Raaseporin keskus on Tammisaari

näin on

Uudenmaan liitto "ajaa käärmettä pyssyyn", kun väen väkisin haluaa maakuntakaavaan Karjaan Raaseporin keskukseksi. Eivät kuuntele raaseporilaisten mielipidettä ollenkaan. Tammisaari on Raaseporin keskus ja niin sen halutaan jatkossakin olevan.

Uudenmaan liiton peruste on kulkuyhteydet. Ei Helsinki-Turku -rata ja juna-asema tee paikasta keskusta! Kyllä kulkuyhteys Tammisaareen paranee, kun laitetaan nopea suora luotijunavuoro Helsingistä Tammisaareen ja vielä edelleen Hankoon asti.

27

680

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .

      Karjaa on väliasema kuten Pasila tai Kupittaa.

      • Juna meni jo

        Näinhän se on.

        Tammisaari on Raaseporin ainut oikea kaupunki.

        Karjaa on yhtä onneton tapaus kuin Järvenpää, joka on hajallaan kuin Jokisen eväät. Siitä ei saa hahmotettua kaupunkia kasaan mitenkään.


      • 1 + 17
        Juna meni jo kirjoitti:

        Näinhän se on.

        Tammisaari on Raaseporin ainut oikea kaupunki.

        Karjaa on yhtä onneton tapaus kuin Järvenpää, joka on hajallaan kuin Jokisen eväät. Siitä ei saa hahmotettua kaupunkia kasaan mitenkään.

        Miten niin Järvenpää on hajalla?

        Keskustahan on aika tiivis niin että yhdellä pysäköinnillä pystyy asioimaan kaikissa kaupoissa, paitsi Helsingintien pohjoipäässä olevaa K-kauppaa lukuunottamatta.

        Veikkaan ettei kovinkaan monella ole sellaisia hahmottamisvaikeuksia kuin sinulla.


    • näin on

      Uudesta Espoo-Salo ratalinjauksesta on kovati puhuttu. Saa sitä kautta Turkuun ajella. Tämä antaa mahdollisuuden kehittää Helsinki-Karjaa-Tammisaari-Hanko -linjaa omana hankeenaan. Luotijuna parantaisi pendelöintiä merkittävästi.

      Uudenmaan liiton ja alueen kaupunkien pitäisi tätä asiaa ajaa aktiivisesti!

    • Juandon

      Surkea paikka. Luotijuna heheheh.. lääkitys loppunu?

    • Juba.

      Kyllä Karjaa on se keskus, vaikka pienempi onkin kun eekneesi.

      • reyiteyir

        Mikä keskus se Tammisaari on? Eihän se ole aiemminkaan ollut muuta kuin Karjaan satamakaupunki.


    • grannen

      Raaseporin pitää huomioida että autottomilla asukkailla on helppo päästä asioimaan tarvittavissa paikoissa. Pitää kulkea hyvin julkiset Mustiolta, Tenholasta, Pohjasta ja jopa Fiskarsin kylästä. Paikkakunnalla muutenkin ongelmia saada tarvittavia dokumentteja suomen kielellä jos asukas suomenkielinen, saatika netissä olisi kokouspöytäkirjoja. Pitäisi aina kun päätetään asia olla edustaja joka puolueesta päättämässä, ei vaan ruotsinkieliset. Tasavertaista kohtelua asukkaille!

    • no råstedt

      Sisäsiittoiset tenholalaiset pysyköön tenholassa ja lisääntykööt keskenään niinkuin tähänkin asti.

      • sdgthh

        Lohja vois olla mun mielestä Raaseporin keskus.


    • King.

      Lohja? Eihän Lohja kelpaa muuhun ku ohiajamiseen.

    • Töitä paikkakunnalle

      Tammisaarelaiset ovat vastaan kaikenlaista laajenemista ja kehitystä. Ei kaupoille, työpaikoille y.m. Miksi siis keskukseksi kun vastaan kaikkea kehitystä. Keskus tulee palvella kaikkia Raaseporilaisia, myös suomenkielisiä asukkaita. Jo paikkakunnan palvelutaso suomenkielellä on todella minimaalinen. Kannattaa muistaa että paikkakunnalle saapuvat turistit jotka tuovat rahaa ovat suurimmaksi osaksi suomenkielisiä, ja itse päätämme millaisen kuvan saavat meistä ja palvelutasostamme.

    • Fiskarslainen

      Mielestäni Karjaa on parempi keskus Raaseporille. Puhtaasti sijaintinsa vuoksikin. Tammisaarihan on ottaen huomioon koko raaseporin alueen ns "yhdessä syrjässä" Eli suurimmalle osalle asukkaista se sijaitsee turhan kaukana. Sattuu nyt vain olemaan niin, että suurin osa päättäjistä on tammisaarelaisia. Joten muutosta ei tule tapahtumaan. Ja onhan se myös erään ryhmän "reservaatti" Varmempi kuin Karjaaa.

    • 9+19=?

      Oli miten oli, mutta autolla tammisaaressa ei ainakaan osata ajaa. Mahtaakohan tammisaarelaiset tietää sellaisen asian kuin, että liikenneympyrästä poistuttaessa pitää näyttää vilkkua? Onhan se tietty vaikeaa, kun vasta ensimmäinen sinne on vasta tekeillä.

      • pylpyrä

        turhaa mitään vilkutella ympyrässä ellei ole kahta kaistaa, yleensä ympyrät on muutenkin niin pieniä ettei esim neljän liittymän väleissä ehdi vilkuttelemaan. Jos vilkutat littymää liian aikaisin, tulee joku eteen ja on kolarin vaara.
        Itse en edes seuraa ympyrässä ajavien vilkkuja, koska niihin ei voi luottaa, parempi vaan katsoa että väliin ehtii joka tapauksessa.


      • autoilija1

        No ei osaa kyllä täällä karjaallakaan. olen useampia kertoja meinannu ajaa toista autoa kylkeen, kun olen itse ollut ympyrässä. kerran jopa ympyrään pyrkivä auto tööttäsi minua ja kerran nainen näytti minulle kättään tyyliin "älä aja päälle." oma lukunsa sitten ovatkin nämä "jäykkäniskat" jotka ajavan suoraan ympyrään sivuilleen katsomatta. Eli hyvät ihmiset! Ympyrässä ei päde samat säännöt, kuin risteyksessä!


      • pylpyrä
        autoilija1 kirjoitti:

        No ei osaa kyllä täällä karjaallakaan. olen useampia kertoja meinannu ajaa toista autoa kylkeen, kun olen itse ollut ympyrässä. kerran jopa ympyrään pyrkivä auto tööttäsi minua ja kerran nainen näytti minulle kättään tyyliin "älä aja päälle." oma lukunsa sitten ovatkin nämä "jäykkäniskat" jotka ajavan suoraan ympyrään sivuilleen katsomatta. Eli hyvät ihmiset! Ympyrässä ei päde samat säännöt, kuin risteyksessä!

        joo, karjaalla ovat kuulema ajaneet jopa väärään suuntaan ympyrässä? Yksi vuosi oli joku (manne?) yrittänyt oikoa ja jäi autoineen keksikorokkeeelle.

        Ympyrässä on tietysti etuajo-oikeus, vilkun käyttö yksikaistaisessa on turhaa, jopa vaarallista mielestäni. Parempi vaan että ympyrään tulijat rauhassa odottavat sieltä poistuvaa, eivätkä kyttää vilkkuja.


    • pooserari

      Tammisaari on raaseporin reunalla eli ei voi olla keskus.

    • Heh heh

      Tiedättekö mitä hyvää Raasuporilla on, mitä Hangolla ei ole. No tietysti helvetin hyvä raja naapuri

    • just just

      Eräs raasuporilainen kävi Hangossa harjoittelemassa liikenneympyrässäajoa ja ei meinannut päästä ympyrästä pois, kun ei muistanut, että pitää kääntyä oikealle.

    • Raasulainen

      Asia on niin, että suomalaiset ovat aikoinaan aivan oikeasti ajaneet käärmeitä pyssyyn. Kyseessä on metsästäjien taika. Esimerkiksi kirjassa ”Suomen kansan muinaisia taikoja” neuvotaan seuraavasti, miten korjataan pyssy, jota joku on katsonut pahalla silmällä:

      ”Metsästäessä, jos pyssyn on joku toinen silmännyt, ett’ei elävätä kohti käy, tahi ei laukea, saadaan se siten ennalleen, että ensimmäinen käärme, mikä metsässä tavataan, lasketaan matelemaan pyssyn volasta sisään latingin luntiksi, jonne se mielellään meneekin, kun vaan pyssyn suun ojentaa käärmeen päätä kohti. Sitte latinki ammutaan käärmeineen ilmaan, mutta se on vaarallinen ampua, kun käärme on itse pehmeä ja perään antava, joten se pyssystä vaikeasti ulos tulee, ja ruudilla kun on kiiru lähtö, särkee pyssyn ja latinki toisinnan tulee perän kautta ulos, jos se ei ole erittäin vankka.”

    • Tusenkommun

      Voi äiti, joulukuusi palaa = Smör mamma, julsexan kommer tillbaka

    • Aito Hankolainen

      Taitaa olla lääketäydennysten aika siellä tammisaaressa.

      • tuota ainaski...

        Karjaalla asuu mukavia immeisiä.


    • Kuikka Koponen

      Näin Raaseporin keskuksessa?

    • wbr

      Paskasaari ei ole keskellä räsyporia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5075
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3197
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1315
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe