Aihe

Kaksisuuntainen ja seksuaalisuus

Näin minulla!

Omasta sairauden alkuajoistani on jo kauan aikaa ja nykyään menee hyvin. Ihan mielenkiinnosta kyselen...millainen on ollut seksuaalinen käytäytymisenne sairauden akuuteissa vaiheissa. Itselläni alkuvaiheessa tuli mieletön ja suhteetomiin mittoihin kasvanut kiinostus sm-seksiin. Sitä halusi, sitä janosi ylettömästi. Nimenomaan subinroolissa vielä. Olin naimisissa ja kun vaimo ei lähtenyt mukaan leikkeihin. Ahdistus kasvoi järjettömäksi. Tarve oli, mutta ei mitään mahdollisuutta sitä toteuttaa. Lopulta ahdistus kasvoi niin suureksi, että läksin. Hylkäsin vaimon ja lapset. Tapasin toisen naisen ja seksi vei...muuta ei ollut eikä mahtunut ajatuksiin. Nyt kun aikaa on mennyt. Olen miettinyt tuota asiaa. Pyrin silloin hakeutumaan seksiterapeutin juttusille koska olin itsekkin ihan ulalla tuon asian kanssa...en päässyt sinne. Oma diagnoosini nyt on...luultavasti juttu oli psyykkinen hätähuuto. Sitä haki turvaa. Kun oma elämä on karannut omista käsistä ja hallinasta...Olisiko ollut niin, että sitä vaistomaisesti ja näin, etsi jotain/jotakuta joka määrää silloin. Kertoo mitä tehdään ja minnepäin mennään. Ettei huolisi itse olla kuin se joka tottelee, eikä aina huolisi ottaa ja tehdä päätös, oman elämän suunnasta ja tekemisistä. sm-seksissä se vallan antaminen toisen käsiin on konkreettista ja välitöntä. Mihin mittasuhteisiin se olisi kasvanut ajastaan...en tiedä. Enää sitä tarvetta ei ole ollut vuosiin.

19

1271

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • seksiäkö?noway

   Mua ei sitten taas kiinnosta seksi juuri lainkaan. Ei edes hypomaniassa tai maniassa. Vika on varmaan jossain muualla. Huono itsetunto, lihavuus, liikkumattomuus yms.

  • taika1965

   En tiedä, miksi pyrit etsimään noin pitkiä ja logiikkaan perustuvia selityksiä käytöksellesi. Seksihulluutesi oli sairauden oire. Monilla bipoilla hyperseksuaalisuus kuuluu manian ja hypomanian oireisiin. Sulla se oli sadomasoa, jotkutu juoksee huorissa tai huoraa itse, toiset kiinnostuu omasta sukupuolestaan ja jotkut jopa eläimistä tai vaikka lapsista.

   Tiedän, että jotkut bipot siellä taas kovasti suuttuu Taikan tietämisestä, terkkuja vain sinne. Tietoni on kuitenkin tutkittua tietoa.

  • näin minulla

   Tiedän kyllä, että se on sairauden oire ja varsin usein esiintyvä "piirre" Kiinostus tähän..kin juttuun on vain puhtaasti kiinostusta ihmisen mielestä ja sen kiemuroista...Uskon, että tämän seksuaalisuuden korostuminen monilla....siihen on syy....mutta mikä??

  • Saarnaaja-Saara

   Onhan tuo totta, että MONILLA (ei kaikilla) bipoilla seksuaalisuus korostuu maniassa tai hypomaniassa. Olen tyytyväinen, ettei Taika yleistänyt tätä asiaa. ;) Itse olen niitä bipoja, joita seksi ei kiinnosta erikoisen paljon. Ei ole koskaan kiinnostanut, eikä varmaan tule kiinnostamaan. Oikeastaan olisi kiva kokea tuollainen hetkellinen kiinnostus seksiin, koska tällaisena tunnen itseni jotenkin huonoksi. Onhan seksuaalisuus osa ihmisyyttä ja jossain on varmasti vikaa, kun seksijutut eivät ole oikein koskaan kiinnostaneet.

  • taika1965

   Niin ja voihan olla, että joillakin bipolla on piilossa joku outo seksuaalinen piirre luonteenpiirteessä, joka sitten puhkeaa esiin kun mania poistaa estot. Mutta olen kyllä lukenut, että mania voi laukaista sellaisia seksuaalisia haluja, joita tällä henkilöllä ei normaalimielentilassa ole, esim. olen usein lukenut, että hypomania saattaa tehdä henkilön bisexualliksi, siis henkilön joka ei muuten sitä ole.

  • näin minulla

   Tuo seksuaalisuuden muuttuminen ei liity kyllä millään lailla pelkästään bipoihin. On tiedetty ja tunnustettu tosiasia ollut jo kauan, että ihmisen..siis kenen tahansa...seksuaalinen identiteetti voi muuttua useastikin tämän elämän aikana....ja se käsittää kyllä paljon muutakin kuin vain oletko kenties homo vai et.. Se on vain yksi mielenkiintoinen piirre ihmismielen moninaisuudessa....

  • Saarnaaja-Saara

   Ei liitykään. Esiintyyhän monella terveellä mm. alkoholin vaikutuksen alaisena kaikenlaista hallitsematonta seksuaalista käyttäytymistä. Kuten bi-seksuaalisuutta, pettämistä, uskaltavat kokeilla enemmän kaikkea jne. Estot lähtevät varsinkin maniassa, ja sama vaikutus alkoholilla on useisiin ihmisiin. Nämä vielä yhdistettynä, niin huh huh.

  • näin minulla

   Välttämättä siihen ei edes tarvita alkoholia...joskus se voi olla ihmiselle suurikin ahdistuksen paikka...kun identiteetin muutuminen alkaa tiedostua...sen hyväksyminen ja ymmärtäminen....joskus se voi taas olla pitkällisen ajatelemisen jälkeen helpotus kun ymmärtää mitä haluaa oikeasti!

   • xy

    Ja pitääkö sun aina saada kaikkea mitä haluat?


  • maanisdepressiivinen

   Minua ei seksi nykyään juurikaan kiinnosta. Johtuu varmaankin masennuskaudesta, joka on nyt meneillään. Ärsyttää miehen puolesta, jota tapailen. Kun en kykene seksiin, koska ei tee mieli. Tunnen itseni huonoksi ja riittämättömäksi ihmiseksi.

  • Hyvää seksiä :)

   Seksi kelpaa kyllä, oli hypo tai masis. Olen onnellisessa suhteessa terveen miehen kanssa, joka myöskin haluaa seksiä lähes joka päivä. Välillä on ihan tavallista hellyysseksiä, joskus sm-juttuja ja kaikkea siltä väliltä. Masiksessakin olen yleensä helposti houkuteltavissa seksiin, vaikka alunperin ei huvittaisikaan.

   Sairauden vaihtelut eivät paljonkaan ole vaikuttaneet seksiin. Enemmän on ollut merkitystä kulloisellakin kumppanilla. Myös vuosien karttuminen on parantanut seksielämää.

  • meren.kauneus

   Mä en kyllä ymmärrä tätä touhotusta bipon yliseksuaalisuudesta tai yleensäkin seksuaalisuudesta. Itselläni on useita kavereita tai tuttuja, joilla on 25-ikävuoteen mennessä ollut yli 50 kumppania. Parhaalla ystävälläni oli 18-vuotiaana ollut jo lähemmäs 40 seksikumppania. Tämä on tätä nykyaikaa. Ihmiset pettävät kaiken aikaa, pomppivat suhteista toiseen ja seksuaalinen käytös on täysin holtitonta. Silti tämäkin asia liitetään pelkistään meihin bipoihin. Itse olen harrastanut seksiä 10 naisen kanssa, ja niistäkin seurustellut 8 kanssa. En harrasta edes yhdenillanjuttuja, koska en koe niistä mitään saavani.

  • Bibonainen

   Hei vaan.

   Olen kaksisuuntainen vaikka en oikeen itsekkään ymmärrä mitä se oikeasti tarkoittaa?

   Diagnoosi on kyllä olemassa,että olen vakavasti masentunut ja kaksisuuntainen mieliala häiriöinen.
   Mutta,miksi minusta itsestäni ei kuitenkaan tunnu siltä,että olisin "erilainen" kuin kanssa ihmiset!?

   Mitä seksuaalisuuteen tulee,niin....tykkään niin sanotusta "maghines" jutuista
   mutta sitäkin harvoin....

  • satunnainen123

   Itselläni bipo sellanen, että olen jatkuvasti masentunut ja hypomaaninen yhtäaikaa, hypomania aika heikosti hallittavissa. Uskon, että masennus aiheuttaa sen, että en ole oikeastaan halunnut seksiä vuosikausiin vaikka ennen sairastumistani olin hyvin seksuaalinen ihminen. Sen sijaan hypo aiheuttaa sen, että halu vietellä tai tulla vietellyksi on valtava. Tämän seurauksena tulee harrastettua seksiä.

  • Tähän asti

   Oon 38v nainen ja harrastan seksiä hypovaiheessa ihan kenen kanssa tahansa.Mulla on diagnoosina vain keskivaikea masennus,mutta itse olen päätellyt näistä vauhtikausista että voisin olla bipo.Suvussani on tätä myös...
   Isken miehiä baareista ja netistä ja seksihurjastelen,jopa ilman ehkäisyä.
   Minulla on lapsia avioliitosta,he ovat isoja ja heillä on hoitaja aina kun olen meno päällä.Sinänsä ei hätää.Huolehdin lapsista ja kodista.Omasta itsestäni en ihan viimosen päälle huolehdi.
   Olen kyllä säästynyt sukupuolitaudeilta ja raskauksilta nyt.
   Sitten kun on alakulo päällä,olen kotosalla,lasten kanssa,hoidan kyllä ruuat,siivoukset ja sen sellaiset,keskityn lapsiin ja inhoan miehiä.
   Sitten kun vauhti iskee, haluan miehiä ja on energiaa...
   Tähän asti on kyllä aika kohtuudella mennyt nämä eri vaiheet,eli ei mitään draamattista ole tapahtunut.Toisaalta nautin tuosta energiavaiheesta ja seksistä.
   Aika normirajoissa kuitenkin mennyt.

  • mikko_82_1

   Saa yleistää. Yli-seksuaalisuus ilmenee yli 85% tapauksissa joten ei se yleistäminen mitenkään vääristä asiaa.

   Itsellänikin sama ongelma hypo ja maniassa. Joka päivä ajattelen eroamista ja seikkailuja. Ei sille voi mitään. Maniassa se sitten vasta pääsee valloilleen kunnolla ja kaikenlaiset kummallisuuksiin kuuluvat jutut tulevat mukaan kuvioihin.

  • 17+13

   Maniassa mun seksuaalisuus kasvaa jonnekkin todella korkeaan ja kieroon suuntaan.Panen ketä vaan ja miten vaan.Naamarajaa ei ole,kunhan toiselta vaan siitin löytyy.Kaikki on sallittua ja tosiaan melkein kaikki leikit on tullut läpi käytyä.

   Jälkeenpäin sitten kun mania on ohi ja masennus iskee niin ihan järkyttävä morkkis mun yhdyntä toilailuista.Kauhistelen että mikä muhun meni ja keneksi mä oikein muutuin.Sitten se seksuaalisuus katoaakin aivan kokonaan eikä tee enää ollenkaan mieli.

   Tämä johtuu varmasti hyvin pitkälti siitä itsevarmuudesta joka tulee maniassa aivan hulluna pinnalle ja masennuksessa sitten tippuu sinne aivan nolliin.

  • mullakaan kummemmin

   Mulla lievä kakssuuntanen häiriö (syklotymia) on itselleni tarpeeksi: hypomaanisina tunteina seksuaalisuus tuntuu kovasti, mutta vain yhtälailla kuin huonon itsetunnon mielentilassani. vastakkainen sukupuoli näyttää silloin moninverroin paremmalta. Kuitenkaan hypomaanisena ei ole mulla korostunein tuo yliseksuaalisuus. Arvelen, että kunnioitan naisihmisiä ja heidän suhteitaan keskimääräistä enemmän. Lapsena harmittelin kavereideni puolesta, kun heidän vanhempansa erosi -riitelyä ja narsismia. Haluisin sen sijaan pysyvän suhteen. Mulla on muuten Aspergerin syndrooma, joten pidän sukupuoliin jaottelua monesti teennäisinä.

   Kuitenkin, Muuten mun 10 piirrettä kaksisuuntaisesta häiriöstä toteutuvat. Nukkuminen ei itselläni silti pahemmin ole häiriintynyt, koska mielialajaksottelu on ollu mulla nopeaa (murrosiässä, sopeutumisvaikeudet, ahdistus, psykoosit).

   Sittempä masentuneena ei kyllä seksi kiinnosta, selväpä se.

  • Anonyymi

   Mulla oli aiemmin kauheat himot. Nyt olen nelissä kymmenissä ja harvemmin tekee edes mieli ja onneksi elän sinkkuna,koska toinen joutuisi vonkaamaan kyllä aika lailla. Pornoa katson myös entistä harvemmin. Ikä varmaan toki vaikuttaa myös. Ja olen laiska sekä sairauksia on.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   608
   29537
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   288
   20807
  3. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   14057
  4. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   352
   10847
  5. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   77
   7984