Tulevaisuus

Olisiko eettistä käyttää ihmisen ja robotin hydridiä tai vain pelkkää robottia. Etiikan ja humanismin levittämisessä ja opettamisessa jos sellainen olisi tulevaisuudessa mahdollista?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Transhumanismi

11

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onko?

      vastaus: onko aateisti filosofinen zombie?


      • onko?

        AA-luokassa itseään pitävä Teisti voi ollakin, koska uskoo elävänsä kuoleman jälkeen. Ainoa ero on ,ettei Teisstillä ole aivoja päässä, edes sen elinaikanaan.


    • 1kkrem2m3N

      yksinvaltijan valta korruptoituu
      ja aikajana korruptoi yksinvaltijan valta

      yksinvaltijan Korruptoitunut Valta lopettaa
      ja aikajana
      lopettaa Vallan Korruptoituneen yksinvaltijan

      jos aikajanan

      sinä poistat yksinvaltijalta
      niin
      yksinvaltija poistaa sinua

    • ... .. .

      tämä on alkuosoitus mitä tapahtuu jos poistetaan aikajanan vaikutus yksinvaltiaiseen:

      Italiassa suunnitellaan parhaillaan lakia, joka vaatisi nettisivujen ylläpitäjiä julkaisemaan oikaisuja halventaviksi koettuihin väitteisiin. Wikipedian julkaisemassa tekstissä sanotaan, että oikaisut pitäisi käytännössä julkaista, jos alkuperäisen jutun kohde niin haluaa – pitivät oikaisut paikkansa tai eivät.

      Italian Wikipedia varoittaa, että nämä lainmuutokset uhkaavat koko Wikipedian toimintaperiaatetta ja saattavat pakottaa sulkemaan koko palvelun.

      http://m.hs.fi/inf/infomo?site=hs&view=latestchild&feed:a=hs.fi&feed:c=news&feed:i=1305546542587

      onko tämä hyväksyttävää?
      ei, sanotte-mutta tehän toimitte samoin poistamalla epämieluisat viestit tältä palstalta.
      Näin toimii peto ja te toimisitte myös pedon lailla ellei viestiäni olisi Totuudesta ja lahjani teille.

      pedolle pedon oma ei ole saalin oma mutta paimenelle paimenen oma on saalin oma

      voi, voi, voi! laumamme reunoilta viedään alamaisiamme niin että me ei voida kerätä niiltä merkkejämme ja tulla jumaliamme kaltaisiksi
      -veljet! laatikaamme ankarammat lait niin että me voidaan kerätä merkkejämme ja jumaliamme laumamme keskeltä laillisesti niin kuin me olemme tehneet aikojen alusta asti!

      Hän sanoo
      ettekö te keräätte merkkejänne ja jumalianne laumanne keskeltä niin että te tulisitte jumalianne kaltaisiksi-ilman niitähän te, sinä- ette olisi olemassa?

      vastaan
      olemme lapsuudestaan asti opetettu kerämään laumamme keskeltä jumaliamme toisistamme, niin että asemamme parantuisi toisiamme kohti.
      hyvin minua on opetettu- katso! oman laumani kerää vieruslauman merkkejä ja ne kerää meiltä, niin kuin me keräämme toisiltamme niin laumojemme ulkopuolelta olevia joutuu kerää meiltä niin kuin me myös heiltä! tässä on laki ja viisaus!

      Hän sanoo
      lapsuudesta asti te perustatte olemassaolonne merkkejänne ja jumalianne keräilemiseen toisiltaanne niin että paras keräilijä on omienne lakienne mukaisesti eniten jumalansa kaltainen

      -eläin seuraa jumalansa joka on hänen nälkänsä ja syö vierustoverinsa niin kuin te syötte nälkäänne toisienne jumalia-olettehan jumalianne ja jumalianne ovat nälkäänne, siihen teitä kasvatetaan ja niin te olette lakiinne kirjoittanut.

      niin kuin susi teidän keskeltänne vie laumastanne jumalankerääjän pois niin myös te veisitte tästä laumajäsenestä hänen jumalia keräilemällä nälkäänne ja niin myös te suden tavoin veisitte hänet pois keskuudestanne kasvatuksenne ja lakienne mukaisesti.

      katsos, tällä tavoin kasvatatte toisistanne susia ja joudutte kirjoittamaan voimakkaampia lakeja niin että voitte syödä toisianne kasvatuksenne ja lakienne mukaan

      minä olen antanut tämän kaikki teille jaettavaksi keskenään, niin että koko laumastanne tulisi minun kaltaisekseni jakaamalla toisillenne eikä susien kaltaisiksi keräilemällä toisiltanne niin että vaan jokunen teistä tulisi saastaisienne jumalienne kaltaisiksi

      tehkää siis parannus!

