Ratkaisu "tavalliseen" väsymykseen

Perusmutsi27niin

Moi! Ihan perusmutsi kirjoittelee. Siis lasten kanssa kotona, teen suurimman osan kotitöistä ja kasvatuksesta, mies töissä. Sukulaiset, hyvät tuttavat toisilla paikkakunnilla.
Olen ollut kerran tämän kahdeksan vuoden aikana 12 tuntia yksin kotona, miehen kanssa on käyty viitisen kertaa missään kahdestaan.
Kotiäitiys on ok, en haluaisi lapsia viedä mihinkään vieraaseen paikkaan hoitoon, erityisesti kaksivuotiaalle olisi raskasta.
Annan miehelle omaa aikaa, tunteja ainakin viikottain, joka toinen kuu päiviä yksin kun pakkaan lapset ja lähden toiselle puolelle Suomea sukuloimaan tms.
Mutta kuka antaisi minulle, äidille, omaa aikaa?
Tästä järjestelystä koituu kiukkua miehen kanssa, kolme kiloa ylipainoa, meikittömiä päiviä, seksittömiä iltoja, luovuuden puutetta.
Miten muilla?

5

314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nitriittinakki

      No meillä mies myös antaa minulle sitä omaa aikaa. Pakkaa välillä koko katraan autoon ja lähtee mummolaan maalle :) Myös ihan arkena on lasten kanssa ja minä pääsen omiin juttuihini. Mies myös ulkoilee lasten kanssa töistä tultuaan, joten saan silloinkin omaa aikaa, jos en mukaan lähde :) Kyllähän miehen kuuluu osallistua perheen arkeen siinä missä naisenkin.

    • ohoh, ohoh

      Samoin, musta on ihan asiaan kuuluvaa että myös mies eli isä hoitaa lastaan.. Käy puistossa muksun kans ja vie ulos päikyille, syöttää(ihan alusta asti, korvikevauva), kylvettää, nukuttaa, leikkii, siis ihan kaikkea samaa ku minäkin.. nyt on mies lähössä viikonlopuks ulkomaille, ja minä lähen kuukauden päästä risteilylle, ei mikään ongelma ja meen lapsi on 8kk. jospa vaan ilmoitat miehelle että hän jää nyt lasten kanssa sä lähet vaikka ostoksille, jos yhtään on järkeä päässä ni pärjää kyllä hetken jos toisenkin, oletan nyt et lapset on siis 8 ja 2, ei siis vauvoja enään! koitahan pistää ukko ruotuun jos todella oot 8 vuotta hoitanut kaiken!! ei pahalla, mut mä en moista kattelis...

    • ...........

      Me ollaan sovittu että molemmat saa sitä omaa aikaa.

    • Tavismamma

      Hei Perusmutsi!

      Itse olen 6-7 päivää viikossa työskentelevän yrittäjän puoliso ja yhden lapsen kotiäiti. Asumme yrityksen takia kahdella paikkakunnalla eikä kummallakaan ole juurikaan perinteisiä "turvaverkkoja". Eli ei lapsen isovanhempia tai sukulaisia lähettyvillä/auttamassa. Vaikka minulla on "vain" yksi lapsi, niin kyllä tämänkin haastavan tempperamentin omaanvan yksilön hoitaminen työstä käy ja äitikin kaipaa välillä hengähdystaukoja.

      Yritä puhua miehellesi, os hän edes joskus pystyisi ottamaan lapset vastuulleen. Kaikissa parisuhteissa ja olosuhteissa tämä ei kuitenkaan ole helppoa (vaikka muiden mielstä sen ehkä pitäiskkin olla...). Yritä kuitenkin käyttää rauhallisessa keskutelussa järkiperusteita ja tarvittaessa "helpota" lasten hoitoa (esim. tee ruoat etukäteen, laita tarvittavat vaatteet valmiiksi, jne).

      Muita vaihtoehtoja, joita itsekin käytän ovat kunnallisen päivähoidon avopalveluiden (puistotädit, avoimet päiväkodit, päiväkerhot tarkoitettu juurikin kotihoidossa oleville alle kouluikäisille lapsille) & seurakuntien kerhojen hyödyntäminen. Etsi myös ystäviä, joiden kanssa voitte vuorotella lasten katsomisessa (eli viikon-parin välein toinen ottaa molempien lapset hoitaakseen ja sitä jatketaan vuorotellen).

      Ylipäätään se, että on aikuisseuraa omien lasten lisäksi helpottaa oman ajan tarvetta eli etsi ystäviä esim. MLL:n perhekahviloista tai seurakuntien muskareista/tenavatuokioista joihin osallistutaan yhdessä lasten kanssa. Ulkoileminen, retket ja kotona hengailu (esim. yhteinen ruoanlaitto) yhdessä äitikaverin kanssa kummasti piristää ;)

      Lisäksi jos sinulla on mahdollisuus niin hanki sellainen harrastus, jonka ajaksi lapset saavat hoidon esim. joillakin kuntosaleilla on lapsiparkit.

      Tsemppiä!

    • MLLn hoitaja

      Ja myös esim MLL tarjoaa monilla paikkakunnilla lapsenvahtipalvelua. Ja on todella luotettava. Aluksi voit ottaa hoitajan leikkimään lapsen kanssa niin, että olet itse paikalla ja sinä ja lapsi voitte tutustua hoitajaan, ja vasta seuraavalla kerralla jättää lapsen kaksin hoitajan kanssa :) Suositeltavaa, jos haluaa omaa aikaa edes hetkeksi :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5634
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2496
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1977
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      59
      1725
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      10
      1281
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe