Aihe

ALV-tunniste??

alvinuubi

Jaahas. Voisiko joku ystävällinen selventää ALV-tunnisteen käyttöä, että miksi sellainen on olemassa ja mihin sitä tarvitaan?

Jos laskutan toista EU-maassa olevaa yritystä ja lisään laskuun oman ALV-tunnisteeni, niin A) mitä tämä toinen yritys sillä tekee, ja B) mitä se vaikuttaa omaan kirjanpitooni? Maksanhan ALV:n edelleen ihan normaalisti Suomen verottajalle?

Entä toisin päin: jos ostan palveluita, mihin laskuttaja on laittanut ALV-tunnisteen, niin miten toimin siinä tilanteessa?

Kiitos asiallisista vastauksista..

3

428

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • .lkklkölk

   Katsoppa vero.fi "yhteisömyynti"

  • dtyjyukliul

   Jos olet alv velvollinen niin sinä et tietenkään maksa alvia toiseen EU maahan myymästäsi tuotteesta vaan ostaja maksaa. EU:n sisäkaupassa noudatetaan käänteistä arvonlisäveroa yritysten välisessä kaupassa.

   Kun myyt tavaran toiseen eu maahan lähetät ostajalle alvittoman laskun jossa on sekä ostajan että myyjän alv tunniste näkyvillä. ALv tunniste on Y tunnus ilman väliviivaa ja FI merkintä eteen.

   Sinä ilmoitat yhteisömyynnin verottajalle ja sen ilmoituksen yhteydessä tarvitset ostajan alv tunnisteen. Ostaja taas ilmoittaa omassa maassaan yhteisöhankinnat omalle verottajalleen.

   Josd sinä olet ostamassa tavaraa tai palveluja toisesta eu maasta niin sinun on saatava siitä alviton lasku jossa on myös myyjän alv tunniste. Yhteisöhankinnat ilmoitetaan kausiveroilmoituksella jolloin sinä olet käänteisesti verovelvollinen. Mutta koska saat tietenkin vähentää ostojen arvonlisäveron on yhteisöhankinnan alv vaikutus sama kuin olisit ostanut tavaran kotimaasta.

   Jos taas et anna myyjälle omaa tunnistettasi, tulee sieltä sen kohdemaan arvonlisäverolla varustettu lasku jonka sisältämää veroa sinä et voi vähentää. Tällaisessa tapauksessa oikeaoppisesti toimittuna sinä kirjaat omaan kirjanpitoon laskusta verottoman summan kuluksi ja alvin osuudes saamiseksi. ALV palautus haetaan takaisin myyjämaan verottajalta, ei suomen verottajalta.

  • yrittaja---

   http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/

   Tuolta voit varmistaa kumppanisi ALV/VAT-tunnisteen, sillä et voi tehdä alvitonta laskua pelkästään saamasi VAT-numeron perusteella, vaan sen voimassaolo pitää tuolta tarkistaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   265
   17450
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   285
   4924
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   157
   2738
  4. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   178
   2070