iloq lukot

iloqqailija

Rakennamme perheen kanssa omakotitaloa ja nyt tarvitsisi tilata lukot, sillä ovet saapuvat (pitäisi saapua) ensiviikolla. Onko ihmisillä kokemuksia iloq lukoista omakotikäytössä?

http://www.lukkokauppa.com/product_catalog.php?c=66

Meillä on kolme pientä lasta eli odotettavissa on suuri määrä kadonneita avaimia ja sen vuoksi harkitsemme iloq lukkoja. Onko kuitenkin niin uusi tuote ja melko kallis, että haluaisimme muiden käyttäjien mielipiteitä kuulla.

103

5767

Vastaukset

 • Minä asensin vuosi sitten iloqin privus lukot talooni ja olen kyllä ollut tyytyväinen. Lukkojen ohjelmointi on uskomattoman kätevää, eikä minkäänlaisia vikoja ole ollut. Hintaero abloyhin tulee kuitattua samalla hetkellä kun ensimmäinen avain menee hukkaan. Ainoa miinus, joka tulee mieleen oli se että sisäpuolinen vääntönuppi ei kääntynyt aluksi niin liukkaasti että se olisi palautunut lukkorungon hennon jousen voimalla. Ovi ei siis välttämättä mennyt lukkoon, jos ei itse palauttanut vääntönuppia. Asia korjaantui kun laitoin öljyä vääntönupin juureen. Oli siis uutuuden jäykkä. Suosittelen vilpittömästi!

 • Meillä on töissä tollaset lukot ja ihan normaalisti on pelittänyt. Vähän ehkä jäykkä kun sitä avainta tunkee sinne lukkoon mut siihen tottus nopeesti eikä se enää tunnu jäykältä kun on tottunut siihen.

 • Kiitos vastauksista. Iloq lukot on nyt tilattu ja alkuviikosta pitäisi tulla. En mistään löytänyt oikein mitään negatiivista tietoa joten näillä tiedoilla mennään. Voin käydä kertomassa omia kokemuksiani jahka niitä kertyy.

  • Ihan hyvän ratkaisun teit. Meillä on kaikkien lukkomerkkien myyntioikeudet firmassamme ja iLOQ Privukset toimivat loistavasti omakotitaloissa.

   Tuon negatiivisen kommentin antaja on luultavimmin joku lukkoukko ilman myyntioikeuksia, jolloin ei auta sitten muu enää kuin haukkua tuotetta kun juna meni jo ja myyntioikeuksia ei enää vissii oikein heru.  • iLOQ ongelmia kirjoitti:

   Tämäkö ei ole negatiivista?

   https://www.youtube.com/watch?v=1KS7nbHIRcY

   Sinänsä ohjelmoitavuus on hienoa, mutta fyysinen toteuus on huono.

   Ainoo vaan että kun ko.firma testasi saako hommana näin auki niin eipä onnistunut plus kuka jaksaa murtautua edes oven kautta vaan mennään ikkunasta tai sitten isoilla työkaluilla...


  • Että näin... kirjoitti:

   Ainoo vaan että kun ko.firma testasi saako hommana näin auki niin eipä onnistunut plus kuka jaksaa murtautua edes oven kautta vaan mennään ikkunasta tai sitten isoilla työkaluilla...

   En tiedä miten testasitte, mutta toimintamekanismi on varsin selvä. Hyökkäys voidaan tehdä suoraan lukkoa räpläämällä tai muokkaamalla yhtä avaimista. Kumpi sitten onkin hyökkääjän kannalta helpompaa ja vähemmän huomiota herättävää.

   Sinänsä tosi huono homma.

   Toisaalta jos perinteiseen avaimeen pääsee käsiksi, niin voihan senkin aina kopioida.


  • iloqqaile rauhassa kirjoitti:

   Ihan hyvän ratkaisun teit. Meillä on kaikkien lukkomerkkien myyntioikeudet firmassamme ja iLOQ Privukset toimivat loistavasti omakotitaloissa.

   Tuon negatiivisen kommentin antaja on luultavimmin joku lukkoukko ilman myyntioikeuksia, jolloin ei auta sitten muu enää kuin haukkua tuotetta kun juna meni jo ja myyntioikeuksia ei enää vissii oikein heru.

   HYVÄ ILOQ JÄLLEENMYYJÄ, NYT ELÄT VARMAAN ELÄMÄSI PARASTA AIKAA!
   TAITAA OLLA ASIAKKAAT VÄHISSÄ. SUOMESSA EI OLE ILOQ JÄLLEENMYYJIÄ
   OLLEET MUUT KUIN AKKUKONE APINAT! ELI JOILLA EI OLE AMMATTITAITOA
   JA TIETÄMYSTÄ MUUSTA KUIN RUUVIN PYÖRITTÄMISESTÄ.


  • Negatiivista on jatkuvat käyttökustannukset noissa lukoissa. Se on mielestäni merkittävä tekijä.


 • Olen varma, että tulet olemaan tyytyväinen!

 • Pakko sitte antaa se negatiivine palaute...ei mitää virkaa, sama kun olis haassa vaan ovet, niin on helpot avata kelle vaan...

 • Niin miten aukeaa
  ?
  taidat olla abloy pelle.

 • Helvetin kalliita ovat!

 • Persaukisille ne ovat kalliita.

 • Helppoa ton Ilogin avaaminen ainakin minun kokemuksen mukaan ulkopuoliselle tuntui olevan että en sitä oveeni enää laittaisi. Voisin myydä omani pois jos joku haluaa kokeilla. Abloyn proteq click on vähän parempi, mutta onhan se vähän kalliimpikin. Senkin otin pois. Näiden kokeilujen jälkeen pistin oveen Siemens Entroon ja siihen olen ollut tyytyväinen. Sitten otin pois kaikki avaimenreijät ja pistin tilalle karkaistut lätkät. Se on tietty kallis ratkaisu, mutta onhan se hyväkin.
  Tärkeitä on saada pois ovesta se että aukaistaakos se vai ei. Sitten samalla saa sen aukaisutiedon koska ja milloin sitä telkeä on liikutettu.

  • huhhuh taidat kärsiä aikamoisista fobioista kun noin kuvittelet. Todellisuudessa siitä avainpesästä ei kukaan tiirikoimalla tai poraamalla asuntoosi murtaudu vaan aivan jostain muualta. Avainpesän ominaisuudet kuten iloqissa kadonneen avaimen poistaminen järjestelmästä varmistaa aina sen, ettei ainakaan niillä hukkuneilla avaimilla kämppääsi tyhjennetä.


  • "Näiden kokeilujen jälkeen pistin oveen Siemens Entroon ja siihen olen ollut tyytyväinen. Sitten otin pois kaikki avaimenreijät ja pistin tilalle karkaistut lätkät. Se on tietty kallis ratkaisu, mutta onhan se hyväkin."

   Se, että sinä korvaat avainpesän 12mm paksuisella karkaistulla lätkällä siinä uskossa, että "siitä ovesta ei todellakaan kuljeta ilman että se hajoitetaan", niin pitää kyllä paikkansa. Tiirikoimalla sinne ei mennä, mutta muuten kyllä helpommin ja nopeammin kuin avainpesällä varustetulla lukolla.

   Tiirikointi kun vaatii tietoa, taitoa, osaamista ja aikaa, joista vähintään yksi keneltä tahansa murtovarkaalta puuttuu. Classicista ylöspäin kaikki ovat _käytännössä_ tiirikoimattomia, eli Execin, Senton ja Protec1-2:n tiirikointi alkaa vaatia jo useita tunteja ja/tai huomattavaa koulutettua tietotaitoa.

   Oli lukossa mikä avainpesä tahansa, on läpi porattavana itse avainpesä, karkaistu poraussuoja ja karkaistu pintahela, eli yhteensä n. 35mm metallia porattavana.

   Sinä ajattelet: "laitan avainpesän tilalle karkaistun lätkän, niin kukaan ei tänne ovea rikkomatta sisään tule!"

   Varas tulee ovellesi ja ajattelee: "Jes! Täällä on vain 12mm paksu karkaistu lätkä 35mm avainpesän, poraussuoja sijasta, joten ei tarvitse edes sorkkarautaa käyttää!"

   Sinun kannaltasi se ja sama; porauksesta ja sorkkaraudan käytöstä jää molemmista murtojäljet. Varkaan kannalta sinun kohteesi on avainpesällisiä kohteita helpompi; sisään pääsee poraamalla sorkkaraudan sijasta.


 • Meidän yrityksen takaoveen asennettiin Siemens Entro josta työntekijät kulkivat tagiensa kanssa. Laite toimi viikon jonka jälkeen sitä korjattiin neljä kertaa seuraavan puolen vuoden aikana. Sen jälkeen ei ole Entroa näkynyt. En siis suosittele missään nimessä. Laita kaikenlisäksi toimi erittäin epävarmasti ja jätti usein avaamatta oven.

  Jos haluaa omakotitalon murtoturvallisuuteen satsata tuhansia euroja pelkästään lukituksen osalta niin sitten täytyy kaikki ikkunat olla myös panssarilasia. Entrot ja iloqit ovat täysin turhia kapistuksia asuntomurtojen ehkäisyssä. Varas lyö vasaralla ikkunan rikki ja avaa lukon sisäpuolelta tai vie tavarat ikkunasta ulos.

  • Täällä on käytössä ESMI:n lukot, pelaavat kuin unelma. Vuodesta toiseen.


 • Noissa entro firmoissa on eroja. Täällä kp-seudulla vain muutama firma osaa oikeasti asentaa ja ohjelmoida sen entron toimimaan. Tavallisesti lukkofirma osaa asentaa vain yhtä merkkiä jota ne on opetelleet tekemään.
  Ton entron etu on se että voi ottaa kaikenmaailman vääntönupit pois sieltä sisäpuoleltakin. Siitä ovesta ei todellakaan kuljeta ilman että se hajoitetaan.
  Pienessä kohteessa se entro ainakin tuntuu toimivan.
  Sitten jos kohde on iso niin sitten on varmaan aikaa pistää se esmi toimimaan.
  Kun niissä ikkunoissa on riittävävän monta kerrosta lasia ja ne on niin kapeita että vaikka sen saisi rikki niin silti ei mahdu meneään ilman että repii itsensä niin aika hankalaa se meneminen siirtä on. Sitten kun niitä verinaarmuja tulee niin sitten löytyy poliisillekin jotakin näyttöä, että siellä omn käyty.
  Ton iloq privuksen ongelma on niissä ohjelmointiavaimissa. Olisi kiva tietää kuinka monessa paketissa on samanlainen ohjelmointiavain ja mitä jo ohjelmoidulle lukolle käy kun sinne tunkee eri pakettien ohjelmointiavaimia peräkkäin. Mulla ei ole suurtakaan luottamusta ainakaan tota privusta kohtaan.

  • Et nyt oikein tarkkaan tiedä mistä puhut. Vääntönuppia ei saa poistaa ovesta koska paloviranomainen niin määrää jos ovi on hätäpoistumistie (niinkuin ainakin pienessä kohteessa yleensä kaikki ovet ovat).

   Ehdotus, että myymälään/ok-taloon asennettaisiin vain niin pieniä ikkunoita, että murtomies ei niistä kunnolla mahdu sisään kuulostaa täysin hullun ihmisen puheelta. Jos tuolle linjalle lähtee niin kannattaa rakentaa täysin umpinainen holvi ja asua siellä.

   iLoq Privuksen ongelma on sinun mielestä siis ohjelmointiavaimissa vaikka et oikeasti tiedä, että onko niissä mitään ongelmaa? Sen vuoksi kuitenkaan et luota lukkoon.

   ...huh huh...sanotaan, että hullun kanssa ei kannata väitellä...miten on?


  • "Ton entron etu on se että voi ottaa kaikenmaailman vääntönupit pois sieltä sisäpuoleltakin. Siitä ovesta ei todellakaan kuljeta ilman että se hajoitetaan."

   Yhdenkään elektronisen lukitusjärjestelmän "etu" ei ole eikä voi olla se, että sisäpuolelta poistetaan mekaaninen avausmahdollisuus. Siinä olet oikeassa, että siitä ovesta ei todellakaan kuljeta, edes ulospäin tulipalo-, tai muussakaan hätätilanteessa ilman, että se hajoitetaan. Murtoturvallisuuden kanssa moisella hätäpoistumisen estämisellä taas ei ole pienintäkään tekemistä. Murtovarkaat tulevat ulkoapäin, eivätkä sisältä vääntönupista.

   Jos taas meinaat, että ovessa tai sen vieressä on lasi tai postiluukku, jonka kautta murtovaras avaa oven sisäpuolen vääntönupista, niin kyseistä tilannetta varten on varmuuslukot, jotka lukitaan silloin kun kyseisen lukon takan ei oleskele ihmisiä. Silloin ei ovi aukea luvattomasti sisäpuolen vääntönupista.


 • Oli omakotitalon etuovessa iloq ,jonka tilalle tuli nopeasti takaisin abloy sento.
  Iloq ei ole hyvä valinta lapsiperheelle! lapset tykkäsivät laittaa tikun aina lukkoon jonka jälkeen iloq hajosi joka kerta! Abloysta saa roskat pois paineilmalla ja öljyllä ja taas toimii.

  • Täyttä pötypuhetta. Ihan ensimmäinen ohje on, että anna lapsillesi kunnon selkäsauna jos tekevät jotain noin typerää. Fiksut lapset oppivat yleensä kerrasta.

   Sitten vähän faktaa. Faktaa siis sen perusteella, että törmään päivittäin työssäni näihin ongelmiin. Abloy lukosta ei saa roskia öljyllä ja paineilmalla pois. Osan voi saada, mutta paineilman käyttö on typerää sillä pienimmät roskat vain tunkeutuvat haittalevyjen väliin ja tukkii lukon lopullisesti.

   iLoq lukossa ei ole haittalevyjä vaan se täysin siisti puhdas reikä. Jos sinne jokin tunkee roskaa niin se on kymmenen kertaa helpompi puhdistaa kuin abloy lukko. Sinne voi huoletta suihkuttaa vaikka litran öljyä ja paineilmaa perään. Roskat ja öljy valuvat kaikki ulos, koska niillä ei ole muutakaan paikkaa minne mennä.

   En ymmärrä mitä olet sössinyt oman lukkosi kanssa, mutta kaikki lähtee siis siitä, että kouluttaisit lapsiasi.


  • Entäpä kun lapsesi hävittävät avaimia? Tilaat jokakerta kaikkiin talosi lukkoihin sarjoituksen ja uudet avaimet? Helkkarin kalliilta kuulostaa. Tuolla iLoqilla koodaat vain sen yhden aivaimen kadonneeksi itse. Tulitko ajatelleeksi? iLoq on nimenomaan lapsiperheille hyvä.


  • Rahan säästöä kirjoitti:

   Entäpä kun lapsesi hävittävät avaimia? Tilaat jokakerta kaikkiin talosi lukkoihin sarjoituksen ja uudet avaimet? Helkkarin kalliilta kuulostaa. Tuolla iLoqilla koodaat vain sen yhden aivaimen kadonneeksi itse. Tulitko ajatelleeksi? iLoq on nimenomaan lapsiperheille hyvä.

   Eipä ole ollut tapana lukkoja vaihtaa kadonneiden avaiden takia. Mennyttä mikä mennyttä, ja uusi suutarilta ja homma toimii.


 • Harvoin olen Abloyn joutunut poraamaan auki sen takia etten roskia olisi pois saanut täytteestä ja 70% tapauksista ei ole tarvinnut vaihtaa mitään osia vaan putsauksella selvinnyt. Iloq ei kestä yhtään ylimääräistä paskaa vaan taas joutuu tilaamaan pesiä.

  • Eihän kukaan olekkaan poraamisesta puhunut? Tavallinen ihminen ei vain osaa purkaa avainpesää, putsata haittoja ja koota lukkoa vielä toimivaksi takaisin vaan joutuu jokakerta soittamaan lukkosepän paikalle. Ja kuten itse tiedät niin se maksaa maltaita. Minulle ei ole tullut yhtään iLoq pesää vastaan joka olisi puhdistuksen takia rikkoutunut. Jos sen pesän saa puhdistuksen aikana rikki niin sitten ei voi syyttää kuin itseään.


 • Tosi asia on kumminkin se että Iloq kestää huomattavasti vähemmän mekaanista rasitusta kuin Abloy . Pukarin kumppaneineen on turha yrittää väittää muuta.

  • Kaba pienien jousiensa kanssa on kyllä kaikkein surkein. Tosiasia on kuitenkin se, että iLoq kestää mekaanista rasitusta huomattavasti paremmin kuin Abloy lukot. Exec täytteitä saa olla jatkuvasti uusimassa kun ovat kuluneet loppuun muutaman vuoden vanhoista taloista. Avaimista puhumattakaan. Minä en ole kenenkään kumppani vaan ihan työntekijä. Minulle on aivan sama kumpaa asennan tai korjaan kunhan hommia riittää. Siinä mielessä kyllä abloy olisi parempi vaihtoehto koska niitähän saa korjata useammin ; )


 • Nuo lukot vaan on huonosti suunniteltuja. Voi tehdä monenlaista kiusaa ja murtautua sisään jättämättä jälkiä.

 • Luulen että jos iloq olisi oikeasti hyvä niin abloy olisi sen jo ostanut itselleen.

  • Tuleva suomalainen versio Applestahan siitä on syntymässä, mutta paha monopoliasemassa olevan on ostaa kilpailijaa pois. Ei taitais mennä läpi. Tervettä, että alalle tulee kilpailua ja vihdoin lukkopuoli kehittyy.


 • "Lisensimaksut" Kyselin aikanaan ko. lukkotyyppiä hoitamaani taloyhtiöön ja olimme hyvin kiinnostuneita tuotteesta. Sitten meille kerrottiin lukostoon liittyvästä jatkuvasta vuosikulusta, olkoon nyt vaikka nimellä lisenssimaksu tai ylläpitomaksu tms... Tämän tyyppinen rahastus yleistyy jatkuvasti eli osta tuote ja maksa sitten ylläpitomaksuja. Laskimme että ko. ylläpitomaksulla uusimme mekaanisen lukoston riittävän usein ja saamme samalla ylläpidettyä mekaanisesti toimivat lukot.

