kannattaako lääkäriksi opiskeleminen?

mietteliäs24v.

Olen 24-vuotias tkk:lla oleva opiskelija. Nykyiset opinnot eivät miellytä. Mietin kovasti lääkikseen pyrkimistä. Toinen typerä ammattivalinta on sairaanhoitaja/terveydenhoitaja. Mua kauhistuttaa ajatus, että jos pääsen lääkikseen tulevana seuraavana vuonna olisin 31-vuotias valmistuttuani. Sairaanhoitajaksi/terveydenhoitajaksi pääsemistä pidän todenäköisempänä ja melko varmana. Mitä mieltä olette minne tunnollisen opiskelijatytön kannattaisi suuntautua? Kauheinta tässä on, että tiedän opiskelun vievän minulta suuren osan elämästä. En haluaisi havahtua kolmekymppisenä miettien, että elämä meni ohitse opiskellessa.
1.Kuinka stressaavana koette lääkärin ammatin?
2.Hakisitteko uudestaan lääkikseen, jos valitsisitte ammatin?
3.Näettekö paljon kuolemaa?
4.Kuinka stressaavaa opiskeluaika on? Jääkö aikaa muulle elämälle?
5.Missä kaupungissa opiskelette?
6.Suosittelisitteko oikeasti ammatinvalintaa muille?

14

1831

  Vastaukset

  • Vastaan sinulle esitykseesi, koska se vaatii vuosien tunnollista pyrkimystä, ja et ole vielä varma haluatko ryhtyä Lääkäriksi. Niin ehdotukseni sinulle on että kuljet normaalin koulutusjakson läpi, ja siirryt kokonaan poies nykyisestä ystävä piiristäsi, joka on homojen ja lesbojen riemua keskenään. Ja silloin sinulle jää todella aikaa olla syventyneenä lääketieteen opiskeluun, ja kykenet hyvinkin luonteesi mukaisesti, ja planeetta asetusten mukaan etenemään Lääkäriksi asti. Mutta kuten sanoin niin se vaatii sinulta muutosta tämänhetkiseen sosiaaliseen kanssakäymiseen. Joop.

  • Lääkärin ammatti on stressaava, siitä ei pääse mihinkään. Ammatissa on paljon etuja ja hyvää, mutta mikään ei tule ilmaiseksi. Pelkän rahan tai ihmisten auttamishalun avulla tuskin pääsee plussan puolelle. Kun lääketiede on hyvää se on parasta mailmassa ja päin vastoin. Kuitenkaan mikään oikeasti arvokas ei tule halvalla. Sinulla ei ole vielä tarvetta miettiä ikääsi, muutenkaan lääkäri ei ole koskaan valmis. Akateemisen uran aloittaneena voi olla että hajoilisit AMK-opintoihin.

  • Jos valmistumisaika on kynnyskysymys, vaihda pääaineeksesi lääketieteellinen tekniikka. 1-2 vuoden päästä olet DI ja voit mennä töihin erikoistumaan sairaalafyysikoksi.

   • Mita niita apufyysikon paikkoja on Suomessa? 4 kpl? Eli saadaksesi koulutuspaikan sinun pitaan kaytannossa olla vaitellyt ja sittenkin viela joudut kilpailemaan aika kovien tyyppien kanssa joilla on teollisuuskokemusta projektipaallikkotasolta ym. Eli jos noi laakisalat kiinnostaa niin ala lukemaan laakiksen paasykokeisiin.

    Ps. En ole itse sairaalassa hommissa.


  • AIna kannttaa valmistua lääkäriksi tai sitten valelääkäriksi. Rahaa tulee ovista ja ikkunoista. Potilaista viis mutta pääasia että rahaa tulee tilille. Ainoa stressi on kiinnijäämisestä ...

  • Mietteliäs24v: "Mua kauhistuttaa ajatus, että jos pääsen lääkikseen tulevana seuraavana vuonna olisin 31-vuotias valmistuttuani."

   Mieti asiaa näin päin. 31-vuotias sinusta tulee joskus jokatapauksessa, vaikka et lääkkikseen pyrkisikään. Eli oletko 31-vuotiaana mieluimmin..

   ...31-vuotias lääkäri vai
   ...31-vuotias ei lääkäri.

   Itse olen nyt 31v lähihoitaja 10 vuoden työkokemuksella ja aloitan ensi vuonna sh-opinnot nuorisopuolella päiväopinnoissa. Eli tulen olemaan 35v kun valmistun.

   Mutta 35 vuotias minusta tulee jokatapauksessa neljän vuoden kuluttua, vaikka en sh-opintoihin menisikään ja mieluimmin olen 35 -vuotiaana valmis ja pätevä sairaanhoitaja kuin 35 vuotias ei sairaanhoitaja. Haluasin päästä työssäni eteenpäin, mutta lähärin paperit eivät anna muodollista pätevyyttä esim vastaavan hoitajan vakanssiin, vaikka kuinka hyvä hoitaja olisin ja työt taitaisin.

   Ikäkysymys ei paina hoitoalalla, kun meilläkin itketään jo eläkkeelle lähteneitä keikkaa heittämään. Varsinkin sairaanhoitajista on pulaa ja lääkäreistä varsinkin.

  • Kyllä se vaan kannattaa paljon ennemmin kuin opiskelu joksikin muuksi. Aineeopettajana tienaan alle kolme tonnia kuussa, kun kaveri tienaa vastavalmistuneena lääkärinä ainakin kaksinkertaisesti. Eikä se tee yhtään sen enempää tunteja viikossa kuin minäkään!

  • Mutta jos on erikoistunut kurkku-nenä-korvatauteihin ja on yksityisellä hoitelemassa varakkaampia flunssapotilaita yms, niin eikai niin stressaavaa ole ei niissä hommissa potilaat yleensä kuole.

  • Lyhyt vastaus kysymykseesi: kannattaa.

  • 1.Kuinka stressaavana koette lääkärin ammatin?
   - työ lääkärinä vielä edessäpäin, joten en vielä kokemuksesta osaa sanoa. uskon, että stressin kanssa pärjää.

   2.Hakisitteko uudestaan lääkikseen, jos valitsisitte ammatin?
   - ehdottomasti ja vähintään tuplavarmuudella päätöksestä

   3.Näettekö paljon kuolemaa?
   - joitakin kuolleita nähty ja ruumiin näkemiseen tottuu (dissektiokurssi tässäkin asiassa erinomainen). mutta vielä en ole kohdannut tilannetta, jossa itse hoitamani potilas olisi kuollut.

   4.Kuinka stressaavaa opiskeluaika on? Jääkö aikaa muulle elämälle?
   - välillä stressaa enemmän, välillä vähemmän. stressiin tottuu ja monet alkuun stressaavat asiat eivät enää jossain vaiheessa stressaa. aikaa on muullekin elämälle (kuten hengailulle lääkiskavereitten kanssa ja koulujutuista puhumiselle... ;)

   5.Missä kaupungissa opiskelette?
   - Kuopio

   6.Suosittelisitteko oikeasti ammatinvalintaa muille?
   - kyllä, jos todella haluaa tätä. mut jos ei oo paloa tähän hommaan, niin ei tänne kannata huvin vuoksi vaan tulla. voi käydä todella ahdistavaksi, jos ei oo halua tähän.

  • Entä jos ei hotsita nuo lekuriopinnot, niin löytyiskö täältä poikamieslekureita - ikähaarukka 35-45:) Meinaan eikö niinkin pääsis hyville liksoille ss-naisena.
   Eronneetkin käy.

   • Joo, moni sh katselee lääkäreitä sillä silmällä. ainakin ennen, mutta nyt nykynuoret on toista sorttia.Pienellä pitäjällä lääkärin rva oli "julkkis" ja monesta on jäänyt pitäjään uskomattomat tarina historiaan. Hienot virka-asunnot yms.. tuossa 60-luvulla.Lä äkärin ala on sellainen, että on tultava toimeen sellaisen alan kanssa, jossa puhuminen, katsekontaktikin on erilainen kuin muilla alalla. Lääkäritermit yms. Huvin vuoksi tuskin kukaan lääkärin rvaksi haluaa, kyllä se tunnepuolin on oltava.paikalla, voi tulla muuten tukalat oltavat.


  • Lääkäriksi opiskeleminen kannattaa tässä maailmassa paremmin kuin aika moni muu asia...

  • Anteeksi nyt vaan oletko homofoobikko

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   140
   7268
  2. Coronasta jo parantuneet sairastuneet uudestaan

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/665a88cc-27e7-4aa9-8ce1-5e7a4f027914 Sairaus voi hetkellisesti mennä lepotilaan ja aktoivoitua uudestaan. Taitaa
   Maailman menoa
   255
   5173
  3. Marin: "Uuden virustaudin leviäminen on asetettava myös oikeaan mittakaavaan."

   Pääministeri puhuu eduskunnalle koronaviruksesta ja rauhoittelee tilanteesta. "Tavalliseen kausi-influenssaan sairastuu Suomessa vuosittain noin 5 pr
   Maailman menoa
   72
   3754
  4. Ymmärsinkö oikein tuon Jari Sillanpään jutun?

   Siis Jari Sillanpäälle oli tullut hieroja hieromaan Jari Sillanpäätä. Tällä hierojalla oli ollut 12 v lapsi mukanaan saapuessaan Jari Sillanpälle. Tä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   122
   1512
  5. Skotlanti lupaa ilmaiset tamppoonit naisille

   "Skotlannin parlamentti on hyväksynyt lakiesityksen, joka takaa ilmaiset kuukautissuojat kaikille maassa asuville naisille. Lain mukaan tamponeja ja s
   Maailman menoa
   54
   1051