Huomaako neitsyyden?

aaaaaapppuuaaaaaaaaa

Apua! Olen hiukka päälle parikymppinen nainen ja juuri "ajautunut" seurustelusuhteeseen erään miehen kanssa. Ongelmana on neitsyyteni. Sen vuoksi olen yrittänyt vältellä "liikaa" läheisyyttä, vaikka oikeasti en haluaisi vältellä tätä ihmistä, nolottaa vaan niin.

Mitä tehdä, hyviä vinkkejä kaipailisin? En ole uskaltanut kertoa miehelle tästä nolosta ongelmastani. Kysymys kuuluukin, mitä voin tehdä, ettei mies huomaa kokemattomuuttani? Olisiko gynevisiitti paikallaan vai miten voin estää esim verenvuodon?

87

7435

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • heeels

      kauanko olette "seurustelleet" miehen kanssa? tosin ei se ehkä liity asiaan muutoin kun sen kautta, että miten helposti tuon neitsyys asian voi heittää pöydälle, ehkä sen on kuitenkin suht helppo kertoa jos tässä ei ole taustalla joku monen kuukauden odotus :)

      itse olen nainen ja tiedän että miehet kyllä neitsyen erottavat jos tosiaan immenkalvo on vielä paikoillaan ja miehellä edes hitusen kokemusta siitä miltä paikkojen pitää tuntua :) ja tosiaan se verenvuoto on myös sitten viimeistään yksi merkki,

      minusta kuitenki paras olisi vain jotenki kohdata tämä "fakta" ja kertoa miehelle suoraan, sillä tavalla uskon että myös mies arvostaisi rehellisyyttäsi :) en usko että se olisi hänelle ongelma, päinvastoin. Millään gynevisiitillä et varmaankaan tuota verenvuotoa voi estää ainakaan kokonaan,

    • no problem

      Täh, tottakai sä kerrot sille miehelle oelvas neitsyt, se on vain hyvä asia. Jos sä olet rakentamassa luottamuksellista suhdetta hänen kanssaan niin parempi kertoa vaan. Mä olin itsekin rehellinen eka kerralla vaikka olin jo vähän päälle parikymppinen mies. Ei mua nolota kertoa tuollaisia, se on ihan sama, kerran sitä vaan eletään ja sitten kuollaan.

    • 25v neitsyt

      Mulla lähes sama ongelma kuin aloittajalla, tosin ikää 25v. Eipä ole kovin kiva asia. Joskus 20v se oli mulle ihan ok ja pidin vielä melko normaalina, mutta nyt meinaa pikkasen stressata.

      Mun pelossa vastakkain on joko a) tunnustaa asia ja hävetä pelätä häipyykö mies tai b) olla kertomatta, jolloin asia saattaa kuitenkin paljastua ja taas saa hävetä tai mikäli ei paljastu niin mies luulee mua huonoksi ja häipyy.

      "puutteessa" kun on ollut, niin treffit pelottaa aina vähän, pystyykö käyttäytymään fiksusti ja keskittymään muihin asioihin kun haluaisi vain siirtyä lähempään kontaktiin, mutta sen halun kanssa mun päässä taistelee yhtävahvana pelko neitsyyden kertomisesta/paljastumisesta, etten kuitenkaan uskalla jatkaa hommia eteenpäin. :(

      • 26v

        Älkää hyvät neidot hävetkö tuollaista asiaa.Itse miehenä arvostaisin todella paljon neitokaista joka olisi päälle parikymppisenä vielä neitsyt.Monella tuntuu,niin pojilla kuin tytöilläkin,kiire sänkyyn ja haalia "kokemuksia".
        Toi osoittaa lähinnä että arvostatte toista osapuolta ettekä jakele itteene kenelle tahansa.
        Toisekseen,monet miehet pitävät myös kiihottavana ajautksena viedä nuorelta naiselta neitsyys.Joten,ette voi tietää vaikka mies tekisi vauhdittoman korkeushypyn mielessään:)


      • +20 mies
        26v kirjoitti:

        Älkää hyvät neidot hävetkö tuollaista asiaa.Itse miehenä arvostaisin todella paljon neitokaista joka olisi päälle parikymppisenä vielä neitsyt.Monella tuntuu,niin pojilla kuin tytöilläkin,kiire sänkyyn ja haalia "kokemuksia".
        Toi osoittaa lähinnä että arvostatte toista osapuolta ettekä jakele itteene kenelle tahansa.
        Toisekseen,monet miehet pitävät myös kiihottavana ajautksena viedä nuorelta naiselta neitsyys.Joten,ette voi tietää vaikka mies tekisi vauhdittoman korkeushypyn mielessään:)

        Täysin samaa mieltä!

        Itse aloitin juuri seurustelun ja menetin samalla neitsyyteni naiselle, jolla on ollu jo useita suhteita monen vuoden ajan sekä harrastanut seksiä kymmeniä kertoja eri miesten kanssa. Ei hän kuitenkaan huora ole! Pidän kuitenkin asiaa lähinnä kuvottavana, koska tiedän etten ole hänelle se ainoa tai ensimmäinen. Toki tässä on hyvätkin puolensa, kun nainen ymmärsi minua täysin ja osasi omat hommansa. Olisin kuitenkin ollu moninkerroin tyytyväisempi, jos naisystävänikin olisi ollut neitsyt kohdatessamme.

        Älkää hävetkö neitsyyttänne!


      • Miten ihmeessä

        tämä voi olla ongelma?! Ja kuinka pönttö pitää olla naisen että pitää tätä ongelmana? Jos mies haluaa huoran, niin hän kyllä maksaa siitä.


    • 33

      Lakkaa häpeämästä luonnollista olotilaasi. Riippuen millainen tuo mies on, joko vaihdat partnerin fiksumpaan ekakertaasi varten (tuo vaikeilusi kielii mäntistä panomiehestä, toivottavasti olen väärässä) tai ihan luontevasti mainitset hänelle, että tämä on eka seurustelusuhteesi. Varmista että hän ymmärtää asian ennen pikkareiden riisumista.
      Toistan: ei ole noloa olla nainen ensi kertaa miehelle! Häpeä on omassa päässäsi, huono itsetunto myös? Pidä huolta että et ajaudu seksiin painostuksesta, vaan harrastat sitä ainoastaan luotettavan partnerin kanssa keskinäisen halun ja välittämisen siivittämänä. Mieluummin odota jos äijä ei ole lämpimän ja turvallisen oloinen?

    • kokjep

      Ei ole mitään järkevää syytä olla kertomatta neitsyydestään, kertomattumuus on pelkästään tyhmyyttä.
      Jos miehelle ei voi kertoa niin sitten pitää vaihtaa miestä.

      Neitsyys on saamassa yhä enemmän vääränlaisia ja järjettömiä merkityksiä.
      Neitsyydellä ja sen menettämisellä pitää olla vain naisen sille antama arvo. Naisen pitää vapaasti saada päättää neitsyydestään ja häpeämättä kertoa sitä haluamalleen miehelleonko.
      Jos naisen neitsyys on miehelle ongelma niin vika on aina vain miehessä.
      Luomu on terveelle naiselle normaalein tapa menettää neitsyytensä.

      Huomaako neitsyyden?
      Huomaa kahdellakin eri tavalla. Ensinnäkin siitä jos ns immenkalvo on ”ehjä”.
      Dildolla venytetyt ja gynen puhkaisemat kokenutta teeskentelevät huomaa typerästä käyttäytymisestä (osaamista ei voi teeskennellä).

      On todella noloa kun huomaa naisen valehtelevan asiassa eikä halua loukata.
      Surullisimpia kohtaamistani neitsyistä ovat ne ”valmiiksi venytetyt” jotka valehtelevat olevansa kokeneita.

    • Viestiketjun aloitta

      Kiitos teille kaikille asiallisista vastauksisa! Ihanaa kuulla rohkaisevia kommentteja ja näkemyksiä. :)

      Oon vaan tainnut antaa asioiden edetä liian pitkälle ennen kuin oon uskaltanut kertoa totuutta....

      Olen kyllä kertonut miehelle, ettei taustaltani löydy paljoa seurustelukokemusta. Mutta en vain yksinkertaisesti ole uskaltanut kertoa: "hei muuten, olen neitsyt."

      Ja nyt, kun asiat ovat edenneet sänkyyn asti ilman, että mitään kuitenkaan varsinaisesti olisi tapahtunut, en enää näe keinoa, miten voisin ottaa asian puheeksi..... mies ihmettelisi vaan, miksi en heti kertonut.

      Lisäksi minua pelottaa, että tieto voisi levitä muillekin ihmisille. Pidän poikaystävästäni, hän on hyvin huomaavainen ja mukava. En kuitenkaan tunne häntä tarpeeksi hyvin, että voisin aivan 100%:sti luottaa. Olemme tunteneet jo useamman kuukauden, mutta tapaamme välimatkasta johtuen hyvin harvoin.

      En tiedä, mitä teksin. Jos vain voisin, kelaisin hieman taaksepäin, jolloin olisi olut vielä luontevaa kertoa asiasta, mutta nyt tuntuu, että olen jo liian syvällä suossa, että takaisinpaluu olisi mahdollista....lienee vain rämmittävä eteenpäin.

      Gynellä on siis mahdollista puhkaista kalvo? Entä saako sitä itse mitenkään tehtyä? Tyhmiä kysymyksiä, mutta kun en tiedä ja ahistaa.... :/

      En vain haluaisi vuotaa verta tmv poikaystäväni kanssa. Sitten voisin vain kertoa, ettei minulla ole paljoa kokemusta....(enkä joutuisi kohtaamaan täyden kokemattomuuden nöyryyttävää häpeää).

      • Damnation's woman

        Ei sinun tarvitse selittää poikaystävällesi kertomattomuutta. Sinä et ole yhdyntää vielä kokenut ja se riittää perusteluksi poikaystävällesi siitä, että kertoisit neitsyydestäsi vasta hiukan ennen aktia, ellet halua sitä jo aiemmin kertoa. Et ole missään suossa vielä.
        Tosin, jos et luota häneen, niin silloin kannattaisi odotella suhteen vanhentumista. Ei ole pakko useamman kuukaudenkaan jälkeen edetä yhdyntään asti.
        Älä nyt hyvä ihminen mieti tuota verenvuotoa, koska se on maailman luonnollisin asia. Todennäköisesti verta ei edes tule, koska kaikki eivät vuoda verta.


      • nouhätä

        No tuskin on liian myöhäistä sanoa, vaikka siltä tuntuukin. Itse kieriskelin aikanaan saman asian kanssa, ja koskaan ei tuntunut olevan sopiva hetki kertoa. Päädyin sitten hätäpäissäni pudottamaan "pommin" sillä hetkellä, kun ekan kerran päälimmäiset housut lähtivät jalasta. Eipä ole kaduttanut tuo hetkeäkään, tuolla kertaa päädyttiinkin vain köllimään ja odotettiin sittenkin asian kanssa muutama kuukausi ja tutustuttiin toisiimme paremmin. Ollaan nyt seurusteltu kolme vuotta. :)

        Ja voit toki venyttää immenkalvoasi etukäteen, joskin suosittelen tekemään sen vain oman mielenrauhasi tähden (eli ettei tarvitse lisätä jännitystä pelkäämällä verenvuotoa tai kipua), eikä sen takia, että vaikuttaisit miehestä vähemmän kokemattomalta. Tällä valheella on melko lyhyet jäljet, sillä usein kokemattomuuden huomaa ennemminkin käytöksestä kuin anatomisesta tilasta. Niin tai näin, paikkoja voi venyttää sormien avulla (sisään ensin yksi, sitten kaksi jne) ja tämän jälkeen vaikka dildolla, jos siltä tuntuu. Liukuvoiteen voi ottaa avuksi myös (joka niinikään helpottaa ekaa yhdyntääkin).


