Laktoosi-intoleranssi

asssd

Miksi kaikesta tehdään nykyään laktoositonta? Se on epäreilua suurelle terveitten luokalle. Ongelma on se, että kun lapsia ei syötetä monipuolisesti vauvoina ja sitä mitä he syövätkin on laktoositonta. Sitten tulee tämä sairaus, joka ei ole vain geeneissä vaan myös riipuvainen ruasta ilman laktoosia, jolla lapsia syötetään. Sairaus lähtee totuttamalla lapsi pikkuhiljaa laktoosiin. Mitä isommalla iällä tämä tehdään, sitä vaikeampaa se on. Eli kysymys on miksi terveet lapset joutuvat syömään sairaitten ruokaa ja siten edesauttaa saamaan saman sairauden? Sama asia koskee keliaatikkojen ruokaa. Onko tasa-arvo tehnyt jo tehtävänsä kun normaaleilla ihmisillä ei ole oikeuksia?

4

255

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Businesmatematiikkaa

      "" ......jatkuu. Tätä teetättää Valion ahneus ja röyhkeys => Busines matematiikkaa!
      Ja asiakas on tyytyväinen ja Maksaa! Suostuukohan maksamaan kun saa tietää suoranaisesta petoksesta:

      Tuote 1. Valio täysmaito 3,5r%. HOMOGENOITU, jota ei tietenkään kerrota purkin tekstissä!
      1 Litran purkin hinta: 0,85 Euroa paikallisessa kaupassa.

      Tuote 2. Valio Luomu kevytmaito 1,5r%. Purkin teksti: Pastöroitu ja HOMOGENOIMATON!
      1 Litran purkin hinta: 1,35 Euroa paikallisessa kaupassa.

      Ja asiakas maksaa kiltisti 0,50 Euroa/1L prk ylimääräistä siitä, että:
      a. Valio jätti pilaamatta maidon homogenoimalla!
      b. Valio ahneuksissaan poisti rasvaa 2r%-jonka mukana poistui suurin osa asiakkaalle elintärkeitä ja rahan arvoisia Probiootti bakteereita!
      - Eli asiakas maksaa 60% lisää hinnassa siitä että Valio kuorii kerman päältä!

      Kannattaa äänestää jaloillaan kuten Vanhasen poika uhkasi tehdä, kun businekset alkoivat kusemaan kintuille.

      Kun Valio tuolla edesvastuuttomalla Probiootti bakteerien poistamisella sai aikaan asiakkaiden sairastumisen laktoosi-intoleranssiin, niin mitä tapahtuikaan => Valio kehitti huomattavasti kalliimmat laktoosittomat tuotteet, joilla rahastetaan lisää rahaa-rahaa-rahaa ja asiakas maksaa kiltisti! Mutta kauanko suostuu maksamaan?
      VOI KUUKKELIN MUNAT - ONKO AHNEUDELLA JA RÖYHKEYDELLÄ MITÄÄN RAJAA!?
      Mikäli maidon täysin turha ja tarpeeton HOMOGENOINTI on tehty puhtaasti tiedon puutteen takia, niin se on EHKÄ anteeksi annettavissa! Jatkuu.........................""
      Lue ***Sivuilla oleva toistettava teksti***
      http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Blogi.html

    • ei laktoosia, nou

      Öh... Harvoja poikkeuksia lukuunottamatta kaikkia niitä tuotteita, joita on saatavilla laktoosittomina, on saatavilla myös ihan kaikella sen normaalisti sisältämällä laktoosilla. Ja nämä harvat poikkeukset, joista puhun, eivät ole kenellekään mitään välttämättömyyksiä. Ja siis esimerkiksi pitkään kypsytetyt, kovat juustothan ovat aivan luontaisesti laktoosittomia kypsymisprosessinsa kautta, eli niistä ei ole poistettu laktoosia.

      Olet sitä mieltä, että laktoosi-intoleranssi kehittyy siitä, ettei syö laktoosia. Itse söin lapsena hyvinkin paljon aivan tavallisia maitotuotteita ym. muita elintarvikkeita, jotka sisälsivät laktoosia. Yhdeksän vuoden iässä alkoivat hankalat vatsavaivat, jotka vuotta myöhemmin selvitettiin laktoosi-intoleranssiksi. Siedätystä alettiin yrittää heti. Ei vain toiminut. Olen yrittänyt siedätystä useasti tässä välillä, mutta ei auta, ja oireet ovat sitä luokkaa, ettei tunnu enää sen arvoiselta.

      Olet myös sitä mieltä, että joka paikassa on tarjolla vain laktoositonta; Laktoosi-intolerantikkona voin kertoa, että ulkona syödessä, kahviloissa käydessä jne. saa olla hyvin tarkka siitä, mitä syö. Vaihtoehdot eivät ole kovin moninaiset, jos vähälaktoosinen ei sovi, vaan on oltava täysin laktoositonta. Kiittelenkin siis kovasti Valiota, joka on tuonut markkinoille niin paljon laktoosittomia tuotteita, ja tekee näin minun arjestani maistuvampaa!

    • voivoisentään

      höpö höpö. Laktoosi-intoleranssi ei tule siitä että ei saa laktoosia pienenä. Tuttavaperheessä tämä riesa tuli kuvioihin sen jälkeen kun siirtyivät kaupan maitoon (heillä oli siis maitotila ja sittemmin laittoivat lypsykarjan pois ja siirtyivät kaupan maitoon) . Maidon käsittelyllä on jotain tekemistä tämän kanssa, mutta tutkijat siitä edelleen kiistelevät. Moni laktoosi-intoleratikko voi juoda tilalta ostettua/käsittelemätöntä lehmänmaitoa, mutta ei kaupan maitoa. Tiedän useampia tapauksia.

      Kun maitosokeri ei pilkkoudu suolistossa, niin se ei pilkkoudu vaikka sinne tupla-annoksen työntäisi.

      Laktoosi-intolerantikoilla vatsa voi tulla tosi kipeäksi ja ripuli voi kestää pitkään. Haluaisitko itse jakuvasti ripuloida ja kärsiä vatsakivuista? Osalla puolestaan vatsa turpoaa ihan palloksi ja voi sitä kaasun määrää...

      "... normaaleilla ihmisillä ei ole oikeuksia? "
      - mikä on normaali ihmisen määritelmä?
      - jos laktoosi-intoleranssi tekee ihmisestä epänormaalin, niin huh huh...

      PS: maitosokeri ei ole elimistölle välttämätön ja luonnostaa elimistö toimii niin, että lapsen kasvaessa luontainen kyky pilkkoa maitosokeria katoaa... Jos maitosokeria annetaan imetysajan jälkeen (tämä on alkukantainen syy miksi vauvat ja pienet lapset pystyvät pilkkomaan maitosokerin), niin silloin luontainen kyky pilkkoa maitosokeria ei automaattisesti katoakaan, vaan elimistö pyrkii ylläpitämään sitä kykyä, mutta ei siinä aina onnistu.

    • keittiöläinen

      onko teillä kotona sitten laktoositon ruokavalio? Ei sitä laktaasia tarvi joka ruokailun yhteydessä olla. Jos lähdetään siitä, että lapselle suositellaan 5 ateriaa, niin niistä 1 on koulun vastuulla...

      Jos luokassa on 4 täysin laktoositonta, 3 hyla-ruokavaliolla olevaa ja 6 lasta, joille kaikki maidot käy, niin pitäisikö makaroonilaatikkoa olla 3 erilaista?

      1) laktoosittomaan maitoon tehty
      2) hylamaitoon tehty
      3) normaali maitoon tehty

      Arvaa vain että kuinka paljon lisäkustannuksia tulee kun pääruuasta tehdään 2 vaihtoehtoa, saati kun niitä on 3. Näille kaikille lapsille kävisi laktoositon vaihtoehto (ja maistuu taatusti yhtä hyvin) ja kukaan ei siitä sairastuisi. Miksi monikertaistaa kustannukset sen takia että "normaalien ihmisten oikeudet ei kärsi".

      Oletko valmis kunnallisverojen korotukseen, jotta lapsesi saa laktoosia koulussa? Jo nyt kouluruuista tingitään, koska budjetit on niin tiukkoja...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1335
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      916
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      679
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe