Uskonnonvapaus ei toteudu suomessakaan

massu murisee taas

Jos nyt eroaa kirkosta ja haluaa elää ilman mitään uskonto hömppää, niin se ei toimi. Monissa paikoissa on uskonto SYMBOOLEJA ja toiset jopa kantaa niitä mukanaan. Mikäli haluaa todella saavuttaa Uskonnonvapauden, pitää elää loppu elämä erakkona sivistyksen ulkopuolella. Tämä ei ole tasaarvoista, sillä suomessa on laki jonka pitäs taata uskonnoille tasaarvoisuus. Siis kiihkouskonnoille sallitaan maassamme erivapauksia, mutta ateistille ei sallita mitään, ei edes aluetta, missä olisi neutraali olla.

7

173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joku nimim.

      Kaikilla on oikeus kantaa omalla ajallaan vaikka palaa juustoa kaulansa ympärillä halutessaan, eikä se riko kenenkään uskonvapautta (tai vapautta uskonnosta). Se on heidän oma asiansa.

      Se on sitten asia erikseen, jos he saavat erityiskohtelua tai poikkeuksia sääntöihin, koska heidän uskontonsa on pakkomielteinen juuston suhteen.

    • MrSmithy

      Sinulla on melko negatiivinen käsitys siitä mitä uskonnonvapaus on. Uskonnonvpauteen kuuluu se, että on oikeus kantaa uskonnollisia symboleja tai olla kantamatta. Neuvostoliitossa ei sallittu uskonnollisia symboleja eikä sallita myöskään Pohjois-Koreassa. Sitä haluasit?

      Jos vaadit ihmisiä luopumaan uskonnollisista symboleista riistät heiltä uskonnonvapauden ja kannatat ateistista diktatuuria. Yhteiskunnasta on mahdotonta saada neutraalia, koska sellaista yhteiskuntaa ei ole. Onhan sinulla ateistinakin mahdollisuus kävellä T-paita päällä jossa lukee esim. "Jumala on kuollut, sanoon Nietshe". Moniarvoisuus yhteiskunnassa on sitä, että sallitaan erilaisten arvojen esilletuomisen. Monet islamilaiset maat eivät ole moniarvoisia. Esimerkiksi Saudi-Arabiassa ei hyväksytä katukuvassa mitään muuta uskonnollista symboliikkaa kuin islamin. Indonesiassa ei ole edes mahdollista olla ateisti, vaan jokaisen on kuuluttava johonkin viiteen suurimpaan uskontoon. Tätäkö sinä haluaisit käänteisenä.

      Valitettavasti näillä nuorilla uusateistella on heikko kyky nähdän oman napansa ulkopuolelle.

      • Joku nimim.

        "Valitettavasti näillä nuorilla uusateistella on heikko kyky nähdän oman napansa ulkopuolelle."

        Eiköhän tämä päde kaikkiin nuoriin, ei vain ateisteihin. :)


    • fiftarilta

      Perustuslain mukaan mellä on uskonnon ja omantunnon vapaus. Se lupaa myös uskonnottoman vakaumuksen vapauden. Oikeus ilmaista vakaumus ei ole sananvapautta, vaan myös oikeutta elää tavallaan siitä erityisemmin "numeroa tekemättä"
      http://helsinki.vapaa-ajattelijat.fi/uskomatonlehti/sisallys.php?article=2
      Omantunnon vapaus on positiivinen oikeus

      Uskonnottoman oikeus elää suhteessa muihin ihmisiin tavalla, joka vastaa ja toteuttaa hänen vakaumustaan, toteutuu valitettavasti monin paikoin vielä melko huonosti.

      Päiväkodeissa usein toistuvalle kirkolliselle ohjelmalle vaihtoehtoisen, uskonnollisesti neutraalin kivan ohjelman järjestämiseen harvoin paneudutaan. Sellaista tulisi kuitenkin aina olla tarjolla, koska se on normaalia ohjelmaa, ja uskonnnollinen ohjelma on ekstrapalvelua sitä mahdollisesti haluaville.