      • 14+13

        Jos olet harrastanut itsetyydytystä kalvo on luultavasti jo hajonnut. :/


      • mumapumma

        Älä hassu oo:-) Ei se immenkalvo välttämättä mitään isosti repeä eikä se muutenkaan ole niin dramaattista. On hienoa että et ole mennyt mihinkään pikaseurusteluihin ja seksikokemuksia ennenaikaisesti hakemaan. Miehelle sen pitäisi olla kunnia ja arvokas asia että et ole ollut joka toisen kanssa ennen häntä. Hän voi pitää asiaa hyvinkin arvokkaana. Ja tiedätkö, onko hänellä moniaita suhteita ennen sinua? Voihan olla että hänellekin asia on verrattain uusi, ja siksi onkin ihanaa , jos yhdessä voitte tutustua seurustelun intiimiin puoleen.
        Jos se immenkalvo sinua kovasti mietityttää niin käytäpä seuraavissa kuukautisissasi tampoonia verenvuotoon. Siinä samalla se immenkalvo, jos sellaista kovin on , antaa periksi, eikä sen repeäminen ole niin dramaattista. Ja mieluimmin Tambaxsia missä on se asetin, ainakin ennen oli.
        Jos tuollainen asia sinua seurustelukumppanisi edessä hävettää, niin mieti, onko hän kuitenkaan sinulle sopiva, voitko luottaa häneen 150% kaikessa. Sillä ei neitsyys mikään haitta ole, suuret määrät seksikokemuksia kylläkin.


      • Damnation's woman
        nouhätä kirjoitti:

        No tuskin on liian myöhäistä sanoa, vaikka siltä tuntuukin. Itse kieriskelin aikanaan saman asian kanssa, ja koskaan ei tuntunut olevan sopiva hetki kertoa. Päädyin sitten hätäpäissäni pudottamaan "pommin" sillä hetkellä, kun ekan kerran päälimmäiset housut lähtivät jalasta. Eipä ole kaduttanut tuo hetkeäkään, tuolla kertaa päädyttiinkin vain köllimään ja odotettiin sittenkin asian kanssa muutama kuukausi ja tutustuttiin toisiimme paremmin. Ollaan nyt seurusteltu kolme vuotta. :)

        Ja voit toki venyttää immenkalvoasi etukäteen, joskin suosittelen tekemään sen vain oman mielenrauhasi tähden (eli ettei tarvitse lisätä jännitystä pelkäämällä verenvuotoa tai kipua), eikä sen takia, että vaikuttaisit miehestä vähemmän kokemattomalta. Tällä valheella on melko lyhyet jäljet, sillä usein kokemattomuuden huomaa ennemminkin käytöksestä kuin anatomisesta tilasta. Niin tai näin, paikkoja voi venyttää sormien avulla (sisään ensin yksi, sitten kaksi jne) ja tämän jälkeen vaikka dildolla, jos siltä tuntuu. Liukuvoiteen voi ottaa avuksi myös (joka niinikään helpottaa ekaa yhdyntääkin).

        Ei kai se kalvo mihinkään veny? Itse suosittelen itsetyydytystä jokaiselle sukupuoleen ja ikään katsomatta ihan siksi, että itsetyydytys on hyvä keino tutustua omaan kehoon ja sen reaktioihin. Kun on pienikin käsitys siitä, mikä tuntuu hyvältä ja, mitä sen aikaansaamiseksi "tarvitaan", niin se tuo varmuutta ja rentoutta.
        Itsekin tein tutustumisretkiä kehooni ja kauan ennen ensimmäistä yhdyntääni, mutta mulla oli sellainen periaate, että en koittanut koskaan työntää sisääni mitään. Kai syynä oli se, että kuukautissuojista pieninkään tampooni ei mennyt sisääni. Jätin suosiolla sisään työntämisen miehelle ja ensimmäiseen yhdyntään. :)


    • 9 + 1

      Hyvä tyttö, on ihan luonnollista että et ole heti kertonut. Olet tehnyt varmasti kaiken ihan oikein. Todennäköisesti iässäsi et vuodakaan, ei juuri satu jne. eli jos olet lukenut jotain kauhukertomuksia tuskista ja veritulvista, unohda puolestasi ne. Ihan vaan vähän ennen yhdyntää mainitset "eka kertani". Ei ole liian vaikeaa.

    • rohkea rokan syöpi

      No kerro nyt vaan rohkeesti ettei se sit pane sua sillai et alkaa sattumaan. kyllä se sen kuitenkin huomaa. Ei ole mitään pelättävää ja varmasti se on herrasmies ja ymmärtää.

      • zxz.

        Jaa miehet sen tekee vai ? Eikö nainen, vaikkei olekkaan hässinyt mitään ole itse
        tehnyt tussullaan ?


    • Viestiketjun aloitta

      Kiitos rohkaisevista viesteistänne!

      Kaipa se on otettava itseä niskasta kiinni ja mainittava asiasta.

      Minua vaan hämää, kun mies ehdottelee mitä ihmeellisempiä asentoja. Kyselee myös suuseksiä, kun en ole muuhun vielä (uskaltanut) suostuta. Enkä tietenkään siihenkään. En edes tiedä, mitä siinä käytönnössä oikeasti tehdään. Kulltani tulee toisesta kulttuurista, joten kulttuurierot voinevat selittää hänen puheitaan. Mutta silti minua hieman kummeksuttaa. Toki mies vastaavasti tarjoutui minulle antamaan,

      Olen vain niin hämmentynyt. Mies tuntuu olettavan, että osaisin ja tietäisin - tai siis minun kuuluisi ainakin osata ja tietää kaikki kikat ja niksit.

      Hän on myös kysynyt, kuinka minua voi miellyttää ja fantatsioistani. Joteknin ei kovin romanttista ainakaan minusta. Onko ihan normia? Hän on itse perustellut puheitaan vain sillä, ettei halua tuottaa minulle pettymystä. Mutta se pettymys taidankin olla minä.

