Aihealueet

Listaukset

  CRP...

  joku tietävä, kerro?

  Voiko CRP olla koholla vaikka kuumetta ei olisikkaan?
  Mietin tässä vain,että kuulinkohan ihan oikein, kun soitin lapsen verikokeiden tuloksesta, että CRP oli 50, kun lapsella ei ole kuumetta tippaakaan..
  Ajattelin vain,että kuulinkohan nyt ihan oikein..Kyllä kysyin vielä,että "niin oliko se CRP" ,ja vastaus oli kyllä, mutta en hokannut,että sanoiko hoitaja 5 vai 50.
  Haluan nyt vain saada tietää, että voiko se tosiaan olla koholla vaikka ei kuumetta olisikkaan..

  5

  1544

   Vastaukset

   • Meillä oli lapsella angiinakierrettä ja lapsella ei kuumetta, mutta CRP oli usein koholla, joten siitä aina tiedettiin että ei kunnossa lapsi. a

   • Ja muista myös,että CRP ei kaikissa sairauksissa ole koholla lainkaan..voi olla täysin normaali CRP, mutta lapsi voi olla silti sairas.
    Ja CRP voi myös olla vain hyvin lievästi koholla, mutta lapsella voi olla jokin sairaus siltikin.
    Kannattaa seurata lapsen yleisvointia ..siitä tietää aika paljon.

   • Mulla CRP 124 ja lämpo alilämmön puolella, joten voi.

   • Ihan hyvin voi olla. Läheskään kaikki tulehdukset eivät nostata kuumetta. CRP:n koholla olo viittaa yleensä bakteeritulehdukseen. CRP:n suuruus ei kerro kovinkaan paljon tulhduksen vakavuudesta eli CRP voi olla korkea ja itse tulehdus kuitenkin lievähkö tai toisin päin. Kuitenkin jokin tulehdus elimistössä on, kun CRP nousee. Arvo 50 kerto, että tulehdusta on, mutta se ei vielä ole mitenkään välyyttävä, varsinkin, kun siihen ei liity yleisoireita esim. kuumetta.

    Lisäksi CRP reagoi hitaasti. Eli CRP alkaa nousta vasta n. 12 tuntia infektion alkaessa ja vastaavsti CRP voi olla koholla vielä ainakin vuorokauden tulehduksen loppumisen jälkeen.

    Kai lapselle määrättiin jotain jatkotutkimuksia? Eli kai teillä on tiedossa miksi CRP on koholla? Tai ainakin kontrolli, jossa varmistetaan, että on laskenut.

    • Okei eli siis...
     Crp tutkimustahan käytetään siis paljon sen takia, että tulos on nopea ja suht. Luotettava. (Parempi kuin lasko tulehdusarvoja kun mitataan) Crp reagoi aika nopeasti tulehduksen/sairauksen alkaessa ja se ei tosiaan siis aina tarkoita että kyseessä olisi bakteeri-infektio. Kun CRP normaali skaala on 0-10mg/l viittaa lievä nousu, n. 10-100mg/l, virusperäiseen infektioon, kun taas bakteeri-infektioissa crp nousee yleisesti yli 100mg/l.

     Mutta jokatapauksessa tulehdusta on kun crp on 50 ja se voi siintä joko nousta tai laskea, lääkkeillä tai ilman.


   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    170
    8303
   2. Trump häviää Presidentin vaalit ? Ennuste

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006516345.html Tuon mukaan Biden saa murskavoiton. Vaaleihin on aikaa, joten tilanne saattaa muuttua
    Maailman menoa
    108
    3892
   3. Sofia Belof on nyt Eiranrannan Stefun kotirouva

    Taas Seiska oli oikeassa, vaikka Sohvi jälleen oli kieltänyt muuttavansa Stefun omistamiin asuntoihin. Muuttopuuhissa neitonen oli heti kun ex:n isä h
    Kotimaiset julkkisjuorut
    146
    2848
   4. Martina Nannalle viinille

    Martina menee Nannalle viinille. Naapurin Roope on Martinan kuskina. Siis mitäh... Minkä ikäinen tuo Roope on? Tosi nuoria ystäviä Martinalla on. Pape
    Kotimaiset julkkisjuorut
    77
    1801
   5. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    93
    1428