Kulutusyhteiskuntiemme Länsimaalaistuminen ;D

japsu...

Mehän elämme, ja moni muu elää kulutusyhteiskunnassa jossa kansalle asetetaan paljon erilaisia houkutuksia;massa materialistista materiaa jota kuluttajille tuuputetaan niin kovin, ja halvoin hinnoin. Halvemmalla yleensä saadaan huonoa, ja kalliimmalla hyvää(mutta ei aina)

Kulutusyhteiskunta on länsimaalaista elämäntapaa, joka on suurimmillaan kaite jenkeissä, ja sitten täällä pohjois,keski ja länsi-euroopassa. Kulutusyhteiskunta on jossain määrin väärässä siinä, että se tekee mukamas onnelliseksi, vaikka materialinen omistaminen ei tee sen onnellisemmaksi. On mukava hankkia uutta, mutta rajat sille, ja suuret riskit, ja ylilyönnit voivat koitua kohtalokkaaksi.

Esim ennemmin lähden ulkomaan matkalle tuhlaamaan yht.matka 500€. 500€ tuhluurahat, kuin se että ostaisin sillä jotain tavaraa josta ei iloa lopultakaan ole. Tietysti tarvittavat omistukset on hyvä olla, kuten vaikka autokin, mutta sekin vaatii jo hyvää tuloa pitääkseen sen, polttoaine ja huolto/korjaus kustannukset ovat hirvittävät. Luovuin itse autosta, koska masenti tankata hirveän hintaista polttoainetta :)

Joskus tuntuu nämä ilottomat arjen rutiinit, ja tämä täysipainoitteinen kulutusyhteiskunnan elämä aika tympeältä, koska niitä iloisia asiota ei hankita enää kuin alkoholin parissa, tai mässäilyn joka voi olla terveydelle haitaksi, pitemmän päälle. Ihmisen tehtävä on tietysti itse rajoittaa kuluttamistaan, niin viinan suhteen, niin hankintojen ja erilaisten muiden asioiden suhteen, mutta joskus tuntuu vaan vaikealta rajoittaa toimintaa joka on helposti saatavilla.

Itse ainakin sanon että harvassa on enää ihmiset jotka pitää elämässä tärkeinä asioina ihmisten tekoja, ja hyvää ilmapiiriä. Jotenkin vaan puhutaan enää kuluttamisesta, ja hankinnoista jotka eivät ole kuin loputtoman oravanpyörän pyörittämistä. Tässä tämä lama aika, kreikan ylilyönnit ja jenkkien lama näkyy, liiaallisessa mässäilyssä, ylilyönneissä ja yli varojen elämisessä.

Meiltä puuttuu ns. henkisiä voimia, joita mm. idän maat omaavat. Ei esim. Kiinassa.1,6miljardin asukkaan massa ihmiset ole niin naiveja, mässäilijöitä. Siellä välitetään ihmisistä, eikä omistuksista. Onhan siellä ihmisoikeusrikoksia ja ym, mutta sosiaaliset pirteet he omaavat.

11

255

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Viimeinen varoitus!

      Meidät pakotetaan täällä lännessä sopeutumaan luonnottomiin ja ihmisen psyykeelle tuhoisin elintapoihin. Määrävä asia on se, että ihmisen tulisi aina olla tehokkaampi ja tuottavampi. Yhteiskunta arvostaa eniten niitä, ketkä ovat kaikista säälimättömimpiä ja sosiopaattisimpia. Empatiaa ja myötätuntoa ei arvosteta, niitä pidetään heikkouden merkkeinä.

      Terveen psyykeen pitäminen nykyaikaisessa äärimmäistä nopeutta arvostavassa yhteiskunnassa on hyvin vaikeaa. Vanhemilla ei ole aikaa huolehtia lapsistaan, kun työntekoa tulee tehostaa. Ihmisistä on tullut yritysomisteisia koneita, jotka unohdetaan kun ne eivät enää toimi kunnolla.