      • mumapumma

        Nonih varo häntä! En lukenut loppuun asti äsken kun vastasin. Mutta varo häntä! jos tuollaisia puhuu. Mistä kulttuurista hän tulee? Luuleeko hän että suomityttö on seksityttö ja suomityttö tekee kaikkea hassua?
        Ei seurusteleva nuori mies tuollalailla puhu! Rakastelu on eri asia kuin porno.


      • Jos tulee

        toisesta kulttuurista eli on tumma poju tai joku islaminuskoinen niin se kuvittelee jo omistavansa sinut. Ja sitten kun erehdyt sille antamaan ennen avioliittoa, se pitää sinua helppona huorana. Etsi miehesi samasta kulttuurista niin teillä on edes jonkinlaisia mahdollisuuksia elämässä.


    • pettymys?

      Hän on myös kysynyt, kuinka minua voi miellyttää ja fantatsioistani. Joteknin ei kovin romanttista ainakaan minusta. Onko ihan normia?

      No ei ole normia, tuollaisen miehen kanssa tulee ongelmia, tuosta ei hyvää seuraa sinun sijassasi jättäisin moisen ennenkuinpettymys onkin mies..

    • vaisemmosta

      Itse olet sopan keittänyt, kun vaikeilullasi olet saanut aikaan tämän sotkun. Ehdottomasti seuraavalla kerralla kun hän kyselee näistä aiheista, sanot suoraan että olet vielä neitsyt.
      Siinä kulttuurissa, josta hän tulee, jaetaan ehkä tytöt helppoihin h....riin ja kiltteihin perhetyttöihin, joiden kanssa mennään naimisiin. Arvaapa kumpaan kategoriaan aikuinen skandinaavinen naissinkku, jolla ei ole poikaystävää, putoaa hänen arvioissaan? En osaa arvata hänen reaktiotaan uutisesta, mutta on korkea aika kertoa!! Ette muuten pääse eteenpäin lainkaan.

    • öööloug

      hah hah hah

    • No hyvänen aika...

      Itse olen ainakin onnellinen siitä, ettei minun ole tarvinnut alentua menettämään neitsyyttäni vaikka mies olenkin. Saan elää koko elämäni selibaatissa ja vieläpä kehuskella asialla nettipalstoilla sekä ihmisille kaupungilla.

      Säästä itsesi arvokas nainen! Eroa suhteestasi ennenkuin on liian myöhäistä ja liity meihin!

    • onko suella...

      erektiota? Kaikilla miehillä(varmasti yli 95%) on semmoinen.
      vaikkei ole leikattu lääkkeitä otettu.
      ei tarvitse paskaan tyytyä. paitsi sen omasta mielestä.
      no se joka ei käsiä yms. pese, tuskin pesee sitäkään. naisetkaan.
      kulttuureista puhuttaessa unohtuu kotimaiset kulttuurit,
      tauteja kaihtamattomat sellaiset...
      ei ketään mistään paikasta jossa on ihmisiä...
      jos aiot vielä olla jonkun arvoinen...
      miksi muuten alkaa lasta hankkimaan semmoisen hulivilityttösen
      kanssa, kun tietää sen jo alun jälkeen olevan muualla?
      p.s...
      mää en jaksa.piste.

    • onnellinen mies

      hauska yhteen sattuma. tyttöystäväni oli saman paineen alla vuosi sitten. olimme juuri saaneet pidettyä hyvät treffit kun olimme kotonani hiukan alkoholisoituneina niin hän lipsautti että on neitsyt ja haluaa pysyä sellaissen. eikä se niin kamalata kuulostanut miehen näkökulmasta. olemme olleet yhdessä puolitoista vuotta ja olemme onnellisia. =)

    • joillain ihmisillä..

      on pimppirauta
      hehee...
      .

    • häh?

      Mitä oikein straessaat? Ravintolaan miehen kanssa, normaalia reippaammin viinaa, sitten kämpille ja annat p*llua äijälle.


      Siinä on homma käsiteltynä ja seuraavalla kerralla voitkin sitten jo keskittyä opettelemaan hommaa.


      Noin se toimii 99% muillakin, paitsi että alaikäisinä viina juodaan muualla kuin ravintoilassa.

      • olet kuvottava

        Olipa paska neuvo, paskalta tyypiltä.


    • ex

      Aikanaan tapasin vaimoni joka 30v oli neitsyt. Min ulle asia ei ollut mikään ongelma. Itselläni oli ollut moniakin naisia ennen häntä. Itseasiassa olet hyvin nuori ja on itsellesi eduksi että olet neitsyt, siis miksi et olisi, kyse ei ole mistään pihtaamisesta. vaan siitä mitä itse haluat, se kerrotko asian hänelle on oma asiasi, hommat osaat kuitenkin ihan yhtähyvin kuin kauka tahansa ikäisesi. anna palaa ja nauti....

    • asdfghjcvc

      Siinä ei ole mitn noloa, turhaa liikaa jännität. Varmasti poikaystäväsi sen ymmärtää, jos kunnon mies on. Pelimiehet/palinaiset ovat tehneet tästä neitsyydestä jotenkin hävettävän asian, jota se ei todellakaan ole!

    • Gloria Halleluja

      Et taida paljoa näitä sivustoja tavata. Jos niin tekisit, huomaisit, että joka-ainut kolmijalkainen ystävämme repeäisi riemusta, jos saisi korkata neitsyen. Se on mieähille jokin sellainen Jumalasta seuraava -paikka, riitti pimeältä keskiajalta, jossa ne vieläkin mielen puolellaan elävät, tekee huonolle miehiselle itsetunnolle gutaa.

    • Virginia.

      Muiden linjoilla olen, neitsyydessä ei ole mitään häpeämistä. Itse olen myös neitsyt, päälle parikymppinen mies.

      Kerro hänelle, tekosi kertoo samalla rehellisyydestäsi!

    • Tsemppiäää

      Miksi ihmeessä "kalvon puhkaiseminen" pitäisi jättää ekaan seksikertaan?? Pilaamaan koko eka kerta. Ensinnäkin monella neitsyellä ei edes ole mitään kalvoa aukkoa peittämässä, eikä verenvuoto aina kuulu kuvaan.

      Voit itse hoidella asian pikkuhiljaa venyttämällä aukkoa esim. puhtaalla kynttilällä tms. Kokemattomuus nyt näkyy kuitenkin itse tilanteessa, mutta voit sanoa, ettei sullaole paljoa kokemusta. Mies on siitä vaan tyytyväinen.

    • xsexyladyx

      Olet vasta parikymppinen! Itse olin kolmekymppinen, kun aloittelin seurusteluja ja harrastin seksiä eka kerran. Kieltämättä olin hieman hermona, miten mies suhtautuisi asiaan. No, sitten siinä kävi niin, että kesken aktin mainitsin asiasta ohimennen. No eipä siinä mitään. Mies tiesi taustastani (syvästi uskonnollinen), joten ei tullut varmaan yllätyksenä.

      Ja sitten seksiä onkin riittänyt aivan mukavasti ;) Hyvää kannattaa odottaa ;)))))))

    • LOL

      Sä taidat olla aika ruma ja läski ku et oo viellä neitsyyttäs menettäny. Jos on yli 16v ja neitsyt on jokin pielessä :P

      • tyttö maalta

        LOL:ille!

        Sinulla on pielessä ja paljon!

        Ei kaikki ole samanlaisia "horoja" kuin sinä tunnut olevan.

        Ne rumat ja läskithän ne tyrkyttääkin itseään heti ensimäiselle halukkaalle.

        Tavoitellut tytöt eivät jaa itseään kuin allakan lehteä, vaan säästäävät itseään sille joka on heidän arvoisensa.


      • DJD
        tyttö maalta kirjoitti:

        LOL:ille!

        Sinulla on pielessä ja paljon!

        Ei kaikki ole samanlaisia "horoja" kuin sinä tunnut olevan.

        Ne rumat ja läskithän ne tyrkyttääkin itseään heti ensimäiselle halukkaalle.

        Tavoitellut tytöt eivät jaa itseään kuin allakan lehteä, vaan säästäävät itseään sille joka on heidän arvoisensa.

        ..Tai ainakin minkä miehet laskevat vaimomatskuksi säästelee. Tavoiteltu nainenhan voi sitten olla monessakin mielessä. :)


    • umpilampi

      Käy gynellä, helppo juttu, hän poistaa immenkalvon ja homma on kunnossa. Muutaman päivän päästä ei pitäisi enää verenvuotoakaan olla. Mutta jossain vaiheessa miehesi kuitenkin kysyy aikaisemmista suhteistasi, niin mitä silloin sanot?

    • ....

      Aloittajalle:

      Sulla on kaksi vaihtoehtoa.

      1. Kerrot, että nolostuksissasi vähän valehtelit ja että oikeasti sulla ei ole mitään kokemusta ja että olet neitsyt (mies tuskin hermostuu, vaan naurahtaa ja sitten innostuu asiasta).

      2. Jatkat tarinaasi, eli sanot, että sulla on "vain vähän kokemusta", joka tarkoittaa esim. käsinkoskettelua ja hiplailua ja vaikkapa yhdynnän YRITYKSEN. Mutta että et ole koskaan pitkän kaavan kautta ollut yhdynnässä. Täten sulle annetaan anteeksi, jos olet seksissä vähän pihalla tai jos satut sitten vähän vuotamaan verta (mitä epäilen).

      Asiasta ihan kolmanteen:

      täällä puhutaan tuosta naisen emättimen immenkalvosta siten, kuin ihmiset luulisivat sen olevan oikeasti jokin KALVO tai SEINÄMÄ, joka peittäisi emättimen suun? Eikö kukaan ole ollut terveydentiedon tunneilla koulussa..

      Immenkalvon nimi ei tarkoita mitään kalvoa. Immenkalvo on vain emättimen suun reunoja verhoavaa rinkulamainen kudos, joka venyy pois, kun käytetään esim. tamponia tai harrastetaan seksiä ekoja kertoja.

      Eli emättimen aukko tuntuu tiukemmalta ja pienemmältä aluksi, ennen kuin sitä on venytetty, koska sen reunoja verhoaa ylimääräinen kudos. Sitten kun sitä venytetään, emättimen aukko on normaalimmassa tilassa.

    • vielä neitsyt

      Jos mies on sinuun rakastunut, niin hän on varmasti onnellinen että saa olla ensimäisesi.

    • neitsyyonin

      Ihan typerää ajatella, että neitsyys olisi jotenkin huono asia. Olet puhdas ja viaton, tahdot antautua hänelle kokonaan ja hän saa kunnian olla ensimmäisesi. :)

    • LOL

      Vastaus Tyttö maalle:
      "Sinulla on pielessä ja paljon!"
      Totta :DDDD
      "Ei kaikki ole samanlaisia "horoja" kuin sinä tunnut olevan."
      Eli mä oon sit mies horo eli gigolo .... Taitaa haaveeks jäädä tällä pärställä...
      "Ne rumat ja läskithän ne tyrkyttääkin itseään heti ensimäiselle halukkaalle"
      En oo ite ainakaan huomannu tällästä.
      "Tavoitellut tytöt eivät jaa itseään kuin allakan lehteä, vaan säästäävät itseään sille joka on heidän arvoisensa"
      Toi on niin tyypillistä bull shittiä. Kaikkihan sen tietää et ne antaa jo viimeistää ylä-asteella jollekki komeel lätkä jätkäl.

      • Trolololololololo.

    • Ongelmia on erilaisia.

      Kai se on "kauhea ongelma" naiselle itselleen jos 20-vuotias nainen on neitsyt.

      Toisaalta kun yli 30-vuotiaalla miehellä on poikuus tallella, eipä enää tarvitse edes miettiä sitä parisuhdetta koska sitä ei koskaan kuitenkaan tule.

      Terv. 33-vuotias mies, poikuus tallella.

      • Tiii7

        No toi nyt ei voi olla totta. Koskaan ei ole liian myöhäistä :). Kummallakaan sukupuolella. Tahtoisin uskoa niin ainakin.


    • 20

      hyvä provo
      tai sitten olet niin lapsi vielä kuten kirjoitus antaa ymmärtää niin et todellakaan ole valmis seksiin ,ainakaan toisen ihmisen kanssa.

    • Virgindream

      Itse ainakin tuntisin hitonmoista ylpeyttä, jos saisin viedä jonkun neitsyyden. "Kevyt" Superman fiilis saattaisi tulla.

    • 100000 iskua

      Mielestäni suurempoi ongelma olisi, jos olisit "Testivoittaja"-tyyppiä eli kierrellyt kulman jokaisen kundin testattavana.

    • What?!

      En nyt ymmärrä miten tuo voi olla jollekin ongelma.
      Eikö ole vain ihanaa, että olet löytänyt miesystävän ja voitte rueta pitämään hauskaa...
      Tuskin tuo kirjoitus on totta, tai jos on niin en kyllä ymmärrä aloittajan ajatusmaailmaa.
      Itsekin säästelin itseäni siihen asti kun päälle kakskymppisenä menin naimisiin.
      ja olin itsestäni ylpeä. Mut jos joku ei oo säästänyt niin ei siinäkään mitään.
      Ei kannata tosiaan tuosta asiasta tehdä isompaa asiaa kuin mitä se on.

    • mek.1981

      Eihän tuo ole mitenkään noloa ja ongelmakin vain kun sen ongelmana koet muuten se ei ole ongelma, et vain ole jakanut pesääsi niinkuin nykyään tuntuu tapana olevan. Seksiä harrastetaan sitten kun se oikealta tuntuu ja kenen kanssa niin kokee oikeaksi tuntuvan. TURHAAN HÄPEÄT.

      Kun hetkesi tulee puhu siitä kumppanisi kanssa kyllä hän ymmärtää.

    • 19

      tää on provo. jos todellakin olet neitsyt ja yli 20v. olisit ylpeä asiastasi.

      • T.

        liian iso(
        liianmontakyrpää22.10.2011 18:36
        mulla on kaks kyrppää ja toinen on isompi verrattuna toisee ja se pitäis saada saman kokoseks. ideoita?


    • miäs vm8x

      Se mies ei oo sun arvonen jos ei hyväksy neitsyyttäs, koita olla panikoimatta :)
      Kaikki ei kuitenkaan oo sellasia ketkä ettii panokavereita ja uusia "kokemuksia" ja välttämättä oo valmis seurusteluun vähän päälle kakskymppisenäkään, kuten en ollu itekkään. En halunnu mitään pilipalisuhteita, kun ei itellää aika olis riittäny kumppanille..
      Ja kivempi niitä "uusia kokemuksia" on saada parisuhteessa kun jonkuu randomin panon kanssa :)

    • Tyttö

      Tämä ei ole ongelmaa! Kannattaa kertoa mahdollisimman pian :)

    • Olin minäkin nietsyt tavattuani nykyisen mieheni. Olin 20-v kun muutin miehen luo asumaan ja kohta vietetään 30- vuotis hääpäivää.
      Siitä vaan rohkeesti kertomaan. Ite en ainakaan tippaakaan havennyt.

    • pilden nuolija

      Olet kultakimpale sille miehelle, mikäli hän ihan vakavissaan on kanssasi.

      Jakorasiathan ei kelpaa muuhun kuin siihen seksihommaan.

    • Likka 22v.

      kerro ihmeessä, miehet arvostavat sitä :) Tiedän kokemuksesta, itse olen nyt 6v ollut yhdessä miehen kanssa jonka kanssa myös menetin neitsyyteni.

      Mieheni arvosti sitä, ja hyvin menee.

      Likkakaverit ovat nauraneet kyllä minulle "miksen jo vaihda uuteen" mutta olen itse onnellinen että edelleen olemme yhdessä.

    • ei hävettävää

      Ei mitään paniikkia. Itse olin parikymppinen ja mies minua pari vuotta vanhempi neitsyyden menettämisen aikoihin, ja se oli molemmille ekakerta. Ollaan oltu tyytyväisiä siihen että ekakerta tapahtui just meidän välillä:)

      • eettiks

        Nii mut ottaka huomioon, että mies tulee toisesta kulttuurista.
        Tässä vaiheessa vaihtaisin kiireesti suomalaiseen, mutta eihän nämä suomalaiset naiset
        näköjään ikinä opi, kuin vaikeimman kautta.


    • varo!

      Itse olin 23. Mutta jos miesystäväsi on eri kulttuurista olisin kyllä erittäin varovainen antaisnko hänen olla eka. Kulttuurierot on huimia. Harkitse. Ota suomalainen ensin, suosittelen.

    • suomihuora=15nussima

      Mielestäni sinun ei pitäisi nussituttaa itseäsi käytetyksi huoraksi vaan odottaa sitä oikeaa.

    • menetettypoika

      toi on ihan normaalia tossa iässä,mun kaveri on 38 eikä ole saanut vielä naista,joten ole ihan rauhassa.nykyään neitsyys on huudossamiesten keskuudessa.

    • Kouluttanut 3 neitsy

      Kokemattomuus on ennemmin rasitteeksi kuin hyödyksi pitkää hyvää molempia tyydyttävää suhdetta rakennettaessa!

      Neitsytmorsian sopii ainoastaan neitsytsulhaselle ;-)

    • roxy30

      hehe sai taas hyvät naurut, voi näitä vastauksia!! :DD

      RAUHAA JA RAKKAUTTA IHMISET!

      alottajalle senverran.. etten olisi niin nolona asiasta, on hyvä asia että on säilyttänyt itseään,kyllä sitä ehtii vielä sekstailee ym mutta on siinä huonotkin puolensa.
      Seksi elämä muuttaa kaiken, sun tunteet ja ajatukset ja avaa ns uusia ovia ja haluja.. Eli ei kannata parisuhteessa neitsyyttään menettää tai ainakaan vakavaa odottaa siltä sen ajan kaverilta.
      Se tuskin jää ainoaksi ja ensimmäiseksi se sun poikakaverisi.
      Itselleni kävi niin että kun meni neitsyys niin alko kiinnostaa muutkin miehet ja mitä siellä muualla on tarjollaan, se kait on ihan luonollista nuorena kokeilla ja mennä.
      Olin alle 18vee, pitkässä parisuhteessa ja menimme kihloihin ja sitten vasta harrastimme seksiä... Eka kerta oli aivan kamalaa sähläämistä ja sattuikin niin pirusti! :( mut kyllä sitä mukaan kun oppii niin alko kiinnostaa muutkin ihmiset, joten päätin suhteen ja siirryin etiäppäin elämässäni.
      Mutta en ollut ehkä henkisesti valmis asiaan vielä silloin mutta ajattelin että kun kerta kihloissa ollaan ja kaveri venannut kohta 3 vuotta mua..niin pakko kait se on.
      Oli nuori ja naiivi ja halusi tehdä asiat oikein!
      Mutta mitä näitä vanhoja muistelemaan, tehty mikä tehty!
      Ja ehdottomasti rehellinen pitää olla kaikessa, mieluummin sanoo suoraan asiat kun kaunistelee tai jättää jotakin sanomatta!
      Sun pitää kuunella omaa sydäntäs ja järkeäs, mikä sun mielestäs on oikein tehdä.
      ei voi täälä alkaa kysellä mitä muut ovat tehneet ja hoitaneet asiat, se on jokasen hlö kohtainen juttu ja jokainen hoitaa sen omalla tavalla! ei ole oikeaa tai väärää tapaa eikä kellään ole oikeutta moralisoida muitten tekemisiä! jokainen tässä yrittää pärjätä vaan, isossa maalimassa!
      tsemppiä!

    • mies909

      Hei,

      Älä ole huolissasi neitsyydestäsi, jokainen on neitsyt joskus eikä se ole mikään häpeä. Se ei yleensäkään ole mikään ongelma tervejärkiselle miehelle, vaan ennenkaikkea kunnia asia (moni mies kokee, että neitsyt nainen on puhdas ja on vakaasti harkinnut kenen kanssaan sen aikoo tehdä). Neitsyydestä on kuitenkin hyvä puhua, jotta ensimmäinen kerta olisi mahdollisimman miellyttävä (ettei toinen vahingossa ole liian raju tms ). Kukaan ei ole seppä syntyessään ja seksuaalisuutenkin liittyvät asiat on opeteltava (voitte ottaa rauhassa ja askel kerrallaan, kaikkea ei tarvitse tehdä heti).

      Ensimmäinen kerta on usein sähläystä ja harjoittelua jokaisella, mutta on tärkeä, ettei siitä jää esimerkiksi kivun osalta hirveitä traumoja. Miehen tiedostaessa, että olet neitsyt, voi hän helpottaa monia asioita (voitte ottaa rauhallisesti ja edetä sinun tahtiisi). Voitte yhdessä oppia toisiltanne (on tärkeää keskustella samalla ja kertoa, mikä tuntuu hyvälle, mikä ei, milloin on valmis jne Kyllä mies odottaa niin kauan kuin tarvitsee eikä hän petä, jos hän todella rakastaa ja haluaa sinut). Tällöin kokemuksesta tulee mahdollisimman miellyttävä.

      Neitsyt voi olla missä iässä vain (se ei ole iästä tai ulkonäöstä kiinni). Tärkeintä on, että seksiä harrastaa vasta sitten, kun on valmis siihen (henkisesti ja fyysisesti), muuten saattaa rikkoa itseään valtavasti. Onhan kyseessä hyvin yksilöllinen ja henkilökohtainen asia. Ei ihmistä tai ihmisarvoa mitata seksikokemusten perusteella eivätkä kaikki ihmiset edes kaipaa, kuin sen yhden ihmisen loppu elämäkseen, joskus se ensimmäinen voi olla oikea, jos kaikki muu on kohdallaan.

      Miehesi varmasti huomaa, että olet neitsyt. Kaikilla ei tosin vuoda verta (useimmilla vuotaa), mutta emättimen kireydestä pystyy esimerkiksi aistimaan ja tavastasi käyttäytyä sängyssä.

      Keskustelkaa asiasta rakentavassa hengessä. Loppujen lopuksi, kun ajattelet, ongelmasi on maailman mittakaavalla aika pieni. On isompiakin murheita, joten älä ota liikaa paineita.

    • Neitsyt1990

      21-vuotias neitsyt täällä kirjoittelee. Ihan sama ongelma kuin monilla viestiketjuun kirjoittaneilla. Tekisi mieli vain saada äkkiä neitsyys pois alta jonkun yhden illan jutun kanssa, mutta tiedän, etten ole sen tyyppinen tyttö. Opiskelen yliopistossa ja aikani menee opiskeluun, ja olen täysin onnellinen. En koe vieläkään olevani valmis suhteeseen kenenkään kanssa, mutta joskus neitsyys ahdistaa minua.
      Koettakaa kaikki jaksaa :) Aloittajan kannattaa kertoa asiasta kumppanilleen, niin minäkin sitten joskus teen.

      • Ja miksi ihmeessä

        voi hemmetti, kun te naiset olette anaalista.


    • cathy***

      Älä ihmeessä mene gynelle "rikottamaan" immenkalvoasi. Neitsyys ei ole paha asia ja kannattaa kertoa siitä poikaystävällesi. Jos et pysty tätä kertomaan, ehkä suhteenne ei ole vielä tarpeeksi luotettavalla pohjalla jotta edes tarvitsisi harkita seksiä. Ensin keskusteluyhteys kuntoon, sitten vasta seksiä.

