Miksi kokoomus on niin suosittu vaikka rikkaita on vähän?

tiedonportaat

Galluppien mukaan KaKo on yhä suosituin puolue, en ole koskaan ymmärtänyt
miksi myös pienituloiset ihmiset äänestävät kokoomusta, vaikka kaikki tietävät
että se on suurpääomien puolue. Toivon saavani valaistusta asiaan erityisesti
teiltä jotka olette töissä alle kymppitonnin palkalla, voisitteko perustella kantanne
asia on mielenkiintoinen. Kiitän vastauksista.

70

5210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tietaja

      Demokratia.

      • Gruber

        Näennäisdemokratia yhdistettynä systemaattiseen vaalivilppiin vaalitietojärjestelmissä on täydellinen rikos. Tiedotusvälineet on todellisten valtiaiden omistamia, joten turha odottaa tutkivaa journalismia länsimaisen demoraktian suuntaan.

        Suurpääoma hallitsee suvereenisti, koska ihmiset eivät halua uskoa demokratian olevan vain kaunis uni. Näitä henkilöitä on myös hyvin vaikea auttaa, vaikka pitäisi olla jokaiselle päivän selvää, että mitään agendaa jota nykyään edistetään ei ole kansalta kysytty. Kenen kynästä lähtivät monikulttuurisuus, vapaaliikkuvuus, pankkien tukeminen, sananvapauden rajoittaminen vihapuheverukkeella jne?

        Et tiedä? En minäkään, mutta näitä agendoja edistetään globaalilla tasolla ja sattumalta, jokaisessa länsimaassa sama meininki? Herätkäähän jo todellisuuteen.


      • Anonyymi

        Kokoomus on pirun hyvä valehtelemaan en ainakaan äänestä. Orpo on mestari valehtelija.


    • fgkmfg

      Kokoomuksenkin sisällä on hyvin erilaisia ihmisiä ja se on se ristiriita. Äänestääkö henkilöä vai puoluetta ja kuinka puoluekuri lopulta vesittää asiat, jolle olen antanut ääneni nimenomaan tietyn ehdokkaan kautta? Mikäli äänestän vaikka Sirpa Pietikäistä voi ääneni päätyä vaikka saman puolueen OKSETTAVALLE Eija-Riitta Korholalle! Se on tää hiton vaalitapa...

      • Puoluevaalit ne ovat

        Vain presidenttivaalit ovat henkilövaalit ja kaikki muut vaalit ovat puoluevaalit. Vaaleissa pitää valita sopivin puolue ja sen sisältä sopiva henkilö.


      • vdgfhfsfh
        Puoluevaalit ne ovat kirjoitti:

        Vain presidenttivaalit ovat henkilövaalit ja kaikki muut vaalit ovat puoluevaalit. Vaaleissa pitää valita sopivin puolue ja sen sisältä sopiva henkilö.

        Nykyinen politiikka on mielikuvia, joihin puolueiden ja edustajien mainonta perustuu. Onneksi voi vielä luottaa virkailijoihin jotka ministeriöissä ja valtion hallinnossa päättää. Nyt kun ongelmat pakotteiden takia ovat todellisia, niin poliitikot ja etenkin pääministeri joutuu toimimaan enemmän takaalalla koska kyvyt eivät enää riitä. Poliittinen jäsenkirja pätevöittää ministeriksi mutta ei mihinkään vaativaan tehtävään.


    • Ihmetyksen paikka

      Suomen kansaa viedään "sata-nolla". Rikkaat äänestävät rikkaita, sen tietävät kaikki mutta että ovat saaneet keskituloiset ja köyhät äänestämään Kokoomusta, niin se vasta ihmetyttää.

    • oisko?

      Rikkailla hyvätuloisilla on yksi puolue Kokoomus ja he äänestävät aina. Muitten äänet jakautuu useamman puolueiden kesken eikä syrjäytyneet toivonsa jo menettäneet jaksa enää edes äänestää.

      • eipäs nyt sentään

        Onhan niille porvareille myös Keskusta ja RKP.


      • otetaan selvää

        Tuo ettei jakseta äänestää voi johtua paljon siitäkin että on
        totuttu saamaan kaikki ilman minkäänlaista osallistumista,

        ei tuo äänestäminen nyt niin rankkaa ole, vikana on tiedon puute ja
        väärä tieto jota valtamediamme innolla jakaa,
        eduskunnan myötävaikutuksella ja omistajiensa ehdoilla.


      • Anonyymi
        eipäs nyt sentään kirjoitti:

        Onhan niille porvareille myös Keskusta ja RKP.

        Keskusta on perinteisesti ollut maajussien puolue. Osa heistä ovat varmasti toki rikkaita ja lasketaan kenties "porvareiksi".


      • Anonyymi

        Ei kokoomuslaiset kaikki ole oikeesti rikkaita. Yrittävät vain näytellä rikasta ja älykästä eliittiä. Velkana on kalliit talot ja autot ym.


    • Tutki ja äänestä

      Suomen uskottavuus NOUSEE jos kansa uskaltaa vihdoin valita toisin.
      EI KOKOOMUKSELLE

      Ihan hyviä:

      8 Kalliojärvi, Kristiina, opettaja, tietokirjailija Kangasala. Katso hänen kommentit, todella asiallista tekstiä - hän näkee mitä pitää ja hänessä on potentiaalia.
      http://www.vaalikone.fi/suomi/ehdokas/123/

      210 Paavo Väyrynen olisi aika noheva valinta. Hänellä on tietoa ja taitoa. Avaa ne alalidan valikot ja katso mitä Väinällä on sanottavaa
      http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Osallistu-ja-vaikuta/Eurovaalit/Paavo-Vayrynen

      83 Simon Elo, näyttää potentiaaliselta nuorelta ja hänellä on jo kokemusta.
      http://simonelo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/kayttaja/simonelo

      ps. sääntöjen mukaan komissaarit eivät saa ajaa siellä pelkästään oman maansa asiaa, vaan eu:asiaa. Mieti kenellä on palleja tehdä toisin.

    • hulluidiootti

      Saattaa johtua siitä että kokoomusta äänestävät korkeapalkkaiset ja korkeastikoulutetut ymmärtävät että äänestäminen kannattaa. Muitten puoluitten kannattajissa on enenmän matalasti koulutettuja ihmisiä, jotka katsoovat ettei äänestäminen kannata koska se ei vaikuta mihinkään. Jos muitten puolueitten matalasti koulutetut kävisisivät yhtä ahkerasti äänestämäs kuin kokoomuksen korkeasti koulutetut, kävisi niin että kokoomus menettäisi vaaleissa kannatustaa. Kirjoittelin ihan mututuntumalla tämän kun en aihetta kovin hyvin tunne.

      • Anonyymi

        Ehkä, mutta eivät ymmärrä että Kokoomus edustaa Ek:ta eli palkanmaksajia ja palkansaajina äänestävät omien etujen vastaisesti ,sekä niiden karsimiseksi.

        Edes Ek ,jota Kokoomus edustaa, ei edustaa kaikkia yrityksiä kuten joskus mielletään. Siksi pien yrittäjät perustivat erikseen yrittäjäliiton joka vaikeutti keskitettyä sopimusta palkansaajien ja yritys sektorin välillä. Kokoomus siis edustaa yritys sektoria, mutta nykyisellään rajatusti sitäkin ja sen aatemaailmaa palkansaajan aseman heikentämiseksi edistää se että tehdään perinteisistä palkansaajista alihankinnalla toimivia yrittäjiä, jota he eivät millään muotoa edusta vaan heidän etupiirinsä hyödyntää näitä. Korkea koulutus tai ei jos on palkansaaja on Kokoomus ja kaikki se mitä se edustaa vastapuoli ,sillä neuvoteltaessa palkoista ym etuisuuksista istuu heidän eturyhmittymä vastapuolella vaatimassa yleensä heikennyksiä.

        Eli vastaus aloittajan kysymykseen on se ,että Suomalaiset ovat kauttaaltaan heikosti valveutuneita poliittisesti, koulutustasosta riippumatta.


    • Lisäksi vielä

      Yhtä paljon ihmetyttää että Kokoomuksen vanavedessä tulee Keskusta joka ajaa hyvin pitkälti täysin samoja asioita. Toisin sanoen lähes puolet Suomen kansalaisista on ilmeisen rikkaita ja hyväosaisia koska nämä kaksi puoluetta keikkuu kannatusgalluppien kärkipaikoilla.

    • ex porvari

      Ihmettelen aivan samaa. En löydä muuta vastausta kuin että se on joidenkin mielestä trendikästä. Samaan p-askaan kuuluu ihanne valkoisesta Audista ja tyylikkäästä puolisosta. Mikään näistä kolmesta ei kuitenkaan kestä aikaa. Kokoomus petti ensimmäisenä.

      • Anonyymi

        Olen tuota samaa ihmetelly että onko meillä näin rikasta porukkaa Suomessa. Nythän ne madonluvut taas tulee eteen oikein konkreettisesti kuhan tämä leikkuri pääsee toimintakykyiseksi. Eikö historia mitään opeta. no ainakin sen ettei mitään opeta.


    • En voi uskoa

      Vaaleissa on kusetettu. Näin minä uskon. Ei voi muuten olla mahdollista. En usko että ihmiset on näin tietämättömiä.

      Vaalilippuja ei voi mitenkään yhdistää henkilöihin enää laatikkoon laiton jälkeen. Lipuissa pitäisi olla numero sarja jolla voi käydä netistä myöhemmin varmistamassa että ääni on kirjattu ylös ja on mennyt oikeaan osoitteeseen.

    • analyysiä

      ehkäpä johtuu siitä, että käytännössä muut puolueet vetävät liki samaa linjaa ja vaikkapa demarit ja vihreät toimivat vielä pahemmin kansakunnan vahingoksi. miksi ihmiset haluaisivat äänestää vaikkapa niitä, koska toimivat jopa oman kannattajakuntansa tuhoksi? kokoomus sentään taitaa pitää ison osan äänestäjiensä puolta, toisin sanoen täyttää heidän asiansa.

      sdp pn saanut nyt eurovaaleissa ja jo aivan sitä, mitä on tilannut. aikanaan sdp:n Lipposen I hallitus aloitti tuloerojen kasvattamisen, ja Lipposen II jatkoi sitä. Heinäluoma puolestaan hyväksyi sitten omaisuusveron kevennykset ja vaikkapa Kreikan sosialisteja sympatiseerannut Urpilainen laittoi rahat sinne ennemmin kuin olisi korjannut asioita kotimaassa...

