Seven Nox osakkeet

Seven

Onko tässä mitään hämärää?
Tällainen "kirje" tuli eilen Sevenin sivuille:


6/9/2004
Informaatiota koskien Seven Nox AB (publ.):n osakkeita, osakekauppaa ja yhtiökokousta
Seven Nox AB toteutti syksyn 2003 aikana uusosakeannin tavoitteenaan osaksi saada pääomaa, jotta yritys voisi laajentua ja levittää Network Marketing ideaa Eurooppaan ja osaksi saadakseen Partnerit yrityksen omistajiksi ja täten luodakseen vahvan kiinnostuksen yritystä kohtaan, joka kasvattaa yrityksen arvoa.

Ennen uusosakeantia levitettiin faktaa yrityksen tilasta ja tulevaisuuden ennusteista, jotka olivat kirjanpitäjiemme ja neuvonantajiemme hyväksymiä. Osakemyynti uusosakeannissa oli menestys ja tänä päivänä Seven Nox:lla on lähes 12 tuhatta osakkeenomistajaa.

Tämän informaation yhteydessä esiteltiin syksyllä miten ja milloin osakekauppa alkaa yms. Haluan tällä kirjeellä kertoa, mitä on tapahtunut koskien osakkeita, osakekauppaa ja yhtiökokousta.

Osakkeiden omistus

Saan silloin tällöin mielipiteitä Partnereilta, jotka eivät usko omistavansa osakkeita Seven Nox AB:ssa. Välttämättömänä toimenpiteenä, jotta epävirallinen osakekauppa saadaan käyntiin, on Sevenin osakkeet koottuna Thenberg & Kinde Fondkommission AB:ssa. Thenberg & Kinde:llä on täydellinen luettelo/osakekirja, josta käy ilmi kaikki yrityksen todelliset osakkeenomistajat. Sevenin osakekirja on käytettävissä elektronisessa muodossa yrityksen konttorissa Södra Hamngatan 45:ssä.

Osakkeet, mukaan lukien uusosakeannin osakkeet ovat rekisteröitynä VPC:ssä. Sitä vastoin osakekirja ei ole vielä näkyvillä VPC:ssä alhaalla selvitetyistä syistä.

Osakekauppa

Seven Nox AB on ns ”Avstämningsbolag”, joka tarkoittaa lyhyesti että osakekirjamme voidaan käsitellä elektronisesti ja se tulee löytyä VPC:ssä. Voidaksemme toteuttaa osakkeidemme kaupan vaaditaan monia toimijoita.

Thenberg & Kinde AB on se rahastokomissio, joka pitää osakekirjaa Seven Nox:lle ja hallinnoi sekä käsittelee kaiken osakekauppaan liittyvän Sevenissä. Nämä osakkeet tulee vähintään kaksi kertaa vuodessa raportoida VPC:lle, jotta ne voidaan julkaista yleisesti virallisessa osakekirjassa. Jotta raportointi voidaan toteuttaa vaaditaan sopimus VPC:n kanssa, sekä virallinen lupa Finansinspektionenilta (Rahoitustarkastuskeskus), tällöin on nk edunvalvoja.

Lupasimme, että osakekauppa alkaisi 10. toukokuuta. Thenberg & Kinde oli saanut luvan Finansinspektionenilta (Rahoitustarkastuskeskus) ja muut edellytykset olivat valmiina (rekisteröinti PRV:ssä, getshares systeemi olivat 100% valmiina). Perjantaina 7. toukokuuta, ennen osakekaupan alkamista, Thenberg & Kindes:n Edunvalvoja ilmoitti, että he eivät ota tehtäväkseen Sevenin osakkeiden edunvalvojan tehtävää, tämä aiheutti osakekaupan aloituksen peruuntumisen.

Meidän käsityksemme mukaan on olemassa kaksi, ehkä kolme, vaihtoehtoa osakekaupan aloittamiseksi ilman tätä edunvalvojaa, jonka kanssa työskentelemme:

- Löydämme toisen edunvalvojan, Ruotsista löytyy noin 25 kappaletta ja olemme ottaneet yhteyttä useimpiin näistä. Emme ole saaneet lopullisia vastauksia kaikilta, 4-5 on vastannut meidän kannalta negatiivisesti. Neuvottelut jatkuvat edelleen muutamien kanssa.