      Tässä on Herran kasvatus, laki ja viisaus
      minä olen Herra, sinun Jumalasi.

      • "onko tämä hyväksyttävää?
        ei, sanotte-mutta tehän toimitte samoin poistamalla epämieluisat viestit tältä palstalta."

        Omasta puolestani olen valmis vastaanottamaan arvostelevaa kritiikkiä. Mikäli sen vain on järjellistä.


    • ///

      Hmm...

    • manna gryn

      inhimillinen robotti, jolla ei kuitenkaan ole henkilökohtaiseen kokemukseen perustuvaa sosiaalista muistia ja joka ei muutenkaan täytä ihmisen määrettä, on moraaliselta kannalta oiva työntekijä monella sellaisella alalla, mikä nykypäivänä koetaan ihmisarvoa loukkaavaksi. esimerkiksi prostituoituna tai pomminpurkajana tällainen tekoälyn varaan perustuva ihmisenkaltainen kone olisi omiaan.

      hybridi taas pohjautuu olemassaolevan ihmisen täydentämiseen implanteilla, jolloin hänen ihmisarvoaan tulee kunnioittaa täydessä mittakaavassa. tämäkin luomus voi tosin toimia halutessaan myös pomminpurkajana tai prostituoituna, mutta vain omasta vakaasta tahdostaan.

      mitä tulee filosofiseen kysymyksen rakenteluusi, niin vastaus on kiinni tekniikan kehittymisen nopeudesta. vaikka singulariteetti saavutettaisiinkin jo parin vuosikymmenen kuluessa, ei voida ajatella tekoälyllä varustetun robotin omaavan sosiaalista muistia, omaatuntoa tai vastaavia persoonan tietoisuuteen liittyviä ominaisuuksia. kyseinen laite olisi luultavasti alla mainittu filosofinen zombi hyvin pitkälle.

      • "kyseinen laite olisi luultavasti alla mainittu filosofinen zombi hyvin pitkälle."

        Maailmankaikkeudessa maa on kuitenkin hyvin etäinen pallero joka leijailee avaruudessa. Juuri siinä kohtaan ajattelinkin että robottien käyttö tulee olemaan olennainen vaihtoehto. Kun ajatellaan retkikuntien lähettämistä jonnekkin valovuosien päähän. tulee ensimmäisenä robotit mieleen jotka paremmin vaaralliset matkat selvittäisi. Ja jos sattuisi törmäämään fiksumpiin otuksiin ja oppisivat vieraiden kielen tai vieraat robottien. Voisiko robotti inhimillisesti opettaa meistä ihmisitä vieraille.


      • manna gryn
        atac kirjoitti:

        "kyseinen laite olisi luultavasti alla mainittu filosofinen zombi hyvin pitkälle."

        Maailmankaikkeudessa maa on kuitenkin hyvin etäinen pallero joka leijailee avaruudessa. Juuri siinä kohtaan ajattelinkin että robottien käyttö tulee olemaan olennainen vaihtoehto. Kun ajatellaan retkikuntien lähettämistä jonnekkin valovuosien päähän. tulee ensimmäisenä robotit mieleen jotka paremmin vaaralliset matkat selvittäisi. Ja jos sattuisi törmäämään fiksumpiin otuksiin ja oppisivat vieraiden kielen tai vieraat robottien. Voisiko robotti inhimillisesti opettaa meistä ihmisitä vieraille.

        tuossa tarkoituksessa tietenkin "sieluton" robotti / tekoälyinen laite, jolla on kyky omaksua uutta, olisi omiaan. ihminen on ihminen ja ainakin tällä hetkellä tellus on ihmiselle ainoa luonnollinen asuinpaikka.

        rakennettu kone/laite, vaikkakin näennäisesti ihmisenoloinen, voi siis hyvinkin toimia "tulkkina" uusille tuttavuuksille.


    • Jos ihminen pystyisi muokkaamaan itseään mielensä avulla, se olisi hienoa.Jos varaosia alkaa olla liikaa,kuka ne kaikki valmistaa ja maksaa? Ei sellaisessa maailmassa uskaltais edes syödä.Oma tahto pitää säilyttää ja mielikuva itsestä voi toteutua ihmisen oman mielen ja persoonallisuuden rajoissa.Jokaisen pitäisi tuntea omat rajansa ja rajojensa tuntemiseen pitäisi kehittää oppimismenetelmiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      300
      3315
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      235
      1798
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1335
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1293
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      79
      1193
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1178
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      53
      1113
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      994
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      926
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      874
    Aihe