Toistuva hissiuni

:o

Mitähän tarkoittaa, kun olen muutamia kertoja nähnyt unta, jossa olen hississä menossa ylöspäin johonkin tiettyyn kerrokseen, mutta hissi vain jatkaa matkaansa yhä ylemmäs?
Pari kertaa olen ollut entisen kotitaloni hississä äitini kanssa ja joskus jossain muussa tuntemattoman porukan kanssa.
Unessa tunnelma on ahdistava, kun tajuan ettei hissi pysähdykään.
Tietääköhän se hyvää vai pahaa, vai jotain ihan muuta?

10

1914

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -Amaranthus-

      Itse olen nähnyt samankaltaista unta monia vuosia sitten. Siinä menin tavallisesti kerrostalomme hissiin ja painoin ensimäisen kerroksen nappia. Kaikki menee normaalisti ja hissin ovissa näkyi numero, mikä kerros kyseessä on. 9...8....7....6...5...4...3...2....2...2...2... Yhtäkkiä koko hissi alkaa toistamaan samaa numeroa kaksi... kaksi... kaksii... eikä se koko unen aikana ehtinyt ensimäiseen kerrokseen. Olin jumissa tuossa hississä n. 15 min. kunnes heräsin. Minunkin unessani tunnelma oli ahdistava.

      Itse en niinkään usko, että unet voivat ennustaa mitään, mutta ne voivat tosin heijastaa ihmisen ongelmia ja toiveita alitajunnassa ja näyttää ne nukkuvalle ihmiselle arvoituksin.

    • ihan mitä sattuu

      Uni kuvaa kuolemista.

      Kun aivot alkavat kuolla, ajantaju muuttuu ja tietoisuus joutuu tilaan jota voidaan kuvata eräänlaiseksi virtuaaliseksi helvetiksi. Reaalisesti kuolema kestää pisimmillään vain minuutteja mutta koska ajantajunta on muuntunut, saattaa tietoisuus jäädä ikuisuudelta tuntuvaksi ajaksi tähän epäkuolemaan.

      • ihan mitä sattuu

        Tämän voi välttää ainoastaan jos kuolema aiheutuu välittömästä ja riittävän laajasta aivojen tuhoutumisesta.


    • :o

      Selvä, olisiko kellään muita tulkintoja kuin kuolema?

    • unitulkitsija

      Jos hissillä mennään ylöspäin se voi tarkoittaa menestystä, kun taas alaspäin menetystä. Eri ihmisillä tarkoittaa eri asioita, mutta tuo on yleisintä.

    • Sandralta

      Oletko tilanteessa, jota et hallitse? Tai että niinkuin lyöt yli maalin? Kin äitisi on mukana, niin saattaa liittyä kotiasioihin. Teetkö asioita usein äitisi mallin mukaan?

    • mirvaititit

      poikaystäväni näki kerran ahdistavia unisarjoja joissa hänen äitinsä ja isänsä olivat ison rakennuksen katolla ja se alkoi murentua koska he tappelivat... Tunsin heidät joten se auttoi tulkintaa

      unen tulkinta oli vastaava: isä ja äiti kuvastivat eri puolia jotka taistelivat. miehellä oli hirveitä stressejä liikkeensä kanssa ja perhe ongelmiaveljensä kanssa. iso rakennus kuvasti työelämää ja vanhemmat tunne-elämää. unet lakkasivat kun kävimme nämä asiat lävitse.

    • Nukkuessaan ihminen ajattelee, muistelee ja tuntee, kuten myös kuulee. Valuvan veden ääni nukkumisen aikana voi saada ihmisen näkemään unta vesisateesta, ja kylmä olo nukkuessa, kun peitto on lähtenyt pois päältä, voi saada näkemään unta talvesta.

      Nukkumisen aikana koetut ajatukset, muistot ja tunteet aikaansaavat myös unia. Kun uni tuntuu ahdistavalta, unennäkijä ei ole unestaan ahdistunut vaan ajatuksesta ja tunteesta sen taustalla. Ahdistava ajatus ja tunne muuntuu mielikuvituksen vaikutuksesta erilaisiksi kuviksi ja tarinoiksikin.

      Usein ihmiset kokiessaan olonsa epämiellyttäväksi ja ahdistavaksi, havaitsevat he usein unissaan olevansa matojen, toukkien ym. epämiellyttävän vaivaamana. Juopottelun jälkeen vietetään monesti tällaisia ns. liskojen öitä.

      Ketjun aloittajan unessa ei kuitenkaan ole kyse tällaisesta oman kehon tuntemuksien aiheuttamasta epämiellyttävästä olosta ja ahdistuksesta.

      Ketjun aloittajan unessa ollaan menossa jonnekin tiettyyn paikkaan ja ahdistus alkaa kun sinne ei päästäkään. Ahdistusta korostaa hissi, joka monelle ihmiselle on ahdistava paikka jo sellaisenaan. Monet suorastaan kammoavat suljettuja paikkoja. Unessa ei kuitenkaan ole kyse suljetun paikan kammosta. Hissi yksityiskohtana vaikuttaa vain korostavan ahdistavuuden ajatusta.