      Etenkin lasten ja nuorten tilanne on hälyttävä. Lapset eivät nykyään enää leiki keskenään vaan katsovat televisiosta erilaisia seksiä ja väkivaltaa sisältäviä ohjelmia, mitkä ovat todella pahoja haittoja lapsen psyykiselle kehitykselle. Todennäköisesti muutaman kymmenen vuoden päästä Suomi on täynnä moniongelmaisia, väkivaltaisia nuoria aikuisia, jotka ovat kykenemättömiä terveisiin ihmissuhteisiin.

      Koko kulutusyhteiskunta perustuu siihen, että ihmiset jahtaavat keinotekoista ja valheellista mielihyvää, mikä syntyy erilaisista päihteistä ja tavaroista. Niiden vuoksi ihmiset tekevät epäterveellistä toimistotyötä 50 tuntia viikossa. Mutta jos onnistuu pääsemään rikkaaksi, ei silti voi täyttää sitä mielen tyhjiötä ja parantaa sen sairautta. Tilastoista voimme nähdä kuinka mielenterveysongelmat lisääntyvät jatkuvasti länsimaissa. Suomi on itsemurhatilastoissa maailman pahimpia maita.

      Länsimaat ovat kadottaneet ihmiselle niin keskeiset henkiset ominaisuudet, mitkä ovat olleet niin tärkeä osa kaikkia kulttuureja koko ihmisen historian ajan. Tarkoitan asioita kuten meditaatio. Paikalleen pysähtyminen ja meditointi parantaa todistetusti mielenterveyttä. Myös useiden parantavia ominaisuuksia omaavien luonnonkasvien käyttö on (lääkefirmojen) toimesta kielletty ja ne on korvattu mielen lamauttavilla keinotekoisilla mielialalääkkeillä.

      Kulutusyhteiskunta on myös luonnon varma tuho. Luonnonvarat ja raaka-aineet käytetään loppuun ja maailman jo paha nälänhätä pahenee. Meidän mässäilymme vuoksi kuolee tulevaisuudessa kymmeniä miljoonia ihmisiä kehitysmaissa. Luonto tuhoutuu, mistä seuraa vakavia ekologisia katastrofeja, jotka koskettavat jokaista maailman ihmistä.

      Meidän on muutettava tämä kehitys, jos haluamme pitää maapallon elinkelpoisena vielä lapsillemme. Meidän on muututtava myös itsemme ja oman terveytemme vuoksi. Kehoitan kaikkia hidastamaan tahtia, katsomaan ympärilleen ja miettimään näitä asioita sekä pitämään huolta lähimmäisistään. Raha ja tavarat eivät ole pääasia, ihmiset ovat. Sen vuoksi on muututtava.

      • Kummastelija

        Vastaus viimeiseen varoitukseen: Aivan. Ellei länsi muutu radikaalisti, se tuhoaa koko maailman. Ihme juttuihin ihminenkin pystyy. Maalaisjärki yritetään tuhota ja moraalitonta pinnallista mediaa lähetetään koko maailmalle. Yhdysvaltalaisen pillin mukaan pomppivat muutkin länsimaat. Jos tämä jatkuu niin se mayakalenterin 2012 maailmanloppu "vain pelkön päättymisen takia tulkittuna" tapahtuu.
        Mitä he, jotka tätä tuhoa edistävät oikein ajattelevat? Valittavissa on rahat tai henki ja nämä herrat valitsevat rahat, vaikka niitä ei voisi hengettä käyttää. Ihme touhua sanon minä.


      • sulta jäi huom.
        Kummastelija kirjoitti:

        Vastaus viimeiseen varoitukseen: Aivan. Ellei länsi muutu radikaalisti, se tuhoaa koko maailman. Ihme juttuihin ihminenkin pystyy. Maalaisjärki yritetään tuhota ja moraalitonta pinnallista mediaa lähetetään koko maailmalle. Yhdysvaltalaisen pillin mukaan pomppivat muutkin länsimaat. Jos tämä jatkuu niin se mayakalenterin 2012 maailmanloppu "vain pelkön päättymisen takia tulkittuna" tapahtuu.
        Mitä he, jotka tätä tuhoa edistävät oikein ajattelevat? Valittavissa on rahat tai henki ja nämä herrat valitsevat rahat, vaikka niitä ei voisi hengettä käyttää. Ihme touhua sanon minä.

        Entäs maailman ylikansoittuminen. Onko sinulla ratkaisu ? Tasajako ei riitä kun se ei onnistu edellä mainitusta syystä.


    • Antimonetaristi

      Kiinaa hallitsevat moraalittomat monetaristit. Ei sielläkään kauan sosiaalista moraalia ole. Sama tapahtuu islamilaisessa maailmassa. Näitä monetaristien tuhoamia maitahan kutsutaankin "kehittyviksi markkinoiksi".

      Tämä" kuluttamisen" kaiken kanssakäymisen keskiöksi ei perustu länsimaisuuteen sinänsä, vaan juutalaisiin oppeihin perustuvaan kapitalismiin (ei siis markkinatalouteen vaan sen vääristyneeseen muotoon).

      "Kuluttamista" tarvitaan jotta kapitalistien omistamilla firmoilla on liikevaihtoa josta tehdä voittoa. Kapitalistithan eivät salli sellaista työtä jossa ei ole kyse kuluttamisesta. Sellainen tehdään julkisella sektorilla.

    • Sinä ja sinun monetarismi

      Kyllä kapitalismia eli taloudellista yksityisomistusta on Kiinassa ja arabimaissakin, mutta nehän ovat demokraattisia valtioista, joissa ei ole porvarispunttien arvovaltaa eli monopolikapitalismia: tekijänoikeuksia, tavaramerkkejä ja tekijänoikeuksia. Näin ollen muun muassa kiinalaiset kapitalistit kehottavat kansaa kuluttamaan.

    • Kyllä löytyy

      Ruvetaan TAAS keräilijöiksi niin pästään kuluttamisesta.

    • .....!.....

      Maailma ei ole vielä mihikään ylikansoittumassa.
      Meitä on täällä vajaat 7 miljardia ja joka vuosi tuotetaan ruokaa yli kymmenelle miljardille.
      Tilaa on maapallolla vaikka kuinka.
      Myös vilejlyskelpoista maata on kokonaan käyttämättä vielä vaikka kuinka paljon.
      Pelkästään Venäjällä on hyödyntämättä suuren määrät viljelysmaata.

      Ylikansoitus on pelkkä harha jota kapitalistit jauhaa sen pelossa että joutuvat omista ego:n pidentäjistä luopumaan.

      Lyhennetätän esimerkki pienemään mittakaavaan niin ehkä taviskin sen tajuaa:

      Yksi kylä kuvaa koko maailmaa. Kylässä on 1000 asukasta.
      Ruokaa tuotetaan 2000 ihmiselle. 10 ihmistä haalii kasaan 1900 asukkaan edestä ruokaa ja sitten kun loput 990 ihmistä valittaa että on nälkä niin 10 ihmistä selittää etä kylä on ylikansoitettu.
      10 ihmistä syövät 15-20 edestä ja loput sitten menee kaatopaikalle. Mutta silti heidän mielestään kylä on ylikansoitettu.

    • kapitalismi

      on perceestä!!!!!

    • Rahaa lukuun ottamatta kapitalismi on sielunlaissa ihan jees!

    • jjk2zx

      Kiinan globalisoituminen on tämän hetken näkyvin maailmanilmiö. Kiinalaisten suurin tavoite on saavuttaa länsimaiden kaltainen elintaso autoineen ja ulkomaanmatkoineen. Tästä seuraa valtava ympäristörasitus.

      Pääkaupunkimme katukuvassa näkyvät päivittäin yli 50 turistin ryhmiä, jotka täyttävät kadut ja liikennevälineet. Heillä on varaa matkustaa Suomeen, mutta kuinka monella suomalaisilla on varaa Kiinan matkaan?

      Kiina on myös myöntänyt lainoja suomalaisille kunnille ja yrityksille. Nyt suomalaista radiokanavaa ollaan myymässä Kiinalle.

      Idän Suuren mystiikka hälvenee..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe