Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Rikastuminen jokaiselle mahdollista

ei siinä kaikki

No, ei nyt ihan jokaiselle mutta useimmille palkansaajille. Tienaat käteen 2000 euroa kuussa. Ostat vanhan auton ja ajat aina sellaisella, ei mene rahaa osamaksuihin. Et rehvastele ja näytä elintasoasi. Televisio kestää 20 vuotta. Tietokoneen ei tarvi olla uusi kun samalla rahalla saa 5 käytettyä.

Säästät 700 euroa kuukaudessa. Se tekee 30 vuodessa 252.000 euroa. Sehän on paljon yli vanhan miljoonan markkaa. Tämän kaiken saat jo 50 vuotiaana kun aloitat 20 vuotiaana.

Eikä siinä vielä kaikki, kaupan päälle saat hyvän mielen kun voit naureskella kun naapuri ajaa uudella osamaksuautolla ja on tyhjätasku.

55

4123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rikastuminen helppoa

      Kyllä ne rikastumisen salat löytyvät pikemminkin hyvistä sijoituksista:

      http://keskustelu.suomi24.fi/debate/3507

      Tuolla on tosi hyviä kirjoituksia tavallisilta keräilijöiltä, miten rahat voi moninkertaistaa sijoittamalla oikein... eikä mitään rakettitiedettä!

      • VAIN NIILLE

        Joiden sallitaan rikastua.

        Kapitalöisti eliittimafian vihaamille ei rahaa tipu- eikä ihmisoikeuksia...

        Varokaa vapaamuurareita?


    • HYVIÄ TALOUSVINKKEJÄ

      Kieltämättä tuolla on paljon mielenkiintoista keskustelua, vähän panee ihmettelemään miksen aikaisemmin ole noita lukenut... Erityisesti nämä olivat arvokasta tietoa noin talousmielessä:

      SIJOITUSKOHTEISTA - muutamakin hyvä kirjoitus:

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/8762949


      ARVORAHOJEN MYYNTI - kannattaa lukea keskusteluja pidemmällekin:

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/891027

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9711366


      Laittakaa ihmeessä muitakin ajatuksia tähän keskustelun ketjuun jos tulee mitään yhtä mielenkiintoista mieleen!

    • jwoiejfgioewgjierjgi

      moniko duunari saa käteen puhtaana 2000e/kk, kyllä se jää alle sen jollei sitten ihan hulluna tee ylitöitä mutta sillä tavalla ei jaksa kolmeakaan vuotta saati 30v.
      Valtiosta on tullut sellainen hirmuroisto joka on ruennut viemään leijonanosan kaikesta veroina eikä siltikään meinaa tulla toimeen, kyllä jossain on jotain pahasti perustavaa laatua olevaa vikaa järjestelmässä!

      • mk

        Riippuu ammatista ja monella duunariammatissa ammattimies saa 15-25 € tunti niin menee hyvin ja niin edelleen. Suomen keskiansio on noin 3000€ ja siihen pitää palkkaansa verrata ja sen kun saa brottona kuukaudessa niin hyvä tulee.


    • einestein

      Niin 30 vuoden päästä sillä saattaa saada uuden auton, jos vaatimattomampaan malliin tyytyy. Ja saattaahan sitä vaikka kuolla kesken säästö rupeaman yksi mahdollisuus sekin.

      Rikkaus on suhteellinen käsite suomen rikkaatkaan eivät pidä itseään rikkaina, kun vertaavat itseään vielä rikkaampiin ulkomaalaisiin, eivätkä köyhiin suomalaisiin.

      Todellisessa elämässä rikkauksilla ei merkitystä, muuten kuin että se on muiden osuudesta pois, kun kakku on kuitenkin yhteinen jota jaetaan.

      Tarpeellinen määrä on riittävästi kenelle tahansa, olipa se sitten mitä hyvänsä. Liika on liika ja yli jäävä muuttuu turhaksi yksilön kannalta, mutta yhteisön kannalta joku saattaisi tarvita sitä.

      Elämä on universumin kierto kulussa mukana, turha sitä on varastoida tulevaisuutta varten, sillä ainoa johon voit vaikuttaa on hetki jossa elät nyt.

    • omisanna

      Oh ho hoijaaa
      Oma tärkeysjärjestys elämässä on :

      1.Onnellisuus ( hyvät kaverit,perhe) Samaan toki terveys ilman sitä ei ole mitään.
      2.Elämisen helppous ( voin ostaa rahalla mitä tarvitsen uuden töllön jos ei vanha miellytä uuden auton jos ei ole tarpeeksi hepoja vanhassa. Alle 200hv:n autoja ei ole edes olemassa) Saan rahalla ruuan eteen ei tarvitse itse tehdä voin juoda viinaa sillo kuin haluan ajaa taksilla kun huvittaa yms.Lapsille voin hommata heidän haluamansa tavarat/harrastuksensa kustantaa.
      Oma talo ja rauha.

      Mitäs sillä rahalla kun ekaksi olet elämäsi tuhlannut kituuttamiseen !!!???

      Mielummin onnellinen ja köyhä kuin ns. rikas ja surkea.

      Eroja omassa kaveri/perhe piirissä(huom. olen jo 40-v)
      Yleensä ne joilla ei ole rahaa on onnellisempia kuin ne jotka kokoajan yrittävät säästää ja kiituuttaa joka asiassa.

      Voin syvällä rintaäänellä kertoa jos noin elät kadut sitä sitten minun ikäisenä se on fakta !!
      koska kadun itsekkin edelleen että vain tein töitä 20- 30-v meni parhaat vuodet vain töitä tehden ja kituuttaen..

      Rahalla ei onnea saa. Jos olet onnellinen että naapuri on tyhjätasku nii voi voi ..

      Itse tienaan reilu 3000€/kk nettona(perheen netto 6K€/kk) ja kaikki pistän/pistetään menemään lapsiin ja suomalaiseen palveluun ei sitä tiedä mikä päivä on viimeinen.

      Ja kun hieman vanhenet huomaat että yksin asuessa jopa asuminen/eläminen maksaa ja kun tulee perhettä tuo 6000€ ei ole yhtään mitään..
      Emme me näytä mitään olemme ihan tavallinen perhe, joka käyttään työstään saamat rahat eli kierrättää ja se on rahan tarkoitus.
      esim. opet insinöörit sairaanhoitajat yms.yms. ammattiryhmät tienaa karkeasti tätä luokkaa eli aika normeissa ammateissa.

      • Yli palkatut

        Aika pöllö olet jos pidät perhettäsi tavallisena 6000 € nettotuloilla.


      • RikasIsä

        Minulle autot ja talot ja muu paska eivät merkitse yhtään mitään. Auton voi ostaa jos on ensin sijoitus joka maksaa sen.

        Vapaus ratkaisee ja etenkin taloudellinen vapaus. Kun sinä lähdet aamulla töihin suorittaaksesi asuntolainasi ja auton osamaksusi, minä olen vapaa ja voin jatkaa unia koska minä tienaan myös silloin kun nukun. Ja etenkin silloin.

        Ei tarvitse kituuttaa sijoittaakseen itsensä rikkaaksi. Olet muuten kai huomioinut että kun jäät eläkkeelle suomessa ei ole silloin enää eläkejärjestelmää. Myös siksi ihmisten tulisi opetella säästämään ja sitä kautta sijoittamaan.

        6000€/kk on todella paljon rahaa, mutta sinä elät selvästi keskiluokkaisten surkimusten stressielämää, vaikka voisit tulotasollasi valita toisin. Sinä juokset nyt ja aina ja jos jäät työttömäksi on kivet kupissa


    • Eri sijoituskohteist

      Jos katsoo tilastoja niin pörssi ei sittenkään taida olla kovin kummoinen paikka rahoille edes pitkässä juoksussa, ja moni on menettänyt kaiken... Obligaatioissa sun muissa riskit ovat kohtuullisia mutta tuotto jää usein inflaation tasolle.

      Ja lähes kaikessa mitä pankki myy (vakuutukset, rahastot, sijoitusvakuutukset, obligaatiot sun muut) on niin kovat kulut että tuotot jäävät olemattomiksi suhteessa riskeihin tai vaihtoehtoisiin tuottoihin.

      Kyllä ne parhaat kohteet löytyvät jostain ihan muualta, esim. keräilyyn perehtyneet ovat tahkoneet huimia summia esim. arvotaiteella. Se vaatii vähän perehtymistä taidemaailmaan ja nouseviin nimiin, mutta kannattaa jos on suurempia summia mitä sijoittaa. Pienemmillä summilla kannattaa miettiä esim. sijoittamista numismatiikkaan, harvinaisemmilla eurokolikoilla esim. on voinut päästä kymmenien prosenttien keskimääräisiin vuosituottoihin suhteellisen helposti.

      Ja oma asunto on tietenkin se varmin sijoitusmuoto, tai asuntolainan lyhennys kun korot vielä matalalla.

    • Yualle

      Pienistä asioista se lähtee...

      Älä joka kerta kaupassa osta esim. uutta muovikassia. Vanha kassi aamulla messiin (ei vie taiteltuna paljoa tilaa) ja ostokset siihen. Kestää (tietysti ostoksien kulmikkuudesta riippuen) jopa kymmeniä käyttökertoja...

      • Saituri,mut ei rikas

        Kangaskassi kestää vielä kauemmin. Sen voi itse tehdä : ))

        Kun rahaa on vähän ,kannattaa pitää jonkinlaista "kirjanpitoa ",sitten katsoa mihin rahat katoaa ja miettiä mitä todella tarvitsen ??


      • Yualle
        Saituri,mut ei rikas kirjoitti:

        Kangaskassi kestää vielä kauemmin. Sen voi itse tehdä : ))

        Kun rahaa on vähän ,kannattaa pitää jonkinlaista "kirjanpitoa ",sitten katsoa mihin rahat katoaa ja miettiä mitä todella tarvitsen ??

        Noinpa kyllä. Mutta jo rikkimenneen muovikassin voi lopullisesti hävittää roskakassina =) Ei tartte ostaa sitä varten omia kasseja :>


      • Kannattaa ostaa pelkästään pyöreitä ostoksia, niin kestää kassi pitempään!
        Elä osta kulmikkaita ostoksia.


      • Yualle
        glidoris kirjoitti:

        Kannattaa ostaa pelkästään pyöreitä ostoksia, niin kestää kassi pitempään!
        Elä osta kulmikkaita ostoksia.

        Juon maitua. Sitä ei myydä palluramaisessa pakkauksessa =(


      • uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
        Yualle kirjoitti:

        Noinpa kyllä. Mutta jo rikkimenneen muovikassin voi lopullisesti hävittää roskakassina =) Ei tartte ostaa sitä varten omia kasseja :>

        Halvemmalla saa rullan roskakasseja kuin että joka kerta ostaa muovikassin kun käy kaupassa, ja käyttää sitten roskiksessa. Kangaskassi kauppakassina on halvin pitkällä juoksulla.


    • Kateus kunniaan :D

      """""Se tekee 30 vuodessa 252.000 euroa"""""

      Olisitko rikas jos 30 v. kuluttua omistaisit 252.000 euroa?

      Minusta olisit silloin korkeintaan omillaan toimeentuleva eli omavarainen!

      Mikä on rikkauden raja euroilla mitattuna? Minusta yksi rahalla tai omaisuudella mitattava rikkauden raja on se, että omistamasi raha- ja/tai omaisuusmäärä tuottaa enemmän kuin inflaatio ja kattaa myös omat sekä perheesi elinkustannukset!

      Vertailun vuoksi:
      1.000.000 ja tuotto 2 % = 20.000 / v. - verot = n. 14.000
      .................................. 5 % = 50.000 / v. - verot = n. 35.000
      5.000.000 ja tuotto 2 % = 100.000 - verot eli n. 70.000
      .................................. 5 % = 250.000 - verot eli n. 175.000

      Oli niin tai näin niin mikään ei takaa sitä, että kukaan meistä eläisi vielä 30 vuotta eli nauti elämästä viisaasti!

    • oikea ope

      Eihän tuo mitään uutta ole, että kuka tahansa voi rikastua!
      Monet sadat sen tehneetkin! Ihan mallia annetaan kouluttautumisessa.
      Suurin este olemme me ihmiset itse! Me luulemme tietävämme kaikki asiat.
      Kieltäydymme edes ottamasta selvää! Emme mene sitä varten järjestettyyn tilaisuuteen.
      Enkä nyt puhu mistään pyramidihuijareista, vaan aidosta virallisesta koulutuksesta. Mutta ihan itsekseen mitään ei synny! Esimerkiksi useiden korkeakoulujen ohjelmissa asioita avoimissa tilaisuuksissa opastetaan.
      Palkkatulo ei rikastuta, vaikka olisi suurtakin!
      Tällaisissa seinäkirjoituksissa asiat helppo mollata! Miksi?
      Kun 10 kutsutaan itse näkemään - heistä vain yksi vaivautuu paikalle!

      Oletko sinä se etsimäni yksi kymmenestä?
      Jos koet olevasi ainakin utelias, vastaa:
      [email protected]

      • Make3000

        Verkostomarkkinoinnin mainostaminen on täällä kielletty


    • ei onnistuu

      Suomessa ei koskaa rikastuu.

    • duff mcgagan

      Kannattaa lukea kirja: Vaurastuminen, varteenotettava vaihtoehto ( Puttonen & Kivisaari ). Työssäkäyvä ihminen normituloilla voi rikastua/vaurastua jos nuppi/oma halu/ siihen riittää.

      Moni valitsee -kyse on lopulta todellakin vallinnasta- mielummin hitaan köyhtymisen. Lopeta valitus rahan vähyydestä, ja ala tekemään asioita: ota selvää osakesijoittamisesta ja perehdy talousoppiin, ei todellakaan ole mitään vaikeaa.

      You can talk to talk, but can you walk to walk?

    • OK 7+1

      Periaatteessa totta. Tuottoa laimentaa se, että joutuu maksamaan veron myös inflaatiosta. Perintöverokin on noin 20%

      Eli 30 vuoden kuluttua tuo 252 000 €uroa, jos on arvonsa säilyttänyt on luultavasti noin miljoona silloista €uroa joka on siis pääasiassa voittoa. Siitä menee 32% veroa. Käytännössä yksityisen ihmisen on melko vaikea löytää sijoituskohteita, joissa tuotto veron jälkeen ylittäisi inflaation. Nämä verot eivät tietenkään koske Nalle Walhrooselja tai Herlinejä, heillä on keinot pääomaveron kiertämiseen. Pääomavero ja perintövero onkin vain demareiden kateusvero keskiluokalle ja ylemmälle keskiluokalle.

      • 15+2

        Kerro toki tarkemmin Herlinien yms veronkierrosta.


      • OK 7+1
        15+2 kirjoitti:

        Kerro toki tarkemmin Herlinien yms veronkierrosta.

        Asiaan voi perehtyä verokalentereista. Suurista omaisuuksista huolimatta, verotettavaa ei synnyt.

        Yksi keino on muuttaa ulkomaille muutamaksi vuodeksi ja realisoida voitot siellä. Monissa maissa myyntivoitto on kokonaan verovapaata.


    • srgfsg

      Entäs inflaatio?

    • asdgsg

      Rikastua suomessa voi vain rikkailla vanhemilla, yrittämisellä, rikollisuudella tai korkealla asiantuntijatyöllä.
      Niin se rikkaus suvuissa vain periytyy ja köyhyys jatkuu.

    • vitun esko

      Nuukailemalla rikastuu? korkeintaa saa sääliä jos ei elä suhtkoht normeissa( eli kulutusyhteiskunnassa on melkein pakko tuhlaillakin että bisnes pyörii) joten suukku kiinni ohjeista aloittajalle joista ei ole kenellekkään mitään hyötyä.

      Työllä ei kukaan rikastu ja jos joskus saa kerättyä vaikka vanhan miljoonan niin missä se elämä sitten oli?sukan varesta voi ottaa rahaa mutta ei saada takaisin ainutkertaista elämäänsä kannattaa siis tuhlata ja elää kuin huomista ei tulisikaan.

      2000€/kk ollaan aivan minimissä jos nyt normaali elämää haluaa elää; asumisen, ruuan,kulkemisen, puhtauden,harrastusten, siisiteyden, median ja vaatteiden, vakuutusten ja viihteen jälkeen ei paljon yli jää,ei voi.

    • Kaikilla.

      On mahdollisuus tulla miljonääriksi. Tänä iltana on taas vikinglotto arvonta,jossa on jaossa miljoonia euroja.

    • assafdsafd

      Raha voi menettää arvonsa.

    • pienestä onnea

      Tiedän monta vanhempaa ihmistä ,joiden elämän tarkoitus on säästää rahaa niin paljon, kuin pystyy. Herää kysymys, nyt kun he ovat vanhempia, että miksi? Heillä olisi varaa ostaa vaikka mitä, käydä ulkomailla vaikka joka kuukausi jne. Vaan ei - rahaa vaan säästetään. Minulla ei kovin suuret tulot ole, mutta mielelläni ostan jotain kivaa ylimääräisillä itselleni ja perheelle, silloin kun on mahdollista. Mitä niillä rahoilla tekee vanhempana, jos ei enää jaksa reissata ja autoa ei näe enää ajaa. Ihan tyytyväinen olen omaan elintasoon, vaikka onkin tavallista pienempi.

      • mieti vähän

        Joillekin varallisuus tuo turvallisuudentunnetta. Sitä paitsi vanhempana voi sitten tarvittaessa niillä säästetyillä rahoilla saada hoitoa myös yksityiseltä. Kunnallisella puolella esim. kaihileikkaukseen tai suonikohjuleikkaukseen pääsee todella myöhäisessä vaiheessa. Samoin jos on syöpäsukua, niin yksityisellä puolella säännöllinen seuranta ei sekään ole ilmaista. Myös hammaslääkäreille on julkisella pitkät jonot. Miksei siis vanhempana helpottaisi elämäänsä, jos siihen on varaa?

        Turhan moni elää kuin viimeistä päivää ajattelematta ollenkaan, että millä eletään sitten, kun se eläkeikä koittaa. Nyt eläkeläiset saavat eläkettä n. 55 % palkastaan, mutta tulevaisuudessa eläke tulee olemaan vain noin 40 % palkasta eli jos nyt tienaat 2000 euroa kuukaudessa, niin eläkkeelle jäätyäsi saatkin vain 800 euroa miinus verot. Sillä summalla ei kauheasti juhlita varsinkaan, jos et ole 40 vuoden työurasi aikana saanut säästettyä edes minkäänlaista omistusasuntoa itsellesi.


