Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

kannattaako lääkäriksi opiskeleminen?

mietteliäs24v.

Olen 24-vuotias tkk:lla oleva opiskelija. Nykyiset opinnot eivät miellytä. Mietin kovasti lääkikseen pyrkimistä. Toinen typerä ammattivalinta on sairaanhoitaja/terveydenhoitaja. Mua kauhistuttaa ajatus, että jos pääsen lääkikseen tulevana seuraavana vuonna olisin 31-vuotias valmistuttuani. Sairaanhoitajaksi/terveydenhoitajaksi pääsemistä pidän todenäköisempänä ja melko varmana. Mitä mieltä olette minne tunnollisen opiskelijatytön kannattaisi suuntautua? Kauheinta tässä on, että tiedän opiskelun vievän minulta suuren osan elämästä. En haluaisi havahtua kolmekymppisenä miettien, että elämä meni ohitse opiskellessa.
1.Kuinka stressaavana koette lääkärin ammatin?
2.Hakisitteko uudestaan lääkikseen, jos valitsisitte ammatin?
3.Näettekö paljon kuolemaa?
4.Kuinka stressaavaa opiskeluaika on? Jääkö aikaa muulle elämälle?
5.Missä kaupungissa opiskelette?
6.Suosittelisitteko oikeasti ammatinvalintaa muille?

18

6990

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • raakkuna1

      Vastaan sinulle esitykseesi, koska se vaatii vuosien tunnollista pyrkimystä, ja et ole vielä varma haluatko ryhtyä Lääkäriksi. Niin ehdotukseni sinulle on että kuljet normaalin koulutusjakson läpi, ja siirryt kokonaan poies nykyisestä ystävä piiristäsi, joka on homojen ja lesbojen riemua keskenään. Ja silloin sinulle jää todella aikaa olla syventyneenä lääketieteen opiskeluun, ja kykenet hyvinkin luonteesi mukaisesti, ja planeetta asetusten mukaan etenemään Lääkäriksi asti. Mutta kuten sanoin niin se vaatii sinulta muutosta tämänhetkiseen sosiaaliseen kanssakäymiseen. Joop.

    • Lääkärin ammatti on stressaava, siitä ei pääse mihinkään. Ammatissa on paljon etuja ja hyvää, mutta mikään ei tule ilmaiseksi. Pelkän rahan tai ihmisten auttamishalun avulla tuskin pääsee plussan puolelle. Kun lääketiede on hyvää se on parasta mailmassa ja päin vastoin. Kuitenkaan mikään oikeasti arvokas ei tule halvalla. Sinulla ei ole vielä tarvetta miettiä ikääsi, muutenkaan lääkäri ei ole koskaan valmis. Akateemisen uran aloittaneena voi olla että hajoilisit AMK-opintoihin.

    • 6534546

      Jos valmistumisaika on kynnyskysymys, vaihda pääaineeksesi lääketieteellinen tekniikka. 1-2 vuoden päästä olet DI ja voit mennä töihin erikoistumaan sairaalafyysikoksi.

      • Sairaalafyysikko

        Mita niita apufyysikon paikkoja on Suomessa? 4 kpl? Eli saadaksesi koulutuspaikan sinun pitaan kaytannossa olla vaitellyt ja sittenkin viela joudut kilpailemaan aika kovien tyyppien kanssa joilla on teollisuuskokemusta projektipaallikkotasolta ym. Eli jos noi laakisalat kiinnostaa niin ala lukemaan laakiksen paasykokeisiin.

        Ps. En ole itse sairaalassa hommissa.


    • "Oikea" Lääkäri

      AIna kannttaa valmistua lääkäriksi tai sitten valelääkäriksi. Rahaa tulee ovista ja ikkunoista. Potilaista viis mutta pääasia että rahaa tulee tilille. Ainoa stressi on kiinnijäämisestä ...

    • Lähisairaanhoitaja

      Mietteliäs24v: "Mua kauhistuttaa ajatus, että jos pääsen lääkikseen tulevana seuraavana vuonna olisin 31-vuotias valmistuttuani."

      Mieti asiaa näin päin. 31-vuotias sinusta tulee joskus jokatapauksessa, vaikka et lääkkikseen pyrkisikään. Eli oletko 31-vuotiaana mieluimmin..

      ...31-vuotias lääkäri vai
      ...31-vuotias ei lääkäri.

      Itse olen nyt 31v lähihoitaja 10 vuoden työkokemuksella ja aloitan ensi vuonna sh-opinnot nuorisopuolella päiväopinnoissa. Eli tulen olemaan 35v kun valmistun.

      Mutta 35 vuotias minusta tulee jokatapauksessa neljän vuoden kuluttua, vaikka en sh-opintoihin menisikään ja mieluimmin olen 35 -vuotiaana valmis ja pätevä sairaanhoitaja kuin 35 vuotias ei sairaanhoitaja. Haluasin päästä työssäni eteenpäin, mutta lähärin paperit eivät anna muodollista pätevyyttä esim vastaavan hoitajan vakanssiin, vaikka kuinka hyvä hoitaja olisin ja työt taitaisin.

      Ikäkysymys ei paina hoitoalalla, kun meilläkin itketään jo eläkkeelle lähteneitä keikkaa heittämään. Varsinkin sairaanhoitajista on pulaa ja lääkäreistä varsinkin.

    • tosi on!

      Kyllä se vaan kannattaa paljon ennemmin kuin opiskelu joksikin muuksi. Aineeopettajana tienaan alle kolme tonnia kuussa, kun kaveri tienaa vastavalmistuneena lääkärinä ainakin kaksinkertaisesti. Eikä se tee yhtään sen enempää tunteja viikossa kuin minäkään!

    • kärsätohtirksid

      Mutta jos on erikoistunut kurkku-nenä-korvatauteihin ja on yksityisellä hoitelemassa varakkaampia flunssapotilaita yms, niin eikai niin stressaavaa ole ei niissä hommissa potilaat yleensä kuole.

    • Dr. iBig

      Lyhyt vastaus kysymykseesi: kannattaa.

    • opiskelija vielä

      1.Kuinka stressaavana koette lääkärin ammatin?
      - työ lääkärinä vielä edessäpäin, joten en vielä kokemuksesta osaa sanoa. uskon, että stressin kanssa pärjää.

      2.Hakisitteko uudestaan lääkikseen, jos valitsisitte ammatin?
      - ehdottomasti ja vähintään tuplavarmuudella päätöksestä

      3.Näettekö paljon kuolemaa?
      - joitakin kuolleita nähty ja ruumiin näkemiseen tottuu (dissektiokurssi tässäkin asiassa erinomainen). mutta vielä en ole kohdannut tilannetta, jossa itse hoitamani potilas olisi kuollut.

      4.Kuinka stressaavaa opiskeluaika on? Jääkö aikaa muulle elämälle?
      - välillä stressaa enemmän, välillä vähemmän. stressiin tottuu ja monet alkuun stressaavat asiat eivät enää jossain vaiheessa stressaa. aikaa on muullekin elämälle (kuten hengailulle lääkiskavereitten kanssa ja koulujutuista puhumiselle... ;)

      5.Missä kaupungissa opiskelette?
      - Kuopio

      6.Suosittelisitteko oikeasti ammatinvalintaa muille?
      - kyllä, jos todella haluaa tätä. mut jos ei oo paloa tähän hommaan, niin ei tänne kannata huvin vuoksi vaan tulla. voi käydä todella ahdistavaksi, jos ei oo halua tähän.

    • Lääkärin rouvaksi

      Entä jos ei hotsita nuo lekuriopinnot, niin löytyiskö täältä poikamieslekureita - ikähaarukka 35-45:) Meinaan eikö niinkin pääsis hyville liksoille ss-naisena.
      Eronneetkin käy.

      • lääkäri-hoitaja

        Joo, moni sh katselee lääkäreitä sillä silmällä. ainakin ennen, mutta nyt nykynuoret on toista sorttia.Pienellä pitäjällä lääkärin rva oli "julkkis" ja monesta on jäänyt pitäjään uskomattomat tarina historiaan. Hienot virka-asunnot yms.. tuossa 60-luvulla.Lä äkärin ala on sellainen, että on tultava toimeen sellaisen alan kanssa, jossa puhuminen, katsekontaktikin on erilainen kuin muilla alalla. Lääkäritermit yms. Huvin vuoksi tuskin kukaan lääkärin rvaksi haluaa, kyllä se tunnepuolin on oltava.paikalla, voi tulla muuten tukalat oltavat.


    • Mr.BIGGER

      Lääkäriksi opiskeleminen kannattaa tässä maailmassa paremmin kuin aika moni muu asia...

    • suilevi

      Anteeksi nyt vaan oletko homofoobikko

    • Anonyymi

      Ei kannata. En suosittele.
      Raha? Muuallakin maksetaan (insinöörit, rakennusmiehet yms) Feikkikunnioitusta? Feikki on feikki. Kilpailu paikoista? Muuallakin saat rehellisemman kilpailun. Mahdollisuus olla tutkijana? DI voi olla tutkijana. Mahdollisuus auttaa ihmisiä? Kokeile punaista ristiä. Ei jokaisen tarvitse olla lääkäri. Muut ammatit ovat jopa hyödyllisempiä kuin arvailukeskuksessa istuminen. Sinulle on jo liian myöhään varmaan vastata, mutta ehkä muut, joita epäilyttää voisivat miettiä uudestaan, miksi he haluavat mennä opiskelemaan nimenomaan lääkäriksi/hammaslääkäriksi. Yliarvostettu ammatti. Niin kuin joskus Nokian johtajien päättelykyky kosketusnäytöistä.

    • Anonyymi

      1.Kuinka stressaavana koette lääkärin ammatin?

      Mitäs luulisit?

      2.Hakisitteko uudestaan lääkikseen, jos valitsisitte ammatin?

      Ehdottomasti. Se ei kuitenkaan tarkoita, että ala sopisi sinulle.

      3.Näettekö paljon kuolemaa?

      En arjen työssä, mutta siihen pitää kyllä tottua. Mukaanlukien kuolleiden leikkelyyn opiskeluaikana.

      4.Kuinka stressaavaa opiskeluaika on? Jääkö aikaa muulle elämälle?

      Jälleen kerran, mitäs luulisit? Suomessa lääkisläisellä ja lääkärillä on aikaa muullekin elämälle, mutta ei tämä mikään mukava lifestyle-valinta ole. Sielua se syö, joten siitä pitää nauttia ihan helvetisti että sitä viitsisi tehdä.

    • Anonyymi

      Sanoisin, että jos tällaisia pitää kysellä suoli24:ssä niin ei todellakaan ole sinulle oikea ammatinvalinta. Sitä joko haluaa tai ei halua, ja jos haluaa niin ei välitä stressistä tai muusta vastaavasta ammattiin liittyvästä epämukavuudesta.

    • Anonyymi

      Siirryin itse TKKsta lääkikseen. Sanoisin että opiskelu on vähemmän stressaavaa, koska ei tarvitse opiskella ns. "kovia tieteitä" (ma/fy) ja työllistyminen on helpompaa eli ei samanlaista stressaamista uran suhteen (riippuu toki mihin tavoitteet asettaa). Ei ole minusta samanlaista kilpailuasetelmaa kuin tkk:ssa. Tämä introvertin näkökulmasta joka valitsi kevyen hyväpalkkaisen alan (työterveys). Kukaan ei ole vielä lääkiksen arvosanoja kysellyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1847
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1575
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 63
      1415
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      93
      1336
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe