"Ikuisesta elämästä" puhui tuolla joku. Katri Helena uskoo

^_^_^_^_^_^_^_^_^_^

jälleensyntymiseen reincarnatioon, johon useimmat vanhat uskonnot uskovat.
(In carno = lihaksi tuleminen, re =uudelleen.)

Olen lukenut Shirley MacLainen teokset Matka sisimpään sekä Hopealanka, suosittelen mm. niitä sinulle, jos luet kirjoja, koska minulle ne ovat olleet henkkohtaisesti avartavia mm. jälleensyntymisen osalta. Ainakin toisessa niistä muistaakseni oli pohdittu syitä jälleensyntymisopin poistamiseen "uskonnostamme", pääosa maailman uskonnoistahan tukee jälleensyntymisoppia.

Suomen kielellä on melko vähän asiallista tietoa. Kattavin moderni esitys asiasta on Rudolf Steinerilta.



_

32

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin se meille käy

      Tavallaan ikuinen elänä toteutuu luiden osalta, ne eivät maadu koskaan ne pysyvät ikuisesti. Elollinene elämä loppuu silloin kun viimehenkäys korahtaa.

      • kyllä maatuu luut

        siinä kuin muukin kroppa.


    • tiedähäntä?

      Miettinyt olen useinkin jälleensyntymisen arvoitusta. Tietäähän en sen todenperää voi, mutta itse en tähän mennessä usko siihen.
      Jollain lailla tuntuu, että ihminen jumaloi niin paljon itseään, ettei halua uskoa kuolevansa kokonaan, vaan syntyvänsä yhä uudelleen.

      Ehdoton en ole tässäkään asiassa, jospa se joskus aukeaa minullekin.
      "Kun tuuli käy hänen ylitsensä, ei häntä enää ole", sanoo Iso Kirja.
      Noin nyt minäkin ajattelen.

    • Makriina ek

      Minä olen joskus miettinyt muinaisten egyptiläisten palsamointimenoja, joiden ansiosta uskottiin vainajan jatkavan elämäänsä ikuisesti kuoleman jälkeenkin.
      Olisivatko he hommaan ryhtyneet, jos todella olisivat tienneet ikuisuuden tarkoittavan sitä, että he joutuvat lasivitriineihin kaiken kansan töllisteltäviksi museoihin tuhansia vuosia kuolemansa jälkeen.
      Sanotaan, että ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuudn ennustaminen, ja muumioiden kohtaloista sen hyvin ymmärtää.

    • Tuo kirja on vain

      2000 vuotta sitten ja sen jälkeen eri ihmisten kirjoittama kokoelma juttuja,, siis vain silmänräpäys sitten.
      Ja sen avulla on laskettu kansoja sotien ja aseilla verta vuodattaen valtansa alle.

      Nuo suuret uskonnot ovat paljon vanhempia, Ihmisiä on asunut täällä jo 250 000 vuotta sitten, monet kulttuuri ovat syntyneet, jotkut ovat tuhoutuneet sodissa tai luonnonmullistuksissa, ehkäpä meidänkin kulttuurimme tietokoneineen joutuu jään alle tai maanjäristyksen nielemäksi.

      Ei kaikki alkanut vasta 2011 vuotta sitten, se on valtaa halunneiden hyökkääjien juttua,

      Kai-ken-lais-ta voidaan sanoa, puhua vaikkapa Golgatalla kidutetusta ristiinnaulitusta niin paljon, että ihmiset lopulta saavat siitä veren löyhkästä tarpeekseen!

      Sitä on pantu paavit ja piispat toistamaan, puheet ja laulut ylläpitävät juttua.

      Uskotko kaiken, mikä on kijoitettu?
      "Sillä kirjoitettu on..."Uskokoon ken tahtoo!


      _

    • Joka tapauksssa tiedämme fyysisen ainesosiemme joutuvan hyötykäyttöön, kasvillisuuden ravinteina. Koko planeettamme on täynnä niin kasvien kuin elollisten ainesosia.

      Säilyykö tietoisuus, siitä kiistelevät oppineet, ja onko se edes välttämätöntä/toivottavaa?
      Hyvältä vain tuntuu ajatus. että osana tätä rakasta planeettaa hyödynnän sen elämää.
      Missä on henkeni, ajatukseni - ehkä joissakin jälkeläisteni geeneissä jatkan matkaani tulevaisuudessa. Sitten kun aurinkomme sammuu ja planeettamme räjähtää avaruuden kosmiseen uusiokylvöön, seuraa meidänkin ainesosamme siinä uuden elämän sijoittumisessa sopivalle planeetalle!

      Ehkä heräämme joskus ihmettelemään taas uusia asioita, jossakin toisen taivaan alla, mutta siihen asti kunnioitan ja rakastan elämää sen kaikissa muodoissa.

      Elämälle kiitos
      kun sä paljon annoit!

    • Lihaksi tuleminen uudelleen on kyllä tekstinä ymmärrettävä mutta tapahtumana ei.

      Reinkarnaatio on samanlainen suomennos kuin Ruuneperi Runebergista. Henki siirtyy hinduismissa tai budhismissa vaikkapa lehmään tai käärmeeseen. Noita eläimiä voi edes huonosti kohdella kun niissä voi "asua" isoäiti, -isä tai muu rakas.

      Hengen siirtyminen tuntuu hyvinkin loogiselta. Eikö kuolleeelta jäänyt henki voikin asettua syntymättömään lapseen. Henki ei ilmeisesti vanhene ja niitä on "runsaasti käytössä" kuolleilta. Ne, jotka eivät ole elämästään riittävän hyvin selvinneet joutuvat "kiertoon".

      Lehmäksi en kyllä sovussa rupea elämään vaan sanon

      Hyvää yötä!

      • Sonniksi sopisit??

        En mäkään lehmäksi ala kyllä.


    • No jos valita saisikin, voisin olla kettuemo! Niin soma oli Kettu Repolainen pentuineen, että ihastuin Herra Kettuun, joka osallistui perheensä ruokintaan!

      Tosi söpöläinen ja uteliaat pikku pennut! Pienet punaiset suut tissutteli vielä unissaankin:D

      Älä tosiaankaan nautaeläimeksi suostu Ruune, se ei ole ollenkaan tyyliäsi!

      Hyvää yötä ja rikasta unielämää kaikille:)

    • Atolfia

      Saanemmeko valita, minkälaisessa piipertäjässä tänne voimme sitten uudelleen syntyä?

      Onhan siitä monenmoisia tarinoita, kuinka jotkut ihmiset ovat palanneet ihan oikeina ihmisinä sellaisiin seutuihin tutustumaan, missä ovat eläneet entisessä elämässä.

      Vuosia sitten näitä tarinoita liikkui, mutta viime aikoina en ole huomannut sellaisia. Lienevätkö ne ihmiset jo menneet uudelleen manan majoille, joilla tällaisia kokemuksia oli.

      En ole nähnyt kertomuksia, jotka olisivat jonkun eläimen hahmossa liikkuneet tämän maan kamaralla.

      Niin, jos saisi valita, voisin palata tänne kissana. Tietysti sellaisena kotikissana, jolla olisi mukavat oltavat perheen huomassa.

      Tuo lehmän mainitseminen hieman hymyilytti. Olisihan se melkoinen kokemus sinänsä.

      Kaikkea ne nämä teidän juttunne panee miettimään näin öiseen aikaan.

      Hyvää yötä, olkoon huominen päivä onnellisempi kuin tänään, jos suinkin on mahdollista.

    • *Kukkahame*

      Kristinuskossa puhutaan taivaan iloista ja ihanasta paratiisista, harpunsoitosta kultareunaisen pilven päällä.

      Monilla uskonlahkon henkilöillä on kertomus siitä kuinka uskoontulo oli vavisuttava kokemus, ja näitä kokemuksia on niin monta kuin kertojaa.
      Sama kertomusmäärä sitten taas tuonpuoleisesta, kukaan ei ole tullut tänne kertomaa tai näyttäytymään millainen muoto hänellä on kuoleman jälkeen, olettamuksia niitä riittää.

      Kukin voi valita jo valmiista kertomuksesta tai sitten on yksi uusi lisää aina.
      Tuskin sitä "henkeä" riittää vielä eläimeen, nämä uskonasiat ovat niin kertakaikkisen monimutkaisia eri puolilla maailmaa ettei turhia paineita kannata ottaa.

      Jokainen tulee uskollaan autuaaksi vai tuleeko vain tyytyväiseksi elämäänsä sen voimalla, ehkä lupaus taivasosuudesta rauhoittaa.
      Sanotaan että usko siirtää vuoria kenen usko ja mihin on uskottava?

      Pudhalaisuus on kaunista, siinä henget asuu korkeilla paikoilla ja läheiset kantavat sinne ruokaa ja kukkasia pitääkseen läheistensä henget hyvällä mielin, ihme kyllä siellä ovat ruuat kuivuneita eikä mitään koskaan viedä pois.

      Mielestäni kiertokulku jatkuu jälkeläistemme myötä, olemme istuttaneet heihin tulevaisuuden, antaneet geenit, mitään suurempaa ei olekaan.

      • Katri Helena kertoi

        olevansa 'vanha sielu', moneen kertaan jo täällä taivaltanut,
        monessa hahmossa.
        Mitäpä siihen vastaan väittämään!

        Anne Pohtamo kertoi olleensa venäläisen luostarin munkki edellisessä elämässään.

        Minä en muista mitään.
        Täällä nyt olen ollut oma itseni ja sen lisäksi Satu*.


    • *Kukkahame*

      En muista minäkään :-(, mietityttää olenko olemassakaan ;-)?

      • tiedostaja

        ihmisen käsitys ikuisesta elämästä sekä sielusta on yhtä vanha kuin ihmisen kyky ilmaista itseään ja viestittää tarkoittamansa lajitovereilleen. Niin kauan kuin ei vielä tajuttu kuolemaa biologisena ilmiönä, uskottiin että ihmisestä poistui jotain näkymätöntä. joka jatkoi jollain tavoin omaa elämäänsä.
        Tähän uskomukseen perustuu esimerkiksi alkukantaiseksi luokiteltu uskomus siitä, että metsästäjä saa yliluonnollisia ominaisuuksia syömällä tappamansa leijonan tms. sydämen. Raamatun kielto veren nauttimisesta perustuu samaan uskomukseen.


      • Satu*

        René Descartesin ongelman ratkaisu oli: "Ajattelen, siis olen!"
        Niipä mekin.

        Tietoisuudesta on paljon kirjoitettu, mitä se on, onko kyse pelkästään aivoista.
        Lainaan hiukan Tiede-lehteä:

        "Voinemme luopua pelkäämästä, ettemme ole olemassa. Ainakaan filosofit eivät ole enää kovin huolissaan asian todistamisesta.

        Ihmisen tietoisuus on silti edelleen valtava mysteeri, yksi tieteen suurimmista avoimista kysymyksistä. Kenties kaikkein suurin.
        Mistä tietoisuus syntyy, ja miten se toimii? Kuinka muodostuu kaikki se tajunnan sisältö, joka päässämme pyörii?

        Ongelma ei helpotu siitä, että tietoisuuden käsite viittaa pitkään ilmiöiden jatkumoon. Olemme valveilla, havainnoimme ympäristöä ja itseämme, reagoimme, ennakoimme ja suunnittelemme. Me muistamme, puhumme, tarkoitamme, pohdimme itseämme ja ymmärrämme muita. Tunnemme olevamme olemassa. Uskomme, että meillä on pysyvä minuus. Mitä tässä pitäisi erityisesti ryhtyä tutkimaan?

        Tähän päivään mennessä ei ole syntynyt kummoista yhteisymmärrystä lähtökohdista, joista tietoisuuden kysymyksiin etsitään vastauksia. Yksi on sentään nykyisin melko selvää: tietoisuus on aivojen ominaisuus.
        Tämäkään keksintö ei ole kovin tuore.
        Jo Descartes arveli, että ihmismieli asuu aivoissa. Hänelle mieli oli kuitenkin aivan muuta kuin aivojen fyysistä toimintaa.
        Descartesin ajattelussa ruumis oli fysikaalinen ja materiaalinen, mieli päinvastoin ei-fysikaalinen ja aineeton.
        Tämä jako on istunut sekä arkiajatteluun että uskonnon vaatimuksiin eli ihmisen tarpeeseen löytää itsestään jotakin pysyvää, mikä ei katoa ruumiin kuollessa.
        Jako elää edelleen niin vahvana, että jokainen tietoisuuskirjailija joutuu aloittamaan kartesiolaisen dualismin lähtöviivalta."


    • Vaikka en muista, olenko mahdollisesti elänyt ennenkin,
      silti halu löytää ja ymmärtää pyörittää minua täällä internetissäkin.

      Googlettelemme ja luemme muiden ihmisten tutkimuksia ja ajattelua. Jokin löytämisen ja tajuamisen himo on ihmisessä sisäänrakennettuna.

      Elämän katseleminen uudellakin tavalla, - myös kuoleman valossa - antaa siihen uuden näkökulman.

      Buddhismin joku mainitsi tuolla. En oikein ole minkään -ismin kannattaja, miksi ihminen ei voi elää ja ajatella ja tuntea niin kuin se itselle on mahdollista ja tuntuu oikealta.

      Buddhalaisuudessahan on varsinkin se zen eli mietiskely,
      joka lienee terapeuttistakin.
      Kun nämä eläkeläisen kiireet hellittävät, :) niin sitäkin alan varmaan kokeilemaan. :)

      Reincarnaatiossa näen positiivisena sen, että se mahdollistaa ihmisen kehittymisen. Sekä hindulaisuudessa että buddhismissa jälleensyntymiseen uskotaan.

      Sitä kai K-H tarkoitti sanoessaan olevansa 'vanha sielu'.

      _

      • Muisti on mennyt- mitään en tiedä edellisestä elämästä.
        Loppujen lopuksi raamattukin on ihmisten kirjoittama kirja.
        Ennen sillä ja erilaisilla uskomuksilla hallittiin ihmisiä,
        mitä uskonnossa ja raamatussa sanottiin, sitä käytettiin lakina.

        Kukaan kuollut ei koskaan ole tullut sanomaan, mitä hänelle kuuluu maanpäältä poistumisen jälkeen.
        Ajattelen, että nuo sielujen vaellukset joukossamme,samoin uudesti syntymiset, helpottaa tänne jäävien surua ja tuskaa,
        ja luopumisen vaikeutta.
        Sen enempää taivaastakaan ei ole kuulunut, on vaan kaunis satu enkeleistä, jotka harppua soittelevat................
        Saa aikaan tunteen,
        Ikäänkuin ei niin lopullisesti tarvitsisikaan luopua toisesta läheisestä yhdellä kertaa.
        Tuttavani 20 v. poika kuoli kolarissa 30 vuotta sitten. hänen äiti kertoi töissä usein ,että poika oli käynyt kotona, sänkypeitto oli kasassa missä oli istunut.....
        Omassa mielessä kaikki on luvallista, jos se helpottaa surutyötä ja oman mielen sopeutumista asiaan .
        Viikkojen kuluessa puheet pojan käymisestä pikkuhiljaa loppui.
        Toiset ihmiset ovat herkempiä näkemään/aistimaan kaikenlaista yliluonnollista.

        Ihmisen luut: nehän hajoavat (ja haurastuvat ) monelta jo
        täällä pallolla eläessä, ei tarvi hautaakaan odotella. Päinvastoin hoitaa niitä että pysyisivät kasassa hautaan saakka.

        Näin me voimme uskon asioita uskoa kukin tavallamme.
        Uskon silti että on olemassa jokin pyhä, suurempi voima, meidän kaikkien yläpuolella.


      • Olen aika ymmällä luettuani viestejänne. Itsekin yritin jotain sanoa hengestä, joka lähtee pois ruumiista kun tämä rappeutuu asuinkelvottomaksi.

        Onko henki vain elämän merkki ja sielu jotakin suurempaa?

        Kun Satu mainitsi tuon 'vanhan sielun', tarkoittaako se sitä, että sielun mukana siirtyy enemmän kuin hengen?

        Aivot on helppo ymmärtää suurena tietokoneena, mutta mistä lahjakkuus, tunne-elämä, taiteellisuus jne? Tuo K_H:n referoima 'vanha sielu' on sielunvaelluksen kannalta hyvin ymmärrettävä. Kenellähän meillä on ollut ihan ikioma "nyyheetti" sielu?


      • Joulun lahja
        Ruuneperi kirjoitti:

        Olen aika ymmällä luettuani viestejänne. Itsekin yritin jotain sanoa hengestä, joka lähtee pois ruumiista kun tämä rappeutuu asuinkelvottomaksi.

        Onko henki vain elämän merkki ja sielu jotakin suurempaa?

        Kun Satu mainitsi tuon 'vanhan sielun', tarkoittaako se sitä, että sielun mukana siirtyy enemmän kuin hengen?

        Aivot on helppo ymmärtää suurena tietokoneena, mutta mistä lahjakkuus, tunne-elämä, taiteellisuus jne? Tuo K_H:n referoima 'vanha sielu' on sielunvaelluksen kannalta hyvin ymmärrettävä. Kenellähän meillä on ollut ihan ikioma "nyyheetti" sielu?

        Kun ihminen kuolee maatuu hänen ruuminsa, mutta sielu jonka Jumala on häneen laittanut ei kuole koskaan. Jumala ottaa sielun luokseen ja päättää mitä sille tehdään.Vain hyvälle puolelle pääsevät ne jotka ovat Jeesuksen verellä pesty synneistä luntakin valkeammaksi. Ihminen päättää itse haluaako ottaa pelastuksen vastaan vai ei.
        Päätös olinpaikasta on millaisen ratkaisun teit.


      • ÄLÄ jaksa jankuttaa
        Joulun lahja kirjoitti:

        Kun ihminen kuolee maatuu hänen ruuminsa, mutta sielu jonka Jumala on häneen laittanut ei kuole koskaan. Jumala ottaa sielun luokseen ja päättää mitä sille tehdään.Vain hyvälle puolelle pääsevät ne jotka ovat Jeesuksen verellä pesty synneistä luntakin valkeammaksi. Ihminen päättää itse haluaako ottaa pelastuksen vastaan vai ei.
        Päätös olinpaikasta on millaisen ratkaisun teit.

        sodalla Ruotsista valloittajan tuomaa jargonia.
        Luoja on meidän hyvä Jumalamme aivan kokonaisena, ei yksi kolmasosa.
        Ristiinnaulitseminen "SINUN syntiesi tähden" on valtaajan keino saada syyllisyytensä siirrettyä sodan uhrin syyksi.

        Ja sinä toistat valloittajan oppia kuin papukaija.

        On suuri synti jättää omat aivonsa käyttämättä,
        se on Luojan sanomattoman suuren lahjan aliarvuoimista!


        ___


      • Historian taju
        Joulun lahja kirjoitti:

        Kun ihminen kuolee maatuu hänen ruuminsa, mutta sielu jonka Jumala on häneen laittanut ei kuole koskaan. Jumala ottaa sielun luokseen ja päättää mitä sille tehdään.Vain hyvälle puolelle pääsevät ne jotka ovat Jeesuksen verellä pesty synneistä luntakin valkeammaksi. Ihminen päättää itse haluaako ottaa pelastuksen vastaan vai ei.
        Päätös olinpaikasta on millaisen ratkaisun teit.

        Esim akateemikko Heikki Ylikangas on tv-haastattelussaan todennut etteivät vanhat historian tutkimukset muutu, vaikka mitä uutta tulisi julkisuuteen…

        Tiedäthän vanhan sanonnan: jos et opi muiden virheistä, olet tuomittu toistamaan niitä. Minusta osa maailman tämän hetken ongelmista johtuu ihmisistä, joilla ei ole historian tajua, eli niin kuin Heikki Urmas on kysynyt: “Onko Suomi jälleen niin suomettunut ettei media uskalla kertoa totuutta ja korjata väärennettyä historiaa?”


    • Tärkeintä lieneekin

      ajattelemisen vapaus.
      Sekin tuntuu puuttuvan ihmiseltä, jos hän orjallisesti alistuu johonkin -ismiin.

      Eräässä keskustelussa kerran kuulin lauseen: ''En voi sitä jälleensyntymistä ajatellakaan, kun se ei kuulu meidän uskontoomme.''

      Ajattelun vapauden on Luoja meille antanut, muutenhan hän olisi antanut vain yhdet yhteiset aivot paaville, piispalle tai papille, ja sitten kaikki sanoisivat kuorossa perässä, mitä hän sanoo. Vai niinkö olemmekin tehneet vuosisatoja?

      Kyllähän ne aivot, silmät, korvat, hajuaisti, tuntoaisti, makuaistikin annettiin meille jokaiselle omat, erikseen.


      .

      • Tuosta viimemainitus

        ta johtuukin, että reagoimme ja valitsemme jokainen omalla ainutlaatuisella tavalla, mutta kuitenkin pohjimmillaan kaikki samoja asioita kokien.


    • Satu*

      Kun kuoleman varjo peittää näköalan, on toki hyvä pystyä sitä mielessään jollain tavalla lieventämään.
      Vaikka ei ruumis tietenkään synny uudelleen, se nyt ainakin on varmaa, niin se jokin pieni kipinä, mikä on Luojasta, toivottavasti säilyy, palaa häneen tai syntyy uudelleen jonain toisena aikana, jossain uudessa hahmossa, uutena ihmisenä.

      Meri-Kukan tavoin ajattelen:

      "Omassa mielessä kaikki on luvallista, jos se helpottaa surutyötä ja oman mielen sopeutumista asiaan ."

      Re-inkarnaatiokin voi olla vaihtoehtona helpottamassa luopumista rakastamastaan ihmisestä.

    • g-molli

      Mä hiljattain luin yhtä uutta romaania

      Aikuiset tyttäret kävivät läpi hiljattain kuolleen äitinsä jäämistöä ja tekivät surutyötä pohtimalla muistojaan äidistä ja hänen elämästään.
      Itketti kovin molempia kun totesivat miten armoton ja kova oli äidin elämä ollut. Myös oma avuttomuus ja kyvyttömyys vakavan sairauden ja kuoleman edessä tuli tunnistettua, miten ja millä tavalla olisi pitänyt toimia, että olisi pystynyt auttamaan, edes viime hetkillä jotenkin suojelemaan arvottomuuksilta, elämän armottomuudelta tuota pientä ihmistä, jota elämä ei varjellut miltään --- elämä oli mitä oli ja asiat meni niin kuin meni.

      Lohtuna heillä oli ajatus että ehkä äiti syntyy uudestaan johonkin uuteen parempaan maailmaan, jossa tyttäret voisivat todella auttaa ja suojella, kun niin myöhään tajusivat asian.

      ------
      Tässäpä oli mielestäni paljon asiaa. Vanhuus tuo esiin paljon asioita, joista pitäisi puhua ja kouluttaa omaisia ja vanhustyöntekijöitä. Edelleen.
      Liikaa painottuu vanhushoito vain testamenttien tekoon, " uskontoihin ja ismeihin", --- eikö inhimillisyys olisi kuitenkin kaikkein tärkeintä?

      Eihän maailma meitäkään ole suojellut oikeastaan miltään ja kuitenkin on ollut pakko elää ja tehdä työtä niillä voimilla kun kulloinkin sattuu olemaan.

      Toivo paremmasta kuitenkin lohduttaa ja kantaa silloinkin kun elo tuntuu surkealta räpiköinniltä ---- juuri toivon säilyttäminen nuorillekin olisi tärkeää.

    • Satu*

      Äidin kuolema koskettaa jotain syvintä tunnetta ihmisessä, isän kuolema samoin.
      Suru on silloin niin täydellinen.
      Vain puolison kuolema sitten oli yhtä suuri tai suurempi, pysäyttävä...

      Paljon jää sanomatta. En tajunnut silloin, kun mieheni pyysi minua kumartumaan alas puoleensa ja halaamaan häntä, hän kietoi kätensä kaulaani ja veti minut lähelleen.

      Kun olin ollut kotona muutamia tunteja, soitettiin sairaalasta, ja sanottiin, että hän on vaipunut syvään tajuttomuuteen, lähdimme sinne takaisin, seuraavana iltapäivänä hän kuoli.

      Sitä kulki kuin automaattiohjauksessa, teki, järjesti...
      Jälkeenpäin siitä silloisesta taipaleesta ei muista mitään, surun epätasaisessa maastossa vain välttämättömät väistäen, varjon peittäessä näköalan...siunaustilaisuuden suunnittelu ja hautajaisjärjestelyt, kutsut, ... Ihminen selviytyy, kun on selviydyttävä.

      • Kuinka tuttua tuo on Satu* Juuri nuo hetket kuolivuoteen äärellä, jolloin miehenikin hyväili minua ja silmät kertoivat kaiken!

        Tuo kaikki on kuin sumussa, valvominen yhtä kyytiä toista vuorokautta vierellään ja päätös, ettei enää nesteytetä edes, oli kaikki vastuullani.
        Kuinka kaunis hän oli ollessaan hetken tajuissaan, kun lämmitin häntä ja kostutin huulia vanupuikolla.

        Hautajaisissa en voinut itkeä, olin kuin robotti, mutta seuraavat kuukaudet toivat todellisuuden tietoisuuteen.

        Nyt on jo eheytynyt elämäni ja iloitsen ystävistäni ja omaisistani :D


    • Satu*

      Hänen kuolemansa oli suuri shokki meille kaikille, ei sen pitänyt tulla! Siksi se oli niin vaikea, - onneksi olimme toistemme tukena!
      Sinä iltana myöhään istuimme me viisi aikuista ja kaksi lasta meidän parisängyllämme ja yritimme kestää tapahtuneen.

      Vaikein hetki hautajaisissa on sen arkun laskeminen sinne maan sisään. Osa minua tuntui menevän mukana. Silloin on suuri lohtu siitä, että hän itse palaa takaisin Luojansa luo, vain kuori joutuu sinne maahan.

      Jälleensyntymisen mahdollisuuden hänelle ja heille soisin!

      • kulkija vain

        LOHTU



        älä sano sanoja
        kaiun tyhjäksi puhumia
        eivät ne korviani tavoita
        tuskaani lievitä

        tuskani
        en sitä sallisi silti
        anna sen ikääntyä
        kunnes sen vanhaksi tunnen

        jos sinulla ei sanoja
        ota kädestäni kiinni
        purista rintaasi vasten
        istahda hetkeksi vierelleni
        että lohdun toisit
        edes hetkeksi

        paljoksi siltikin


    • ?-----?

      Useille tämä yksi elämä on jo liian kova koettelemus, että ainakin minua surettaisi jaksaa vielä läpikäymään niitä useampiakin.
      Kyllä minulle ainakin tämä saa olla se yksi ja ainut, en uusintaa halua.
      Vie voimat ja elämän, tämäkin.

      Mikä erottaa ihmisen ja rikkaruohon? Sielu, liekö se rikkaruohollakin, jota pidämme ylivoimanamme? Missä se on todistettu?

      Kuollut on kuollut, ei se uudelleen synny, on nyt ajatuksenani. Josko huominen suo uuden tiedon asiasta? Ken ties?

    • Kasvi- tai kivikunnalla ei liene sentään sialua, mutta kasveilla on luontainen hinku niinkuin hyönteisilläkin täyttää tehtävänsä luonnon kiertokulussa.

      Mielestäni ihmisen sielukin on täysin teoreettinen käsite, hiukan kuin synodeissa, kirkolliskokouksissa juntattu selitysmalli.

      Joku on heittänyt framille arvelun, että sielu painais 33g! ...että tyyppi olis punnittu ennen ilmavoimiin siirtymistä - ja sitten pian sen jälkeen.
      Varmaankaan digivaakaa käytetty?

      Mutta jokaisella olkoon omat uskomuksensa tai uskomatta jättämisensä. Se lienee jokaiselle ittelleen parasta - kuulemma munuaisetkin sitten toimivat paremmin.

    • Satu*

      Hehhee, huumori on aina ja joka paikassa (melkein) paikallaan.

      Minä en ainakaan omia uskomuksiani kenellekään ole tyrkyttämässä, olen vain puhunut elämäntiestäni ja sen kriisikohdista ja siitä, miten olen selviytynyt.

      Jokainen on omien perintötekijöittensä ja ympäristöolosuhteidensa tulos, niinpä minäkin.

      Luojani kanssa olen aina kulkenut, rukoillut ja saanyt apua, ja usein olen kokenut, että ilman häntä en olisi selviytynyt, varsinkin silloin toisen vuosikymmeneni alussa vieraassa koulukaupungissa, jonne opettajieni painostuksesta vanhempani antoivat minun lähteä, vaikkei se oikein olisi ollut mahdollista mitenkään

      Eri nimiä hänestä voin käyttää, Jumala, Luoja, Herra, Hyvyys, Rakkaus.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      145
      1980
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      114
      1527
    3. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      92
      1350
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1282
    5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      89
      1275
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      207
      1121
    7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      47
      1057
    8. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      204
      1032
    9. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      98
      1027
    10. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      229
      861
    Aihe