      Unessa näkijä ei siis pääsee tavoittelemaansa paikkaan tai päämäärään. Tämä johtuu hänestä riippumattomasta syystä. Hän voi ikäänkuin vain matkustaa ja katsoa kun tavoittelemansa kerros tai muu asia jää ja hän itse vain jatkaa matkaa. Jonkin menettämisen pelko vaikuttaa olevan taustalla.

      Seuraavaksi aloittaja kertoo, että jossain nähdyn kaltaisessa unessa ollaan hänen vanhassa kotitalossaan ja hississä on mukana myös hänen äitinsä. Voisiko tässä piillä tausta myös muihin tämän kaltaisiin uniin? Kun kotitalossa mennään hissillä ylöspäin, ollaan menossa kotiin. Unessa ahdistus alkaa kun hissi ei viekään kotiin vaan jonnekin muualle, tuntemattomaan. Välillä äiti on unessa mukana ja välillä ei. Kenties äiti poissa ollessaan on juuri kotona, jonne myös unennäkijä haluaisi mennä, mutta ei pääse. Kenties äidin mukana olo viittaa ajatukseen, ettei päämäärään päästä edes vanhempien avulla.

      Kun lapsi tai aikuinenkaan ei pääse kotiinsa, hänelle tulee hyljätyksi tulemisen turvaton tunne. Unen näkijä ei varmaankaan kärsi koti-ikävästä, mutta kenties hän kokee, ettei ole päässyt pitämään vanhenpiinsa yhteyttä kuten olisi halunnut. Välttämättä ahdistuksen aiheuttaneella ajatuksella ei ole sen paremmin tekemistä kodin kuin vanhempienkaan kanssa. Sen aiheuttama ahdistus vain muistuttaa kovasti tuskaa ja pelkoa, jota ihminen kokee kun ei pääse rakkaimpiensa luokse.

      Ahdistuksen taustalla voi olla mikä hyvänsä parisuhdetapahtuma taikka työelämän kiireet, sairauskin. Miettimällä tuntemuksia unen aikana ja kenties niitä muita matkustajia, voi ajatus unen taustalla aueta paremmin. Vain unennäkijä itse voi uniensa merkitykset tietää.

      Kiitokset erikoisen unen jakamisesta. Kauniita unia.

    • auvaa

      mitä tarkottaa kun uni kun juuttuu hissiin ?

    • Sirppi

      Seisahtanut olotila työssä tai suhteessa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut Evita Enni Bettiina Kolmosen 3 vuoden ja 2 kuukauden mittaiseen

      23-vuotias Kolmonen suunnitteli aseellista iskua Isonkyrön yläkouluun. Hän muutti mielensä viime hetkellä. Koulusurmaa K
      Maailman menoa
      104
      2139
    2. Rasistinen ääripersu iski Oululssa taas

      Jo toinen veitsihyökkäys Oulun Valkeassa: viitteitä, että teko olisi kopio edellisestä viikosta, sanoo poliisi. Kauppak
      Maailman menoa
      414
      1484
    3. ''Jokainen,joka antaa luottamuksensa Rydmanille,antaa hyväksyntänsä tälle toiminnalle!''

      https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010507069.html Onko ala-ikäisten tyttöjen lähentely sekä alkoholin tuputtaminen he
      Perussuomalaiset
      157
      1431
    4. Nainen, varmaan järkyttyisit jos saisit tietää tunteeni

      että vieläkin olen sinuun ihan hulluna, niin että tunnen olevani jatkuvasti sekaisin. On hajamielisyyttä, unohtelua ja s
      Ikävä
      48
      1385
    5. Jo 2-vuotiailta joudutaan poistamaan hampaita

      Huolestuttavaa, ei ole ruokailutavat kunnossa https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010491761.html Huolestuttava ilmiö leviä
      Maailman menoa
      59
      1341
    6. Nainen, tilanne on sellainen

      kovin erikoinen, ja sellainen, etten sitä tänne voi kirjoittaa. Mutta voin sanoa olevani kiperässä tilanteessa, tilantee
      Ikävä
      109
      1293
    7. Onko välillämme tunteiden telepatiaa

      Nainen, sano mitä tämä on? Tunnen välillä sinut niin elävästi, tunnen yhteyden, tunnen rakkauden ja hyväksynnän. Olisi h
      Ikävä
      43
      1015
    8. Teen aloitukset minkälaisia te sinkku miehet ovat? Ja naiset saavat kommentoida?

      Minusta oli hausta tämä Rosa Tanin miehet on hänen mukaan haluavat vain alle 30 vuotiaita ja sitten varsinkin haluavat 2
      Sinkut
      129
      973
    9. Jos molemmat tykkää

      niin miksi se on niin vaikea sanoa suoraan? Kumpikaan ei pysty, vaikka tunteita on. Onko jotenkin helpompi ilmaista se y
      Ikävä
      33
      858
    10. Tulta ja tulikiveä, sarvia ja häntiä

      Koska kristilliset ääriainekset pelottelevat tavallisia ihmisiä, on välttämätöntä puhua tästä aiheesta. Siis helvetistä
      Hindulaisuus
      391
      825
    Aihe