      vihreiden ohjelmasta puolestaan kun katsotte erityisesti tuohon heidän kantaansa Suomessa asumis-, liikenne ja kaavoitusjuttuun ym., sekä yhdistätte sen tietoon, että vihreät aloittivat hallitusuransa 1995 Lipposen I hallituksessa, joka käynnisti Suomessa voimakkaan tuloerojen kasvun sekä myöskin perinteisen aluepolitiikan alasajon. olen käsityksessä, että tämä aluepolitiikan alasajo, eli luopuminen syrjäisempien alueiden yhteiskuntainfran ylläpidon korkeasta tasosta ja toimintojen rahoittamisesta tulonsiirroilla siihen saakka vallinneella tasolla, lähti nimenomaisesti vihreiltä ko. sateenkaarihallituksessa, ja tähän on tosiaan ehkä merkittävämpänä se, että vihreiden kannatus on vahvinta suurissa kaupungeissa ja niiden kehyskunnissa = kannattajia ei kiinnosta syrjäseudut. ja totta kai ajatus ehkä sekin, että kun saadaan kaikki ihmiset kaupunkeihin, niin kyseinen puolue voisi kasvaa suuremmaksi ja saada lisää kannattajakuntaakin?

      kiitoksia vihreille siis siitä, että se mikä ennen tehtiin suomessa ja muualla länsimaissa edes jollain tapaa eettisesti ympäristöäkin ajatellen, tehdään nykyisin täysin edesvastuuttomasti mm. kiinassa ja intiassa.

      työpaikat menivät suomesta sekä eu-alueelta kiinaan ja maapallo saastuu paljon kovemmalla tahdilla kuin muutoin. kertakaikkiaan "järkevää" ja hyvin kokonaiskuvan huomioon ottavaa politiikkaa...

      vihreiden energiavouhotus on täysin järjetöntä. kaikilla niillä energiaveroilla ja muulla vastaavalla, joita erityisesti he ovat ajaneet, nostetaan vain suomalaisen työn ja tuotannon kustannustasoa turhaan, kupataan kansalaisten kukkaroa ja samalla työnnetään se teollisuus kokonaan sinne kiinaan. vihreät kehuvat usein, kuinka suomi on mallimaa näissä ympäristöasioissa. kuinkahan moni maa haluaisi oikeasti hyödyntää sitä mallia, jossa kansalaiset pistetään energiavero- ja haittamaksutoiminnan seurauksena istumaan työttöminä pimeässä ja kylmässä kämpässä samaan aikaan, kun kaupan päälle aiheutetaan vielä ympäristökatastrofi siirtämällä tuotanto toisaalle?

      vihreiden erityisasiana ajamat enrigiaverot aiheuttavat merkittävää vahinkoa kansalaisille, koska ne sitovat kansalaisten käytettävissä olevaa tuloa niiden maksamiseen epätasa-arvoisessa mielessä, koska ne kohdistuvat pienituloisiin huomattavasti kohtuuttomampina rasitteina kuin esimerkiksi suurituloisiin. siinä mielessä vihreät ovat mielestäni poliittisesti esimerkiksi mustan oikeistolainen puolue, kokoomukseen jne. verrattunakin.

      sekä sdp:n että vihreiden kannatus romahti. molemmat ovat mielestäni seurausta ko. puolueiden harjoittamasta politiikasta. kokoomus ei ole ollut pääministeripuolueena vielä täyttä hallituskauttakaan, joten siinä ajassa on vaikea edellisten kupruja varmaan oikoa!

      mutta sekä demareiden että vihreiden kannatuksen putoaminen on todennäköisesti kyseisten puolueiden oman toiminnan seurausta, onneksi osa ihmisistä on huomannut kuinka ne toimivat kansakunnan vahingoksi.

    • Jakkupuku miljonääri

      Valta osa suomalaisista on rikkaita ei ole muuta selitystä!

      • Visakortti miljonäär

        Tai ainakin luulee olevansa.


    • Kokoomuksen pärjääminen niin mielipidemittauksissa kuin varsinaisissa vaaleissakin tarjoaa tosiaankin aprikoimisen aihetta. Muutamia näkökulmallisia seikkoja:
      - Suomen Nato-jäsenyyden kannattajia on sen verran, että jo sillä perusteella Kokoomus kuten myös ruotsinkielisten puolueemme saavat tietyn runkokannatuksen.
      - Äänestysaktiivisuuden mataluus suosii Kokoomusta kuten myös ruotsinkielispuoluetta. Olisi kiinnostavaa päästä tiettyjen kabinettien kattoihin kärpäseksi kuulostelemaan, jotta yritetäänkö oikein suunnitelmallisesti ohjelmoimaan äänestyspassiivisuutta, josta Nukkuvien Puolueen (NP) eskaloitumisesta hyötyisivät nimen omaan Kokoomus ja RKP?
      - Tajuntateollisuus eli Suomen valtamedia muokkaa yleistä ilmapiiriä. Kun nykyään myös Yleisradio on Kokoomuksen hanskassa, niin sekä piilotajunnallista manipulaatiota sekä toisaalta suorempaa propagandaa tulee monista tuuteista Kokoomuksen suosion lisäämiseksi. Ja todellakin toisena suosikkitahona on RKP.

    • estubbendo

      Joku yhtälö ei nyt toimi: Kokoomus ja erityisesti Stubb ajavat Suomea NATOn kainaloon. Samaan aikaan toisaalla puhutaan noin niinkuin yleisenä totuutena, että "suomalaiset" eivät halua liittyä Natoon. Mihin tämä väite perustuu, kun Nato-Stubb saa murskavoiton äänestyksissä ja kokoomus on suosituin puolue?
      Seuraaviin vaaleihin on kokoomuksen mentävä lauseella "Äänestä meitä, me viemme Suomen naton jäseneksi" ja lisäksi ohjelmaan voisi ottaa myös tuon piilossa pidetyn pohjavesien ryöstön (ameriikan malliin) "äänestä meitä, niin saatte puhdasta pohjavettä" (ostaa)

      • gunnarila

        Nuo kansallisten resurssien kuten pohjavesien myyminen cocacolalle, nestleelle ja kraftin kaltaisille firmoille kauhistuttaa aidosti, paljon enemmän kuin nato-jäsenyys.

        EU:n jälkeen suomen perustuslaki on muuttunut käytännössä museoartefaktaksi.

        Ei jää muuta vaihtoehtoa kun meidän vähän valveutuneempien ihmisten kouluttaa lähipiiriläisiä ja neuvoa heitä kertomaan eteenpäin, mitä TTIP käytännössä tarkoittaa. Kokoomus, SDP ja Perussuomalaiset kannattaa vahvasti TTIP:tä.

        Mainittakoon, etten nyt suoralta kädeltä väitä, että TTIP automaattisesti tarkoittaa resurssien myyntiä suuryhtiöille. Ongelman muodostaa se, että sopimus mahdollistaa sen tavalla, jolla valtioilla ei ole mahdollisuutta kieltää kauppojen hyväksymistä ilman tähtitieteellisiä sakkomaksuja.

        Tätä keskustelua (tai pikemmin kädenvääntöä) ei valitettavasti käydä kansallisella areenalla, vaan päätökset syntyy Brysselissä salaisissa neuvotteluissa, joista on vuotanut jotain yksityiskohtia julkisuuteen. EU:ssa tehdään päätökset Suomen ja muiden jäsenvaltioiden perustuslaki tallaten ja liiskaten. Tämä jälkimmäinen asia enemmän närkästyttää.

        https://www.facebook.com/ttipinfo?fref=ts

        suosittelen liittymään, lukemaan tietoa ja tekemään omat johtopäätökset. Älkää uskoko mitä kirjoitan automaattisesti, vaan ottakaa selvää.

        Suosittelen myös tutustumaan itsenäisyyspuolueen vaaliohjelmaan.


    • eipi kannata

      Artikkeli: Pentti Kettunen esittää kehitysavun antamista ruokana
      12.8.2014 Kainuun Sanomat (E-edition, PDF)
      Kansanedustaja Pentti Kettunen (ps) esittää, että kehitysapua voitaisiin käyttää puskurina Venäjän EU:n jäsenvaltioille asettamien vastapakotteiden suomalaiselle elintarviketeollisuudelle, tuottajille ja kuljetusalalle aiheuttamien ongelmien ratkaisuun. Kettunen ehdottaa, että hallituksen ja vastuullisten ministereiden tulisi pikaisesti kartoittaa, miten elintarvikkeina annettavan kehitysavun määrää voitaisiin lisätä ja ohjata se maailman nälkää näkeville. Hän esittää, että ­kehitysapuun varatuista varoista annettaisiin jo tänä vuonna mahdollisimman suuri osuus elintarvikkeina.

      http://extranet.m-brain.fi/index.asp?ResID=716&u=kehitys&p=test&Sel=i=695723#6479132
      _________________________________________________
      hyvänen aika, minä olen tästä kirjoitellut jo kauan ennen mitään
      pakotteita, tällä tavoin voisimme lisätä kotimaan työllisyyttä,
      valmistetaan ruuat täällä ja hinnoitellaan ne siihen mitä itsekin
      niistä maksamme, näin tulisi säästö'ä ja työtä, apukin voisi mennä
      tarvitsijoille, raha menee aseisiin.
      __________________________________
      tätä lähdin hakemaan mutta eksyin aiheesta:

      http://www.kepa.fi/uutiset/10358

      Euroopan unioni ja Yhdysvallat käyvät neuvotteluja maailman suurimman vapaakauppa-alueen muodostamiseksi. Aktivisti ja ajatushautomon johtaja Susan George pitää hanketta vaarallisena demokratialle ja kansalaisten oikeuksille.
      _______________________________
      lukekaa miten kalliiksi tämä voi tulla.

      • ei vapaakauppaa!

        Vapaakauppasopimus on mahdollisesti hyvinkin vaarallinen sopimus. Tietysti riippuu paljon sisällöstä, mutta jos se noudattaa nykyisten sopimusten kaavaa niin ei tule hyvä heilumaan.

        Varsinkin EU:ssa mutta myös jokaisessa jäsenvaltiossakin yritysmaailma vetää naruista lahjusrahojen turvin. Aivan kuten USA:ssa, tärkeimmät poliitikot on ostettu niiden puolelle ja näiden tehtävänä on sitten ajaa ideologia läpi yksinkertaisiin rivijäseniin. Tämä onkin valitettavan suuressa mittakaavassa onnistunut. Vapaakauppasopimus hyödyttää ainoastaan monikansallisia yhtiöitä ja tietysti niitä ostettuja poliitikkoja. Se on tuhon tie.


    • porvarillista menoa

      Porvarillinen elämäntapa miellyttää useampia kuin sosialisointi. Minä ainakin kannatan enemmän kakun leipojia kuin sen jakajia. Ei ole mitään jaettavaa ilman yritteliäisyyttä ja pääomia.

      • Anonyymi

        Palkansaaja kun äänestää kokoomusta se on kuin äänestäisi etujaan pois ja sitä enemmän kuin kokoomusta äänestetään ,sitä kauemmaksi karkaa tuo elintaso palkansaajailta. Etu ristiriita on suuri, sillä palkkaneuvotteluissa nuo etupiirit istuvat vastapuolilla. Joten politiikassa nämä pyrkii myös etujen leikkaamiseen ,sillä palkansaaja on kuluerä ja voittoja vähentävä paha. Nuo sosialisoi työpanosta . Jotain muuta on varmasti tuossa keskivaiheilla joka ajaa palkan saajan intressejä .Toki jos olet tehtailija tai muuten vain öky rikas on Kokoomus oikea vaihtoehto silloin.


    • TulinNäinJaHävisin

      En minäkään ymmärrä, miksi äänestävät omahyväisiä ja itsekkäitä p-päitä... Muka työläisten puolue... Ja paskat. Ahneita paskoja ja hyväksikäyttäjiä. Ääni kelpaa, muuten kiinnostus on alle nollan.

    • trexfen

      miksikö,,,,,,,itä naapurissa oli /70 v/,, riitävän,pitkä näytön,,,et vasemman,käden ainoa sopivan käytön on WC,ssa,,,
      cile on malliksi /vahva talous,,pieni työttömys,,,jos pinocet ei olis estänyt sossut tulemaan nyt maa olis pohjos,korean ja kuuban näköisena. siksi USAn kunnon,osa kansasta valitsi kovan,ryhmän joka pysäyttäis tähänastista tuhoa,,,on riittävästi ihmisija joila ikuiset elämän,arvot eivät ole vaihdettavissa,,,millään hinnallaan,,,,on niitä ihmisija euroopassa riittävästi. ,,,,,ihan,totta--suomessakin.
      GOD BLESS AMERICA ! GOD BLESS FINLAND!

      • Anonyymi

        miksi,,,, pitää,,,/ kirjoittaa näin/,, ?
        ,,tietokoneella ei kirjoiteta /kuin/,,, kirjoituskoneella,,,,,,


    • 3585378

      Palkkatuloa saavien hyvätuloisimpaan viidesosaan yltää jo sellaisilla neljän tonnin kuukausituloilla. Pelkästään heitä edustamalla on teoreettisesti mahdollista nousta maan suurimmaksi puolueeksi.

      Aika kapea-alainen näkemys politiikasta tosin, että ääni annettaisiin pelkästään sen perusteella, minkä verran tuloja itsellä on. Esimerkiksi vihreiden ja persujen keskimääräiset tulot voivat olla aika lähellä toisiaan, vaikka puolueet ovat arkkivihollisia.

    • VesaKaitera

      Kokoomuksella on suunnilleen 50%:n kannatus hyvin rikkaiden suomalaisten keskuudessa. Mutta ökyrikkaita on Suomessa todella vähän. Kokoomuksen uskollinen äänestäjäpotentiaali on armeijan kantahenkilöstön ja poliisien piirissä. Tässä joukossa ei ole kovin korkeita tuloja, mutta sen jäsenten käsitys Suomessa yllpidettävästä järjestyksestä on hyvin kokoomuslainen ja samalla erittäin kaukana Vihreiden ja Vasemmistoliiton aktiivien piirissä arvostetusta ajattelusta.

      Lääkärikunta on pitkälle kokoomuslaista. Yksi keskeinen syy tähän on se, että Kokoomus on pystynyt ylläpitämään sellaista järjestelmää, jossa lääkärit voivat harjoittaa omaa yritystoimintaa. Vihervasemmisto pyrkisi satsaamaan kaikki paukut yleiseen terveydenhoitoon ja viskaamaan yksityispraktiikat sivuun. Myös saraanhoitajien piirissä Kokoomus on suosittu puolue. Ay-liittojen ja työnantajien edut eivät terveydenhoitoalalla ole menneet ihan yhtä paljon ristiin kuin monella muulla alalla. Tämä on haitannut tuolla alalla SDP:tä ja hyödyttänyt Kokoomusta.

      Juristeista kokoomuslaisia on liki puolet, ja ekonomienkin keskuudesssa Kokoomus on selvästi suosituin puolue. Ensinmainittuja kiehtoo Kokoomuksessa sen juridisformaalinen tapa esittää tavoitteensa, jälkimmäisiä taas puolueen talouspolitiikassa esittämä suuri pragmaattisuus. Suomalaiset ovat jo pitkään pitäneet Kokoomusta talouspoliittisesti osaavimpana puolueena. Tämä auttaa sitä yrittäjien piirissä. Yrittäjät pitävät myös siitä, että Kokoomus lähtee yksilöstä ja hänen mahdollisuuksiensa maksimoinnista, eikä pidä yksilöä vain jonkin laajemman ryhmän osana kuten Vasemmisto usein tekee.

      Koska Kokoomuksen peruskannattajakunta on hyvin koulutettua ja äänestää ahkerasti, tuolla puolueella ei ole tarvetta demonisoida kilpailijoitaan. Pitkässä juoksussa tämäkin strategia sataa laariin. Se tekee äänestäjiin sivistyneen vaikutuksen.

      • ikukokkari

        Aika hyvä analyysi asiasta. Siitä jäi pois vain se, että kokoomusta äänestetään usein myös monessa polvessa, eli se tulee kodin peruja seuraavalle sukupolvelle.
        Itsekin olen aina kokoomusta äänestänyt, aluksi se oli kodin peruja, sen jälkeen kokoomuslainen sivistynyt politiikka on vedonnut, eikä muut puolueet ole enää vaihtoehto.
        Kataisen hallitus oli siinä mielessä pettymys, että kun Katainen itse nosti kytkintä, niin se oli mielestäni vähän liikaa ja kun vielä Stubb valittiin seuraavaksi nokkamieheksi, niin seuraavissa vaaleissa meinasin äänestää RKP:tä, mutta olin kuitenkin sähköpostilla yhteydessä puoluesihteeriin, ja ajatusten vaihdon jälkeen äänestin kokoomusta.