- Ryhdymme ”kupongaktiebolag:ksi”, tämä sisältää muutamia haittapuolia mutta on täysin mahdollista. Tämä päätös tulee tehdä ylimääräisessä yhtiökokouksessa.

- Epäselvä vaihtoehto, jota juristimme tutkii parhaillaan, on että sanomme irti sopimuksen VPC:n kanssa ja annamme Thenberg & Kinde:n suorittaa osakekaupan ilman VPC:tä. Tämä riippuu siitä miten tulkitaan Thenberg & Kinde:n sopimusta Finansinspektionin (Rahoitustarkastuskeskus) kanssa ja meidän sopimusta VPC:n kanssa. Yhteenvetona voidaan todeta, että osakekauppa käynnistyy niin pian kuin löydämme käyvän ratkaisun. On erittäin vaikeaa ennalta tietää milloin tämä ratkaisu löydetään. Toiveenani on, että osakekauppa on käynnissä kesällä ja silloin toisen edunvalvojan kanssa. Ainut mitä voin luvata on, että panostamme tähän asiaan erittäin paljon saadaksemme asiat toimimaan!!!

Yhtiökokous

Seven Nox kutsui huhtikuussa yhtiökokouksen 7. toukokuuta. Oikeus osallistua yhtiökokoukseen, kutsun mukaisesti, oli kaikilla, jotka olivat VPC:n pitämässä osakekirjassa 27. huhtikuuta.

Osakekirjassa ilmenneistä ongelmista, jotka käyvät ilmi yllä (mm Edunvalvojan lopettaminen), sisälsi osakekirja VPC:ssä osakkeenomistajana 27. huhtikuuta vain Thenberg & Kinde:n. Vaikka kokous oltaisiin voitu pitää valtakirjojen avulla, päätti yrityksen johto peruuttaa yhtiökokouksen ja kutsua koolle uuden kokouksen.

Se, että osakkeet eivät näy VPC:ssä johtuu ainoastaan siitä, että Thenberg & Kinde ei ole voinut raportoida osakekirjaa, edunvalvojan puuttuessa. Täydellinen osakekirja löytyy elektronisessa muodossa Thenberg & Kinde:ssa ja Seven Nox:ssa.

Uusi yhtiökokous on kutsuttu koolle päivälehdissä ja se tullaan pitämään kesäkuun lopussa.

Toivon, että olen tällä kirjeellä onnistunut valottamaan ja antamaan vastauksen, mitä osakkeillemme tapahtuu ja miksi osakekauppa on viivästynyt. Pyydän ymmärrystä osakekaupassa tapahtuneista viivästyksistä.

Ola Bartholdsson
CEO Seven Nox AB (publ.)

3

2121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sheikki

      Tämä on selvää paskaa-mikset anna rahojasi juopolle pummille, tiedät ainakin mihin menevät!

    • jo vain

      Kommetteja:
      - parnerit omistavat yhtiöstä niin vähän, että yhtiö ei oikeasti halunnut saada partnereita yrityksen omistajiksi, mutta halusi luoda sellaisen mielikuvan partnereiden päähän, että he omistaisivat yritystä.
      - yrityksen arvo tuskin nousee vain vahvoja kiinnostuksia luomalla. Yrityksen taloudelliset tunnusluvut ovat tärkeämpiä sekä yrtyksen liikeidea. Myös toimitusjohtajan pätevyys on tärkeää. Näyttää siltä, ettei toimitusjohtaja ole pätevä, kun ei edes tiedä, miten yrityksen osakkeen arvo määräytyy.
      - yhtiöllä on siis osakeluettelo (aktiebok). Tällöin yhtiön osakkeet ovat perinteisiä osakekirjoja. Arvo-osuusjärjestelmään liittyneet yhtiöt eivät ylläpidä osakeluetteloa vaan osakasluetteloa.
      - Osakeluettelo voi olla vain yhdessä paikassa. Yhtiön pääkonttorissa oleva sähköinen luettelo on epävirallinen ja siksi merkityksetön.
      - Seven Nox ei vielä voi olla "avstämningsbolag", koska osakeluetteloa ei ole VPC:ssä eli Ruotisin arvopaperikeskuksessa.
      - Parnereiden sisäinen kauppa toteutetaan siten, että Partenrit voivat ostaa ja myydä osakkeita toisiltaan vaikka kuinka paljon. Osakekaupoista tehdään todellisia 2 kertaa vuodessa. Tämä tarkoittaa sitä, että omistusoikeus osakkeisiin vaihtuu 2 kertaa vuodessa. Samoin rahat vaihtavat omistajaa 2 kertaa vuodessa saman aikaisesti osakkeiden omistuksen vaihtuessa. Tämä järjestely alentaa epävirallisen kaupankäynnin kuluja, mutta huonoimmassa tapauksessa rahoja joutuu odottamaan puoli vuotta.
      - Toimitusjohtaja ei kerro syytä, miksi edunvalvoja ei hyväksynyt Thenberg & Kinde Fondkommission AB osallistumista epäviralliseen osakekauppaan. Virallinen selitys on siis se, että tilintarkastajat eivät antaneet Thenberg & Kinde Fondkommission AB lupaa ilmoittaa Sevenin osakkeita VPC:n. Thenberg & Kinde Fondkommission AB on voinut tehdä tämän ratkaisun itsenäisestikin, pantuaan tilintarakastajat käymään läpi Sevenin osakeluettelon. On vaikea kuvitella, että tilintarkastaja vaihtamalla tästä selvittäisiin. On vaikea kuvitella, että Thenberg & Kinde Fondkommission AB ottaisi toisen tilintarkastajan. Tilintarkastajien tehtävänä on suojella Thenberg & Kinde Fondkommission AB:tä virheiltä. On vaikea kuvitella, että Seven voisi pyöritellä Thenberg & Kinde Fondkommission AB:tä.
      - Seven ei voi ryhtyä Osakekirjalliseksi yhtiöksi, koska itse asiasissa se on nyt jo sellainen. Osakekirjoja vain ei ole painettu. Jos yhtiöjärjestyksessä on maininta Arvo-osuustileistä, niin tämä kohta pitää muuttaa ylimääräisessä yhtiökokouksessa. Tällöin osakeluettelon oikeellisuuden tarkistaa vain yhtiön maksettu tilintarkastaja.
      - Osakekaupan käyminen ilman VPC:tä tarkoittaa, että Sevenin osakkeet eivät ole arvo-osuustileillä vaan osakekirjoina. Samoin kuin nyt ja vaihtoehdossa 2. Ongelmaksi muodostuu osakekirjojen painaminen ja niiden säilyttäminen ja postittaminen arvopostissa. Tämä ei myöskään poista Thenberg & Kinde Fondkommission AB:n havaitsemia epäselvyyksiä Sevenin osakeluettelossa.
      - Näillä näkymin järkevä epävirallinen osakemyyynti, jossa olisi tarkoitus tehdä rahaa toisten Partnerien kustannuksella uhkapelin tavoin, ei voi mitenkään totutua.
      - Todellinen syy siihen, miksi Sevenin osakeen omistajan nimeä ja henkilötunnusta ei löydy VPC:stä ei tästä kirjeestä ilmene. Antiehtojen mukaan Sevenin olisi pitänyt ilmoittaa osakkeen omistajat VPC:n tammikuun puolessa välissä. Seven on tunnustanut, ettei näin ole tehty. Tämä voi olla syy siihen, ettei Thenberg & Kinde Fondkommission AB ilmoita osakkeita VPC:hen. Onhan antiehtoja rikottu aika poskettomalla tavalla: Seven on ottanut rahat, mutta on antanut tilalle vain osakeluettelon. Parnereilla olisi pitänyt olla antiehtojen mukaan mahdollisuus myydä osakkeensa vapailla markkinoilla jo tammikuun puolessa välissä. Kun näin ei käynyt, niin antiin osallistuneet voivat pyytää rahat takasin. Tämän taas voi johtaa siihen, että antia ei saada merkityksi täyteen, jolloin rahat pitää paluttaa kaikille.

    • varoittaja

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      624
      4622
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3509
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      154
      3211
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      168
      2469
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2309
    6. 252
      1867
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1457
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1349
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1340
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1140
    Aihe