    • _juhi_
    • if....if...if...

      Miksi ylipäätään pitää hankkia auto? Sitä pidetään niin itsestäänselvyytenä, vaikkei sen pitäisi olla sitä. Ymmärrän, että esimerkiksi maaseudulla se on välttämättömyys, mutta suurin osa suomalaisista asuu kaupungeissa ja jo pääkaupunkiseudulla asuu lähes miljoona ihmistä, joilla on käytössään joukkoliikenne sekä kattava polkupyöräverkosto.

      Eräs kiinteistönvälittäjä sanoi, että on tutkittu, että jos matka kauppaan on yli puoli kilometriä, niin asukas menee tuon matkan autolla!!! Samoin tosi monella, jolla työmatka on alle 2 km, niin matka taittuu silti autolla. Uskoisin, että monen ylipaino-ongelmakin ratkeaisi sillä, että nuo lyhyet matkat taitettaisi kävellen tai polkupyörällä edes kesäisin tai 1-2 kertaa viiikossa.

      Itse olen huomannut sen, että tosi moni etsii nautintoa shoppailemalla tai rahaa kuluttamalla. Riippuvuuttahan sekin on. Itse olen huomannut avioeron jälkeen, että kun rahaa ei tosiaankaan ollut ja edelleenkin joudun tarkkaan katsomaan, että mitä oikeasti tarvitsen, niin on mukavaa, kun ei tarvitse olla koko ajan ostamassa jotakin. Siitä shoppailuholismistakin voi päästä eroon. Sen jälkeen silmät avautuvat huomaamaan, että nautintoja ja ihanuutta elämään saa paljon terveemmillä tavoilla.

      Se, että elää nuukasti, ei tarkoita sitä, että elämä olisi huonolaatuista. Itse "pakkosäästän" maksamalla asuntolainaa, en ota mitään muita lainoja tai vippejä, syön terveellistä (edullista) kotiruokaa jne.

      Lapsillani ei ole viimeisintä huutoa olevia merkkivaatteita (korkeintaan kirppiksiltä ostettuna) eikä hienoimpia puhelimia. Itse asiassa olen huomannut, että juuri ne rikkaiden lapset, jotka saavat paljon kaikenlaisia "leluja" ovat niitä, jotka eivät jaksa lähteä kavereiden kanssa ulos hengailemaan, koska se Xboxin tai muun pelin pelaaminen on niin paljon kivempaa. Sellainen näkyy pikkuhiljaa syrjäytymisenä varsinkin, jos sosiaaliset suhteet ja -taidot jäävät lapsenkenkiin. Jos jo 10-v ikäinen mieluummin pelaa kaiket illat nettipelejä sen sijaan, että lähtisi luokkakavereiden kanssa luistelemaan, pulkkamäkeen, pelailemaan futista tai vaikka lähipuistoon leikkimään "peffistä" ja "kirkkistä", niin vanhempien kannattaisi pikkuisen patistaa lapsiaan liikkeelle.

      • 7+7++

        auto on liikkumisen vapautta ilman aikataulujen kyttäilyä ja pitkiä odotusaikoja.... ei kaikkialla bussit mene 2 minuutin välein kotiovelta niinkuin hesasa... voi olla että aamulla menee 2 päivällä 1 ja illemmalla taas 2.. se on oman ajan säästöä kun omalla autolla käy milloin itselle sopii... kauppareissuun ei todellakaan ole mitään jkärkeä käyttää 4 tuntia.... eikä monella edes varaakaan.


    • osa työttömistä

      rikastuu ens vuojen alusta n. 80 €kkee/kk aivan hirmunen tulojen nousu... Huhhuh...

    • gurubabaji

      vittu että on paska viestiketju. ei yhtään järkevää viestiä miten oikeasti rikastuu.

      annan teille vähän neuvoa. Ensinnäkin kaikki lähtee ajatusmaailmalsta. Rikkaat ihmiset ajattelevat erilailla asioista kuin köyhät tai keski-luokka.

      esim. keskiluokka ajatetlee,että tekemällä palkkatyötä rikastuu jos säästää.

      Rikkaat tietävät,että raha tulee investoinnista ja rahasta joka ei ole sidottu aikaan. Eli rakennat systeemin joka tekee sinulle rahaa. SInä et ole silloin rahan orja vaan raha tekee sinulle työtä.

      Naurettavia neuvoja tyyliin säästä rahaa ja venaa eläkettä ( eläke pitäisi olla viimeinen vaihtoehto elämässä), älä osta muovikassia kaupasta jne. säästät ehkä vähän rahaa, mutta et tule koskaan rikastumaan.

      Kaikki mihin uskot ja teet on mahdollista. Suurin osa ei edes yritä. Rikkaita on maailmassa 5% ja loput kuuluvat 95%. Kyse ei ole tuurista tai rikkaista vanhemmista aina vaan ajatusmaailmasta ja tahdonvoimasta.

      Kirjoita ylös mitä haluat ja tee suunnitelma ja päivämäärä milloin se pitää olla tehtynä ja TEE asia!

      • työttömänä 34kk

        annan teille vähän neuvoa. Ensinnäkin kaikki lähtee ajatusmaailmalsta. Rikkaat ihmiset ajattelevat erilailla asioista kuin köyhät tai keski-luokka.

        - Se voi olla että rikkaan ei tarvitse ajatella ainakaan huomista! Toista se on meillä suomalaisilla työttömillä, Kun ei jumalauta edes työpaikkaa meinaa saada!

        esim. keskiluokka ajatetlee,että tekemällä palkkatyötä rikastuu jos säästää.

        - Olen tämän huomannut monesti edellisessä työpaikoissani, kun vuokra-orjana raadat 1-2 kerroksessa 1500e/kk palkalla ja nämä paremmat ihmiset siellä ylimmässä kerroksessa 3000-6000e palkalla juomalla kahvia!