      Kouluissa myös kirkkoon kuuluvat oppilaat voivat olla pois seurakunnan hartauksista ja koululaisjumalanpalveluksista elämänkatsomutiedon oppilaiden lisäksi. Muutoksen jälkeenkään harvassa koulussa on kunnolla paneuduttu vaihtoehtoisen, uskontoneutraalin ohjelman järjestämiseen esimerkiksi niin, etta kutsuttaisiin ulkopuolisia puhujia ja esiintyjiä tai ryhmä lähtisi ekskursiolle koulun ulkopuolelle.

      Armeijassa vain kirkkoon kuulumattomilla on oikeus olla pois uskonnon harjoittamisesta, ja heidänkin tulee anoa sitä. Vaihtoehtoista ohjelmaa järjestää sotilaspappi, vaikka hän samaan aikaa puuhaa uskonnollista ohjelmaa. Puolustusvoimien asenne kirkkoon kuulumattomia kohtaan on syrjivä ja nöyryyttävä. Mitä siiihen tarvitaan? Uusi asento, mars mars!

    • onko kuuma peruna?

      Mitä se sinuun kuluu jos joku kantaa ja hluaa pitää näkyviä uskonnollisa symboleja. Mikä sinua sitten loppujen lopuksi ahdistaa? Taidat olla itse jollakin tavoin sisiäisesti koukussa uskomiseen kun asia ahdistaa noin herkästi.

    • kaakkaa

      Uskonvapaus oli suht totta, ennen islamin maahantuloa. Jostakin syystä tuota vähemmistö porukkaa pitää muiden kumartaa. Toisaaltaan jos uskon koirankakkaan ja palvon sitä aina ilta lenkillä, minut luokitellaan hulluksi. Kyse on silti aivan samasta uskonvapaus jutusta. Tämä kakka usko KIELTÄÄ kakkojen noukkimisen, sillä kakka on pyhä syntyessää. Kakka uskossa ei kerätä veroja, ei kymmenyksiä, eikä kyykistellä pyhässä huoneessa. Aino uskon rituaali on siis koiran kakan noukkimatta jättäminen. Ehkä, jos uskontoon liittyy väkeä vaadimme oikeuden käydä uimassa yksityis tunneille, jossa koirat on läsnä ja kakkii tietenkin altaan reunaan.

      Uskonvapaus on huijaamista ja tapa päästä hallinnossa helpolla, sallimalla kaikki hölmöily. Nyt kun se muslimi kakka valuu lahkeesta, on keksitty nostaa tällainen pikku porukka alttarille. Se sotii uskonvapausta vastaan ja pitäs lopettaa. Hoitakoon itsellee omat tilat, missä voi harrastaa sairaita riittejään ja pakko rituaaleja. Ei oile oikeen, et veroista maksetaan moinen hulluus. Valtionuskonto on toki omalla korokkeellan, mut se kaipaa madaltamista. Kirkot rikkoo maassamme jopa lakia ja siitä ei ees välitetä. On luotu monopoli systeemeitä siitä, kuka haudataan ja minne ja missä siunataan siinä sekoilussa.

      Kirkko yrittää raiskata politiikkaa ja kumi on ja saatu sapelin päähän. Enään pitäs tuikkaa sapeli uvesta sisään ja kastaa kaikki yhteiseen hyvään väkisin, kuten uskonpuhdistuksessa tehtiin.

      Vapaus toteutuu jos se koskee kaikkia 100% ilman poikkeuksia.

    • Vapaasti ajatteleva

      Sama koskee politiikkaa.
      Missään et voi elää ilman, että yhteiskuntaa on jollakin konstilla tuettava.
      Politiikkaa!

      Pitäisi asua autiolla saarella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 110
      2156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      59
      2020
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1941
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1618
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1412
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1353
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1344
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1337
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe