Enkeli ja jälleensyntymä?

Tuuli123

En oikein tiedä mitä ajatella enkeleistä, mutta jälleensyntymään uskon. Mutta onko enkeiden olemassaolo edes yhteensopiva jälleensyntymä-ajatuksen kanssa? Ainakaan he eivät minun ymmärrykseni mukaan olla ketään kuolleita sukulaisia, koska hehän syntyvät uudelleen, ei välttämättä ihmisinä, mutta tuskin enkeleinäkään.

Kommentteja?

8

245

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokija

      Enkeli on vertauskuva harmoniselle yhteiselämälle. Siellä missä on täydellisen harmoninen ryhmätoiminta tai yhteisö, siellä on yksi enkeli. Enkeli on käsittääkseni harmoninen kokonaisuus, ei yksittäinen yksilö niinkuin ihminen. Enkeli on kollektiivi joka saattaa projisoitua ihmisen mielelle yhtenä muotona. Tahi joukkona, tarpeen mukaan.

      Enkeli on yksi monessa, monta yhdessä. Harmonisesti kuin yhtenä toimien. Myös ihmisten todelliset minät saattavat muodostaa samanlaisia yhteisöjä. Tällöin enkelien ja mestarien erottaminen toisistaan voi olla haastavaa. Aste-erona on se, että mestareilla on omaakin tahtoa, kyeten toimimaan itsenäisestikin. Mestarit voivat kehittyä edelleen enkelien luomakuntaa kohti tai jopa enkeeliksi, jos rakastavat suuresti sitä elonvirtaa. Mestareissa on myös arkkienkeleiden tasoisia, ja tällöin arkkienkelin ja mestarin erottaminen ei kai onnistune. Elonvirrat yhdistynevät tuolla tasolla.

      Meni taas korkealentoiseksi mutta minkäs sille mahtaa.

      • ihmisen..

        todellinen olemus ei ole luuta ja lihaa vaan ihminen on henkinen olento.Silloin se voi olla olemassa ilman ruumista jolloin sitä voi sanoa enkeliksi voi syntyä uudelleen fyysisest.Aina sama minuus


      • kokija
        ihmisen.. kirjoitti:

        todellinen olemus ei ole luuta ja lihaa vaan ihminen on henkinen olento.Silloin se voi olla olemassa ilman ruumista jolloin sitä voi sanoa enkeliksi voi syntyä uudelleen fyysisest.Aina sama minuus

        Enkelit ovat oma tietoisuuskuntansa. Ihmiset sekoittavat henget enkeleihin. Enkelit ovat olleet ihmisiä edellisen universumin aikana tai eivät koskaan.

        Enkelit ovat ryhmällisiä tietoisuuksia ilman omaa tahtoa.


    • Ville-Hart

      Vastaan kristinuskon näkökulmasta.

      Enkelit ovat enkeleitä ja pysyvät sellaisina. Ihmiset ovat ihmisiä ja sellaisina pysyvät. Kukaan ei muutu toiseksi, ihminen ei muutu enkeliksi eikä enkeli ihmiseksi. Sellaiseksi Jumala on ihmisen ja enkelin luonut.

      Enkeli on Jumalaa palveleva henkiolento, jolla ei ole ruumiista. Enkeli toimii Jumalan nimissä ja täyttää Hänen tahtoaan. Enkeli ei siten ole itsenäinen olento.

      Joskus enkelillä on kirkkautta, valoa, mutta se valo ei ole hänen omaansa, vaan valo on Jumalan kirkkautta, josta enkeli on osallinen, koska hän on Jumalaa lähellä. Enkeli saa osan Jumalan kirkkaudesta.

      Ne enkelit, jotka pyrkivät itsenäisyyteen Jumalasta ja nousemaan Jumalaa vastaan, ovat demoneita, pahoja henkiolentoja, joista tulee pysyä kaukana. Niillä ei ole valoa, koska ne ovat poissa Jumalan luota, jolloin ne eivät saa osuutta jumalallisesta valosta.

      Kristillisen uskon mukaan jälleensyntymää ei ole, eikä kristilliseen uskoon ole koskaan sellaista kuulunut.

    • silona88gould

      minä en usko jälleensyntymiseen ,mutta,uudelleen syntymiseen uskon,kun tulet uskoon ,niin synnyt uudesti.Jälleensyntymisoppi on harhaa-sitä ei ole olemassakaan vaan on keksitty....jostain syystä.

    • *Tietoisuus*

      Enkeli on tietoisuus, ei pallo, kappale eikä materiaalinen kuvatus niinkuin ihmiskuvatus on. Enkeli ei samaistu kehoon, niinkuin monet ihmiset samaistuvat.

    • Palava Pensas

      Uudestisyntyminen on totta eli uskoon tuleminen.
      Jälleensyntyminen ja karma yms ovat huuhaata.

      On olemassa todellisia enkeleitä, väkeviä voimaltaan.

      Mutta nykyaikana on paljon uuspakanallisia uskomuksia, mm reiki ja eri väriset enkelihahmot yms...jotka eivät ole siis totta.

      ihminen toki voi nähdä ja kokea vaikka mitä...sanotaanhan että jos antaa pirulle pikkusormen se kietoo kohta koko käden ja ajan oloon koko ihmisen.

      Valo, totuus on Jeesuksessa.

      Usko auttaa elämän karikoidenkin yli turvaisesti.

    • 012

      Eivät enkelit ja jälleensyntyminen ole ristiriidassa. Sielut ovat sieluja, ne ovat samanarvoisia ja yhtäläisiä, huolimatta siitä miten ne "esiintyvät". Enkelit ja henget eivät ole mitään erilaisia tietoisuuksien muotoja. "Enkeli" on vain sana, joka määrittää sielulle annettua tehtävää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2713
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2300
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2060
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1797
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1711
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1686
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 92
      1612
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe