Miksi kokoomus on niin suosittu vaikka rikkaita on vähän?

tiedonportaat

Galluppien mukaan KaKo on yhä suosituin puolue, en ole koskaan ymmärtänyt
miksi myös pienituloiset ihmiset äänestävät kokoomusta, vaikka kaikki tietävät
että se on suurpääomien puolue. Toivon saavani valaistusta asiaan erityisesti
teiltä jotka olette töissä alle kymppitonnin palkalla, voisitteko perustella kantanne
asia on mielenkiintoinen. Kiitän vastauksista.

36

1698

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tietaja

   Demokratia.

   • Gruber

    Näennäisdemokratia yhdistettynä systemaattiseen vaalivilppiin vaalitietojärjestelmissä on täydellinen rikos. Tiedotusvälineet on todellisten valtiaiden omistamia, joten turha odottaa tutkivaa journalismia länsimaisen demoraktian suuntaan.

    Suurpääoma hallitsee suvereenisti, koska ihmiset eivät halua uskoa demokratian olevan vain kaunis uni. Näitä henkilöitä on myös hyvin vaikea auttaa, vaikka pitäisi olla jokaiselle päivän selvää, että mitään agendaa jota nykyään edistetään ei ole kansalta kysytty. Kenen kynästä lähtivät monikulttuurisuus, vapaaliikkuvuus, pankkien tukeminen, sananvapauden rajoittaminen vihapuheverukkeella jne?

    Et tiedä? En minäkään, mutta näitä agendoja edistetään globaalilla tasolla ja sattumalta, jokaisessa länsimaassa sama meininki? Herätkäähän jo todellisuuteen.


  • fgkmfg

   Kokoomuksenkin sisällä on hyvin erilaisia ihmisiä ja se on se ristiriita. Äänestääkö henkilöä vai puoluetta ja kuinka puoluekuri lopulta vesittää asiat, jolle olen antanut ääneni nimenomaan tietyn ehdokkaan kautta? Mikäli äänestän vaikka Sirpa Pietikäistä voi ääneni päätyä vaikka saman puolueen OKSETTAVALLE Eija-Riitta Korholalle! Se on tää hiton vaalitapa...

   • Puoluevaalit ne ovat

    Vain presidenttivaalit ovat henkilövaalit ja kaikki muut vaalit ovat puoluevaalit. Vaaleissa pitää valita sopivin puolue ja sen sisältä sopiva henkilö.


   • vdgfhfsfh
    Puoluevaalit ne ovat kirjoitti:

    Vain presidenttivaalit ovat henkilövaalit ja kaikki muut vaalit ovat puoluevaalit. Vaaleissa pitää valita sopivin puolue ja sen sisältä sopiva henkilö.

    Nykyinen politiikka on mielikuvia, joihin puolueiden ja edustajien mainonta perustuu. Onneksi voi vielä luottaa virkailijoihin jotka ministeriöissä ja valtion hallinnossa päättää. Nyt kun ongelmat pakotteiden takia ovat todellisia, niin poliitikot ja etenkin pääministeri joutuu toimimaan enemmän takaalalla koska kyvyt eivät enää riitä. Poliittinen jäsenkirja pätevöittää ministeriksi mutta ei mihinkään vaativaan tehtävään.


  • Ihmetyksen paikka

   Suomen kansaa viedään "sata-nolla". Rikkaat äänestävät rikkaita, sen tietävät kaikki mutta että ovat saaneet keskituloiset ja köyhät äänestämään Kokoomusta, niin se vasta ihmetyttää.

  • oisko?

   Rikkailla hyvätuloisilla on yksi puolue Kokoomus ja he äänestävät aina. Muitten äänet jakautuu useamman puolueiden kesken eikä syrjäytyneet toivonsa jo menettäneet jaksa enää edes äänestää.

   • eipäs nyt sentään

    Onhan niille porvareille myös Keskusta ja RKP.


   • otetaan selvää

    Tuo ettei jakseta äänestää voi johtua paljon siitäkin että on
    totuttu saamaan kaikki ilman minkäänlaista osallistumista,

    ei tuo äänestäminen nyt niin rankkaa ole, vikana on tiedon puute ja
    väärä tieto jota valtamediamme innolla jakaa,
    eduskunnan myötävaikutuksella ja omistajiensa ehdoilla.


  • Tutki ja äänestä

   Suomen uskottavuus NOUSEE jos kansa uskaltaa vihdoin valita toisin.
   EI KOKOOMUKSELLE

   Ihan hyviä:

   8 Kalliojärvi, Kristiina, opettaja, tietokirjailija Kangasala. Katso hänen kommentit, todella asiallista tekstiä - hän näkee mitä pitää ja hänessä on potentiaalia.
   http://www.vaalikone.fi/suomi/ehdokas/123/

   210 Paavo Väyrynen olisi aika noheva valinta. Hänellä on tietoa ja taitoa. Avaa ne alalidan valikot ja katso mitä Väinällä on sanottavaa
   http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Osallistu-ja-vaikuta/Eurovaalit/Paavo-Vayrynen

   83 Simon Elo, näyttää potentiaaliselta nuorelta ja hänellä on jo kokemusta.
   http://simonelo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/kayttaja/simonelo

   ps. sääntöjen mukaan komissaarit eivät saa ajaa siellä pelkästään oman maansa asiaa, vaan eu:asiaa. Mieti kenellä on palleja tehdä toisin.

  • hulluidiootti

   Saattaa johtua siitä että kokoomusta äänestävät korkeapalkkaiset ja korkeastikoulutetut ymmärtävät että äänestäminen kannattaa. Muitten puoluitten kannattajissa on enenmän matalasti koulutettuja ihmisiä, jotka katsoovat ettei äänestäminen kannata koska se ei vaikuta mihinkään. Jos muitten puolueitten matalasti koulutetut kävisisivät yhtä ahkerasti äänestämäs kuin kokoomuksen korkeasti koulutetut, kävisi niin että kokoomus menettäisi vaaleissa kannatustaa. Kirjoittelin ihan mututuntumalla tämän kun en aihetta kovin hyvin tunne.

  • Lisäksi vielä

   Yhtä paljon ihmetyttää että Kokoomuksen vanavedessä tulee Keskusta joka ajaa hyvin pitkälti täysin samoja asioita. Toisin sanoen lähes puolet Suomen kansalaisista on ilmeisen rikkaita ja hyväosaisia koska nämä kaksi puoluetta keikkuu kannatusgalluppien kärkipaikoilla.

  • ex porvari

   Ihmettelen aivan samaa. En löydä muuta vastausta kuin että se on joidenkin mielestä trendikästä. Samaan p-askaan kuuluu ihanne valkoisesta Audista ja tyylikkäästä puolisosta. Mikään näistä kolmesta ei kuitenkaan kestä aikaa. Kokoomus petti ensimmäisenä.

  • En voi uskoa

   Vaaleissa on kusetettu. Näin minä uskon. Ei voi muuten olla mahdollista. En usko että ihmiset on näin tietämättömiä.

   Vaalilippuja ei voi mitenkään yhdistää henkilöihin enää laatikkoon laiton jälkeen. Lipuissa pitäisi olla numero sarja jolla voi käydä netistä myöhemmin varmistamassa että ääni on kirjattu ylös ja on mennyt oikeaan osoitteeseen.

  • analyysiä

   ehkäpä johtuu siitä, että käytännössä muut puolueet vetävät liki samaa linjaa ja vaikkapa demarit ja vihreät toimivat vielä pahemmin kansakunnan vahingoksi. miksi ihmiset haluaisivat äänestää vaikkapa niitä, koska toimivat jopa oman kannattajakuntansa tuhoksi? kokoomus sentään taitaa pitää ison osan äänestäjiensä puolta, toisin sanoen täyttää heidän asiansa.

   sdp pn saanut nyt eurovaaleissa ja jo aivan sitä, mitä on tilannut. aikanaan sdp:n Lipposen I hallitus aloitti tuloerojen kasvattamisen, ja Lipposen II jatkoi sitä. Heinäluoma puolestaan hyväksyi sitten omaisuusveron kevennykset ja vaikkapa Kreikan sosialisteja sympatiseerannut Urpilainen laittoi rahat sinne ennemmin kuin olisi korjannut asioita kotimaassa...

   vihreiden ohjelmasta puolestaan kun katsotte erityisesti tuohon heidän kantaansa Suomessa asumis-, liikenne ja kaavoitusjuttuun ym., sekä yhdistätte sen tietoon, että vihreät aloittivat hallitusuransa 1995 Lipposen I hallituksessa, joka käynnisti Suomessa voimakkaan tuloerojen kasvun sekä myöskin perinteisen aluepolitiikan alasajon. olen käsityksessä, että tämä aluepolitiikan alasajo, eli luopuminen syrjäisempien alueiden yhteiskuntainfran ylläpidon korkeasta tasosta ja toimintojen rahoittamisesta tulonsiirroilla siihen saakka vallinneella tasolla, lähti nimenomaisesti vihreiltä ko. sateenkaarihallituksessa, ja tähän on tosiaan ehkä merkittävämpänä se, että vihreiden kannatus on vahvinta suurissa kaupungeissa ja niiden kehyskunnissa = kannattajia ei kiinnosta syrjäseudut. ja totta kai ajatus ehkä sekin, että kun saadaan kaikki ihmiset kaupunkeihin, niin kyseinen puolue voisi kasvaa suuremmaksi ja saada lisää kannattajakuntaakin?

   kiitoksia vihreille siis siitä, että se mikä ennen tehtiin suomessa ja muualla länsimaissa edes jollain tapaa eettisesti ympäristöäkin ajatellen, tehdään nykyisin täysin edesvastuuttomasti mm. kiinassa ja intiassa.

   työpaikat menivät suomesta sekä eu-alueelta kiinaan ja maapallo saastuu paljon kovemmalla tahdilla kuin muutoin. kertakaikkiaan "järkevää" ja hyvin kokonaiskuvan huomioon ottavaa politiikkaa...

   vihreiden energiavouhotus on täysin järjetöntä. kaikilla niillä energiaveroilla ja muulla vastaavalla, joita erityisesti he ovat ajaneet, nostetaan vain suomalaisen työn ja tuotannon kustannustasoa turhaan, kupataan kansalaisten kukkaroa ja samalla työnnetään se teollisuus kokonaan sinne kiinaan. vihreät kehuvat usein, kuinka suomi on mallimaa näissä ympäristöasioissa. kuinkahan moni maa haluaisi oikeasti hyödyntää sitä mallia, jossa kansalaiset pistetään energiavero- ja haittamaksutoiminnan seurauksena istumaan työttöminä pimeässä ja kylmässä kämpässä samaan aikaan, kun kaupan päälle aiheutetaan vielä ympäristökatastrofi siirtämällä tuotanto toisaalle?

   vihreiden erityisasiana ajamat enrigiaverot aiheuttavat merkittävää vahinkoa kansalaisille, koska ne sitovat kansalaisten käytettävissä olevaa tuloa niiden maksamiseen epätasa-arvoisessa mielessä, koska ne kohdistuvat pienituloisiin huomattavasti kohtuuttomampina rasitteina kuin esimerkiksi suurituloisiin. siinä mielessä vihreät ovat mielestäni poliittisesti esimerkiksi mustan oikeistolainen puolue, kokoomukseen jne. verrattunakin.

   sekä sdp:n että vihreiden kannatus romahti. molemmat ovat mielestäni seurausta ko. puolueiden harjoittamasta politiikasta. kokoomus ei ole ollut pääministeripuolueena vielä täyttä hallituskauttakaan, joten siinä ajassa on vaikea edellisten kupruja varmaan oikoa!

   mutta sekä demareiden että vihreiden kannatuksen putoaminen on todennäköisesti kyseisten puolueiden oman toiminnan seurausta, onneksi osa ihmisistä on huomannut kuinka ne toimivat kansakunnan vahingoksi.

  • Jakkupuku miljonääri

   Valta osa suomalaisista on rikkaita ei ole muuta selitystä!

   • Visakortti miljonäär

    Tai ainakin luulee olevansa.


  • Kokoomuksen pärjääminen niin mielipidemittauksissa kuin varsinaisissa vaaleissakin tarjoaa tosiaankin aprikoimisen aihetta. Muutamia näkökulmallisia seikkoja:
   - Suomen Nato-jäsenyyden kannattajia on sen verran, että jo sillä perusteella Kokoomus kuten myös ruotsinkielisten puolueemme saavat tietyn runkokannatuksen.
   - Äänestysaktiivisuuden mataluus suosii Kokoomusta kuten myös ruotsinkielispuoluetta. Olisi kiinnostavaa päästä tiettyjen kabinettien kattoihin kärpäseksi kuulostelemaan, jotta yritetäänkö oikein suunnitelmallisesti ohjelmoimaan äänestyspassiivisuutta, josta Nukkuvien Puolueen (NP) eskaloitumisesta hyötyisivät nimen omaan Kokoomus ja RKP?
   - Tajuntateollisuus eli Suomen valtamedia muokkaa yleistä ilmapiiriä. Kun nykyään myös Yleisradio on Kokoomuksen hanskassa, niin sekä piilotajunnallista manipulaatiota sekä toisaalta suorempaa propagandaa tulee monista tuuteista Kokoomuksen suosion lisäämiseksi. Ja todellakin toisena suosikkitahona on RKP.

  • estubbendo

   Joku yhtälö ei nyt toimi: Kokoomus ja erityisesti Stubb ajavat Suomea NATOn kainaloon. Samaan aikaan toisaalla puhutaan noin niinkuin yleisenä totuutena, että "suomalaiset" eivät halua liittyä Natoon. Mihin tämä väite perustuu, kun Nato-Stubb saa murskavoiton äänestyksissä ja kokoomus on suosituin puolue?
   Seuraaviin vaaleihin on kokoomuksen mentävä lauseella "Äänestä meitä, me viemme Suomen naton jäseneksi" ja lisäksi ohjelmaan voisi ottaa myös tuon piilossa pidetyn pohjavesien ryöstön (ameriikan malliin) "äänestä meitä, niin saatte puhdasta pohjavettä" (ostaa)

   • gunnarila

    Nuo kansallisten resurssien kuten pohjavesien myyminen cocacolalle, nestleelle ja kraftin kaltaisille firmoille kauhistuttaa aidosti, paljon enemmän kuin nato-jäsenyys.

    EU:n jälkeen suomen perustuslaki on muuttunut käytännössä museoartefaktaksi.

    Ei jää muuta vaihtoehtoa kun meidän vähän valveutuneempien ihmisten kouluttaa lähipiiriläisiä ja neuvoa heitä kertomaan eteenpäin, mitä TTIP käytännössä tarkoittaa. Kokoomus, SDP ja Perussuomalaiset kannattaa vahvasti TTIP:tä.

    Mainittakoon, etten nyt suoralta kädeltä väitä, että TTIP automaattisesti tarkoittaa resurssien myyntiä suuryhtiöille. Ongelman muodostaa se, että sopimus mahdollistaa sen tavalla, jolla valtioilla ei ole mahdollisuutta kieltää kauppojen hyväksymistä ilman tähtitieteellisiä sakkomaksuja.

    Tätä keskustelua (tai pikemmin kädenvääntöä) ei valitettavasti käydä kansallisella areenalla, vaan päätökset syntyy Brysselissä salaisissa neuvotteluissa, joista on vuotanut jotain yksityiskohtia julkisuuteen. EU:ssa tehdään päätökset Suomen ja muiden jäsenvaltioiden perustuslaki tallaten ja liiskaten. Tämä jälkimmäinen asia enemmän närkästyttää.

    https://www.facebook.com/ttipinfo?fref=ts

    suosittelen liittymään, lukemaan tietoa ja tekemään omat johtopäätökset. Älkää uskoko mitä kirjoitan automaattisesti, vaan ottakaa selvää.

    Suosittelen myös tutustumaan itsenäisyyspuolueen vaaliohjelmaan.


  • eipi kannata

   Artikkeli: Pentti Kettunen esittää kehitysavun antamista ruokana
   12.8.2014 Kainuun Sanomat (E-edition, PDF)
   Kansanedustaja Pentti Kettunen (ps) esittää, että kehitysapua voitaisiin käyttää puskurina Venäjän EU:n jäsenvaltioille asettamien vastapakotteiden suomalaiselle elintarviketeollisuudelle, tuottajille ja kuljetusalalle aiheuttamien ongelmien ratkaisuun. Kettunen ehdottaa, että hallituksen ja vastuullisten ministereiden tulisi pikaisesti kartoittaa, miten elintarvikkeina annettavan kehitysavun määrää voitaisiin lisätä ja ohjata se maailman nälkää näkeville. Hän esittää, että ­kehitysapuun varatuista varoista annettaisiin jo tänä vuonna mahdollisimman suuri osuus elintarvikkeina.

   http://extranet.m-brain.fi/index.asp?ResID=716&u=kehitys&p=test&Sel=i=695723#6479132
   _________________________________________________
   hyvänen aika, minä olen tästä kirjoitellut jo kauan ennen mitään
   pakotteita, tällä tavoin voisimme lisätä kotimaan työllisyyttä,
   valmistetaan ruuat täällä ja hinnoitellaan ne siihen mitä itsekin
   niistä maksamme, näin tulisi säästö'ä ja työtä, apukin voisi mennä
   tarvitsijoille, raha menee aseisiin.
   __________________________________
   tätä lähdin hakemaan mutta eksyin aiheesta:

   http://www.kepa.fi/uutiset/10358

   Euroopan unioni ja Yhdysvallat käyvät neuvotteluja maailman suurimman vapaakauppa-alueen muodostamiseksi. Aktivisti ja ajatushautomon johtaja Susan George pitää hanketta vaarallisena demokratialle ja kansalaisten oikeuksille.
   _______________________________
   lukekaa miten kalliiksi tämä voi tulla.

   • ei vapaakauppaa!

    Vapaakauppasopimus on mahdollisesti hyvinkin vaarallinen sopimus. Tietysti riippuu paljon sisällöstä, mutta jos se noudattaa nykyisten sopimusten kaavaa niin ei tule hyvä heilumaan.

    Varsinkin EU:ssa mutta myös jokaisessa jäsenvaltiossakin yritysmaailma vetää naruista lahjusrahojen turvin. Aivan kuten USA:ssa, tärkeimmät poliitikot on ostettu niiden puolelle ja näiden tehtävänä on sitten ajaa ideologia läpi yksinkertaisiin rivijäseniin. Tämä onkin valitettavan suuressa mittakaavassa onnistunut. Vapaakauppasopimus hyödyttää ainoastaan monikansallisia yhtiöitä ja tietysti niitä ostettuja poliitikkoja. Se on tuhon tie.


  • porvarillista menoa

   Porvarillinen elämäntapa miellyttää useampia kuin sosialisointi. Minä ainakin kannatan enemmän kakun leipojia kuin sen jakajia. Ei ole mitään jaettavaa ilman yritteliäisyyttä ja pääomia.

  • TulinNäinJaHävisin

   En minäkään ymmärrä, miksi äänestävät omahyväisiä ja itsekkäitä p-päitä... Muka työläisten puolue... Ja paskat. Ahneita paskoja ja hyväksikäyttäjiä. Ääni kelpaa, muuten kiinnostus on alle nollan.

  • trexfen

   miksikö,,,,,,,itä naapurissa oli /70 v/,, riitävän,pitkä näytön,,,et vasemman,käden ainoa sopivan käytön on WC,ssa,,,
   cile on malliksi /vahva talous,,pieni työttömys,,,jos pinocet ei olis estänyt sossut tulemaan nyt maa olis pohjos,korean ja kuuban näköisena. siksi USAn kunnon,osa kansasta valitsi kovan,ryhmän joka pysäyttäis tähänastista tuhoa,,,on riittävästi ihmisija joila ikuiset elämän,arvot eivät ole vaihdettavissa,,,millään hinnallaan,,,,on niitä ihmisija euroopassa riittävästi. ,,,,,ihan,totta--suomessakin.
   GOD BLESS AMERICA ! GOD BLESS FINLAND!

  • 3585378

   Palkkatuloa saavien hyvätuloisimpaan viidesosaan yltää jo sellaisilla neljän tonnin kuukausituloilla. Pelkästään heitä edustamalla on teoreettisesti mahdollista nousta maan suurimmaksi puolueeksi.

   Aika kapea-alainen näkemys politiikasta tosin, että ääni annettaisiin pelkästään sen perusteella, minkä verran tuloja itsellä on. Esimerkiksi vihreiden ja persujen keskimääräiset tulot voivat olla aika lähellä toisiaan, vaikka puolueet ovat arkkivihollisia.

  • VesaKaitera

   Kokoomuksella on suunnilleen 50%:n kannatus hyvin rikkaiden suomalaisten keskuudessa. Mutta ökyrikkaita on Suomessa todella vähän. Kokoomuksen uskollinen äänestäjäpotentiaali on armeijan kantahenkilöstön ja poliisien piirissä. Tässä joukossa ei ole kovin korkeita tuloja, mutta sen jäsenten käsitys Suomessa yllpidettävästä järjestyksestä on hyvin kokoomuslainen ja samalla erittäin kaukana Vihreiden ja Vasemmistoliiton aktiivien piirissä arvostetusta ajattelusta.

   Lääkärikunta on pitkälle kokoomuslaista. Yksi keskeinen syy tähän on se, että Kokoomus on pystynyt ylläpitämään sellaista järjestelmää, jossa lääkärit voivat harjoittaa omaa yritystoimintaa. Vihervasemmisto pyrkisi satsaamaan kaikki paukut yleiseen terveydenhoitoon ja viskaamaan yksityispraktiikat sivuun. Myös saraanhoitajien piirissä Kokoomus on suosittu puolue. Ay-liittojen ja työnantajien edut eivät terveydenhoitoalalla ole menneet ihan yhtä paljon ristiin kuin monella muulla alalla. Tämä on haitannut tuolla alalla SDP:tä ja hyödyttänyt Kokoomusta.

   Juristeista kokoomuslaisia on liki puolet, ja ekonomienkin keskuudesssa Kokoomus on selvästi suosituin puolue. Ensinmainittuja kiehtoo Kokoomuksessa sen juridisformaalinen tapa esittää tavoitteensa, jälkimmäisiä taas puolueen talouspolitiikassa esittämä suuri pragmaattisuus. Suomalaiset ovat jo pitkään pitäneet Kokoomusta talouspoliittisesti osaavimpana puolueena. Tämä auttaa sitä yrittäjien piirissä. Yrittäjät pitävät myös siitä, että Kokoomus lähtee yksilöstä ja hänen mahdollisuuksiensa maksimoinnista, eikä pidä yksilöä vain jonkin laajemman ryhmän osana kuten Vasemmisto usein tekee.

   Koska Kokoomuksen peruskannattajakunta on hyvin koulutettua ja äänestää ahkerasti, tuolla puolueella ei ole tarvetta demonisoida kilpailijoitaan. Pitkässä juoksussa tämäkin strategia sataa laariin. Se tekee äänestäjiin sivistyneen vaikutuksen.

   • ikukokkari

    Aika hyvä analyysi asiasta. Siitä jäi pois vain se, että kokoomusta äänestetään usein myös monessa polvessa, eli se tulee kodin peruja seuraavalle sukupolvelle.
    Itsekin olen aina kokoomusta äänestänyt, aluksi se oli kodin peruja, sen jälkeen kokoomuslainen sivistynyt politiikka on vedonnut, eikä muut puolueet ole enää vaihtoehto.
    Kataisen hallitus oli siinä mielessä pettymys, että kun Katainen itse nosti kytkintä, niin se oli mielestäni vähän liikaa ja kun vielä Stubb valittiin seuraavaksi nokkamieheksi, niin seuraavissa vaaleissa meinasin äänestää RKP:tä, mutta olin kuitenkin sähköpostilla yhteydessä puoluesihteeriin, ja ajatusten vaihdon jälkeen äänestin kokoomusta.


  • toispuoleltkatottuna

   Se on ihmisillä kumma sellainen kuvitelma että kannattamalla jotain joka edutaa vaurautta voisi kiivetä samoille rattaille kannattamalla tuota ja jos kanantettavalla on kauluspaita on ikäänkuin arvokkaampaa ,omaa arvoa nostavaa liittyä joukkoon,vaikka todellisuudessa tuo sotisi omien itreessejen kannsa rajusti.Tuota on kutsuttu kansanomaisesti valkokaulus duunareiden touhuksi,jotka haluaisivat koekea olevansa parempia kuin ovat.Tuossa on osa syy kokoomuksen kannatukseen. Toinen hyvin arkinen seikka on se että Suomessa vuolaat vaaliopuheet ovat uponneet kuin veitsi voihin, vaikka ne olisivat miten pohjattomia. Sairaanhoitjille nuo lupasivat aikoinansa plakan koroituksen josta sitten kättä joutuibvat vääntämään kun luvattu meinasi jäädä kokonaan saamati. Kansa on ollut ääntenkalastelulle alista ja ainaisten pettymysten myötä sittemin deaktivoitunut äänestämisien suhteen.Kokoomus on tuosta hyötynyt ,kun toden totta kannatatjakunta on valveutunutta ja puolue vahva poliittinen toimija jolla on eteläranta kymppi takana ja vahvasti hoidettu vaalikamppanjointi,jotka molemmat vaikuttavat asiaan.

  • åkelius

   Koska kokoomus lupaa eniten ja valehtelee niin paksuja, että vaikka ei uskoisikaan kaikki puheitä, niin osa menee läpi aivopesuna.

  • Mauris

   Kokoomus hallitsee mediayhtiöitä, jotka suoltavat kokoomus propagandaa ja galluppeja.

  • Homojenpaappa

   Luultavasti Ravi oli viimeisiä homouden ajajia, ennen sopueläkkeille hilppasua.

  • Anonyymi

   Kokoomus pyrkii poistamaan kannustinloukkuja niin kyllähän aika monta duunaria kyrsii se että samaan aikaan joku laiska loisii verorahoilla kun itse tekee työtä 40h/vko

  • Anonyymi

   Kysymys: "Miksi kokoomus on niin suosittu vaikka rikkaita on vähän?"

   Vastaus: "Koska tyhmiä äänestäjiä on niin paljon."

   • Anonyymi

    Tai sitten vaalituloksia mulkataan.


  • Anonyymi

   Ei tarvitse olla rikas ollakseen tarpeeksi älykäs ymmärtääkseen talouden tosiasioita ja työn tekemisen mielekkyyttä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Raivoaako Putin, kun Suomi hyväksytään naton jäseneksi

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000008913259.html "Kommentti: Madridista jysähti sittenkin – Suomi kutsutaan Naton jäseneksi jo keskiviikkona Lähes
   NATO
   300
   3322
  2. Miten olette pärjänneet kuumuuden kanssa?

   Viime yö oli trooppisen lämmin ja kämpässä kuuma. Heräilin vähän väliä kuumuuden takia vaikka nukuin pelkkä lakana päällä. Täkin heitin jo viime viiko
   Maailman menoa
   337
   3168
  3. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   150
   1861
  4. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   39
   1503
  5. No aloititko sä jo suhteen

   sen toisen ihailijasi kanssa? Sen jonka kanssa sulla oli jotain vispiläkauppaa? Olenko jo unohdettu ja tarpeeton?
   Ikävä
   149
   1261
  6. Mitä oikein odotat?

   Rehellisiä vastauksia sitten vain.
   Ikävä
   110
   1120
  7. JA SIEPIN VALITUS ALKOI TAAS

   Siepin unelma-asunnossa oli hajonnut ilmalämpöpumppu, jonka takia hän joutui lähtemään kuumuutta pakoon ylelliseen hotelliin. mutta voi kauhistus, k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   987
  8. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   34
   850
  9. Turkki tukee Suomen Nato-jäsenyyttä

   Kuinkas trollien suuhun nyt pannaan? 🤣 Juttua aiheesta löytyy kohta kaikista mahdollisista uutislähteistä. Mahtava homma!🫡🥳
   Maailman menoa
   381
   831
  10. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   226
   728
  Aihe