    • toispuoleltkatottuna

      Se on ihmisillä kumma sellainen kuvitelma että kannattamalla jotain joka edutaa vaurautta voisi kiivetä samoille rattaille kannattamalla tuota ja jos kanantettavalla on kauluspaita on ikäänkuin arvokkaampaa ,omaa arvoa nostavaa liittyä joukkoon,vaikka todellisuudessa tuo sotisi omien itreessejen kannsa rajusti.Tuota on kutsuttu kansanomaisesti valkokaulus duunareiden touhuksi,jotka haluaisivat koekea olevansa parempia kuin ovat.Tuossa on osa syy kokoomuksen kannatukseen. Toinen hyvin arkinen seikka on se että Suomessa vuolaat vaaliopuheet ovat uponneet kuin veitsi voihin, vaikka ne olisivat miten pohjattomia. Sairaanhoitjille nuo lupasivat aikoinansa plakan koroituksen josta sitten kättä joutuibvat vääntämään kun luvattu meinasi jäädä kokonaan saamati. Kansa on ollut ääntenkalastelulle alista ja ainaisten pettymysten myötä sittemin deaktivoitunut äänestämisien suhteen.Kokoomus on tuosta hyötynyt ,kun toden totta kannatatjakunta on valveutunutta ja puolue vahva poliittinen toimija jolla on eteläranta kymppi takana ja vahvasti hoidettu vaalikamppanjointi,jotka molemmat vaikuttavat asiaan.

    • åkelius

      Koska kokoomus lupaa eniten ja valehtelee niin paksuja, että vaikka ei uskoisikaan kaikki puheitä, niin osa menee läpi aivopesuna.

    • Mauris

      Kokoomus hallitsee mediayhtiöitä, jotka suoltavat kokoomus propagandaa ja galluppeja.

    • Homojenpaappa

      Luultavasti Ravi oli viimeisiä homouden ajajia, ennen sopueläkkeille hilppasua.

    • Anonyymi

      Kokoomus pyrkii poistamaan kannustinloukkuja niin kyllähän aika monta duunaria kyrsii se että samaan aikaan joku laiska loisii verorahoilla kun itse tekee työtä 40h/vko

    • Anonyymi

      Kysymys: "Miksi kokoomus on niin suosittu vaikka rikkaita on vähän?"

      Vastaus: "Koska tyhmiä äänestäjiä on niin paljon."

      • Anonyymi

        Tai sitten vaalituloksia mulkataan.


      • Anonyymi

        Jotkut luulevat kenties kuuluvansa rikkaiden klubiin, kun äänestävät Kokoomusta.


    • Anonyymi

      Ei tarvitse olla rikas ollakseen tarpeeksi älykäs ymmärtääkseen talouden tosiasioita ja työn tekemisen mielekkyyttä.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Monet firmat haluavat halvempaa ulkomaista työvoimaa. Siinä voi suomipoika sitten miettiä mielekkyyttä työttömänä. Harva tuntuu edes tajuavan, että Orpon jengi kaupallisti maahanmuuton, jäi siitä kiinni, mutta pääsi kuin koira veräjästä.


    • Anonyymi

      Kokoomus on naimisissa Elinkeinoelämän keskusliiton kanssa. Kokoomus ajaa yritysten ja sijoittajien etua.

      • Anonyymi

        Häkämies ehdottikin juuri valtion tuottavien firmojen, eli valtion omaisuuden osittaista yksityistämistä. Jälleen yksi esimerkki aiheeseen liittyen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Häkämies ehdottikin juuri valtion tuottavien firmojen, eli valtion omaisuuden osittaista yksityistämistä. Jälleen yksi esimerkki aiheeseen liittyen.

        Varmaan vielä "kaverihintaan" pitäisi myydä.


    • Anonyymi

      Jotkut ei ymmärrä omaa etuaan ,eikä siitä kertominen mitään auta kun kannettu vesi ei kaivossa pysy- Pitää oivaltaa itse ketä ajaa kenenkin asioita ja mikä taho syö kenenkin etuja valtaan päästyään. Perehtyä asioihin jos meinaa äänestää . Äänestäjät äänestävät liiaksi mutu pohjalta ja persoonan olemuksen/ulkonäön tai julkisuuskuvan perusteella julkkiksia ja asiat menee sitten niin kuin menee.

      • Anonyymi

        Jep. Äänestetään jotakin tuttua julkkista, joka ei välttämättä edes tiedä politiikasta paljonkaan. Ne jotka eivät ymmärrä politiikasta mitään, äänestävät heitä, jotka eivät ymmärrä politiikasta mitään. Tulee vain yksi napinpainaja, joka painaa mitä käsketään.


    • Anonyymi

      Perheyritykset poikivat äänestäjiä.
      Nämä alle 30 vuotiaat eivät edes tiedä,kuin kioroitunut valtio Suomi on.
      Vasta Maisterit ja Tohtorin tasoiset alkavat ymmärtää tosi sekat.
      Seurakunnatkin antavat 16 vuotiaille äänioikeuden,näille jotka elävät kotiruokinalla
      ja viikoeuroilla.

      • Anonyymi

        Ei ole sopivaa antaa äänioikeutta sellaisille, jotka eivät teoriassa edes saa päättää omista kotiintuloajoistaan. Täysi-ikäisyys tulee olla absoluuttinen minimi-ikä äänestämiselle.


    • Anonyymi

      Rikkaat ymmärtävät äänestämisen tärkeyden. Äänestävät kaikki. Vähävaraiset ja köyhät ovat yleensä heitä, jotka jättävät äänestämättä. He tuskin edes äänestäisivät rikkaiden asioita ajavaa Kokoomusta. Koska muut puolueet jäävät heidän äänestä paitsi, niin tämä hyödyntää Kokoomusta.

    • Anonyymi

      Kokoomus ajaa vain ja ainoastaan teollisuuden ja ökyrikkaiden osake omistajien etuja. Eli muutama prosentti kansanosuudesta. Tuohon ryhmään ei pääse omistusasunnon velattomalla omistamisella tai muutaman sadan tuhannen pankkitilillä.

      https://www.salkunrakentaja.fi/2020/11/suomen-rikkaat/

      https://www.stat.fi/til/vtutk/2019/vtutk_2019_2021-06-08_kat_003_fi.html

      Suomessa valkokaulus työläiset tosin ovat ajansaatossa kuvitelleet pääsevänsä parempaan kansan ryhmään kun äänensä Kokoomukselle antavat ,mutta käytännössä ovat tulleet älytetyiksi ja äänestäneet käytännössä omien etujensa vastaisesti ja koska ihmiset niin tekevät "sokeuttaan", niin sitten niitä ääniä Kokoomukselle kertyy. Paras oli vissiin tuo kun "Sari sairaanhoitajat ",älytettiin palkankorotus lupauksella niin tekemään.

      • Anonyymi

        Yritykset ajavat sitten täysin omaa etuaan. Yrityksillä kun ei ole mitään yhteiskunnallisia velvoitteita. Voitot pyritään maksimoimaan eri keinoin.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Todella tökeröä Orpolta. Äänestää vastaan, mutta populistina haluaa pöytäkirjaan merkinnän, ettei osannut äänestää ja äänesti mitä sattuu.

      Tämäkö oikeasti on kykypuolueen kyvykkyys? Painellaan nappeja summamutikassa ilman tietoa mistä äänestetään. Kännissäkö tuolla ollaan?

      Kokoomuksen on tämän jälkeen turha edes yrittää esittää, että se välittäisi pätkääkään ympäristöstä. Samanlainen luonnonvihaajapuolue kuin Keskustakin.
      https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009253005.html

      • Anonyymi

        Ei kokoomustakaan ympäristönsuojelu ole koskaan kiinnostanut kuin puheiden tasolla, jos sitäkään. Edelleen puolue on täynnä näitä Mykkäsiä, jotka uskottelevat muille ja itselleen markkinamekanismin ratkaisevan kaikki ongelmat, myös markkinaliberalismin aiheuttamat ongelmat. Kiirettä pitää osoittaa vapaaehtoisuuteen perustuva malli paikkansa pitäväksi. Aivan kuin poliitikot eivät lainkaan ymmärtäisi, minkälaisen taoludellisenkin katastrofin edessä oleva ympäristökriisi aiheuttaa. Ai niin: "Vaalirahoittajat odottavat rahoilleen vastinetta."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kokoomustakaan ympäristönsuojelu ole koskaan kiinnostanut kuin puheiden tasolla, jos sitäkään. Edelleen puolue on täynnä näitä Mykkäsiä, jotka uskottelevat muille ja itselleen markkinamekanismin ratkaisevan kaikki ongelmat, myös markkinaliberalismin aiheuttamat ongelmat. Kiirettä pitää osoittaa vapaaehtoisuuteen perustuva malli paikkansa pitäväksi. Aivan kuin poliitikot eivät lainkaan ymmärtäisi, minkälaisen taoludellisenkin katastrofin edessä oleva ympäristökriisi aiheuttaa. Ai niin: "Vaalirahoittajat odottavat rahoilleen vastinetta."

        Kokoomuksen luonnonsuojelu näkyy mm. kaivostoiminnan suojelussa. Kaivostoimintaa tahdotaan suojella luonnonsuojelijoilta jopa luonnonsuojelualueiden sisällä. Onhan kysymyksessä isänmaan maaperän kalleudet ja niistä saatavat voitot. Vahinko vain, etteivät kaivoksia hallinnoi kotimaiset tahot. Mutta vahingossa niitä nappejakin painellaan. Haliaeetus albicillakin kiittäisi.
        Niin, en tiedä kumpi on pahempi. Se, ettei edes osaa äänestää vai se , että keplottelee tahallaan pöytäkirjamerkinnöillä. Ja tällaiset ovat ehdolla pääministeripuolueeksi.
        Kokoomuksen edustajat eivät näytä ymmärtävän miten vedet virtaavat luonnossa. Tuo akkuteollisuutta tukeva toiminta päätöksenteossa
        osoittaa ymmärtämättömyytt
        Meidän puhdasvesistöinen luonto on aarre. Mistä edustajat Mykkänen ja Orpo aikovat saada juomavetensä?
        Maamme arvokkainta osaa ovat lähteet, purot, suot.
        Jos maanomistajan etua puolustetaan , silloin on kuultava maanomistajaa ei kaivosteollisuutta.
        ” OSA kokoomuksen kansanedustajista äänesti vahingossa …..” artikkelin otsikossa kerrotaan. On vaikea ymmärtää, että miten näin monta poliitikkoa voi näinkin tärkeässä äänestyksessä vahingossa luulla ja painaa väärin? 180 astetta ja 100 % väärin! Seuraavalta hallitukselta vaaditaan päätöksentekokykyä ja vaikeissa talouskysymyksissä vastuullisuutta mutta miten valita puolue-ehdokkaita jolleivät he tiedä edes itse kumpi on vasen ja kumpi oikea?

        Vpj Valtonen kommentoi: "”Ei olisi tässä kohtaa ollut vahinko äänestää myöskään pykälän puolesta”.

        Jälkiviisastelun mahdollistavana tällainen "ihan sama"-lähestymistapa päätöksentekoon vaikuttaa varsin käyvältä; aina voi vedota vahinkoon puoleen tai toiseen ihan sen mukaan miten asiat itsestä riippumatta kehittyvät.
        Herää kysymys kuinka monessa muussa tapauksessa napinpainajat painavat "väärää" nappia ja huomaavatko edes virhettä, saati haluavat mokansa pöytäkirjaan. Lakiehdotuksista äänestäminen on poliittista teatteria, jossa äänestetään vastaan kun ehdotuksen tekijä edustaa väärää puoluetta.


    • Anonyymi

      Siksi köyhät kyykkyyn,USA malli hieno.

      • Anonyymi

        Paskakasat jotka ei anna toisille edes ihmisarvoa pitäisi lapioida ulos Suomesta.


    • Anonyymi

      Itse en rikkaiden etuja ajavaa Kokoomusta äänestä koskaan. Ei ole varallisuutta, eivätkä palkkatuloni ole sellaiset, että Kokoomus on se, joka ajaa minun parastani.

      Jotkut keskituloiset ilmeisesti luulevat kuluvansa rikkaiden klubiin, kun Kokoomusta äänestävät.

      • Anonyymi

        No ei se ole nuo Kokoomuslaisten hankkeetkaan perutuslain mukaisia. Perustuslailla taataan viimesijainen toimeentulo, jonka tasosta on huomautettu kansainvälisiltä tahoilta ja sosiaaliturvasta ovat leikkaamassa.

        Täytyisi se kai olla hiukka pöljäkin, jos äänensä laittomuuksien harjoittamiseen menisi antamaan, joten ymmärrän päätöksesi vallan hyvin, varsinkin kun olet palkansaaja etkä kuulu siihen 5% :ttiin ,Suomen rikkaimmistoa jonka etuja nuo valvovat.


    • Anonyymi

      376 Markus Kuotesaho

    • Anonyymi

      Pöljimmät pienituloisetkin elättelevät kokoomuksen tarjoamaa "amerikan unelmaa" mutta saavat ns porkkanan sijasta keppiä.

      • Anonyymi

        Pöljät äänestävät itselleen leikkauksia, työehtojen heikennyksiä ja palkan alennuksia.


    • Anonyymi

      Koti - Uskonto - Isänmaa on muodollisesti katsoen kokoomuksen lähtökohta. Tämä synnyttää luotettavan vaikutuksen. Muodollisesti se näyttää hyvältä sivusta katsoen. Todellisuudessa kokoomuksessa on myös ääriaineksia, jotka vähät välittävät köyhästä kansan osasta. Kyllä kokoomus on rikkaiden ja hyvin menestyvien puolue ja ainakin osa on sellaisia kokoomuslaisia, jotka ajattelevat lähinnä vain oman ryhmänsä etuja. Jos trumpilaiset ovat kokoomuslaisia, niin valtio on heidän vihamiehensä ja esim. verojen maksuja voi heidän mielestään mielin määrin välttää ja kiertää hyvällä omallatunnolla. Tällaisiakin on kokoomuslaisissa. Valtio ikäänkuin ryöstää heidän omaa rahaansa, vaikka valtio huolehtii monista kaikille, ja siis myös heille tärkeistä asioista. Tällaistakin henkeä on kokoomuksessa ainakin vähemmistössä. Kokoomuksessa on myös näitä negatiivisia piirteitä. Kokoomuksessa on joitakin hyvääkin. Tämä on mielipide!

    • Anonyymi

      Samaa asiaa olen itsekin ihmetellyt. Ilmeisesti pienituloisille ei ole omaa puoluetta johon he voisivat tuntea kuuluvansa. Pelkäävät että vasemmistoliittoa äänestämällä muuttuu kommunistiksi ja vihreitä äänestämällä saa viherpiipertäjän leiman. Eniten ihmettelen kuitenkin pienyrittäjiä jotka äänestävät kokoomusta ajatellen, että kokoomushan ajaa yrittäjien etuja. Suurin osa pienyrittäjistä on kuitenkin hyvin pienituloisia eivätkä ymmärrä että kokoomuksen politiikka toimii heidän etujaan vastaan, koska kokoomuspolitiikalla parannetaan vain rikkaiden yrittäjien etuja.

    • Anonyymi

      Väärin. Kaikki jotka yleensä äänestävät, ovat kokoomuslaisia ihmisiä. Äänestämättömät eivät usko vaaleihin vaan kunnioittavat ja luottavat toisiin kansalaisiin sekä viranhaltijoihin. Vaalit mittaavat tyhmyyttä ja itsekkyyttä. Sitä vaalit ovat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      262
      2541
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      192
      1632
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1424
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1156
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1149
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      220
      1008
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      990
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      895
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      719
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      710
    Aihe