  • Sain juuri iLOQ:n tarjouksen ja kiinnitin täsmälleen samaan asiaan huomiota. Uudelleensarjoituksia tehdään kuitenkin tiuhimmillaankin 10 vuoden välein. Täällä alkaa Abloyn lukot olemaan jo "puhkikuluneita" ja väljiä. Tiedä miten hyvin nuo iLOQt kestävät pitkässä juoksussa ovissa joita avataan kymmeniä kertoja päivässä. Kestääkö lukko kymmenen vai kaksikymmentä vuotta?

   No ainakin yksi asia on selvä, lukituksen uusinnan aika on koittanut. Mennäänkö sitten syteen vai saveen, jää nähtäväksi.

   Lukot on isännöitsijän tietojen mukaan viimeksi uusittu 22 vuotta sitten. Osaan asunnoista on tosin asennettu turvalukot tämän jälkeen. Mutta tämän asunnon turvalukkokin on jo kulunut ihan väljäksi.


  • Vai ostellaan lisenssimaksulla mekaanista lukostoa.... kyllä varmaan jos lukkoina käytetään Ikeasta hankittuja luudan varsia, kuten ennen maataloissa oli tapana. 200-1000 lukkoa maksaa 199 euroa / vuosi. Mitä lie maksaa porrasulko-oven uudelleen sarjoittaminen kun niitä asukasavaimia on vuosien aikana jäänyt palauttamatta...


 • Kyllä se ulko- oven sarjoittaminen on pikku juttu. Kaveri oli siin pienen haittalaatikon kanssa parikymmentä minuuttia ja se siitä. Helppo ja halpa nakki.

 • Onhan se hyvä että nyt on tullut todistettua oikein viralliseti että sekä iLOG ja
  Abloy protec click ovat epäluotettavia lukkoja. Siis ammattimies aukaiseen ne muutamassa päivässä.
  Mun Siemens Entro on ollut ovessa reilun puoli vuotta ja keskimäärin kerran viikossa siellä ulkopuolella on kokeltu kaikenlaisia konsteja sen avaamiseksi mutta ulkopuolelle nämä yrittäjät ovat jääneet. Tosin viimeaikoina yrittäjät ovat olleet harvemmin liikkeellä.
  Aika vaikea on siis löytää pitävää mekaanista lukkoa oveen

  • Häh?

   "Siis ammattimies aukaiseen ne muutamassa päivässä."

   Jos ammattimieheltä rupeaa menemään päiviä lukon auki saamiseksi, niin lienee väärällä alalla. Ihan minkä tahansa lukon, niin kauan kun ulko-ovien lukoista puhutaan.
   Lukko on aina kompromissi varmuuden ja käytettävyyden väliltä. Jos ympäröivän seinän purkamiseen alkaa mennä merkittävästi vähemmän aikaa kuin lukon avaamiseen, alkaa se varmuuteen panostaminen olemaan aika turhaa, vai mitä?


 • No seinään voi pistää sen verran ikävää rautaa että vasta kertasinkolla menee läpitte jos silläkään. Kertasingon käyttö kerrostalon seinän purkamisessa on aika melusta puuhaa. Sen sijaan noiden lukkojen aukaisu ei tartte kun sopivan välineen valmistuksen ja sitten se aukee ja mitään jälkeä ei edelleenkään jää.
  Sen sijaan esim. kertasingon käytöstä jää aikamoinen reikä seinään.
  Sitten jos sinne menee piikkausrobotin kanssa niin taitaa aika huonosti nousta nekin noita kierreportaita ja jälleen jää ammottava reikä ja poliisi on luultavasti paikalla jo ennen työn aloitusta. Sitten se valtava pölyn määrä.
  Sitten jos haluaa lisää varmuutta niin pistää ulko-oveksi holvin oven.

 • kaikki vastaan tulleet lukot olen alle tuntiin auki saanut, normaali omakotitalon/huoneiston lukko n.20 sekuntia merkistä riippumatta.

  • Joo ei siinä kovin kauan nokka tuhise kun lukon avaa....


 • Ilog privuksen tekijä myönti viat lukossa ja sain uuden lukon tilalle kun sovin ilogin kanssa ja sitten kävin lukkoliikkeessä hakemassa uuden lukkosylinterin.
  Aika hieno juttu että ilog myöntää että ei ne toimi niinkuin pitäsi.

 • Moikka! En tiedä lukeeko kukaan tätä viestiketjua, mutta mulla olisi kysymys noihin iLoq lukkoihin liittyen. Olen opiskelija ja muuttanut juuri opiskelija-asuntoon, jossa kyseisen merkin lukot on ovissa, ennen en ollut moisiin törmännytkään. No joka tapauksessa, miksi lukko "jumittaa" aina välillä eikä suostu aukeamaan? Muutaman kerran olen saanut varmaan kymmenen kertaa avata asuntoni ovea kunnes se on auennot.. todella ärsyttävää. Kaverini jotain selitti näistä lukoista ja kertoi, että jos avainta hiemankin liikaa liikuttaa lukossa ennen avaamista niin se jotenkin lukkiutuu hetkeksi eikä aukea, pitääkö paikkansa? Olisiko tähän jotain niksiä miten se ei aina jumittuisi? Vaikka kuinka varovasti ja liikuttamatta yritän laittaa avaimen lukkoon niin silti se ei välillä suostu aukeamaan, joten mikä neuvoksi? Kiitos kovasti jos joku tietää vastauksen tähän!

  • Rauhallinen ja tasainen työntö loppuun asti ja sitten kääntö. Hinkkaus edestakaisin on muita hommia ;)


  • Heis,

   Minäkin asun opiskelija kämpässä ja tänään tuli noi ILOQ lukot vanhojen Abloy lukkojen tilalle. ei siinä muuta mutta huomasin itsekin että ainakin ulko ovessa tuo lukko jäätyy jonkin verran ja sen avaaminen muuttuu aika mutkikkaaksi tempuksi. Kavereilla on samanlainen lukko kerrostalossa niin heidän ala ovella ei käy tuota. ehkä en vielä osaa avata mutta sisä-ovi toimii ihan ok ilman mitään kommervenkkejä.


  • Uskomatonta, että vielä näin kahdenkin vuoden jälkeen ilmenee samaa raivostuttavaa ongelmaa, eli iLoq tuntuu aukeavan sen kanssa paritetulla avaimella milloin lystää...

   Täys susi koko roska...

   Mikä hitto siinä on, ettei voida luottaa lähes satavuotiseen kokemukseen lukkoalalta, vaan heti kun tulee uusi firma, jonka tuotenimi noudattaa samaa kaavaa kuin iSitä tai iTätä, todetaan "shut up and take my money" ja ostetaan sika säkissä?
   Tutkituttakaa päänne, uusi teknologia ei ole aina parempaa!
   Abloyn Sento olisi ollut ihan hyvä ja toimiva ratkaisu...


 • Joku mulle väitti että kun iLoq:n tunkee vanhan abloy avaimen vahingossa on lukko sillä selvä ja menee vaihtoon? Pitääkö paikkansa?

  • ei se sentään vaihtoon mene, jos et väkisin sitä värää avainta revi siitä iLOQ lukosta irti. Mutta sama on vähän joka elämän tilanteessa esim. jos menet uimahallissa vahingossa miehenä naisten pukuhuoneessa niin kyllä siinä uimahalli menee vaihtoon...eli älä vaivaa päätäsi tuollaisilla asioilla. Maailmassa tyhmät ihmiset vain joutuvat maksamaan kovemman hinnan.


 • Meillä on ollut vuodesta -94 asti Kaban lukkopesät jotka ovat toimineet täysin moitteetta koko ajan. Abloyn lukkorungot sen sijaan on jouduttu tänä aikana vaihtamaan kahdesti. Kotimaista kulutustavaraa.

  • veikkaan että se abloy oli kuuluisa LC100 lukkorunko :)


 • Saman näköiset abloy avaimet muuten jumittuvat iLoq-lukkoihin.

  Mielestäni helvetin huonoa suunnittelua. Tai sitten on haluttu tehdä töitä lukkoliikkeille.

  Nimim: Kokemusta on.

 • Miksi laittaa jotkut iLoqit tai vastaavat?

 • Mitä järkeä laittaa jotkut 200€/per pesä (pelkkä avainpesä!) ohjelmointilaite ja vuosimaksut maksavat Iloqit joita kuitenkin käytetään samalla antiikkisella tavalla kuin antiikkista mekaanista avainta, eli sohitaan tikkua reikään ja käännetään ja toivotaan parasta?

  Jos halutaan kulunvalvontaa ja helposti käytöstä poistettavat kadonneet avaimet, niin samaan hintaan saa tageillä toimivat etäluettavat systeemit, joissa tagit maksavat alle euron kappale ja mitään vuosimaksuja ei mene. Paljonko maksaa yksi kappale Iloq-avaimia? Veikkaan että ei ihan yksinumeroisista summista puhuta.

  Etäluettavassa sen kun vilauttaa tagia lukijalle ja avot tai laittaa mid-range-lukijat jotka lukee tagin metrin päästä niin ei tarvitse edes kaivaa avainta taskusta. En koskisi pitkällä tikullakaan tuollaisiin Iloq-rahastuksiin. Typerää touhua. Paljon nykyaikaisempiakin systeemeitä on keksitty kuin tikulla reikään sohimalla tapahtuva oven avaaminen.

  • ...heh heh...täällähän on paikalla oikein asiantuntija...

   Eihän iloqit korvaa kulunvalvontaa eikä niiden ole edes suunniteltu korvaavan kulunvalvontaa. Valmistajakin sanoo, ettei kyseessä ole täysiverinen kulunvalvonnan korvaaja.

   Nyt kun kuitenkin tuota hintaa haluat vertailla niin laskeppa päässäsi hinnat seuraaville tuotteille joita ei siis iloqin kanssa tarvita. Sähkölukko, oven kaapelointi, ylivientisuoja, kaapeli, lukija, tagit, sähkön toimittaminen ovelle, tagien opettaminen ja poistaminen jatkossa. Vähä-älyinenkin nyt jo ymmärtää että kustannukset nousevat huimiin hintoihin. Ei se sitten niin halpa ollutkaan se alle euron hintainen tagi? Sitten kun puhutaan isosta kohteesta jossa vaikka 200 ovea niin kannattaa jo miettiä, että mikä on tarpeellista ja kannattavaa.

   Et vain selvästi tiennyt mistä puhut etkä ole selvästikkään kyseisten asioiden kanssa tekemisissä niin siksi halusin hieman ojentaa "poikaa".


  • Samaa paskaa kirjoitti:

   ...heh heh...täällähän on paikalla oikein asiantuntija...

   Eihän iloqit korvaa kulunvalvontaa eikä niiden ole edes suunniteltu korvaavan kulunvalvontaa. Valmistajakin sanoo, ettei kyseessä ole täysiverinen kulunvalvonnan korvaaja.

   Nyt kun kuitenkin tuota hintaa haluat vertailla niin laskeppa päässäsi hinnat seuraaville tuotteille joita ei siis iloqin kanssa tarvita. Sähkölukko, oven kaapelointi, ylivientisuoja, kaapeli, lukija, tagit, sähkön toimittaminen ovelle, tagien opettaminen ja poistaminen jatkossa. Vähä-älyinenkin nyt jo ymmärtää että kustannukset nousevat huimiin hintoihin. Ei se sitten niin halpa ollutkaan se alle euron hintainen tagi? Sitten kun puhutaan isosta kohteesta jossa vaikka 200 ovea niin kannattaa jo miettiä, että mikä on tarpeellista ja kannattavaa.

   Et vain selvästi tiennyt mistä puhut etkä ole selvästikkään kyseisten asioiden kanssa tekemisissä niin siksi halusin hieman ojentaa "poikaa".

   Tässä oli käsittääkseni kyse omakotitalosta, jolloi puhutaan parista-kolmesta ovesta? Onhan noita tageillä toimivia systeemeitä jotka eivät tarvitse kaapelointia oveen eivätkä erillisiä lukijoita tms.

   Mm:
   http://www.rollock.fi/
   http://www.abloy.fi/fi/abloy/abloyfi/Ratkaisut/APERIO/
   http://www.xn--lylukko-4wa.fi/

   Esimerkiksi tuo Yale Doorman, 370 € sis. 3 kulkutunnistetta, Yale Doorman -oviohjaimet, Abloy-sähkölukkorunko, asennustarvikkeet ja -ohjeet. Eihän se sitten niin kallis ollutkaan Iloqiin nähden, katsos kun aina ei tarvitse tehdä perinteisillä menetelmillä ja järeimmän kautta. Mutta ethän sinä tuollaisestakaan ollut koskaan kuullutkaan.

   Tuosta sitten sitä Iloqia Viron hinnoilla: http://www.lukuexpert.ee/avainpesat/QX10P1MH/iLOQ PRIVUS STARTTIPAKETTI, SATIINI MESSINKI.html tietenkin ne vuosimaksut. Eihän se sitten niin halpa ollutkaan.

   Kyllä Iloq on kivikautta ja sillä siisti.


  • turhaa paskaa... kirjoitti:

   Tässä oli käsittääkseni kyse omakotitalosta, jolloi puhutaan parista-kolmesta ovesta? Onhan noita tageillä toimivia systeemeitä jotka eivät tarvitse kaapelointia oveen eivätkä erillisiä lukijoita tms.

   Mm:
   http://www.rollock.fi/
   http://www.abloy.fi/fi/abloy/abloyfi/Ratkaisut/APERIO/
   http://www.xn--lylukko-4wa.fi/

   Esimerkiksi tuo Yale Doorman, 370 € sis. 3 kulkutunnistetta, Yale Doorman -oviohjaimet, Abloy-sähkölukkorunko, asennustarvikkeet ja -ohjeet. Eihän se sitten niin kallis ollutkaan Iloqiin nähden, katsos kun aina ei tarvitse tehdä perinteisillä menetelmillä ja järeimmän kautta. Mutta ethän sinä tuollaisestakaan ollut koskaan kuullutkaan.

   Tuosta sitten sitä Iloqia Viron hinnoilla: http://www.lukuexpert.ee/avainpesat/QX10P1MH/iLOQ PRIVUS STARTTIPAKETTI, SATIINI MESSINKI.html tietenkin ne vuosimaksut. Eihän se sitten niin halpa ollutkaan.

   Kyllä Iloq on kivikautta ja sillä siisti.

   Ei ollut kyse omakotitalosta, sillä silloinhan olisit puhunut Privuksesta jossa ei ole esimerkiksi lisenssimaksuja eikä ohjelmointilaitetta. Oletko samaa mieltä vai etkö vain tunne kyseisiä tuotteita tarkkaan?

   Tuo mainitsemasi Rollock saattaa tulla myyntiin tänä vuonna. Hintaa ei tiedä kukaan, eikä sitä, että toimiiko sen, mutta todennäkköisesti kallis kun taas tarvitaan vastaraudan sähköistys. Täysin tuntematon tuote mutta sinun mielestä siis paljon parempi ja halvempi kuin esim. iloq?

   Sitten taas tuo mainitsemasi Aperio. Se on tarkoitettu vain olemassaolevan tai uuden kulunvalvontajärjestelmän laajentamiseen. Niillä tuotteilla ei siis voi luoda omaa kulunvalvontajärjestelmää. Tässäkin kohtaa painotan luetun ymmärtämistä.

   Yale Doorman on mielenkiintoinen tuote ja saanut ihan hyvää palautetta. Paristokäyttöisyys vain tekee tuotteesta hieman hankalan. Suurin syy suuren suosion esteenä on kuitenkin kamala ulkonäkö. Kuka haluaisi uuteen oveensa ulko- ja sisäpuolelle valtavat lukijat paneeleineen ja paristokoteloineen?

   Suomessa iloq starttipaketti on noin 300 euroa ja lisälukot noin 240 euroa ja jos ottaisit selvää niin privuksessa ei tosiaan ole mitään vuosimaksua joten huomattavsti halvemmalla mennään taas. Olihan se sittenkin niin halpa?


  • samaa paskaa kirjoitti:

   Ei ollut kyse omakotitalosta, sillä silloinhan olisit puhunut Privuksesta jossa ei ole esimerkiksi lisenssimaksuja eikä ohjelmointilaitetta. Oletko samaa mieltä vai etkö vain tunne kyseisiä tuotteita tarkkaan?

   Tuo mainitsemasi Rollock saattaa tulla myyntiin tänä vuonna. Hintaa ei tiedä kukaan, eikä sitä, että toimiiko sen, mutta todennäkköisesti kallis kun taas tarvitaan vastaraudan sähköistys. Täysin tuntematon tuote mutta sinun mielestä siis paljon parempi ja halvempi kuin esim. iloq?

   Sitten taas tuo mainitsemasi Aperio. Se on tarkoitettu vain olemassaolevan tai uuden kulunvalvontajärjestelmän laajentamiseen. Niillä tuotteilla ei siis voi luoda omaa kulunvalvontajärjestelmää. Tässäkin kohtaa painotan luetun ymmärtämistä.

   Yale Doorman on mielenkiintoinen tuote ja saanut ihan hyvää palautetta. Paristokäyttöisyys vain tekee tuotteesta hieman hankalan. Suurin syy suuren suosion esteenä on kuitenkin kamala ulkonäkö. Kuka haluaisi uuteen oveensa ulko- ja sisäpuolelle valtavat lukijat paneeleineen ja paristokoteloineen?

   Suomessa iloq starttipaketti on noin 300 euroa ja lisälukot noin 240 euroa ja jos ottaisit selvää niin privuksessa ei tosiaan ole mitään vuosimaksua joten huomattavsti halvemmalla mennään taas. Olihan se sittenkin niin halpa?

   "Ei ollut kyse omakotitalosta"

   Jaa?

   Aloittaja: "Rakennamme perheen kanssa omakotitaloa ja nyt tarvitsisi tilata lukot, ... Onko ihmisillä kokemuksia iloq lukoista omakotikäytössä?"

   Minä en mitään Iloqeja omakotitalooni laittaisi. Jokainen saa toki laittaa ne lukot mitkä haluaa, sinä voit laittaa Iloqit, minä en näe itselleni Iloqeissa mitään etua, joten laitan itselleni jotkut itselleni järkevämmät. Sinä laitat Iloqit, minä laitan lukijoilla toimivat systeemit, kummallakaan meillä ei ole siis mitään ongelmaa.


  • turhaa paskaa... kirjoitti:

   "Ei ollut kyse omakotitalosta"

   Jaa?

   Aloittaja: "Rakennamme perheen kanssa omakotitaloa ja nyt tarvitsisi tilata lukot, ... Onko ihmisillä kokemuksia iloq lukoista omakotikäytössä?"

   Minä en mitään Iloqeja omakotitalooni laittaisi. Jokainen saa toki laittaa ne lukot mitkä haluaa, sinä voit laittaa Iloqit, minä en näe itselleni Iloqeissa mitään etua, joten laitan itselleni jotkut itselleni järkevämmät. Sinä laitat Iloqit, minä laitan lukijoilla toimivat systeemit, kummallakaan meillä ei ole siis mitään ongelmaa.

   "Ei ollut kyse omakotitalosta, sillä silloinhan olisit puhunut Privuksesta jossa ei ole esimerkiksi lisenssimaksuja eikä ohjelmointilaitetta."

   Sinun viestissäsi ei ollut kyse omakotitalosta koska puhuit lisenssimaksuista ja ohjelmointilaitteesta. Lisenssimaksut ja ohjelmointilaitteet eivät kuulu omakotiversioon (Privus) vaan suurempiin järjestelmiin (S10). Siksi siis sanoin, ettei kyse ole omakotitalosta. Et vain tunne näitä tuotteita näköjään lainkaan niin siksi et myöskään ymmärrä vastauksia.

   Itsellä rivitalossa Sento lukot ja kevyehkö GSM hälytin, ne ovat ihan riittävät. Omakotitaloon ei ole mitään järkeä laittaa järeää lukitusta koska lukkojen hinnat ylittävät varastettavan tavaran arvon. Vaikka sinulla olisi kuinka hieno lukija niin varas rikkoo ikkunan ja avaa oven vääntönupista. Kyllä, vääntönupista tai painikkeesta jonka paloviranomainen ja paloturvallisuuslaki määrää sinun oveesi sisäpuolelle. Asunnosta pitää päästä ulos ilman avainta.

   Ei ne iloqit mikään maailmanpelastaja tosiaan ole. Halusin vain palauttaa sinua maan pinnalle kun vouhotit niin kovin asiasta josta et selvästikkään kovin paljon mitään tiennyt.


  • samaa paskaa kirjoitti:

   "Ei ollut kyse omakotitalosta, sillä silloinhan olisit puhunut Privuksesta jossa ei ole esimerkiksi lisenssimaksuja eikä ohjelmointilaitetta."

   Sinun viestissäsi ei ollut kyse omakotitalosta koska puhuit lisenssimaksuista ja ohjelmointilaitteesta. Lisenssimaksut ja ohjelmointilaitteet eivät kuulu omakotiversioon (Privus) vaan suurempiin järjestelmiin (S10). Siksi siis sanoin, ettei kyse ole omakotitalosta. Et vain tunne näitä tuotteita näköjään lainkaan niin siksi et myöskään ymmärrä vastauksia.

   Itsellä rivitalossa Sento lukot ja kevyehkö GSM hälytin, ne ovat ihan riittävät. Omakotitaloon ei ole mitään järkeä laittaa järeää lukitusta koska lukkojen hinnat ylittävät varastettavan tavaran arvon. Vaikka sinulla olisi kuinka hieno lukija niin varas rikkoo ikkunan ja avaa oven vääntönupista. Kyllä, vääntönupista tai painikkeesta jonka paloviranomainen ja paloturvallisuuslaki määrää sinun oveesi sisäpuolelle. Asunnosta pitää päästä ulos ilman avainta.

   Ei ne iloqit mikään maailmanpelastaja tosiaan ole. Halusin vain palauttaa sinua maan pinnalle kun vouhotit niin kovin asiasta josta et selvästikkään kovin paljon mitään tiennyt.

   "Kyllä, vääntönupista tai painikkeesta jonka paloviranomainen ja paloturvallisuuslaki määrää sinun oveesi sisäpuolelle. Asunnosta pitää päästä ulos ilman avainta."

   Ei silloin kun siellä ei oleskele ihmisiä. Tyhjillään olevasta talosta ei tarvitse päästä ulos ilman avainta. Varmuuslukot vähän niin kuin perustuvat siihen...


  • Ei välttämättä kirjoitti:

   "Kyllä, vääntönupista tai painikkeesta jonka paloviranomainen ja paloturvallisuuslaki määrää sinun oveesi sisäpuolelle. Asunnosta pitää päästä ulos ilman avainta."

   Ei silloin kun siellä ei oleskele ihmisiä. Tyhjillään olevasta talosta ei tarvitse päästä ulos ilman avainta. Varmuuslukot vähän niin kuin perustuvat siihen...

   Olet täysin oikeassa. Varmuuslukko on todella hyvä lisäturva, mutta silti niin harvat sitä laitattaa, koska se pitäisi sitten laittaa jokaiseen oveen. Mekaanisissa lukoissa esim. sento ja iloq avaimilla vielä joissain järkevässä hintaluokassa, mutta kulunvalvonnallisissa ovissa järjettömän hintaisia sähköiset varmuuslukot. Töineen päivineen noin 1400 eur/ovi (EL655 ohajuskeskus kaapeloinnit sähköt työt)?


  • samaa paskaa kirjoitti:

   "Ei ollut kyse omakotitalosta, sillä silloinhan olisit puhunut Privuksesta jossa ei ole esimerkiksi lisenssimaksuja eikä ohjelmointilaitetta."

   Sinun viestissäsi ei ollut kyse omakotitalosta koska puhuit lisenssimaksuista ja ohjelmointilaitteesta. Lisenssimaksut ja ohjelmointilaitteet eivät kuulu omakotiversioon (Privus) vaan suurempiin järjestelmiin (S10). Siksi siis sanoin, ettei kyse ole omakotitalosta. Et vain tunne näitä tuotteita näköjään lainkaan niin siksi et myöskään ymmärrä vastauksia.

   Itsellä rivitalossa Sento lukot ja kevyehkö GSM hälytin, ne ovat ihan riittävät. Omakotitaloon ei ole mitään järkeä laittaa järeää lukitusta koska lukkojen hinnat ylittävät varastettavan tavaran arvon. Vaikka sinulla olisi kuinka hieno lukija niin varas rikkoo ikkunan ja avaa oven vääntönupista. Kyllä, vääntönupista tai painikkeesta jonka paloviranomainen ja paloturvallisuuslaki määrää sinun oveesi sisäpuolelle. Asunnosta pitää päästä ulos ilman avainta.

   Ei ne iloqit mikään maailmanpelastaja tosiaan ole. Halusin vain palauttaa sinua maan pinnalle kun vouhotit niin kovin asiasta josta et selvästikkään kovin paljon mitään tiennyt.

   "Itsellä rivitalossa Sento lukot ja kevyehkö GSM hälytin, ne ovat ihan riittävät. Omakotitaloon ei ole mitään järkeä laittaa järeää lukitusta koska lukkojen hinnat ylittävät varastettavan tavaran arvon. Vaikka sinulla olisi kuinka hieno lukija niin varas rikkoo ikkunan ja avaa oven vääntönupista. "

   Niin ei tässä ainakaan itselläni ollut edes kyse siitä että yrittäisin lukitus/murtoturvallisuutta parantaa sähköisen lukituksen avulla, jota se ei siis tietenkään millään lailla paranna. Lähinnä avainturvallisuudesta ja avainhallinnasta, tiedetään kenellä on avaimia ja kuinka paljon, ja kadonneet saadaan eliminoitua. Sekä käyttömukavuudesta. Murtoturvallisuuden kannaltahan on se ja sama onko siellä Iloqit, Sentot, Doormanit tai mitä lukijoita ikinä onkaan. Sieltä mennään mistä päästään. Lähinnä se, että itse tykkään enemmän vilauttaa tagia kuin sohia tikulla reikää. Mutta siis en sanonut etteikö niitä Iloqeja saa laittaa jos perinteisestä lukonkäytöstä tykkää ja haluaa vain sen avainhallinnan. Omalta osaltani en jaksa tätä nyt enää jauhaa. Jokainen laittakoon sellaiset mistä tykkää, vaikka munalukko jos sen parhaimmaksi katsoo.


