Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Eveliina Arokivi ja Axel Hackman sen tietävät

Niin se vaan on

Helsingin Sanomat 15.9.2011:

Kaksikielinen koulu ei olisi hullumpi ajatus - Ressun lukiolaiset ovat valmiit kokeilemaan kaksikielisyyttä päiväkodista lähtien

"Eveliina Arokivi kertoo pahoista lukihäiriöistä koulunkäynnin alussa. 'Jos siinä olisi pitänyt vielä opiskella ruotsia, olisin varmaan joutunut aika suohon.'
Nykyisin ruotsi on hänestä kivaa. Siksi häntä harmittaa jopa poliitikkojen tasolla jankutus pakkoruotsista ja kielen turhuudesta. 'Niistä puheista saamme me opiskelijat eniten kärsiä.' Hänestä tuntuu, että ruotsin opetuksen ja osaamisen taso on kouluissa laskenut. Varsinkin yläasteella nuorissa herää kova vastarinta ruotsia kohtaan, ja opettajat katsovat läpi sormien. Lukiossa asenteet muuttuvat, ja silloin harmittaa monien vanhempienkin vähättelevä asenne ruotsia kohtaan."

Eveliina Arokivestä ruotsi on kivaa, joten sinutkin pitää pakottaa lukemaan ruotsia. Eveliina Arokivi tietää miten asioiden pitää Suomessa olla.

"Pitäisi käydä yhteistä koulua, jotta pääsisi enemmän kosketuksiin. Seurustelu voisi alkaa jo päiväkodista, mutta sen jälkeen olisi hyvä jatkaa ala-asteella, koska jo siellä voi huomata kielteisiä asenteita ruotsia kohtaan, perustelee Axel Hackman."

Axel Hackmanilla on positiivinen asenne ruotsiin, joten sinullakin pitää olla positiivinen asenne ruotsiin. Axel Hackman tietää miten asioiden pitää Suomessa olla.

Muistathan tästä lähtien, että sinulla ei saa olla omia ajatuksia, vaan että pakkoruotsin kannattajien ajatukset pitää olla sinunkin ajatuksiasi.

2

215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanha jäärä

      " Seurustelu voisi alkaa jo päiväkodista, mutta sen jälkeen olisi hyvä jatkaa ala-asteella, koska jo siellä voi huomata kielteisiä asenteita ruotsia kohtaan"
      Siinäpä se, hesarin propagandatomisto potkii itseään perceeceeen. Pitääkö olla ajatusvalvomo ajatushautumon lisäksi. Että voidaan diskriminoida jo varhaisessa vaiheessa pakkoruotsinegatiiviset.? Kylläpä "pennut" tietää paljon asioita ikänsä lisäksi. Ettei ole seuraavat kummankin P.Lipposen neuvonantajia tulevassa elämässä. Positiivista asenetta ruotsiin tarvitaan jos meinaa maailmalla pakkoruotsilla pärjätä..? Oikeastaan superpositiivista asenetta jollei törmää ruotsalaiseen jolla on englanti, saksa, ranska, tai joku muu vastaava kieli halussa, kyseisellä kielialueella.

    • Erkon pulju!

      Erkomedia jatkaa härskillä pakkoruotsituslinjallaan. Nyt se kannattaa, että suomalaislapsia pitäisi opettaa ruotsiksi!
      Onko mokomampaa enää kuultu? Suomalaiskoululaisten pitäisi opetella historiansa ja maantietonsa ruotsiksi!
      Ei ihme, että Hesarin levikki laskee kuin lehmän häntä. Kuka rehellinen suomalainen enää voi lukea moista puolueellista propagandalehteä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe