Vaikea atopia lapsella

Huolestunut mamma

Kolmivuotiaalla pojallani on vaikea atooppinen ihottuma. Lastenlääkärissä olen käynyt useat kerrat. Lieviä kortisonivoiteita on kokeiltu ja lähes kaikki perusvoiteet, mitä apteekista löytyy. Onko kenelläkään antaa vinkkejä? Ruoka-aineallergiat jne. on poissuljettu.

t. Huolestunut äiti

21

671

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äiti1236

      Onko kodin ilma kunnossa?
      tuli vaan mieleen.. meillä on kuiva ilma talvella, ja ihottuma aina pahenee.

    • Atoopikon äiti

      Pojallani on ollut aina vaikea atopia ja vasta nyt 8 vuoden jälkeen voin sanoa, että olen oppinut hoitamaan ihon kunnolla. 1) Tärkein asia on ihon puhtaus. Suihkua/kylpyä ei pidä pelätä, sillä atoopikon iho on aina auki ja tulehduksille altis. Lapsi suihkuun joka tai joka toinen ilta ja ihon pesu esim. voiteella tms. 2) Hyvät voiteet ja niitä runsaasti. Atoopikko on aina atoopikko vaikkakin ihon kunto voi välillä parantua ja oireilu vähentyä. Hydrokortisonia pelätään ihan turhaan. Kunnon lumiukko rasvaus 1-2 krt päivässä ja lisäksi perusvoide päälle. Nyt on olemassa korkeapitoisia glyseolivoiteita (Miniderm, Aqualan Duo), jotka sitovat kosteutta. Ne ovat hyviä. Kotona on hyvä olla myös rasvaisempaa voidetta, sillä voidetta voi vaihdella ihon kunnon mukaan. Lääkevoiteissa on myös vahvempia voiteita esim. Duocort tai limuusivoiteet (Elidel, Protopic), jotka ovat hyviä.

      Atooppinen iho vaatii koko ajan hoitoa. Tsemppiä!

      • ex-atoopikko

        Meillä ei ole tarvittu rasvaa lainkaan, laitettiin vain ruokavalio kuntoon eli luomuruualle ja sen lisäksi viljat ja sokeri pois.


    • viljat veks

      Tässä atopiaan ohjetta, jolla voi saada oireet kokonaan pois.

      http://www.raikasweb.com/psoriasis

      Artikkelissa puhutaan prosiaasiksesta, mutta atopia on samalla tavalla autoimmuuniairaus.

    • minullakin oli

      lapsena paha atooppinen ihottuma.

      Tuli vain sellainen mieleen, että katso tarkkaan lapsesi vaatteiden koostumus. Puuvilla eli luonnonkuidut ovat parhaat, minun ihoni ärsyyntyi ainakin silloin tekokuiduista.

      • ....

        meilläkin atopiaa ja tuossa anuetut ohjeet ovat hyviä , mutta huomaathan kuitekin että lääke voiteilla ei saa joka päivä, voidella vaan pitää pitää tauot, ja perusvoiteilla voi voidella, sitte useasti . Jaksamista


    • mangoo

      Meidänkin pojalla atopiaa ja ainut rasva mikä auttaa kuiviin kutiseviin ja jo kovettuneisiinkin ihottuma-alueisiin on Body shopin mango vartalovoi. Semmonen pyöree keltainen rasia. Ihan huvikseni joskus kokeilin, kun ei mikään tuntunut tehoavan. Ihottumat katosi yhdessä yössä. Eikä oo tullut takaisin ku silloin tällöin muistaa laittaa rasvaa. Ei tuo nyt ihan oo mitään lapsille tarkoitettua rasvaa, mutta on ainut mikä ihottumaan on tehonnut.

    • ...............

      No ei se sitten atopiaa ole ollut jos se on kadonnut yhden yön aikana......

      • mangoo

        Sinähän sen tiiät. :D Uskomaton vastaus taas, kun yrittää antaa ehdotuksia mikä auttais. Eihän atopia koskaan kokonaan häviä. Mutta aina kun iho alkaa uudestaan oireilla niin laittaa rasvaa. Niin ei mene ihan ruvelle asti huonoksi iho. Itselläs ei sitten taida olla atopiaa, kun noin kärkkäästi tyrmäät ettei just tuo mainitsemani rasva voi tehota atopiaan.


    • ravinto vaikuttaa

      Parhaimmat maitohappobakteerit joten muut kannattaa jättää kaupan hyllylle:


      Dr. Ohhiran probiootti
      Normaali probiootti kasvatetaan suojatusti labrassa, pakastekuivataan ja laitetaan vähän inuliinia tai makeutusainetta evääksi kapseliin tai pileriin. Seurauksena on melkoinen "die off rate", eli lukema paljonko bakteereista on kuollut siinä vaiheessa kun laitat sen suuhun, verrattuna valmistushetkeen. Usein tämä on jopa 80%. Saat siis vain 20% "elossa" olevia bakteereita, jotka nekin on koko elämänsä kasvaneet suojatusti, ja ottavat kovaa turpaan suolistosi pahoilta bakteereilta. Apua on näistäkin silti, mutta aika vähän.

      Ohhiran probiootti on siis Japanilainen alunperin. Se valmistetaan sekoittamalla 40 eri kasvista, hedelmää, merilevää yms. ravintososeeksi. Tähän istutetaan 12 bakteerikantaa, ja annetaan seoksen fermentoitua 3 VUOTTA. Mitä tapahtuu tässä? Bakteerit kilpailevat kolme vuotta elintilasta ja ajan loputtua jäljellä on vain kovimman luokan hyvät bakteerit. Heikot sortui elon tiellä jne, voittajat jäi. Näitä sinä haluat taistelemaan vatsasi hyvinvoinnin tueksi, et niitä lellittyjä maljassa kasvatettuja kermaperseitä. Ohhira sisältää myös ainutlaatuisen TH10-bakteerin, jolla on kysy tuhota MRSA-sairaalabakteeri jos se suolistossa majailee (sekä streptococcus- , että staphylococcus -sukuinen MRSA).

      Suomessa myytäviä hyviä valmisteita:
      ProbiMage
      Asidophilus Plus
      Replete
      DDS
      Bioteekin Probioottiplus
      Lepicol

      Turun Yliopiston tutkimus: Äidin saamat probiotiit alentavat atooppisen ihottuman riskiä lapsella!


      http://personal.inet.fi/koti/remeli/ravinteet.htm

      • meillä auttoi BodyShopin hamppurasva useamman vuoden kestäneeseen atooppiseen ihottumaan, sitä ennen kokeiltiin monet kortisoonirasvat, joista ei ollut juurikaan apua. Iho oli ollut jo useamman vuoden ihottumainen eli jo ihan parkkiintunut, käytimme hamppurasvaa n. kuukauden ja nyt iho erittäin hyvä, suihkun jälkeen kun aina vaan muistaa rasvan laittaa niin pysyykin hyvänä.


    • sisältäpäin.

      Hamppu on hyvä.

      On paljon muitakin luonnonmukaisia rasvoja.

      Mutta ravinto täytyy laittaa kuntoon.

    • Omega 3

      kookosöljy on hyvä valinta

      niin ulkoiseen kuin sisäiseen käyttöön

    • ravinto kuntoon
    • ravinto vaikuttaa
    • Henna
    • kuuntele.
    • 303
    • Anni271

      Tervetuloa kaikki uutta Lastensairaalaa toivovat perheet lasten ja ystävien kera (ei haittaa, vaikka lapsia vähän yskittäisi tai itkettäisikin) aihetta koskevaan tapaamiseen Eduskuntataloon to 24.10. alkaen klo 16, jolloin on täysistunto. Levitähän tietoa :)

    • ...

      Jätä pois viljat ja lisäaineet, niin tilanne paranee aivan varmasti. Seuraavaksi sokeri pois ja lapsesi on täysin parantunut atopiasta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1325
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      906
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe