Tiedä vaikka olisi tälläkertaa meidän Musti.

        Vai onko eremith menettämässä uskonsa jälleensyntymiseen?

        Kyllä uskon, mutta en sellaiseen täysin mutuun juttuun, että kehittynyt sielu siirtyisi sinun lähes aivottomaan "mustiisi", ja jota kutsutaan, se se musti". Ihminen on sentään hän, eli sielulline sydämellinen Ihminen sen korkeimmassa henkisessä merkityksessä, joten ajattele edes hiukan fniss vaikka oletkin jonkin tyhjänpäiväisen lörpöttelijän äänen kannattaja.


    • eremith21

      Minääkään en tiedä mihin kumman taivaaseen nämä kirkolliset oppi suunnat ovat matkalla, sillä jos heidän, kuden adventistien oppi jostakin tuhatvuotisesta valtakunnasta ensin, ja sitten Jeesus mukamas saapuu tuhansine enkeleineen noutamaan adventistit johonkin taivaasta laskeutuvaan uuteen taivaalliseen Jerusalemiin, jonka kadutkin on puhdasta kultaa ja pylväät ja pilarit sun muut, kaikenlaisesta jalokivestä rakennettu. Mitä lienee unelmallista heille onkaan luvattu.

      Mutta ei suinkaan Jeesus evankeliumeissaa tallaista mainitse missään kohtaa, vaan antaa ymmärtää, että täällä ajassa ihminen voi nousta henkisessä kapasiteetissaan jopa niin korkealle, että hän ei elä vain omaa persoonallista elämää, vaan elää lähimmäisen puutteet, kärsimykset , ahdistukset ja köyhyyden omakseen siten, että uhraa omastaan, koska hänessä lähimmäisen säälivä rakkaus vaikuttaa niin tekemään.

      Ihminen jossa on herännyt Kristuksen rakkauteen vetoava itsensä uhraava voima, hän mieluummin haluaa jäädä aineellisesta osattomaksi ja kärsii, kuin että jättäisi lähimmäisensä kärsimään puutetta ja nälkää. Tämä oli Jeesuksen opetuksen tärkein sanoma hänen evankeliumissaan. Hän uhrasi elämänsä tämän kaikkein oleellisemman asian eteen, sen tähden hän painottaakin, että taivaan valtakunta on silloin ihmisen sisäinen elämä, kun hän uhrautuu huolehtimaan lähimmäisestään oli se sitten kuka tahansa, aivan kuin itsestään, eli rakastaen lähimmäistään kuin itseään, silloin hän on astutunt taivasten valtakuntaan.

      Sellainen oli Jeesuksen taivasvaltakunta, ja se valtakunta ei ole hänen päivistään muuttunut teoriassa miksikään muuksi kuin, että osaat uhrautua hänen rakkaudessaan aivan samoin kuin hän omana aikanaan, niin silloin olet astunut taivasten valtakuntaan, ja se tapahtuu niin, että luovut lähimmäisen rakkauden vuoksi omista tarpeettomista persoonallisista pyyteistäsi ja uhraudut lähimmäiselle: kuin itsellesi, niin silloin astut taivasten valtakuntaan.

      Jeesus sanoi, ettei taivasten valtakunta tule nähtävällä tavlla, vaan se on sisäisesti teissä, ja tämä on se tärkein hänen sanomansa, että eläkää taivas sisimmässänne todeksi, eli olkoon sydämenne lähimmäisessä mukana, silloin toteutatte evankeliumin sanomaa. Sillä täällä me elämme fyysisinä olentoina niin kauan kuin tämä fyysinen "palttoo" tässä ajassa suinkin toimii, muttä elämä jatkuu sittenkin aineellisessa olotilassakin niin kauan kuin auringon energiaa piisaa, eikä siten moutojen elämä täältä koskaan karkaa pois olemattomiin, jos ei jollekin uudelle planeetalle jossa on samat mahdollisuudet jatkaa elämää, mutta ei ole vielä keksitty sellaista härveli joka sinne kuljettaisi.

      • pyh!

        Puhut taas ihan soopaa.


    • Eipä oikein ota tulta alle.

      Tuliko taivaspaikkaa odottaville yllätyksenä se, että sielläpä ei rakkaiden kanssa kirmatakkaan ja syleillä sukulaisia onnen vallassa, vaan kun taivaaseen on päästy, siellä ei tehdä mitään muuta kuin palvotaan ja ylistetään Jumalaa. Jokainen hetki sen alusta ikuisuuteen.

      Tuossa ajattelin sitä, miksi ihmeessä mormonikirkko on nyt nosteessa ja sinne pakkautuu jäseniä kovasti, sillä heidän oppinsa vasta outoja ovatkin, mutta Josepth Smith taisi ollakin kaukaa viisas, sillä hän sepitti aivan uuden taivaan.

      Siellä perheet yhdistetään ja ihmiset saavat mormoniopin mukaan viettää aikaa keskenään ja rakkaat tapaavat taas toisensa. Siellä tehdäänkin muutakin kuin vain palvotaan ja ylistetään Jumalaa, kuten meidän muiden taivaassa tapahtuu.

      Tämä tosin ei käy ilmi Raamatusta, vaan Mormonien kirjasta, joka on Raamatun jatke ja selitysteos.

      Ei se Smith sitten tainnutkaan niin höperö olla, vaan hän osasikin vetää oikeista naruista ja nyt ihmiset ovat hoksanneet, että jos haluavat tavata perheensä ja rakkaansa sitten taivaassa, mormoniopin mukaan se onnistuu.

      • älä viitti!

        Mormonien kirja ei ole Raamatun jatke eikä sen selitysteos.


      • älä viitti! kirjoitti:

        Mormonien kirja ei ole Raamatun jatke eikä sen selitysteos.

        >> Mormonien kirja ei ole Raamatun jatke eikä sen selitysteos. >>>

        On se mormonien mukaan. Toinen todistus Jeesuksesta.

        http://scriptures.lds.org/fi/bm/contents

        Oikein jännä kirja. Sopisi hyvin luettavaksi arvoisan Ellen Whiten rinnalle.


      • pyh!
        bushmanni kirjoitti:

        >> Mormonien kirja ei ole Raamatun jatke eikä sen selitysteos. >>>

        On se mormonien mukaan. Toinen todistus Jeesuksesta.

        http://scriptures.lds.org/fi/bm/contents

        Oikein jännä kirja. Sopisi hyvin luettavaksi arvoisan Ellen Whiten rinnalle.

        Anteeksi vain, mutta se ei ole Raamatun selitys mormonien mukaan. Heidän mukaansa se ottaa Raamatun paikan, koska Raamattuun ei heidän mukaansa voi luottaa.

        Eikä missään tapauksessa sovi Ellen Whiten rinnalle. Ei koskaan.


      • pyh! kirjoitti:

        Anteeksi vain, mutta se ei ole Raamatun selitys mormonien mukaan. Heidän mukaansa se ottaa Raamatun paikan, koska Raamattuun ei heidän mukaansa voi luottaa.

        Eikä missään tapauksessa sovi Ellen Whiten rinnalle. Ei koskaan.

        >>> Anteeksi vain, mutta se ei ole Raamatun selitys mormonien mukaan. Heidän mukaansa se ottaa Raamatun paikan, koska Raamattuun ei heidän mukaansa voi luottaa. >>>


        Veli pyh!.

        Mormonit pitävät myös Raamattua pyhänä kirjana ja uskovat siihen. Lisukkeena on Mormonin kirja, Oppi ja Liitot, sekä kallisarvoinen helmi. Nämä täydentävät ja selittävät Raamattua, sekä luovat aivan uusiakin visioita.

        Tämä selviää tutustumalla mormonikirkon sivustoon. Minusta oikein hyviä kirjannimiä on Smith keksinyt. Tuo kallisarvoinen helmi voisi olla vaikka Pohjois-Korean johtajan kirjoittama, sillä jotenkin nimi kalskahtaa aika suureelliselta.

        http://mormonit.fi/tietoja-kirkosta/uskonkaesityksiae-ja-opetuksia/pyhaet-kirjoitukset.html

        Mormonit eivät ole muokanneet Raamattua mitenkään, kuten Jehovan todistajat, eli se on aivan samanlainen kuin kristityillä.

        Kyllä niitä voi lukea Ellenin rinnalla, sillä niissä on paljon yhtymäkohtia, eli melkoinen satusetä oli Smith, kuten oli satutäti Ellen.


      • benedi

        Miksi kyselet kun itsekin tiijät:

        " Minämenen valmistamaan teille sijaa..asuntoja.

        Jos on asunto, on sänky, pöytä ja tuoleja..on ruokaa, on vaimoja,
        vaikka ei taivaassa lapsia tehdäkään.

        Istutaan tutkimaan bushmannin tilikirjoja, kun väitit ettet siellä ole?

        " Ettekö tiedä että te tulette maailman tuomitsemaan"..jos jumalattomia on ollut miljardeja, ja miljardeja, niin tekemistä riittää
        Sapattina vain käydään uddessa Jerusalemissa, mutta voipa siellä kuljeskella muinakin päivinä.

        Raamattu kertoo, ettei mitä silmä ole nähnyt eikä korva kuullut, se hän on varannut niille tietyille.

        Silmäsi on nähnyt yhtä ja toista ja korva kuullut...mutta näitä nähdessä ja kuullessa ei aika lopu ja tekeminen ei lopu

        On paljon muutakin mitä Jeesus jo teki, sillä tuskin koko maailmaan mahtuisi ne kirjat, jotka Jeesuksen teoista pitäisi kirjoittaa!!!


    • eremith21

      Eli, siis samalla tavalla kuin unessa nähty unen-näky, vai millähän tavalla Mormonit sen ymmärtävät? Vai olisikohan samanlainen kongreettinen elämä kuin täällä ajan alhossa, vai astraali-ruumiissa olemista, tai jopa eetterissä viestittämistä?

      Oisko heidän Mormoonien oppi ihmisiin vetoavampi, kuin esim. adventistien oppi, mene ja tiedä, mutta niinhän se on, että uusia vetonauloja on keksittävä, jotta oppi ei karkaa käsistä, ja aina ajattelemattomia ihmisiä piisaa maailmassa,

      koska "kylmä" totuus on ihmisen vaikea fyysisen minänsä kanssa hyväksyä, koska se arvoton liha ja veri pitää tavalla tai toisella saada säilyttää yli sen fysiologisen kestorajan, ja se on hyvä vetonaula näille kirkkokuntien johtaville auktoriteeteille säilyttää jäsenet kuppikunnassaan ja mahdollisesti lisätä laumaa.

    • ilman kruunua

      "Harppujahan" siellä taivaassa soitellaan. Tosin ihan sellaisen käsityksen Raamatusta saa, että se olisi jonkinlainen soitin.
      Jotkut tosin väittävät, että ihminen olisi taivaassa kuten enkeli, eli ilmeisesti sukupuoleton ja läpinäkyvä tai pikemminkin näkymätön.

      Kultakruunut päässä iloitaan ja jokaisen adventistin kruunussa on eri määrä tähtiä, riippuen siitä, kuinka monta ihmistä(sielua) adventistijäsen on johtanut kirkkonsa(kulttinsa) jäseneksi. Siellä taivaassa on sitten helppo verrata sitä, että kuka on ollut ahkera haalimaan lisää jäseniä kirkkonsa jäsenrekisteriin.

      Valkeat vaatteet, siivet, kultakruunut ja tähdet tulivat elävästi mieleen adventtikirkon lasten sapattiluokan opettajan opetuksesta, jota taannoin kävin ahkerastikin kuuntelemassa vanhempieni toivomuksesta.
      Mutta kun tulin "mieheksi", niin hylkäsin sen mikä lapsen on ja hyvä niin.

      • pyh!

        Niin, pakana sinä tosiaan olet.


    • Että mitenkö Taivaassa kommunikoidaan?

      Taivaassa kommunikoidaan tasan tarkkaan sillä tavalla kuin rakkauden keskuksessa.

    • >>> Taivaassa kommunikoidaan tasan tarkkaan sillä tavalla kuin rakkauden keskuksessa. >>>

      Voisiko veli Antti hiukan täsmentää vastaustaan. Harrastetaanko siellä telepatiaa, vai ymmärrämmekö me toisiamme, vaikka puhumme sitä kieltä kuin täällä puhuimme, vaan puhummeko kaikki hepreaa vai uutta taivasten kieltä?

      Anteeksi heti Veli Antille siitä, että edellisestä kappaleesta saattaisi päätellä minun olevan taivaassa. Näin ei tietenkään ole, vaan minä kadotustuomioon oikeutettuna vietän aikaani jossain muualla, ansaitusti.

      Mutta mikä on rakkauden keskus ja miten siellä tasan tarkkaan kommunikoidaan? Suutelemalla, vai onko fyysinen kontakti kielletty? Mutta jos olemme (paitsi minä) henkiolentoja, ei fyysistä kontaktia tietenkään voi edes olla, sillä ei pelkällä hengellä ole fyysistä olemusta, joten turhat sukulaisten halailut jäävät jo tuon takia pois.

      Joten te keskittynette siihen ikuisuuden kestävään Jumalan ylistämiseen, vai miten aika saadaan kulumaan jopa miljardeja vuosia?

    • elämää!!!

      Uudessa maassa mm. tutkitaan tietysti tieteitä:) Jokaisella on omat talot ja puutarhat. Ja ne vedet ovat sitten kristallin kirkkaita. Se Uusi Jerusalem on pääkaupunki, jota ympäröi jaspismuuri, jossa joka pääilman suuntaan 4 porttia. Eli puutarhaa ja tilaa paljon ympärillä, kun merta ei enää ole. Ja siellä on Raamatun mukaan sitä mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut. Ei aika tule pitkäksi.

    • Usko tai älä!

      Kirjasta Suuri Taistelu: s. 653...He rakentavat taloja ja asuvat niissä, he istuttavat viinitarhoja ja syövät niiden hedelmät;...Jes. 32:18; 60:18; 65:21.22.
      s.654...siellä voidaan viedä perille mitä suurenmoisinpia yrityksiä... ja yhä kohoaa uusia korkeuksia saavutettaviksi, uusia ihmeitä ihailtaviksi, uusia totuuksia tajuttavaksi, uusia tarkoitusperiä hengen, sielun ja ruumiin voimien elvyttämiseksi.
      Kaikki maailmankaikkeuden rikkaudet ovat pelastettujen vapaasti tutkittavina. Kuolevaisuuden kahleista vapaina he lentävät väsymättä kaukaisiin maailmoihin-maailmoihin, jotka värisivät surusta, kun katselivat ihmiskunnan kurjuutta, ja kaikuivat ilolauluista, kun saivat tiedon jonkun pelastumisesta. Sanomattomalla ihastuksella maan lapset tutustuvat lankeamattomien olentojen iloon ja viisauteen. He osallistuvat tiedon ja viisauden aarteista, jotka saavutettu pitkien aikakausin kuluessa tutkimalla Jumalan töitä.
      ...Jumala on rakkaus.

      • Monipuolista elämää

        Ei tietenkään mitään loputtomasti jatkuvia ylistyskokouksia. Kuka sellaista jaksaisi.


    • >>> Ei tietenkään mitään loputtomasti jatkuvia ylistyskokouksia. Kuka sellaista jaksaisi. >>>

      Siitä ei taideta äänestää?

      Jos pidetään miljardi vuotta ylistystä, niin sitten pidetään.

      Mutta toki täytyy myöntää, että kyllä sen tuntuu enemmän rangaistukselta.

      • odotan sitä...

        Mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, Jumala on varannut niitä varten jotka Häntä rakastavat ja kunniassa pitävät,liity sinäkin Busman siihen joukkoon niin tulet tietämään sitten Miten taivaassa komminikoidaan.

        Kun Jeesus saapuu hakemaan omansa taivaan kotiin.


      • paratiisiin

        Temppeliä en kaupungissa nähnyt, sillä sen temppelinä on Herra Jumala, Kaikkivaltias, hän ja Karitsa. Kaupunki ei tarvitse valokseen aurinkoa eikä kuuta, sillä Jumalan kirkkaus valaisee sen, ja sen lamppuna on Karitsa. Kansat kulkevat sen valossa, ja maailman kuninkaat tuovat sinne mahtinsa kaiken loiston. Sen PORTTEJA ei suljeta päiväsaikaan ja yötä siellä ei olekaan.
        Liikehdintää molemmin puolin on (=PORTIT). Ei tietenkään mitään miljardi vuotta ylistystä. Elämänpuu antaa kahdettoista hedelmät, uuden sadon kerran kuussa, ja sen lehdistä kansat saavat terveyden.


      • Billy boy
        paratiisiin kirjoitti:

        Temppeliä en kaupungissa nähnyt, sillä sen temppelinä on Herra Jumala, Kaikkivaltias, hän ja Karitsa. Kaupunki ei tarvitse valokseen aurinkoa eikä kuuta, sillä Jumalan kirkkaus valaisee sen, ja sen lamppuna on Karitsa. Kansat kulkevat sen valossa, ja maailman kuninkaat tuovat sinne mahtinsa kaiken loiston. Sen PORTTEJA ei suljeta päiväsaikaan ja yötä siellä ei olekaan.
        Liikehdintää molemmin puolin on (=PORTIT). Ei tietenkään mitään miljardi vuotta ylistystä. Elämänpuu antaa kahdettoista hedelmät, uuden sadon kerran kuussa, ja sen lehdistä kansat saavat terveyden.

        No sehän on silloin jää planeetta, jos siellä ei edes aurinkoa näy ja kaiken lisäksi, siis pimeä planeetta ei edes kuun valoa, noeipä tietenkään koska aurinkohan lainaa valonsa kuulle. No "täytyy olla iso karitsa, että se valo piisaa kaikille sinne saapujille, sanooko se elämänpuu joka aamu, että terve kuinkas meni viime yö kun se oli niin turkasen pimmee, ettei tuon karitsan valokaan enään piisannut".


    • alex-kasi

      Bushmanni:
      Miten taivaassa kommunikoidaan?

      Raamatusta selviää, että taivaassa palvotaan ja ylistetään Jumalaa, ja kiitetään Jeesusta pelastuksesta eikä siellä sitten mitään muuta tehdäkään ja tätä tehdään koko ajan, koska ei ole edes yötä, jolloin saisi levätä.

      Pelkkää Jumalan palvontaa ja ylistystä, ikuisesti.
      Tämä selviää kyllä kiinnostuneille Raamattua lukemalla, etenkin tulkitsemalla ainoalla ja oikealla tavalla, kirjaimellisesti.

      -----
      Tämä aloitus on osoitus siitä että Bushmanni ei tajua mitä Jumalan palvelus on.

      Joka ymmärtää että ainoastaan elämällä Jumalan tahdossa voi elämä olla iankaikkista, ymmärtää paljon muutakin.

      Mitä Jumala tahtoo?

      Juu - Jumala tahtoo oikeudenmukaisuutta ja rakkautta .. täydellisessä vapaudessa. Jokainen joka haluaa voi valita joko oman tahtonsa tai Jumalan tahdon - mutta valitettavasti on selvästi käynyt ilmi että iankaikkista elämää on ainoastaan jos ihminen elää Jumalan tahdossa.

      Mikä on Jumalan palvelemista?
      Juu - se että elää oikeudenmukaisuudessa ja rakkaudessa.

      Bushmannin on vaikea ymmärtää tätä, koska hän ei ymmärrä Raamatusta oikeastaan mitään. Hänelle Jumalan palvelus on ehkä kirkonpenkissä istumista?

    • Vanhan testamentin tulevaisuudenkuvat ovat hyvin konkreettisia. Miekat taotaan auroiksi, kukin istuu oman viini ja viikunapuunsa alla ja rakentaa, ei toisten syödä, vaan itseään varten ilman uhkaa. Vanhan testamentin uudessa taivaassa ja uudessa maassa ihmisten ikä on kuin "puitten päivät," kaikki menestyvät ja Jumala luo siellä jatkuvasti jotakin uutta. Joissakin näistä profetioista puhutaan lasten syntymisestä ja puolisoistakin. Kristillinen käsitys "taivaasta" nousee aika suuressa määrin näistä Vanhan testamentin kuvista.

      Jeesus sanoo yhden asian, joka ainakin minun mielessäni on ongelmallinen. Se on hänen kommenttinsa siitä, ettei taivaassa ole avioliittoa. Se kirjaimellisena tarkoittaisi elämää jossakin aivan muussa testosteronittomassa ulottuvuudessa ja olisi jotakin aivan muuta kuin nuo edelläviitatut Vanhan testamentin kuvat.

      Toisaalta Jeesuksen laajempi kommentti vahvistaa tai täydentää noita Vanhan testamentin kuvia rauhan ja onnen maasta. Hänhän sanoo, että hänen isänsä kodissa on monta asuinsijaa ja menevänsä valmistamaan omilleen sijaa eli kotia. Mitään kotia ei kuitenkaan voi olla, ellei ole tosia ihmisiä, joiden kanssa se jakaa.

      Paavali puolestaan sanoo, että saamme esim. läheisen kuollessa lohduttautua sillä, että tulee päivä, jolloin kaikki haudoissa ovat kuulevat hänen äänensä ja sitten meidät yhdessä heidän kanssaan temmataan Herraa vastaan. Huom: yhdessä. Ei siinä kovin paljon lohtua olisi, jos kaikki ylösnousemuksessa ja taivaaseen kaikki vietiäisiin perille omissa kapseleissaan ja laitettaisiin omiin selleihinsä odottamaan noita kiitoksen hetkiä. :) Paavalinkin taivaskuva on ihmisistä yhdessä.

      Ilmestyskirjasta löytyy niitä edellä viitattuja tekstejä, joissa yötä päivää 24/7 vain kiitetään ja ylistetään. Onneksi siinä on myös tekstiä, joka ottaa niitä Vanhan testamentin konkreettisia kuvia koostava ja esittää, että siellä on vielä jotkain parempaa. Elämä uudessa maassa on elämää ilman sairautta, kuolemaa, kyyneleitä. Jumalan maja on ihmisten keskellä (takeena rauhasta, turvallisuudesta ja rakkaudesta). Siellä on elämän puu ja elämän veden virta, ei enää sairautta, koska siellä on puu, jonka lehdet ovat kansojen tervehdyttämiseksi jne. Kaipa tämä antaa luvan ajatella elämää ikuisuudessa ihan oikeana elämänä ja muunakin kuin lasimerellä veisaamisena.

      Mutta hyvä pointti. Mielikuvituksemme liian usein laukkaa pitemmälle kuin Raamatun sana.

      Kai

      • alex-kasi

        Kai A:
        "Siellä on elämän puu ja elämän veden virta, ei enää sairautta, koska siellä on puu, jonka lehdet ovat kansojen tervehdyttämiseksi".

        Näin on - ja tuon minä ymmärrän siten, että kun syntinen armon kautta päsee Jumalan valtakuntaan, hänet parannetaan siellä syntien tuottamista vaurioista niiden 1000 vuoden aikana jotka on kahden ylösnousemuksen välillä - siksi he kestävät sen ajan jolloin pahuus hävitetään lankeamatta syntiin, kun saatana päästetään vapaaksi - kun taas ne jotka herätetään toisessa ylösnousemuksessa eivät vajavaisuutensa tähden kestä.

        Minä uskon, että adventistien ns. tutkiva tuomio on vain ensimmäisen ylösnousemuksen saaneiden tutkimista ja parantamista. Sitä paitsi minä uskon että ne 144000 ovat niitä jotka ovat jo parantuneet ja ovat saaneet iankaikkisen elämän - ja heitä on juuri 144000 - ja he ovat opettamassa ensimmäisen ylösnousemuksen saaneita ne 1000 vuotta. Siksi Raamattu sanoo että he hallitsevat Kristuksen kanssa ne 1000 vuotta .

        Minä en usko että ensimmäisen ylösnousemuksen saaneet tuomitsisivat muita - sen tekee Jumala.

        alex


    • eremith21

      Ei voi muuta sanoa kuin, että on tämä näiden, niin alexin kuin toistenkin lahkojen jäsenten raamatun tulkinta hullunkurista, etten sanoisi jotenkin sairaan tuntuista tulkintaa. Raamattua väitetään jopa tieteellisen arvon kestäväksi teokseksi. Mutta mikä tieteellinen arvo voi tallaisella kirjalla olla, jos se tulkinta jolla nämä alex ja kumppanit tuovat raamatun mielestään raamatun totuutta esiin, sillä näin hullun kurisilla tulkinnoilla ei kyllä raamattua voi pitää kuin lasten kamarisatuina.

      Näiden alexin niinkuin monen muukin täällä kommentoivan adventistin kirjoituksista saa sen käsityksen, että raamatun sanoman luojilla ja sen kirjoittajilla ja itse "Jumalalla" ei olisi ollut minkäänlaista tietoa totuudesta, jostakin iankaikkisesta totuudesta, jos kerran hän olisi kertonut raamatun välityksellä iankaikkisesta totuudesta ihmisille, niin eikö nämä ihmiset jotka sen kirjoittivat ymmärtäneetkään sitä mitä "iankaikkinen Jumala heille ilmoitti?

      "Loiko Jumala ihmisen niin yksinkertaiseksi olennoksi, että hänen ei pidä mennä ronkkimaan jumalaisen teksin sisältöä, vaan, että hänen on tyydyttävä kirjaimelliseen kertomukseen. Tarkoittaako raamattu Adventtikirkon mukaan sitä, että taivasten valtakunta sitä tuhatvuotista valtakuntaa, joka seurasi Jeesuksen takaisin tulon välittömänä seurauksena , ja sitten loisi kirkkoon kuuluvalle kansalleen iankaikkisen onnellisen autuaallisen olotilan?

      Minulla on Jeesuksen Kristuksen elämänopin kannalta aivan toisenlainen ymmärrys, ja uskon, että monella muullakin on saman muotoinen käsitys Evankeliumin mukainen näkemys. Että se kertoo taivaan valtakunnasta joka kerran luodaan maan päälle, jossa rauha ja ihmisten kesken vallitsee todellinen yhteisymmärrys jonka aikaan saa veljellinen rakkaus luonnollisella tavalla, jossa kaikki haluavat palvella toisiaan. Tämä on Jeesuksen opetuksen peruspilari, aivan samoin kuin Paavali omaksu tuon medotin omaan opetukseensa.

      Kun me esimerkiksi luemme vaikkapa. Luuk.6:20-23. Jossa Jeesus puhuu opetuslapsilleen ja samalla muillekin murheellisille ja nälkäisille kuuntelijoille lohdutuksen sanoja, että kuinka heidän palkkansa tulee "tulevaisuudessa olemaan suuri taivaissa. Näitä tekstejä kirkot ovat käyttäneet hyväkseen puolustaessaan kirkon mahtia, ja sitten kehoittanut köyhiä ja sorretuita tyytymään siihen alistettuun kohtaloonsa ja että heitäkin odotti pilventakainen onni ja autuus taivaassa.

      Mutta luetaan nyt ensiksi Luuk.6:20-23."Ja hän nosti silmänsä opetuslastensa puoleen ja sanoi: "Autuaita olette te köyhät, sillä teidän on Jumalan valtakunta. "Autuaita te, jotka isoatte, 'sillä teidät ravitaan! Autuaita te, jotka nyt itkette, sillä te saatte nauraa! 22."Autuaita olette te, kun ihmiset vihaavat teitä ja erottavat teidät yhteydestään ja herjaavat teitä ja pyyhkivät pois teidän nimenne ikäänkuin jonkin pahan - Ihmisen Pojan tähden".

      23."Iloitkaa sinä päivänä, riemuun ratkeaa; silläkatso, teidän palkkanne on suuri taivaassa; sillä näin tekivät heidän isänsä profeetoille.

      Jatketaampa Luuk.6:24-26."Mutta voi teitä, te rikkaat, sillä te olette jo saaneet lohdutuksenne! 25."Voi teitä, jotka nyt olette kylläiset, sillä teidän on oleva nälkä! Voi teitä, jotka nyt nauratte, sillä te saatte murehtia ja itkeä!

      26."Voi teitä, kun kaikki ihmiset puhuvat teistä hyvää! Sillä niin tekivät heidän isänsä väärille profeetoille".

      Niin eihän kristilliset kirkot ole koskaan pelänneet etsiä missään maassa rikkautta ja hyvinvointia ja valtaa ihmisten kustannuksella.

      • Huolestun puolestasi

        Usko sinä mihin katsot parhaaksi uskoa tai ole vaikka uskomatta ja anna muiden tehdä samoin. Oletko täällä Adventismi palstalla ihmettelemässä muiden uskoa, vai mikä on täällä kirjoittelusi syy ?

        Et kai odota, että adventistit alkaisi uskomaan sinua? :)
        Vaikka se sinun uskosi on periaatteessa vain ristiriitaista hapuilua, voi hyvä mies eihän siihen kukaan voi tosissaan uskoa. Oletko sinä oma jumalasi?

        Sitäpaitsi kirjoittelet aivan liikaa muista ihmisistä ja heidän uskostaan vaikka et siitä mitään ymmärrä ja aina ikäänkuin olisit parempi kuin muut, ymmärtäväinen ja viisas ja kaikki jotka eivät näe suuruuttasi ovat nuijia ja typeryksiä.

        Tee parannus kun vielä voit.


      • alex-kasi

        Kuis olis jos antaisit edes yhden kirjoitukseni linkin missä tulisi ilmi että nuo vakavat syytöksesi pitävät paikkansa. Mielestäni se on jopa hyviin tapoihin kuuluvaa, eikö sinusta?

        Vai onko liikaa pyydetty?

        alex


      • eremith21
        alex-kasi kirjoitti:

        Kuis olis jos antaisit edes yhden kirjoitukseni linkin missä tulisi ilmi että nuo vakavat syytöksesi pitävät paikkansa. Mielestäni se on jopa hyviin tapoihin kuuluvaa, eikö sinusta?

        Vai onko liikaa pyydetty?

        alex

        Eihän se tietysti ole alex-silta liikaa pyydetty, mutta tiedän lähes tarkkaan, että sinä et tulkintaasi muuta raamatunkaan totuuden suhteen, että se mikä on kirjain, niin siihen ei ole lupa sen enempää ihmisen ymmärrystä käyttää. Näin olen sinut ymmärtänyt kommenteistasi.

        Ja kun minulla on kiusaus tunkeutua sanoman sisään, niinkuin Jeesuskin kehoitti aikalaisiaan mietiskelemään sanan sisältöä ja siten suhdettamme hänen sanomaansa. Mutta kun sinä alex kiltti, etsit sitä pahaa ja paholaista ihmisolennon ulkopuolelta, että se objektiivinen paha ja sen luoja on meidän ulkopuoleltamme tuleva, joku langennut paholainen enkeli, jota nimitetään "saatana-olennoksi" tai piruksi, langenneeksi enkeli olennoksi.

        Niin, että sinä katsot sen pahan kylväjän ja synnin tuojan meihin olevan tuon Mooseksen kirjassa mainitun "käärmeen" joka mainitaan 1Moos.3:1. Eli sinun mukaasi tuo lankeemus tapahtui tuon kavalan pettäjän käärmeen, joka osasi puhua ja valehdella, niin ovelasti, että sai Eevan ja Aadamin lankeamaan?

        Elise henkinen paha lankeemuksena tuli, tuon "käärmeen" valehtelun kautta, joka edelleenkin pitää ihmistä epäuskossa, niin että paha on itsessään erillään meistä, niin että emme ole sitä itse luoneet joka meissä ilmenee, vaan se on "perkele" joka ulkopuolelta meitä itseämme ottaa vaikutukseensa.

        Kaikki kirkothan ovat laatineet oppinsa tähän samaan tulkintaan johon sinukin perustelusi on suljettu, että paha itsessään on ulkopuolinen "p.....le joka viettelee ihmistä. Adventtikirkko uskoo aivan samalla tavalla kuin sinäkin perkeleeseen, helvettiin, pahan olemassaoloon, joka tulee ihmiseen ulkopuolelta objektiivisena pahana langenneiden enkelien s.....naan uskomisen kautta joka meihin vaikuttaa ulkopuolisena pahana.
        eremith21


      • alex-kasi
        eremith21 kirjoitti:

        Eihän se tietysti ole alex-silta liikaa pyydetty, mutta tiedän lähes tarkkaan, että sinä et tulkintaasi muuta raamatunkaan totuuden suhteen, että se mikä on kirjain, niin siihen ei ole lupa sen enempää ihmisen ymmärrystä käyttää. Näin olen sinut ymmärtänyt kommenteistasi.

        Ja kun minulla on kiusaus tunkeutua sanoman sisään, niinkuin Jeesuskin kehoitti aikalaisiaan mietiskelemään sanan sisältöä ja siten suhdettamme hänen sanomaansa. Mutta kun sinä alex kiltti, etsit sitä pahaa ja paholaista ihmisolennon ulkopuolelta, että se objektiivinen paha ja sen luoja on meidän ulkopuoleltamme tuleva, joku langennut paholainen enkeli, jota nimitetään "saatana-olennoksi" tai piruksi, langenneeksi enkeli olennoksi.

        Niin, että sinä katsot sen pahan kylväjän ja synnin tuojan meihin olevan tuon Mooseksen kirjassa mainitun "käärmeen" joka mainitaan 1Moos.3:1. Eli sinun mukaasi tuo lankeemus tapahtui tuon kavalan pettäjän käärmeen, joka osasi puhua ja valehdella, niin ovelasti, että sai Eevan ja Aadamin lankeamaan?

        Elise henkinen paha lankeemuksena tuli, tuon "käärmeen" valehtelun kautta, joka edelleenkin pitää ihmistä epäuskossa, niin että paha on itsessään erillään meistä, niin että emme ole sitä itse luoneet joka meissä ilmenee, vaan se on "perkele" joka ulkopuolelta meitä itseämme ottaa vaikutukseensa.

        Kaikki kirkothan ovat laatineet oppinsa tähän samaan tulkintaan johon sinukin perustelusi on suljettu, että paha itsessään on ulkopuolinen "p.....le joka viettelee ihmistä. Adventtikirkko uskoo aivan samalla tavalla kuin sinäkin perkeleeseen, helvettiin, pahan olemassaoloon, joka tulee ihmiseen ulkopuolelta objektiivisena pahana langenneiden enkelien s.....naan uskomisen kautta joka meihin vaikuttaa ulkopuolisena pahana.
        eremith21

        No siinä se nyt taas tuli selväksi, ettet ole tajunnut minun uskostani tuon taivaallista. Mikä hämmästyttää minua - sillä olenhan kirjoittanut siitä niin monesti .

        Sain sen käsityksen tuosta että luulet että minä en näkisi ihmisen vajavaisuutta ja pahuutta? Käsitinkö oikein?

        Minä en siis usko sinun tavallasi? että pahuus olisi vain ilmiö - vaan että se on olemassa myös eri yksilöissä ja että me olemme pahoja ja syntisiä. Me teemme pahaa koska olemme pahoja. Ei sitä pahaa mitä me teemme huomenna ole vielä tänään olemassa. ME ikäänkuin luomme pahuutta.

        Ei se että ihminen lankesi syntiin "käärmeen" houkutusten seurauksena mitenkään poista sitä että ihminen teki itse valintansa. Ei kukaan pakottanut ihmistä valitsemaan omaa tietään, hän teki sen itse. Vapauskin on osa iankaikkista elämää - siksi ihmisen täytyy valita se itse. Orjuudessa ei ole iankaikkista elämää.

        Minulle Jumala on Luoja ja täydellinen elämä - myös oikeudenmukaisuudessa ja rakkaudessa - Jumala on ainoa iankaikkinen elämä - sillä iankaikkiseen elämään tarvitaan sellaisia ominaisuuksia joita on vain Jumalalla. Siksi ihmisen oman tien valinta vie pois Jumalasta.

        Pahuus on vajavaisuutta, kuka tahansa onkin paha - on hän myös vajavainen.

        Synti on sekin vajavaisuutta - se on tekemistä, ajatuksin ja teoin, erehtymistä ja joskus pahuutta, valhetta - se on aina myös elämän tuhoamista.

        Kun ihminen tekee syntiä hän tuhoaa siten elämää. Synnissä ei koskaan voi olla iankaikkista elämää. Siksi ihmisen täytyy päästä eroon synnistä, voidakseen elää, Jeesus hankki armo-synnittömyyden, jotta me saisimme opetella elämään ilman pahuutta ja syntiä.

        Jumala loi siis ihmisen vapaaksi olennoksi ja antoi hänelle valinnan vapauden - Aadam (ihminen) valitsi uskoa omiin kykyihinsä ja hylkäsi Luojansa tahdossa elämisen Jumalan varoituksesta huolimatta - hylkäsi sen tien joka olisi vienyt iankaikkiseen elämään.

        Nyt on nähtävissä mihin ihmisen tie on menossa, kun koko maailma on menossa kohti suurta katastroofiaan. Ja ainoastaan Ihmisen tekojen seurauksena.

        Minä en siis usko että ihminen voisi olla iankaikkinen vajavaisuudessa, en usko esimerkiksi että Jumalan tarvitsee tappaa syntiset siksi että he muuten eläisivät ikuisesti, tai vielä vähemmän uskon että olisi olemassa jokin ikuinen piina - olen varma että kyllä syntiset kuolisivat omiin synteihinsä muutenkin.

        Helvetistä - vain sen verran että kyllä Raamattu sanoo selvästi että kerran tulee se päivä jolloin Jumala poistaa pahuuden - ja kutsu sitä helvetiksi jos haluat ... mutta se tarkoittaa että silloin tuhoutuvat kaikki jotka eivät ota vastaan Jumalalta iankaikkista elämää jota Hän tarjoaa Jeesuksen uhrissa.

        Tulee muistaa että Jumala tarjoaa sitä ainoaa mahdollisuutta synnittömään ja pahuudettomaan elämään mikä on olemassa - nimittäin Jumalan tahdossa elämää - Jeesus on hankkinut ihmisille takaisin sen saman valinnan mahdollisuuden joka Aadamilla oli. Nyt sen armon kautta mikä tuli Jumalan Pojan antamassa lunastuksessa . Kysymys on valinnan mahdollisuuden takaisin saamisesta.

        Siksi kun Jumala poistaa kaiken pahuuden maailmasta, on se pelastava teko, muuten ei kukaan, ne jotka pahuutta rakastavat eivät enää saa jatkaa sen teekemistä ja siten tuhota Jumalan luomaa maailmaa.

        Sitten voin olla monen kanssa samaa mieltä paljossa, esimerkiksi että Jeesuksen opetuksissa tulee esiin Jumalan tahto ja siis iankaikkinen elämä.

        Mutta on minulla on myös selvää, että sen pahuuden lisäksi mikä on meissä ihmisissä on muutakin elämää jossa pahuus on vallitsee. Siitä Raamatussa on selvät todisteet. Pahuus on pahuutta, missä sitä sitten onkin. Mutta ei se auta ihmistä tippaakaan - ei se anna kenellekään iankaikkista elämää että saattana on todellinen. Ei ihminen voi syyttää saatanaa synneistään, valitettavasti on niin että Iankaikkista elämää ei vajavaisuudessa. Siksi Jeesus lunasti meidät - se oli välttämätöntä muuten olisimme tuhon omia kaikki - koska olemme vajavaisia.

        Kaikki hokkus pokkus uskonto on minulle täysin vierasta höpinää, kaikki kaatuilu, hurmostilat, ikuiset piinat ja sen sellaiset ovat vain humpuukia mielestäni. Tällä en nyt sitten väitä että tiedän kuka meistä pelastuu ja kuka ei..

        alex


      • eremith21
        Huolestun puolestasi kirjoitti:

        Usko sinä mihin katsot parhaaksi uskoa tai ole vaikka uskomatta ja anna muiden tehdä samoin. Oletko täällä Adventismi palstalla ihmettelemässä muiden uskoa, vai mikä on täällä kirjoittelusi syy ?

        Et kai odota, että adventistit alkaisi uskomaan sinua? :)
        Vaikka se sinun uskosi on periaatteessa vain ristiriitaista hapuilua, voi hyvä mies eihän siihen kukaan voi tosissaan uskoa. Oletko sinä oma jumalasi?

        Sitäpaitsi kirjoittelet aivan liikaa muista ihmisistä ja heidän uskostaan vaikka et siitä mitään ymmärrä ja aina ikäänkuin olisit parempi kuin muut, ymmärtäväinen ja viisas ja kaikki jotka eivät näe suuruuttasi ovat nuijia ja typeryksiä.

        Tee parannus kun vielä voit.

        "Huolestunut puolestasi"! "Sitä paitsi kirjoittelet aivan liikaa muista ihmisistä ja heidän uskostaan vaikka et siitä mitään ymmärrä ja aina ikään kuin olisit parempi kuin muut, ymmärtäväinen ja viisas ja kaikki jotka näe suuruuttasi ovat nuijia ja typeryksiä". Näin todistaa alex.

        Mutta kerooppa missä olen olen noin kirjoitellut sanomisiani, ja haukkunut nuijiksi ja typeryksiksi? Alex on se hienoa nähdä kun sinä osaat kirjoituksessasi olla hienotunteinen!


    • eremith21

      En tietenkään, että adventistit alkaisivat uskomaa minua vaan että adventistit alkaisi uskomaa raamattua, ja Jeesuksen Kristuksen evankeliumin elämän-oppia, josta heille selviäisi ihmisen olemisen perustarkoitus elämämiselleen yhteiskunnan jäsenenä!

    • eremith21

      "Alex". # Siksi ihmisen omantien valinta vie pois Jumalasta #". Mutta jokaiselle ihmisellehän on, joko hyvä tien, tai pahan tien valinta velvollisuus, koska hänelle on annettu järjellinen ymmärryksen lahja, jos hän olisi pelkkä eläimellinen olento, niin asia olisi silloin toinen.

      #pahuus on vajavaisuutta, synti on sekin vajavaisuutta#. Mitä eroa on synnillä ja pahuudella, eivätkö ne kuulu samaan kategoriaan? #Se on tekemistä ajatuksin ja teoin, erehtymistä ja joskus pahuutta, valhetta"#. Jaaha vai ei synnin vajavaisuus aina, paitsi joskus pahuutta ja valhetta, mutta kuitenkin se on elämän tuhoamista; miten minun on tämä ymmärerettävä? Kyllä Jeesus Kristus kumosi tällaisen käsityksen täydellisesti siten, että ne ovat aina synti ja rikkomus Kristuksen rakkauden käskyä vastaan.

      #Kun ihminen tekee syntiä hän tuhoaa siten elämää. Synnissä ei voi olla koskaan iankaikkista elämää. Siksi ihmisen tätyy päästä eroon synnistä, voidakseen elää#. Etkö olisi vpoinut täsmentää tuota paikka, että mitä "elämää" sinä tarkoitat persoonallista vaiko jotakin muuta elämää?

      #Jeesus hankki armon - synnittömyyden, jotta me saisimme opetella elämään ilman pahuutta ja syntiä#, miksi meidän täytyy opetella 'enään elämään ilman "pahuutta ja syntiä", koska Jeesus hankki armon synnittömyyteemme', eli me tuon sinun synnittömyys tulkintasi mukaan olemme jo tuolla synnittömiä.

      #Jumala loi ihmisen vapaaksi olennoksi ja antoi hänelle vapauden# eli tuplasi tuon vapauden. Aadam (ihminen) valitsi luottaa omiin kykyihinsä ja hylkäsi luojansa tahdossa elämisen Jumalan varoituksesta huolimatta# Eihän kolmannen juurirodun alussa elävä itseään etsivä olento vielä voinut kuin tunnustella elämän kokemuksen alkeita. Mutta luonnon elämän lait alkoivat pikkuhiljaa inhimmillisyydellä kasvattamaan tuota alkuihmistä - kuntaa.
      # alex! Nyt on nähtävissä mihin ihmisen tie on menossa, kun koko maailma on menossa kohti suurta katasfroffia. Ja ainoastaan ihmisen tekojen seurauksena. Minä en usko että ihminen voisi olla iankaikkinen vajavaisuudessa# Mitä tarkoitat tällä "vajavaisuudella"?

      #,en usko esimerkiksi, että Jumala tarvitsee tappaa syntiset siksi että he muuten eläisivät ikuisesti, tai vielä vähemmän uskon että olisi olemassa jokin ikuinen piina olen varma - olen varma että kyllä syntiset kuolisivat omiin synteihinsä muutenkin#, näin alex, mutta voisit ahkerammin käyttää noita pisteitä ja joskus enemmän pilkkujakin. Niin tuosta edellisestä sen verran, että sain sellaisen käsityksen, kuinka sen sanoisin no, että "#Jumala tarvitsee tappaa syntiset, siksi että muuten eläisivät ikuisesti#. No olikohan Jumala tuota asiaa miettinyt, että pitäisiköhän varmistaa, että eivät eläisi nuo syntiset ikuisesti, vai mahdollisesti kuolisivat muutenkin synteihinsä?

      Olen tähän lainannut aleksin ajatuksia.

      • eremith21

        #Alexin vastaukseen! Alex-. "Ei sitä pahaa mitä me teemme huomenna ole tänään vielä olemassa. Me ikään kuin luomme pahuutta". Eli me siis alexin ymmärryksen mukaan luomme pahuutta huomista varten, koska tämän päivän resussit on käytetty loppuun?

        # Minä en siis usko sinun tavallasi? että pahuus olisi vain ilmiö!#. Millä tavalla se on ilmenemätön? - Eikö paha ilmennä itseään koskaan sinussa, vai salaako se
        itsensä sinussa niin, että sinun ei tarvitse olla huolissasi, että pahuudella ei olekkaan ilmenemismahdollisuutta silloin tällöin, että se voi kätkeä niin, että sinun omatuntosi ei edes sitä reakoi?

        #Ei se, että ihminen lankesi syntiin "käärmeen houkutusten seurauksena mitenkää poista sitä että ihminen teki valintansa. Eikukaan pakottanut valitsemaan omaa tietään, hän teki sen itse. Vapauskin on osa iankaikkista elämää - siksi ihmisen täytyy valita se itse. orjuudessa ei ole iankaikkista elämää#.

        Näinhän se on sillä Jumala antoi vapauden, ja vapauskin on iankaikkista elämää, siksi ihmisen täytyi valita se itse, Ja aivan oikein niikuin sanoit, että vapauskin on iankaikkista elämää jonka aivan oikein Aadam ja Eeva valitsivatkin vapauden ja iankaikkisen elämän, jonka sinäkin alex tuossa myönnätkin, kun Jumala ei heitä halunnut orjuuttaa".


    • lingon ja sileitten

      Bushmanni "ölähtelee" Goljattina, esittäen oman jumaluutensa kokoa ja suuruutta, sen avulla hän ei ymmärrä, pyytää selittelyä, reunahuomautuksin.

      …..

      Ylistys taivaassa ja vaikkapa vanhinten kruunun heittäminen Isän eteen, kertoo sen yksinkertaisuudessaan, että kukaan ei siinä [tulevassa] valtakunnassa kyseenalaista Jumalan paikkaa Se kertoo sanomasta, totuuden ja kunnioituksen henki on ikuista ja päättymätöntä.

      Täällä päinvastainen suun tunnustusta, mitä täällä olevat vastahenget tekevät, filistealaiset Goljatit pitävät kruununsa päässä ja haastavat Jumalan sanan.

      Mutta pieninkin Jumalan valtakunnasta täällä ajassa ottaa linkonsa ja kilauttaa bushman_Goljatit seljälleen kentälle, ei tarvita kuin sileät kivet, kivet jotka huutavat totuutta.

      .....

      Paratiisissa Aadam omisti jo Jumalan kuvan olemuksessaan, oli luotu Hänen kuvakseen.
      Rienaaja kyllä sen epäuskon toi ja sanoi, syö tämä hedelmä, että olisit sen Jumalan kaltainen, Adam jo oli sitä.

      Siinä lankeemus.

      Bussin tapainen lankeemus, epäusko Jumalan sanaan. ..... Bush, sanoittaa ”Ei Aadam ole totta, se on tarua”” - mutta juuri siinä sanassa on Jumalallinen sanomallinen sisältö synnin ja seurausten, sekä pelastussanoman sisältöön, joka johtaa tuonne Jumalan valtakuntaan. Bush, ei luovuta, ei luovuta katoavaa arvomaailmaa, sen kultturellista valhemaailman sanomaa, joka ei ole totuus.

      .......
      Mennään vielä Jeesuksen ajalliseen aikaan, jossa elämme.

      Jeesus kasteella ollessaan tapahtui seuraavaa: -> Jumalan Henki laskeutui kyyhkysen muodossa ja Jumalan todistus tuli, "Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mielistynyt"!!!

      Entäpä hetken kuluttua Jeesus / erämaa ja kiusaaja.

      Jos sinä olet Jumalan Poika, niin käske näiden kivien muuttua leiviksi.!""

      Jeesuksen vastaus; "On kirjoitettu; ' Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka lähtee Jumalan suusta.""

      Sitten Jeesus sanoi hänelle: " "Mene pois, saatana! On kirjoitettu: 'Herraa, Jumalaasi, sinun tulee kunnioittaa ja ainoastaan häntä palvella.'"

      ......

      Bushmannluontoiset henkilöt elävät vain maailman kovista kivistä.
      He pyrkivät muuttamaan ne leiviksi ja puheet ja jälki on tuonnäköistä, he eivät ymmärrä hengellisiä.

      Tuossa torstai-iltana sain erään Sibelius akatemian käyneen basson, eli Talvelan tyylisen, arvostetun henkilön laulusanotuksen käsiini ja pyynnön sävel-sovitukseen. Lukasin to-illalla laulun sanat, kysymyksiä tekstisanotus Jumalaa kohti, se oli kirkkokonserttiin kirjoitettu ns. hengelliseksi luokiteltu laulun sanat.
      Mutta täynnä sitä kysymystä, ilman vastausta, siksi, kun sen sanoitti ihminen, joka ei tunne Sanaa.
      Teki mieli sanottaa siihen jatko, koska juuri Sana antaa kaikkiin niihin selkeän vastauksen. No en koskenut siihen puoleen, pe-aamulla työstin sen läpi ja laitoin päivällä sähköpostina takaisin, että pääsevät sen esittämään sitä kysymysten sarjaa toisille kysyjille. Mistähän löytävät itsensä? Valitettavasti tilausasiaan ei voi muutakuin työstää se pyydetty osio.

      Voi tuota ymmärtämättömyyden suota, missä Goljatit rämpivät, rämpii siksi, kun eivät heitä kruunujaan Isän eteen, että Hän pääsisi tekemään sydämessä sitä työtä, että saisivat vastauksen, kun Pyhä Henki sen kertoo Sanan kautta.

      ….

      Niin kauan, kun pidät Bushman kruunusi päässä ja nykyajatusta käyttäen ölähtelet taistelutantereella, kohtaat vain kerran sen siloisen kiven, joka otsassa on merkkinä ja kaataa sinut osaasi, etkä pääse ylistämään, koska sinä et ylistä Herraa, eli anna hänelle kunniaa vaan pidät oman kunniasi pyhänä, ajatuksesi saavutukset pyhempänä, kuin Jumalan kirjoitettu sana. Olisikohan vielä muutoksen aika?

      Siinäpä sinulle pohtimista taisteluareenallesi, jota filistelaiset miehittävät vain ajan hetkessä.

    • ETTÄKÖ MITEN TAIVAASSA KOMMENTOIDAAN? No tälviisii . . .

      34 Silloin Kuningas sanoo oikealla puolellaan oleville: 'Tulkaa, minun Isäni siunatut, ja omistakaa se valtakunta, joka on ollut teille valmistettuna maailman perustamisesta asti.

      41 Sitten hän myös sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun tyköäni, te kirotut, siihen iankaikkiseen tuleen, joka on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleillensä.

      Koko taivaallinen jupakka kuvattuna tässä luvussa :

      http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=Matt. 25:1&rnd=1313275688290

    • Ap.t. 12:22-23

      Bushmanni odottaa itselleen ja ajatuksilleen samaa, kuin Herodes aikoinaan, että ihmiset sanoisivat [ajassa], täällä ja nyt, eli kansana

      Jumalan ääni, ei ihmisen!

      Eli huudettaisiin Bushmannin sanat raamatulliseksi totuudeksi.


      Ei kiitos, emme tee kristittyinä niin, koska tunnemme sanan.

      Jos Bushmannin sana saisi niin suuren valtasuuruuden että näin sanoisimme, niin bushmann olisi välittömästi kuollut mies.

      Herran enkeli löi Herodesta, MIKSI?, koska hän ei antanut kunniaa Jumalalle ja madot söivät hänet ja niin hän heitti henkensä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      67
      2073
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      80
      1435
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      87
      1408
    4. 52
      1273
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1032
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      1019
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      940
    8. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      908
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      41
      901
    10. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      893
    Aihe