        Rikkaat tietävät,että raha tulee investoinnista ja rahasta joka ei ole sidottu aikaan. Eli rakennat systeemin joka tekee sinulle rahaa. SInä et ole silloin rahan orja vaan raha tekee sinulle työtä.

        - Kyllä! kun orjana nämä suomalaiset 1500e/kk räkäpalkalla raatavat aamut,illat,yöt,vklp, kaikki pyhät! asuvat pakko vuokralla ja näin ollen joutuvat rahansa antamaan niille rikkaille jotka ovat investoinneet asuntoihin.

        Kirjoita ylös mitä haluat ja tee suunnitelma ja päivämäärä milloin se pitää olla tehtynä ja TEE asia!

        - Rikastuminen on suomessa täysin lottovoittoa, jos ette ole syntyneet rikkaaseen perseeseen! Rikkaitten ja hyvätuloistenkin on helppo sanoa pienituloisille, sekä köyhille, työttömille! Esimerkiksi KEHITÄ ITSEÄSI! TOTEUTA UNELMIASI! suomessa ei töitä tekemällä rikastu, jos ei ole toimitusjohtajana harrastamassa kaikenlaista kusetusta, jos jonkin sortin asuntokaupasta!


    • YxJunttiVaan

      Tuskin sitä pelkästään roskakuskin hommia tekemällä rahaa koskaan tuleekaan. Ei kouluttamaton henkilö koskaan rahaa tule saamaankaan. Ansiosidonnaidenkin on normaaleilla ihmisillä samaa tasoa kuin heidän olematon palkkansa.

      Todella rikkaaksi ei tulla töitä tekemällä vaan sijoittamalla rahat. Kun ne sijoittaa oikein rahaa voi saada vaikka kuinka paljon tekemättä yhtääm mitään.

      MUTTA MITÄPÄ JUNTTI TÄLLAISISTA ASIOISTA YMMÄRTÄÄ. Juntti se senkun vaan iskee päätänsä seinään ja luulee sillä rikastuvansa !!!

    • "Rikastuminen jokaiselle mahdollista" -otsake on haasteellinen käyttääkseni nykypoliitikkojen terminologiaa. Toinen sopiva ministerifraasi olisi "tahtotila". Periaatteessa nuo fraasit ovat sisällöltään kelvollisisa, vaikka vallanpitäjien käyttäminä ideana lienee monenlaisia fraaseja heittelemällä päästä pälkähästä, kun joku kyselee hankalan ikäviä.

      Politiikka on aivan olennainen alue. Rikastumisen tai sanotaanko vaurastumisen kohdalle olennaista ovat myös pelisäännöt, mitkä ovat poliitikkojen laatimia. Kun puhutaan tavallisen väen rikastumisen ja vaurastumisen mahdollisuuksista, niin samalla pitäisi tarkatella myös poliitikkojen kiinniniittaamia säädösraameja.

      Jos tarkoituksena olisi tavallisen kaiken kansan vaurastumisen mahdollisuuksien edistäminen, niin mm. verotussäädöksiä pitäisi uudistaa. Osinkojen ja myyntivoittojen verotus ovat kuvaavia esimerkkejä. Kun politiikassa viriää keskustelu osinkojen ja myyntivoittojen verotuksesta, niin hämmentävän herkästi monen poliitikon suusta kuuluu julistusta, jonka mukaan on aivan oikein kiristää osinkojen ja myyntivoittojen verotusta, jotta rikkaat saadaan maksamaan veroa nykyistä enemmän. Se semmoinen julistus on kovin ahdasasenteista.

      Osinkojen ja myyntivoittojen verotuksen kiristäminen sattuisi pahasti myös tavalliseen säästäväiseen kansaan. Tiedämme, mitenkä meillä Suomessakin monien yhtiöitten osakkeet tunnetaan kansanosakkeen nimityksellä. Niitten yhtiöitten osakkeita siis omistavat laajassa mitassa yksityiset kansalaiset, kotitaloudet, tavallinen väki. Sama pätee myyntivoittoihin. Kun tavallinen kansa tekee kauppaa eli myy jotain, niin verottaja on siinä välissä ja olisi varsin oikeaan osuvaa luonnehtia tuota verottajan ottamaa myyntivoiton osuutta "ansiottomaksi". Kun vuosien mittaan muodostunutta myyntivoittoa verotetaan, niin siinä on mukana myös inflaation vakutus (asia ollut esillä tässäkin keskusteluketjussa), mutta verottaja ei ota sitä huomioon. Kyllä se sattuu tavalliseen säästäväiseen kansaan, joka pyrkii rikastumaan, vaurastumaan.

      Rahvaan kannalta tarkasteltuna verotussäädöksiä olisi reivattava kevyemmiksi kiristämisen sijaan. Valtion taloudessa olisi vastaavasti karsittava menopuolta ja käyteltävä punakynää ennen muuta ulkomaille valuvan rahan kohdalla. Kotimaassakin säästöä syntyisi jos julkisvalta oppisi edes rakentamaan kunnolla niin, että ei tehtäisi sutta ja sekundaa eikä rakentamisbudjetteja ylitetettäisi nykyiseen liki "käytännöksi" muodostuneeseen tapaan.

    • Hössäytetty sijoitta

      Onneksi olen saanut jo rakenneltua nämä vaurastumisen systeemit, jokainen vuosi nykyisin merkitsee vähintään 350€kk lisää tuloa, joka vuosi tämä tuoton lisääntyminen vain kiihtyy. Pääoma ruokkii jo itse itseään. Muutos ei kuulosta kovalta tai miehekkäältä, mutta on vakaata ja jatkuvaa. Tämä ei ole hätäisen miehen toimintaa.

      Tärkeänä tekijänä on sijoittamisen vakaus ja hajautus, pienistä ja hyvin useista ja viellä useammista puroista syntyy jo pienivirta.

      Tärkeänä tekijänä aktiivi piensijoittajalle ovat kulut ja verotus, ja sen suunnittelu.

      Tuoton kasvaminen on jo käytännössä riippumatonta muista tuloistani. Palkan voi jo kokonaisuudessa käyttää mihin lystää. Tietenkin ylijäävä palkkatulo kannattaa myöskin työntää sijoittamiseen.

      Kunhan viellä muutaman vuoden oleskelee, vauraus on kotona, ja sitä riittää.

      Asuntosijoittamistakin olen miettinyt, onneksi en siihen langennut, sen tuotto on kohtuuttoman huonoa.

      Vasta viimevuonna sain varmuuden että olen tehnyt varmasti oikeita ja kauaskantoisesti kannattavia taloudellisia uhrauksia.

      Se ettei enää ole pakko koskaan duuniin mennä, on tehnyt duunista toisellatavalla mielenkiintoista, duunijuttuja osaa katsella ylhäältäpäin ilman omanosaston puolustamista, tärkeintä on isokuva.

    • Eri_Rikas

      Itse tienaan netissä noin 40e/päivä.
      Todella pienellä hommalla , aluksi tosin tienasin vain muutamia senttejä päivässä , mutta parin kuukauden jälkeen meni jo 10e raja yli nyt vähän enemmän.

      Tein tonne pienet ohjeet ,miten homma toimii : http://adf.ly/Y44MW

    • 998+IFS

      Itsensä kusettajien haaveilua. Rikastumisella tarkoitetaan pyrkimystä olotilaan jossa omaisuutta olisi niin paljon että sen tavoittelun voisi lopettaa. Ymmärtäkää että rikastumisen tarve johtuu siitä että jollakin on aina enemmän rahaa ja hienommat pelit. Kyse on vain siitä mihin itseänne vertaatte. Jos elämän perusasiat ovat kunnossa (suomessa lähes jokaisella) etkä silti osaa tyytyyä siihen mitä sulla nyt on niin sitten on turha kuvitella että jollakin tasolla asiat muuttuvat.

      • Työ on orjuutta

        Elämän perusasiat eivät ole kunnossa, jos on lähdettävä viitenä aamuna viikossa jonnekin tekemään töitä rahan vuoksi.


    • 108

      Duuniin on kiva mennä.
      - Siellä on ystäviä.
      - Istumme aamuin illoin kahvilla.
      - Päivällä lounaalle.
      - Kunhan duuniin menee ennen 10.00 ja lähteen 14.00 jälkeen.
      - Tehtaalla tarttee käydä 1-2 kertaa viikossa, siellä kait on noita työnvihaajia.

      Näin menee ihan hyvin, ryytykää siihen.

    • jdsljgriogjerio

      Osakkeita suositellaan ostamaan rikastumisen mahdollistamiseksi mutta sitten aina tulee niitä lisäehtoja, kulujen vuoksi osakkeita ei kannata ostaa ihan pikkurahoilla vaan oliko peräti n. tonnilla per kerta. Kuitenkin pitäisi harjoittaa hajautusta eri yhtiöihin niin osakesijoittaminen käytännössä siis vaatisi yhteensä tuhansien eurojen laittamista eri osakkeisiin ja toivoa että edes joku niistä tuottaisi jotain.
      Tuhansien eurojen laittaminen pörssin tuuliviirin mukaan arvostettaviin osakkeisiin on kyllä pienituloiselle todella suuri riski. Rikkaat eivät ymmärrä sitä työssä raatamisen määrää mikä pitää tehdä säästääkseen edes sen yhden tuhannen euroa, sellaisen työmäärän tulosta ei kyllä huvittaisi päästää jonkin tuuliviirin armoille.
      Osingot on tietysti yksi etu mutta maksetaanko niitäkään välttämättä joka vuosi ja minkä verran ja paljonko niistä jää verojen jälkeen käteen.

      Kylläpä tuntuu näin tavallisena duunarina että ei ole mitään rikastumisen mahdollisuuksia kun pankkitilien korot ovat heikot jopa ns. korkeampikorkoisilla tileillä, niistäkin vähistä 8aatana menee verot!
      Rahastosijoituksissa kulut mitätöivät tuotot ja niistäkin menee verot!
      Keräilytavaran kerääminen, arvonnousu hidasta ja pitää tietää syvällisesti aihe, erotettava feikkiväärennökset seasta ym. Pienituloisella duunarilla ei tietenkään ole varaa kovin isoon asuntoon joten keräilytavaraakaan ei kovin paljoa mahdu.
      Osakesijoittamisen käsittelinkin jo ylempänä.

      Rikkailla on sellaiset keinot rikastumiseen jota eivät halua kertoa köyhemmille, pelkkää sumutusta yrittää väittää että rikastuminen on mahdollista jokaiselle osakesijoittamisen tms. kautta, savuverhon takana sitten jatkavat omia kenties päivänvaloa kestämättömiäkin puuhiaan ja rikastuvat vaan entisestään nauraen samalla köyhille esittämistään valheellisista toiveista.

    • meizi83

      Osakkeilla voi lähinnä "vaurastua", ei rikastua.

      Keskiverto ei-osakesijoittaja voisi sijoittaa, jos pienellä pääomalla voisi saada valtavasti rahaa.

      Osakkeisiin sijoittaminen vaatii kärsivällisyyttä, jota keskiverto-duunarilla ei ole - "kaikki-mulle-heti-nyt".

      Osakkeilla voi tienata varsin mukavasti, onhan keskiarvo-tuotto ollut 10% tietämillä viimeisen 100 vuotta, joskus tulee huonompia ja parempia aikoja.

      Tämä nykyinen finanssikriisi ei ole ennennäkemätön markkinahäiriö, vaan aina on ollut "epänormaaleja" tilanteita taloudessa, niitä ei kannata säikkyä.

      Mielipiteitä on monia ja moni ihminen ei halua sijoittaa osakkeisiin (tai mihinkään muuhunkaan), koska.... aina löytyy joku syy.

      Ihminen vastaa siis omista asioistaan, mutta tälläiselle ei-sijoittavalle ihmiselle onkin hankala tilanne se, että joku muu tienaa osakkeilla - SE ON HETI VÄÄRIN :D

      Kun todetaan lopulta, että se "ei-sijoittava" henkilö onkin ollut väärässä, niin syy kaadetaan jonkun muun syliin.

      • 2 risky 4 me

        keskivertotuotto 10% - verot niin eipä jää niin paljoa että kannattaisi riskeerata.

        Keskivertoduunari odottaa pienelle panokselle ehkä epärealistisenkin suurta tuottoa siksi koska ei kertakaikkiaan ole varaa panostaa enempää ja sekin vähä on erittäin suurella työllä ja vaivalla hankittu mitä ei ihan vähän takia halua riskeerata.

        Taidat itse olla "kaikki-mulle-heti-nyt" nulikka, syntymäaikasiksin ilmeisesti 1983 joten mitä sinä nulikka mitään tiedät mistään pidemmän aikavälin asioista. Kyllähän tätä 2009 alkanutta finanssikriisiä on verrattu 1930-luvun lamaan mikä ei todellakaan ole ihan tavallinen "markkinahäiriö" !!!


      • meizi83
        2 risky 4 me kirjoitti:

        keskivertotuotto 10% - verot niin eipä jää niin paljoa että kannattaisi riskeerata.

        Keskivertoduunari odottaa pienelle panokselle ehkä epärealistisenkin suurta tuottoa siksi koska ei kertakaikkiaan ole varaa panostaa enempää ja sekin vähä on erittäin suurella työllä ja vaivalla hankittu mitä ei ihan vähän takia halua riskeerata.

        Taidat itse olla "kaikki-mulle-heti-nyt" nulikka, syntymäaikasiksin ilmeisesti 1983 joten mitä sinä nulikka mitään tiedät mistään pidemmän aikavälin asioista. Kyllähän tätä 2009 alkanutta finanssikriisiä on verrattu 1930-luvun lamaan mikä ei todellakaan ole ihan tavallinen "markkinahäiriö" !!!

        Keskiverto-tuottoa korottaa korkoa-korolle ilmiö. 10% tuotolla 10 vuodessa pääoma nousee 2,6 kertaiseksi.

        100 vuoden aikana keskimääräinen 2 viikon työmiehen palkka on noussut 14 miljoonaan euroon (tuolla 10%, jossa on mukana inflaatio).

        Miksi nimität minua nulikaksi? Itsekin suunnittelen talouttani pitkällä aikavälillä, se takaa parhaan mahdollisen lopputuloksen. Asunto on maksettu ja osakesalkku kehittyy kyllä, en siitä kanna huolta.

        Aina on ollut markkinahäiriöitä ja aina niitä tulee. Lama on vain hyvää aikaa osakesijoittajalle, silloin saa laatuosakkeita edullisesti.

        Tyypillisestihän asia menee niin, että kun taloudessa menee huonosti - osakkeet myydään. Vastaavasti hyvinä aikoina on mukava ostaa, kun hinnatkin ovat korkealla.

        Oma osakesalkkuni todellinen arvo liikkuu siellä 140 000 euron tietämissä, siitäkään ei saa kuin n. 6000 eur vuosittaiset osingot, mutta nekin kasvavat pitkällä aikavälillä.


      • Eipä näinkään
        meizi83 kirjoitti:

        Keskiverto-tuottoa korottaa korkoa-korolle ilmiö. 10% tuotolla 10 vuodessa pääoma nousee 2,6 kertaiseksi.

        100 vuoden aikana keskimääräinen 2 viikon työmiehen palkka on noussut 14 miljoonaan euroon (tuolla 10%, jossa on mukana inflaatio).

        Miksi nimität minua nulikaksi? Itsekin suunnittelen talouttani pitkällä aikavälillä, se takaa parhaan mahdollisen lopputuloksen. Asunto on maksettu ja osakesalkku kehittyy kyllä, en siitä kanna huolta.

        Aina on ollut markkinahäiriöitä ja aina niitä tulee. Lama on vain hyvää aikaa osakesijoittajalle, silloin saa laatuosakkeita edullisesti.

        Tyypillisestihän asia menee niin, että kun taloudessa menee huonosti - osakkeet myydään. Vastaavasti hyvinä aikoina on mukava ostaa, kun hinnatkin ovat korkealla.

        Oma osakesalkkuni todellinen arvo liikkuu siellä 140 000 euron tietämissä, siitäkään ei saa kuin n. 6000 eur vuosittaiset osingot, mutta nekin kasvavat pitkällä aikavälillä.

        Turha tuonne 100 vuoden päähän on ajatella, kun henkilö on useimmiten kuollut jo 50 vuoden päästä sijoittamisen aloittamisesta ja monet viis veisaavat jälkipolvista vaan sijoittaa pelkästään itselleen, joten heillä on jopa tarkoituksena käyttää kaikki rahat elinaikanaan. Ongelmana tosin on, että kukaan ei tiedä koska kuolee, se voi tapahtua vaikka tänään tai huomenna onnettomuudessa tai sairauskohtauksessa, eikä sille voi yhtään mitään.

        Lisäksi emme tosiaankaan voi tietää, onko tulevat tuotot 10%, koska historia ei ole tae tulevasta. Päinvastoin kaikki viittaa siihen, että tulevaisuudessa tuotot ovat murto-osa tuosta. Ehkä jopa seuraavien sadan vuoden ajan. Nimittäin kasvua on jouduttanut suurelta osin se, että väkiluku on koko ajan kasvanut nopeasti, joten kuluttajiakin on tullut lisää. Nyt väkiluvun kasvu on pikku hiljaa hidastunut, eikä pelkästään kehittyneissä maissa vaan myös kehitysmaissa (tämä ehkä yllättää monet, mutta näin on tosiaan käynyt).

        Joten on aivan turha enää edes haaveilla keskimäärin 10% osaketuotosta, ne ajat ovat lopullisesti mennyttä. Hyvällä onnella voidaan seuraavan sadan vuoden aikana päästä 5% tuottoon (ei sinänsä huono tuotto, kelpaisi ainakin minulle), mutta epäilen sitäkin...


      • Lisää vielä
        Eipä näinkään kirjoitti:

        Turha tuonne 100 vuoden päähän on ajatella, kun henkilö on useimmiten kuollut jo 50 vuoden päästä sijoittamisen aloittamisesta ja monet viis veisaavat jälkipolvista vaan sijoittaa pelkästään itselleen, joten heillä on jopa tarkoituksena käyttää kaikki rahat elinaikanaan. Ongelmana tosin on, että kukaan ei tiedä koska kuolee, se voi tapahtua vaikka tänään tai huomenna onnettomuudessa tai sairauskohtauksessa, eikä sille voi yhtään mitään.

        Lisäksi emme tosiaankaan voi tietää, onko tulevat tuotot 10%, koska historia ei ole tae tulevasta. Päinvastoin kaikki viittaa siihen, että tulevaisuudessa tuotot ovat murto-osa tuosta. Ehkä jopa seuraavien sadan vuoden ajan. Nimittäin kasvua on jouduttanut suurelta osin se, että väkiluku on koko ajan kasvanut nopeasti, joten kuluttajiakin on tullut lisää. Nyt väkiluvun kasvu on pikku hiljaa hidastunut, eikä pelkästään kehittyneissä maissa vaan myös kehitysmaissa (tämä ehkä yllättää monet, mutta näin on tosiaan käynyt).

        Joten on aivan turha enää edes haaveilla keskimäärin 10% osaketuotosta, ne ajat ovat lopullisesti mennyttä. Hyvällä onnella voidaan seuraavan sadan vuoden aikana päästä 5% tuottoon (ei sinänsä huono tuotto, kelpaisi ainakin minulle), mutta epäilen sitäkin...

        Esimerkkinä kasvun hidastumisesta voidaan ottaa ennuste 8 miljardin asukkaan ylityksestä maapallolla. 6 miljardia ylitettiin vuonna 1999, 7 miljardia vuonna 2011 (USA:n mukaan 2012) ja nyt ennustetaan 8 miljardia ylitettävän vuonna 2015. Eli edelliseen miljardiin meni 12 vuotta ja seuraavaan menisi 14 vuotta. Jos prosentuaalisesti kasvu olisi ollut sama, tuohon olisi mennyt pikemminkin 11 vuotta. Joten hidastuminen näkyy selvästi...


      • sjdlfjiogjerio
        Lisää vielä kirjoitti:

        Esimerkkinä kasvun hidastumisesta voidaan ottaa ennuste 8 miljardin asukkaan ylityksestä maapallolla. 6 miljardia ylitettiin vuonna 1999, 7 miljardia vuonna 2011 (USA:n mukaan 2012) ja nyt ennustetaan 8 miljardia ylitettävän vuonna 2015. Eli edelliseen miljardiin meni 12 vuotta ja seuraavaan menisi 14 vuotta. Jos prosentuaalisesti kasvu olisi ollut sama, tuohon olisi mennyt pikemminkin 11 vuotta. Joten hidastuminen näkyy selvästi...

        Ihmisiä maapallolla on nyt varmaan kaikkien aikojen eniten mutta Suomessa ollaan kaikkien aikojen yksinäisimpiä.


    • 10%

      10%:n tuotto on harvinaista. Se ylittää yleisen talouden kasvuvauhdin reippaasti joten yrityksen täytyy silloin olla vahvassa kasvuvaiheessa. Osakkeista tällaista tuottoa saa todella harvoin nykyään ja pitkällä tähtäimellä ei varmasti. Silloin nimittäin täytyisi päihittää indeksi eli tietokonekauppa ja siihen ei tavallinen reikäleivän purija pysty. Sitten tulevat vielä välityspalkkiot ja verot päälle eli 10%:n nettotuottoon en pörssiosakkeilla usko.

      Minä olen päässyt 10%:n ylittävään tuottoon mutta olenkin sijoittanut kiinteistöihin maassa jossa väestö on nuorta ja muuttamassa miljoonittain kaupunkeihin. Lisäksi kuluja on katsottava suurennuslasilla ja siinä maassa nominaali veroprosentti on 10 ja vähennysten jälkeen 3.

    • Anonyymi

      Ensinnäkin kommentoin ensinmäistä kertaa mitään anonyymille keskustelupalstalle. Voi johtua pienestä alkon tuomasta sivuvaikutuksesta ja eksymisestä kyseiselle palstalle jonka otsikkona on rikastuminen.. eli RAHA. Olen lievästi ilmaistuna pöyristynyt, mikä on ihmisten (oletettavasti aikuisten) käsitys/tietämys sijoittamisesta. Se miksi se tuntuu oudolle ja ”vähän”
      surulliselle on, että olen itse 19- vuotias nuori aikuinen, joka tekee ensinmäisen nettomiljoonan n. 5vuoden päästä Maltillisesti sijoitukset laskettuna. Näin selkoselostuksena kerron esim. monien ihmisten harhakäsite voi olla, että joudut keksimään maailmaan jotai uutta, jolla tahkoat omat tuotot. Näin ei kuitenkaan ole. Netti on pullollaan tietoa erinlaisista sijoitusneuvoista, jotka voi kuka tahansa saada selville kun tarpeeksi on halua etsiä. 1. Opettele käyttämään vaikka exeliä jolla lasket menojen, tulojen, (sijoituksien, lainojen) tasapainon ja jolla lasket ajan määrän tiettyjen saavutuksien täyttämiseen. Jos jokin asia tulee matkanvarrella vastaan joka on harmaalla alueellasi, ota yksinkertaisesti asiasta selvää. 2. Budjetointi: kun tiedät taloudelliset virtasi, olet paremmin selvillä, mitä pitää tehdä, jotta pääset hankkeeseesi/tavoitteeseesi.
      Haluan sanomallani kannustaa niitä ihmisiä joiden intohimo on suomenkielellä rahan teko ja joiden kantti riittää kestämään stressiä puurtamisessa. Nuorille vinkki.. käykää kesätöissä/kokoaikatöissä, (säästäkää mahdollisimman paljon). Ota täysi opintolaina, sijoita varmaan kohteeseen/sijoitukseen. Korkoa korolle efectillä. Näin pääset alkuun.. voisin puhua tässä viikkoja, mutta jos innostus heräsi, niin ota netistä tietoa, sieltä sitä saa! Tietysti ennakko/perinnöt/avustukset auttavat paljon alkuun sijoittajan ammatissa, mutta siihen voi päästä ilman apujakin, kun vaan on tarmoa! Kiitos.

      • Anonyymi

        Aikamoinen vauhti sinulla. Olisi hienoa kuulla lähtötilanteesta.

        Olen ollut osakesijoittaja 11 vuotta ja tuottoa tullut n. 240 tonnia, salkun huiput käyneet hetkellisesti n. 470teur maisemissa.


    • Anonyymi

      Askaroi huoneentaulu vaikka.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1466
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe