pyhän hengen pilkka

___________________

Jos Pyhän Hengen pilkka on sitä, ettei halua uskoa Jeesukseen, niin miten tätä syntiä voi elinaikanaan edes tehdä? Ja kuitenkin Jeesus sanoo, että jos joku sanoo jotakin Pyhää Henkeä vastaan, sitä ei ihmiselle anteeksi anneta, ei tässä elämässä eikä tulevassa. Miten on? Onko tämä opetus oikein?

23

247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pyhän Hengen pilkka on se, jos hylkää Jeesuksen ja tässä tilassa pysyy kuolemaansa asti. Se on epäuskon synti, jos ei halua uskoa Jeesukseen, Jeesuksen hylkääminen, Pyhän Hengen hylkääminen.

      "Ja jos joku sanoo sanan Ihmisen Poikaa vastaan, niin hänelle annetaan anteeksi; mutta jos joku sanoo jotakin Pyhää Henkeä vastaan, niin hänelle ei anteeksi anneta, ei tässä maailmassa eikä tulevassa."

      Jeesus puhui nuo sanat, kun eli täällä ihmisenä. Tuolloin ei ollut vielä Pyhän Hengen aikakausi alkanut, niin kuin se helluntaista alkoi.
      Nyt kun olemme Pyhän Hengen ajassa, niin Jeesus asuu meissä Pyhässä Hengessä tai sitten ei asu.
      Siksi voidaan sanoa, että Jeesuksen hylkääminen on Pyhän Hengen pilkka.

      Hepr. 10
      28 Joka hylkää Mooseksen lain, sen pitää armotta kahden tai kolmen todistajan todistuksen nojalla kuoleman:
      29 kuinka paljoa ankaramman rangaistuksen luulettekaan sen ansaitsevan, joka tallaa jalkoihinsa Jumalan Pojan ja pitää epäpyhänä liiton veren, jossa hänet on pyhitetty, ja pilkkaa armon Henkeä!

    • Tekojen mukaan

      Jos tahallaan tekee jatkuvasti väärin. Eikä kadu vaikka tietää sen vääräksi.

      Tuolla ei tarkoiteta uskomattomuutta, sillä usko ei auta jos teot on huonoja. Rakkauden kaksoiskäsky valaisee asiaa, siinä on kristinuskon ydin. Ydin ei ole johonkin henkilöön uskomisessa tai henkilöpalvonnassa.

    • Papit erehtyivät?

      " Ja kuitenkin Jeesus sanoo, että jos joku sanoo jotakin Pyhää Henkeä vastaan, sitä ei ihmiselle anteeksi anneta, ei tässä elämässä eikä tulevassa. "

      Tämä kohta on erehdys tai pappien väärennös. Tahallinen teko josta ei kadu - sen voisi ymmärtää kyllä.

      • pyh!

        Matt. 12:32 "Joka sanoo jotakin Ihmisen Poikaa vastaan, hänelle annetaan anteeksi, mutta joka puhuu Pyhää Henkeä vastaan, hänelle ei anteeksi anneta, ei tässä eikä tulevassa maailmanajassa."


    • On opetus oikein,viimeisllä tuomiolla se toteutuu,on pikannut koska ei ole hyväksynyt jeesuksen sovitustyötä omalle kohdalleen,se on pikaa silloin tuomiolla.

    • PH: pilkka

      on tietoinen hylkääminen.
      esim 20 vuotta uskossa ollut voi yhtäkkiä todeta..en halua enää, tiedän että ole todellinen, mutta ei kiinnosta.
      Raamattu puhuu kahdesti kuolleesta
      se kuka tämän käy läpi..ei ole meidän tehtävä tuumailla.

    • ei Pyhän Hengen

      pilkka ole sitä, mitä kirjoitit. Rakasta Jeesusta ja tee tahtonsa mukaan, amen.

    • ......

      Jeesuksen sanoista voi päätellä, oli todella vain harvoja ihmisiä jotka tekivät tämän synnin.
      Fariseukset ymmärsivät koska näkivät ihmeteot, kuka Jeesus oli, silti sanoivat häntä riivatuksi.
      Paholainen voisi kiusata vaikka kuinka mielettömän pienellä asialla ihmistä, unohdit käydä kirkossa et voi pelastua. Mutta huomatkaa, Jeesus ei antanut kiusata itseään. Hän raivostui myös omasta puolestaan.

    • Hei

      Kirjaimellisesti jos otetaan Jeesuksen sanat, niin ne menevät näin:"Ja jos joku sanoo sanan Ihmisen Poikaa vastaan, niin hänelle annetaan anteeksi; mutta jos joku sanoo jotakin Pyhää Henkeä vastaan, niin hänelle ei anteeksi anneta, ei tässä maailmassa eikä tulevassa."
      Kirjaimellisesti kysymys on siis sanoista. Julkinen Pyhän Hengen pilkkaaminen on siis kadottava synti. Näin minä tavallinen taatelin tallaaja uskon.

      • .....

        Nämä sanat tulivat sydämestä, fariseukset ymmärsivät parantumisien tapahtuneen Hengen avulla, ja silti sanoivat Jeesusta riivatuksi.
        Joka siis ei ymmärrä, mitä sanoo, ei ole voinut tehdä tätä syntiä.


      • jaikal.se

        Jokainen ihminen, joka tahtoo tulla uskoon ja Jeesuksen luokse ja on synnin tunnossa, voi tulla Jeesuksen luokse.
        Hän ei ole tehnyt anteeksiantamatonta syntiä. Ihmisen uskoon tulo kun johtuu siitä että Jumala puhuu hänelle, Jumala vetää häntä Jeesuksen luokse ja Jumala vaikuttaa hänessä synnin tuntoa. Uskoon tulo on siis Jumalan teko ihmisessä.

        Nyt kun synnin tunnossa oleva ihminen tulee Jeesuksen luokse, se johtuu Jumalan vaikutuksesta ihmisessä. Jumala antaa hänet Jeesukselle. Jeesus ottaa vastaan jokaisen syntisen jonka Isä antaa Hänelle ja antaa synnit anteeksi ja pelastaa syntisen.

        Olen kirjoittanut aiheesta tuolla alempana ja myös omalla sivustollani. Pyhän Hengen pilkkasyytöksissä olevan henkilön tulisi lukea kirjoitukseni

        http://www.jaikal.se/48683132


    • Brina

      Koko Pyhä Henki-asia on ymmärretty ja selitetty kristinuskossa väärin ja perustuu vain Paavalin omaan käsitykseen kokemansa näyn perusteella .
      Pyhä Henki on Jumalan Voima ja Viisaus, josta kaikki on saanut alkunsa ja joka ylläpitää kaikkea mitä on. Se on voima, jonka kautta kaikki on luotu ja jonka kautta myös me 'luomme' kaikkea sitä, mitä kohtaamme elämässämme. Jokainen ajatuksemme ja sanamme "luovat" eli vetävät todellisuuteemme tarkalleen niiden mukaista elämää koettavaksemme tässä fyysisyyden maailmassa. Juuri siksi emme "voi saada anteeksi" eli tekemättömäksi mitään Pyhän Hengen vastaista eli ei-rakkaudellisia, negatiivisia/pahoja sanoja eikä tekoja, vaan joudumme kokemaan ne omassa nahassamme eli joudumme niistä vastuuseen ennemmin tai myöhemmin...huom.! oppiaksemme, emme rangaistukseksi!

      • pyh!

        Pyhä Henki on Persoona.


    • tammi2

      Kuinka paljon ankaramman rangaistuksen ansaitseekaan mielestänne se, joka polkee jalkoihinsa Jumalan Pojan, pitää epäpyhänä liiton verta, jolla hänet itsensä on pyhitetty, ja häpäisee armon Henkeä.Hepr. 10:29

      Tämä sovitus on kaikille,ihmisille,vaikka olin ollut herjaaja, vainooja ja väkivallantekijä. Hän armahti minut, koska epäuskoni tähden en tiennyt, mitä tein. 1.Tim1:13
      Joka sanoo jotakin Ihmisen Poikaa vastaan, hänelle annetaan anteeksi, mutta joka puhuu Pyhää Henkeä vastaan, hänelle ei anteeksi anneta, ei tässä eikä tulevassa maailmanajassa
      Tietoisesti pilkaa.

    • 0007s

      Empä usko että kukaan täysipäinen olisi pilkannut pyhää henkeä tosissaan, tai vakavissaan.Vakava asia tyhmälle vaeltajalle?

    • fadsre

      Jumalaisen sielunlain perusteella myös kristityt ovat vain harhaoppisia.

      • pyh!

        Noinhan se vääräuskoinen väittää.


    • jaikal.se

      >>>Jos Pyhän Hengen pilkka on sitä, ettei halua uskoa Jeesukseen, niin miten tätä syntiä voi elinaikanaan edes tehdä?

    • uskis oon
      • s1a1n1a.

        uskis oon. Eihän jumalan pilkka ole pyhänhengen pilkkaa, vaan jumalan pilkkaa, jonka saa anteeksi.


    • pyh!

      Pyhän Hengen pilkka on sitä, että kieltäytyy tekemästä parannusta ja ottamasta Jumalan armotarjousta vastaan, vaikka Jumala kuinka monta kertaa sitä tarjoaisi.

      Se on tietoinen valinta, joten kyllä se on syntiä.

    • ei pilkkaa

      Niinpä niin pyh. Syntiä saattaa olla, mutta ei pyhänhngen pilkkaa.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      1916
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1316
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1216
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1192
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1176
    Aihe