  • olet oikeassa kirjoitti:

   Olet täysin oikeassa. Varmuuslukko on todella hyvä lisäturva, mutta silti niin harvat sitä laitattaa, koska se pitäisi sitten laittaa jokaiseen oveen. Mekaanisissa lukoissa esim. sento ja iloq avaimilla vielä joissain järkevässä hintaluokassa, mutta kulunvalvonnallisissa ovissa järjettömän hintaisia sähköiset varmuuslukot. Töineen päivineen noin 1400 eur/ovi (EL655 ohajuskeskus kaapeloinnit sähköt työt)?

   Olen samaa mieltä. Abloyn sähköiset lukkorungot ovat järjettömän pilviin hinnoiteltu, joten kotikäyttäjille ne eivät tarjoa hintaansa vastaavaa etua uutena ja kirjaimellisesti "avaimet käteen" asennettuna. Ellei löydä käytettynä ja tykkää itse viritellä esim. Ebayn pilkkahintaisten kiina-systeemeiden kanssa (Wiegand-lukija 8-10€ ja kahden oven kontrolleri 30€).

   Voi vain kuvitella minkä hintainen on jonkin vähänkin isomman julkisen rakennuksen pelkkä lukitusjärjestelmä, kun monessa laitoksessa joka ikinen ovi on sähköistetty ja kulunvalvottu. Jos pelkkä umpioven solenoidilukkorunko maksaa vajaat 300€ ALV 0%. Ovia on helposti jopa useita kymmeniä jopa satoja. Siihen vielä päälle lukijat, ovien sähköistys, ylivientisuojat, kaapeleloinnit ovikeskuksille jne. Ja nämä vain väliovissa. Päälle vielä järemäpien kuoren ovien järeämmät, yleensä moottorirungot, joiden hinnat lähentevät tuhatta euroa. Puhutaan vähintään kymmennistä tuhansista jopa sadasta tuhannesta euroista lukituksen osalta.

   Sitten kun tuollaisen Abloy solenoidirungon saa käsiinsä, ja sen avaa, siellä on se yksi solenoidi, joka sähköisesti vapauttaa painikkeen toimintaan, ja tilatietoja varten ehkä pari mikrokytkintä, mekaanisesti kalut ovat suunnilleen (toki rakenteissa jonkin verran eroa) samat kuin n. 5x halvemmassa mekaanisessa rungossa. Solenoidi ja mikrokytkimet nostavat hinnan viisinkertaiseksi, ja moottorirungot tapauksessa yli kymmenkertaiseksi.


 • Itse kuulin tosta Rollockista varsin positiivisia uutisia. Sitä oli esitteillä tuolla Jyväskylän turvallisuus messuilla. Pääsin testaamaan sitä siellä ja vaikutti omasta mielestäni aika toimivalta ratkaisulta. Ainakin esittelijän mukaan lukon hinta ei tulisi olemaan kuin kalliin älypuhelimen hintaluokkaa. Lisäksi kun kyseessä on kotimainen tuote niin tälläisenä aikana se ainakin pistää itseni harkitsemaan vakavasti että jos asentaisi kyseisen lukon oveensa. Tosin itselläni ei ole hajua että paljonko uuden lukon törkkääminen oveen kustantaa.

 • Voi olla hyväkin systeemi, mutta olisi tullut ainakin meillä melkoisen arvokkaaksi. Lukittavia ulko-ovia kun löytyy asunnon puolelta kolme ja autotallissakin on nosto-oven lisäksi kaksi käyntiovea.

  Oli muuten perinteiset Abloytkin turhan arvokkaat ja siksi ovista löytyykin Kaban Expert T lukot, joiden patentti on voimassa 2021 asti. Jos oikein muistan, niin säästöä Abloyn lukkoihin verrattuna kertyi lähes 500 €.
  http://fi.kaba.com/tuotteet-ratkaisut/lukitusjaerjestelmaet/72614/mekaaniset-lukitusjaerjestelmaet.html

 • tässä taloyhtiössä pääoven lukko hajosi muutamassa viikossa ja ihmiset ei vät päässeet sisään, seuraavaksi meni sivuovet päivässä kun ihmiset rupesi niitä käyttää. En tiedä missä vika mutta surkeaa toimintaa.

  • Iloqit? Pesä hajosi vai runko? Voitko kertoa hieman tarkemmin, kun kerran päätit tulla jakamaan kyseisen asian?


 • Älä nyt helvetissä puhu hulluja. Että omakotitaloon Iloqit... Hohhoijaa... Kaikkea sitä.

 • Oviin tavalliset Abloy-rungot.

  Vastaraudoiksi tällaiset: http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-Fail-Safe-NC-Mode-Electric-Strike-Lock-for-Wood-Metal-Door-Access-Control-E1-/191426012833?pt=UK_Sound_Vision_Other&hash=item2c91e126a1

  Sisäpuolelle tällaiset (1 ohjain kahdelle ovelle): http://www.ebay.co.uk/itm/Rfid-Proximity-Reader-Access-Control-Keypad-Free-10-Id-Cards-Can-Works-Alone-/351242443819?pt=UK_BOI_Industrial_Supply_Security_Equipment_ET&hash=item51c7ae5c2b

  Ulkopuolelle ovenpieliin tällaiset: http://www.ebay.co.uk/itm/RFID-Proximity-ID-Card-Reader-Security-Door-Lock-Access-Control-System-White-/371008869300?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item5661da13b4

  Ja ovet aukeaa tällaisia vilauttamalla: http://www.ebay.co.uk/itm/10-PCs-TK4100-125Khz-RFID-Proximity-ID-Token-Tag-Keyfobs-Compatible-4-EM4100-XN-/271475208510?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item3f352ef13e

  Ja hintaa tuli? Ei paljon mitään, verrattuna johonkin Iloqiin.

 • Nyt taloyhtiössä ollu hetken aikaa ja hermo palaa, lukko aukee sillon ku sitä huvittaa. Kiva siinä olla ostoskassit ja lapsi sylissä änkee avainta ja toivoo että nyt lukko lukee avaimen... Ehdottomasti ei kannata jos itse saa päättää hommaako tommoset vaivaksi.

  • Nää on varmaan näitä samoja ihmisiä jotka ei saa turvayötä ulos rullalta vaikka kiskoo sitä kymmenen kertaa


 • Töissä Iloqit ja kolme-neljä kertaa saa yrittää joka kerta kun yrittää mitä tahansa lukkoa avata. Sisään-ulos-sisään-ulos-sisään-ulos-sisään ja sitten aukeaa. Onneksi ei tarvi montaa kertaa päivässä niiden kanssa siellä tapella. Kyllä vituttaisi jos kotiovessa olisi tuollainen paska.

 • Ihan täyttä p*skaa koko lukko. Aukee silloin tällöin ekalla kerralla... useimmiten pari kolme kertaa saa koittaa. Jos kolmannella ei aukea saa odotella muutaman minuutin ennen uutta yritystä. En suosittele kenellekkään...paitsi jos haluaa v*ttuilla naapurille niin suositelkaa ILOQ:ia.

 • Yala doorman lukossa on yksi ongelma miksi en sitä ostanut,lukkoa ei saa takalukkoon.Asiaa ei ole mainittu mainoksissa,kysyin asiasta valmistajalta ja varmistivat asian.Joten en ostanut lukkoa.

  • On siinä doormanin lukkorungossa ihan normaali lisäkieli, jolla ns. takalukittuu. Pätevän ja kätevän tuntuinen ohjelmoitava lukitsin. Asensin itse, ilman lukkosepän koulutusta. Oli siinä pesän työstämistä ja ihmetystäkin. Ei aluksi avannut ulkoisella painikkeella vaikka vihreä, ovi auki valo paloi. Tietenkin piti vaihtaa vielä sähköinen kätisyys ja sitten kaikki jo toimii. Koko päivän asennushomma amatöörille!


  • Kyllähän se BL581 takalukkoon menee, eli telkeä ei saa ovenraosta työnnettyä millään tikulla tai ohuella levyllä sisään. Jaettu kara saattaa hämätä tietämätöntä, eli ulos pääsee aina sisäpuolen painikkeella (kahvalla), mutta lukko on silti takalukossa.

   Oikeastaan asia on juuri päin vastoin; Sitä ei saa olemaan menemättä takalukkoon, eli rintalevyssä ei ole mekaanisista lukkorungoista (kuten 4190 tai LC100) tuttua valintanuppia, joka alasnapsauttamalla lukko ei mene takalukkoon, vaan voi hakea esimerkiksi postit pelkäämättä ulosjäämistä jos tuuli paiskaa oven kiinni.


 • iLoq pelittää oikein hyvin, kunhan ei yritä runtata lukkoa auki.

  Mekaaninen lukkokin voi jumittaa, jos yrittää avata lukkoa liian rajusti.

  iLoqin edut tulee esiin erityisesti lukostoissa, elikä laajemmissa kohteissa, joissa on useita käyttöalueita sekä käyttäjiä.

  Hankintahinta on toki korkeampi, mutta elinkaarikulut ovat vain murto-osa mekaanisien vastaavista.

  Jos iloq kohteen yleisavain häviää, niin vain SE kadonnot yleisavain kuoletetaan ja luodaan uusi. Hommat jatkuu. Mekaanisella puolella taasen kaikki lukkopesät ja avaimet menee uusiksi.

  Ensimainittu kestää parhaimmillaan minuutin pari ja jälkimmäinen päiviä, viikkoja tai jopa kuukausia lukoston laajuudesta riippuen. Jälkimmäisessä tulee lukoston uusimis kulujen päälle myös mahdolliset ylimääräiset vartiointikulut kohteella...

  Onko iLoq paras vaihtoehto sitten omakotitaloon, niin en osaa sanoa.

  Toimin kymmenien iloq lukostojen tasolla ja olen nähnyt systeemin edut siellä moneen kertaan.

 • Paljon toisen avaimen teettäminen maksaa?

  • Mikä ihmeen teettäminen? Iloq-avaimet ovat fyysisesti kaikki aivan identtisiä. Se vain ohjelmoidaan sopimaan tiettyyn lukkoon. Iloq-avain on jotain parinkympin luokkaa.


  • ei-teetetä kirjoitti:

   Mikä ihmeen teettäminen? Iloq-avaimet ovat fyysisesti kaikki aivan identtisiä. Se vain ohjelmoidaan sopimaan tiettyyn lukkoon. Iloq-avain on jotain parinkympin luokkaa.

   Avain voi maksaa pari kymppiä, mutta se, että se myös toimii sun lukossa, maksaa 180€.


 • Sato on testannut Rollockia Helsingin jätkäsaaressa noin vuoden. Todellinen katastrofi. Järjestelmä ollut jatkuvassa korjaustilassa - mekaniikka ja digipuoli aivan lapsen kengissä. Ovet eivät aukea tai sitten mene lukkoon ja ihmiset pääsevät asuntoihinsa lukkosepän avustuksella. Kokemuksesta viisastuneena Rollockin systeemi puretaan, ovet vaihdetaan ja Abloyltä oikeat lukot tilalle.

 • Meillä pienkerrostalossa Ilokit nyt ollut muutaman kuukauden. Heti ensimäisenä päivänä joku koitti vanhalla avaimellaan sisään, ja aloven lukkoon oli tungettu myös väärä avain sisään. Nyttemmin jokainen on oppinut asian ja kaikki toimii hyvin. Hieman oudoksuin pitkää avainta taskussani mutta eipä tuo nyt niin iso kyllä ole, sen kyllä muttaisin ettei kaiki olisi nykyään niin usbia, ettei oikein tiiä kuinka päin sisään tungetaan. Aluksi avain oli lukoissa myös hieman rouhean tuntuinen, mutta lukot ja avaimet lie hioutuneet hieman. Aina on ovet itselläni laakista auenneet. Niinjuu, se oli hieman pitemmässä avaimessa uutta että ei kannata vanhan Abloyn tapaan vetää vinossa avainta ulos, vaan rauhallisesti heti kun on ovi raollaan, ettei siis vedetä ovea 45 asteseen ja sitten kädellä sieltä takaa vedellä avainta ulos...

  • Meillä isohkossa kerrostalossa on ollut iLoqit nyt kuukauden verran. Kaikki on mennyt hyvin, alaoviin asennettiin automaattiavauskin, joka helpottaa ostoskassien kantajaa ja rollaattoriväkeä kovasti. Yksi seniorikansalainen tyrkkäsi epähuomiossa avaimenreikäänsä vanhan Abloy-avaimen, en tiedä mistä hän sellaisen edes löysi koska talossa ei ole ollut sellaisia käytössä noin 30 vuoteen. Seppä piti kutsua lukkoon takertunutta avainta poistamaan. Oma avain on toiminut kuin unelma ja lukkoliikkeen palvelu oli tosi hyvää. Nelisen sataa oli meidän asuntomme osuus lukkorempasta ja asuntoja on joku seitsemisenkymmentä.


  • Kovera puoli peukaloon - paitsi, jos on vasuri.


  • Lukkoperä kirjoitti:

   Meillä isohkossa kerrostalossa on ollut iLoqit nyt kuukauden verran. Kaikki on mennyt hyvin, alaoviin asennettiin automaattiavauskin, joka helpottaa ostoskassien kantajaa ja rollaattoriväkeä kovasti. Yksi seniorikansalainen tyrkkäsi epähuomiossa avaimenreikäänsä vanhan Abloy-avaimen, en tiedä mistä hän sellaisen edes löysi koska talossa ei ole ollut sellaisia käytössä noin 30 vuoteen. Seppä piti kutsua lukkoon takertunutta avainta poistamaan. Oma avain on toiminut kuin unelma ja lukkoliikkeen palvelu oli tosi hyvää. Nelisen sataa oli meidän asuntomme osuus lukkorempasta ja asuntoja on joku seitsemisenkymmentä.

   Voisiko olla niin, että joillain ihmisillä on avaimia muihinkin paikkoihin kuin kotikiinteistöön? Tämä ominaisuus iLoqissa on täysin katastrofi, joka olisi voitu välttää hyvällä suunnittelulla. Mutta siellä on tainnut olla insinöörit designpuolellakin.


 • Kahen litran oohoocee turbokolmosen kautta nelosen puhaltimella Abloy Pulse jättää sen...

 • Tässä ketjussa on muutamassa viestissä sekoitettu hyvin tehokkaasti avain- ja murtoturvallisuus.

  Murtoturvallisuuden termiä tuskin tarvitsee sen kummemmin avata. Avainturvallisuus taas tarkoittaa, että kohteen haltija tietää kuinka paljon ja kenellä kohteen avaimia/kulkulupia on, ja mahdollisesti kuka ja milloin mistäkin ovesta on kulkenut. Elektroniset tai elektromekaaniset järjestelmät EIVÄT ole murtoturvallisuuden kannalta yhtään sen kummempia, kuin täysin mekaaniset, vaan nimenomaan avainturvallisuuden kannalta.

  Murtoturvallisuuden kannalta on ihan se ja sama onko lukko elektroninen, elektromekaaninen vai täysin mekaaninen. Ovesta mennään läpi jos niin on päätetty, oli ovessa Abloy Classic, Abloy Sento, Iloq, Siemens Entro tai Yale Doorman. Yksikään näistä ei estä murtautumista yhtään toistaan paremmin. Poislukien tietysti se, että täyselektronisiin järjestelmiin hurahtanut menee korvaamaan avainpesät huomattavasti helpommin läpiporattavilla peitelevyillä. Tiirikoimalla kun varkaat menevät sisään vain amerikkalaisissa rikossarjoissa.

  Avainturvallisuuden kannalta taas voiton vievät elektroniset tai elektromekaaniset järjestelmät. Niissä järjestelmän haltija tietää kenellä on avaimia/kulkutunnisteita, ja kadonneet avaimet/kulkutunnisteet saadaan tehtyä toimimattomaksi ilman kalliita mekaanisia toimenpiteitä, ja uusia avaimia/kulkutunnisteita saadaan ohjelmoitua helposti/helpohkosti järjestelmästä riippuen. Samoin, kuin järjestelmästä riippuen saadaan tarvittaessa tietoa mistä ovesta kenenkin hallussa olleella avaimella/kulkutunnisteella on kuljettu.

  Mekaanisessa järjestelmässä joudutaan yhden asunnon avaimen kadotessa sarjoittamaan uusiksi kaikki lukot, joihin kyseinen avain on käynyt, eli kerrostalon tapauksessa kyseisen asunnon oven lisäksi myös rappukäytävän ja yleisten tilojen lukot, jolloin hinta on satoja euroja.

  Kolmas ero on käyttökokemus. Mekaaninen (esim. Sento) ja elektromekaaninen (Iloq) vaativat molemmat avaimen työntämisen pesään ja kääntämisen, ja Iloqin tapauksessa yleensä useampaan kertaan per avaus. Täysin elektroniset järjestelmät toimivat kulkutunnistetta lukijaan vilauttamalla tai numerokoodilla. Kehittyneemmät jopa taskussa tai laukussa olevalla hands-free-tunnisteella.

 • iLoqissa parasta on lyhyt kääntö avaimella aukaistaessa Abloyn pidenpään puoliympyrään verrattuna.

  Tosin iLoqin käyttövarmuus on hieman kateissa - itselleni kävi viime kesänä niin, että kaupasta tullessani lukko ei enää suostunut aukeamaan lukuisista yrityksistäni huolimatta ja olin pakoitettu soittamaan huolto-yhtiön edustajan paikalle, joka ei myöskään onnistunut avaamaa lukkoa niin omallani- kuin yleisavaimellakaan. Joten lopulta piti soittaa paikalle lukko-seppä, joka porasi lukon auki, vaihtoi tilalle tilapäisen lukon (joka vaihdettiin uuteen iLoqiin muutaman päivän kuluttua) ja näin pääsin takaisin kotiini kaiken hankaluuden jälkeen.

  Olen kuullut tutuilta vastaavista lukon jumittamisista iLoqin tuotteissa. Lisäksi oveni lukossa avainta sisääntyöntäessä on tiettyä karheutta, mutta tämä koskee vain asuntoni oven lukkoa - muissa talo-yhtiön lukoissa tätä karheutta en ole havainnut kuten pyörävaraston, jätekatoksen tai parvekkeeni oven lukoissa vaan avain soljuu sujuvasti sisään - tiedä sitten, mistä johtuu ja onko haittaa tulevaisuudessa.

 • Jos omaani talooni tuollaiset paskat päätetään laittaa, niin vaihdan omaan oveeni villin Abloy-pesän ja alaovesta alan kulkemaan koodilla. Iloqin pasketta yksinkertaisesti en suostu käyttämään.

  • Heh, meillä oli edellisessö talossa Rollock lukot. Oli niin paska systeemi, että uudesta talosta meni sata kappaletta kokonaista ovea vaihtoon, notta saatiin pesälliset lukot tilalle. Ei kannata korjata sitä mikä ei ole rikki on kai opetus.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Heh, meillä oli edellisessö talossa Rollock lukot. Oli niin paska systeemi, että uudesta talosta meni sata kappaletta kokonaista ovea vaihtoon, notta saatiin pesälliset lukot tilalle. Ei kannata korjata sitä mikä ei ole rikki on kai opetus.

   Kuka hullu lähtee kokeilemaan ja suorittamaan tuotekehitystä jollekin start-up-firmalle.


  • Mitä väliä onko? Ensinnäkään Iloqeja ei kannata pientaloon laittaa ja toisekseen nämä "saat käpälöityä lukkoa jos sinulla on alkuperäinen toimiva avain" -"heikkoudet" ovat tuollaisia keksimällä keksittyjä "heikkouksia". Jos sinulla on toimiva avain, niin luultavasti sinulla on silloin oikeus siitä ovesta mennä joten miksi sitä silloin pitäisi käpälöidä.


 • No nyt meni usko omistajakehittäjiltäkin systeemiin......ainakin helsingissä saatu myytyä könttikaupoilla liki jokaiseen kouluun , päiväkotiin ym ym julkisiinrakennuksiin , sisäpostilaatikon kansia myöten ja muitakin korppulaatikon lukituksiin , ( isolla rahalla)
  Ja seuraavat vuodet voidaankin rahastaa avainten ohjelmoinnilla jossa veroeuroilla , viikon välein luodaan käyttöoikeuksia edes takas uusille, entisille ja väliaikaisille , ihan vapaata riistaa , ja lopuksi kaikki käyttäjät on ihan sekaisin mikä sama avainkäy mihinkin lukkoon koska sama avain saattaa toimia satunnaisesti niistä 900 ovesta missä on lukko...kenenkään ohjelmointi listat eivät ole ajantasalla kun kohteessa on 50 pesää , käyttäjiä 49 , ja avain käy 55 - 500 kiinteistoon......

  Joten äkkiä lafka myyty "viime yönä" rahastolle jonka pääasiallinen sijoittajakunta on eläkevarat .( ns. Löy sä raha) hyvät rahat on tullu , myyjä tiesi ainakin mitä myi , mutta tiesikö mitä rahaston ylläpitäjä osti ja mihinhintaan.........

  Itse käyttäneen tosiaan abloy klassic työnnettynä lukkopesään epähuomiossa jää sinne tusinakäyttäjällä tai ilkivallassa , eivätkä nämä e pesät ensikierrolla aukea kuin aniharvoin ja avaimen sovittaminenkin tekee käyttäjästä insinöörin kun pitää keskittyä oikein toimintaan.

  Itse käyttänyt abloy classikiin / 3 oveen omakotitalossa 0e ylläpitoon 18 vuodessa , rosvoja 0 kpl.
  Jatko on sitten rahastofirman hallussa , ainakaan fiksut ei osta noilta t tahoilta kuin vain jos karmealla tappiolla myyvät joka tosin on ihan mahdollista , eläkerahaa kun on.

 • Olisi kiva kuulla miten tunnistat oven joka avautuu ja mikä ei avaudu kun puolet 50 lukkopesän järjestelmästä on ohjelmoitu niin että satunnaiset 25 pesää avautuvat ja loput ei.
  Ja kun välillä vasta 4 kerta avaa valtutetun pesän niin kekeilenko tosiaan 4-6 kertaa käyttöoikeudetonta pesää?
  Saati että juurikin nämä identtiset avaimet ovat vaihtuneet keskenään käyttäjien välillä joka tahattomasti tai vilpillisesti .
  On varmasti helppo ja halpa deaktivoida tuollainen avain mutta miten ja mihin hintaan luodaan uudet oikeudet niihin , 25 satunnaiseen lukkopesään ja 79 kiinteistöön....
  Jos taas tämä käy ihan nappia painamalla , silloin lisäavaimenkin tekeminen taholle x käy nappia painamalla.
  Turvallisuus ja helppous eivät ole toistensa turvana.

 • Jos ja kun varoja on rajallisesti , lukot eivät korvaa laadukasta ovea, eivät hyvää hälytintä eivätkä vähennä vakuutusten tarvetta , kun kuitenkin alkaa monessa kodissa olemaan hälyyttimet , vähenee tarve investoida lukitusta hyvästä , parhaaksi , samalla rahalla voi ostaa kalvot ikkunoihin murron estämiseksi ,
  Puuovet aukeaa takapihalla hienosti akkukoneella terällä saranat irti tai 120 mm reikäsahalla vääntönupin viereen ,
  Avaimen käyttö on historiaa sitä toimitaan seuraavaksi wifi ohjauksella puhelimella ,

  • Itseasiassa Rollock älylukossa toimitaan jo wifi/puhelin pohjauksella


 • toi ilog avainkin on kuin oisi pieni ruuvimeiseli taskussa , ja vielä terävillä reunoilla , menee kalliit taskut rikki...........muutenkin saanut lukitus aivan liian ison roolin kiinteistössä , aivan sama kuin toisi valtavan kiven keskelle ajoväylää
  .......päivisin kun käy niin ovet on auki , tuuletusikkunat , eikä hälyyttimet ole päällä.....ja iltaisin siellä pyörii "sivojat" jotka kyllä päästää sisän kun olet ystävällinen.
  kuka nyt öisin mihinkään menisi , silloin nukutaan.

 • rollokit on ihan kivat älyohjauksella , mutta kun vakuutusyhtiö vaatii aina murronjäljet oviin.......pitääkö siis tehdä sellaset uusiin oviin jo valmiiksi.

 • ISÄNNÖITSIJÄNÄ olen asennuttanut vuodesta 2008 yli 20:een isoon kerrostaloon (70-200 asuntoa) iLOQ10 systeemit. Avaimia useita tuhansia.

  Kyllästyin siihen, että Abloyn patentit menevät vanhaksi 10v välein. Sen jälkeen avaimia voi kuka tahansa monistaa missä tahansa suutarilla.
  Ja Abloy KAUPPAA TAAS UUTTA SARJOITUSTA - grrr

  Ei yhtään mekaanisat iuLOQ-lukko-ongelmaa. Mukana myös ulkona olevien autotallien useita kymmeniä riippulukkoja . Toimivat pakkasellakin ongelmitta !!

  HUOLET HÄVISIVÄT:
  - ilkivalta ja varkaudet irtaimistovarastoissa loppui.
  -- Häkkivarastoissa loppuis varkaudet !!!
  -- Pesuloisssa ei pyykkää kuin vuoron varanneet
  -- HÄIRIKÖT SAATU KURIIN iLOQ-pesiin tallentuvien logi-tietojen avulla.
  -- Asukkaat ilmoittavat hävinneet avaimet, kun uudésta avaimesta emme veloita kuin 50€

  VAHVA SUOSITUS
  vaikka minulla ei ole mitään kytköstä lukkofirmoihin.

  • Suosittelet iLoqia mutta kokemusta muista vastaavista ”äly”perusteisista lukituksistako ei ole?

   Taloyhtiömme ilmoitti vaihtavansa lukot johonkin älylukitukseen, toimittaja on vielä auki.

   Yleisellä tasolla kiinnostaa miten nämä toimii pakkasilla, tai haittaako jos avain esim. kastuu?

   Entä tietotekniset tilanteet, onko käyttökatkoja, päivitysongelmia jne.? Onko näiden tilanteiden varalle backuppia? Takaavatko älyavainyritykset 100% sisälle pääsyn? Kuten mekaanisella avaimella.

   Syntyykö avaimen käyttökerroista lokitiedosto? Voiko avaimesta teettää kopioita ilman että huoneiston osakas/asukas saa siitä tiedon?

   Tulen usein töistä yöaikaan, eikä olisi kiva todeta että lukkosysteemissä on jokin häiriö eikä kotiin pääsekään. Varsinkaan kun ulkona on pakkasta, kaatosade, myrsky... Eipä se kyllä päiväsaikaan ole myöskään mukavaa.. Eikä ole mukavaa jos asunnossa käy huoltomiehiä muka kiireellisellä asialla joka olisi kuitenkin ollut mahdollista ilmoittaa ja sopia asukkaan läsnäolo, jo etukäteen. Näinkin on käynyt. Siksi tuo lokitiedosto kiinnostaa.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  143
  2723
 2. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  64
  1578
 3. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  5
  785
 4. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  39
  736
 5. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  12
  542