      Kaikilla ei tule verta ekassa yhdynnässä, tamponit ovat todennäköisesti jo rikkoneet immenkalvon jos niitä on käyttänyt tai käyttänyt dildoja tms. Ja so what, jos tulee verta, niin ei sitä paljoa tule.

      Joten rohkeasti kerro poikaystävällesi, että olet neitsyt. Sehän on kunniallinen asia, että olet malttanut odottaa noin pitkään, ei ole mikään taakka.

    • Neitsyys kunniaan!!!

      Olet hieno tyttö. Katokkin kenelle neitsyytesi luovutat. Minäkin olin neitsyt ja jopa
      avioliittoon saakka. Mieheni arvosti sitä, eikä pakottanut seksiin. Hääyö oli ihana,
      vaikka vähän tuhruinen. So what...

      Ole ylpeä neityydestäsi, wautsi wau
      Hyvää Joulua

    • Mies vm70

      Voihan immenkalvo... Älä ole huolissasi tai häpeissäsi. Pikemminkin ylpeä neitsyydestäsi. Tää on meikäläisen mielipide.

    • Kikkeliskokkelis

      Ei muutakuin ruustukki levjäks ja PIITKÄ työntö!

    • Työkalut

      Ole huoleti kyllä luonto hoitaa kun aika on ja neitsyys on vain hyvä asia eikä sitä todellakaan pidä hävetä tai kiirehtiä.

    • exVigin 26

      Ei sitä välttämättä huomaa. Ehkä jännitys ja sellainen toki kielii kokemattomuudesta.

      Itse olin 22 v. enkä kertonut pojalle olevani neitsyt. Vasta monta kuukautta sen jälkeen juttelimme asiasta ja myönsin että se oli mun eka kertani.

      Poika ei ollut arvannut että olin neitsyt.

      ei se todellakaan poikaa haittaa, että saa olla eka.

    • ukko jotain 40 v.

      Syy häpeään lienee se että neitsyydellä oletetaan ettei ole saanut kaadettua ketään, vaan aina joku alfauros on päihittänyt. Se häpeä kuuluu lähinnä miehille joiden kuuluu tehdä aloite. Naisille taas kevytkenkäisyys ei edellenkään ole mikään ylpeilynaihe...

      Naisten osalta neitsyys tarkoittaa ettei ole vielä löytänyt itselleen kunnon miestä, eli ei ole ollut tyrkyllä. Eikä ole toisen miehen lasta. Eikä suurta riskiä uskottomuudesta. Tai sukupuolitautia.

      Nolointa on menettää neitsyytensä jollekulle josta ei oikeastaan edes pidä. Sen kun voi antaa - siis antaa - vain kerran.

    • Ei se NIIN vaikeaa o

      "Mitä tehdä, hyviä vinkkejä kaipailisin? En ole uskaltanut kertoa miehelle tästä nolosta ongelmastani. Kysymys kuuluukin, mitä voin tehdä, ettei mies huomaa kokemattomuuttani? "


      iske joku Esko esson baarista, ja ajaudu tilanteeseen, jossa neitsyys karisee harteilta.

      Sano Eskolle kiitti, mutta nyt riitti, ja palaa sit upean seukkailukumppanisi luokse ei-enään-niin-kokemattomana, niin
      maaaailma hymyilee....

    • kohta 22v. neitsyt

      Olisiko naisen hyvä käydä gynellä ennen ensimmäistä kertaa? Itselleni on jotenkin tullut käsitys, että gynellä ei tarvitsisi käydä ennen seksielämän aloittamista, vaikka pari lääkäriä on minulle käymättömyydestäni maininnutkin - tosin he eivät olleet tietoisia "tilastani".

    • upsan.

      Terveisiä päätutkijalle. Ne on kuule narsisteja ne pahimman luokan valehtelijat. Puutaheinää tulee aamusta iltaan, enempi valehtelevat, kuin puhuvat totta.
      Valitettavasti ne on erittäin luoviakin loppumattomassa valehtelussaan, hyvämuistisiakin ovat. Pitää näes muistaa, mitä valehteli ja kenelle.

    • Viestiketjun aloitta

      Vouh, en hetkeen ollut viestejä lukenut ja jälleen iloiseki yllätyksekseni löysin täältä monta asiallista ja toivoa valavaa vastausta. Kiitos niistä! :)

      Asiani ei ole toistaiseksi edennyt vielä mihinkään suuntaan, sillä poikaystäväni asuu muualla ja näemme harvoin.


      Monta asiaa tässä vielä mietityttää ja pohdituttaa. On ollut kuitenkin todella upeaa, että olen saanut lukea täältä teidän muiden vinkkejä ja näkemyksiä. Enää koko neitsyyskään ei tunnu ihan yhtä nololta asialta (vaikka nykyään ikäisiltäni hiukka päälle parikymppisiltä kokemusta odotetaankin). Eiköhän se tässtä! :)

    • Kyllä mies sen huomaa.

      Ja - huomatkoon! Miehen mielestä tuo on pelkästään hieno asia. Voisit jopa mainita siitä etukäteen....

    • Souvari

      Ei sitä huomaa. En mä ainakaan huomannut kun ekan kerran sain.
      Kun pääsin pillun päälle, niin painoin vaan rauhallisesti sisään varovasti nylkyttämällä. Pillu tietysti pitää saada ensin kiihottumaan litimäräksi, just niin kun mun ehta tytölläni oli. Meni sisään ujuttamalla kerralla.

    • Huomaa ainakin puheessa.

    • annamennä

      hehe, kyllä on lapsilla ongelmat

    • mies 30v

      Tapasin netissä naisen (25v ) joka sanoi viikon kirjoittelun jälkeen olevanssa neitsyt. Sitä harmitti kun ei ollut ketään miestä löytänyt vaikka kuvia vaihdettuamme paljastui et se oli aika hyvännäköinen normaali suomi neito normaalilla kropalla maustettu jolle luulis miehiä olevan tarjolla. Mut eipä kaikki naiset saa miestä niin helposti.

      Kirjoittelin kuukauden sen kaaa ja se ehdotteli tapaamista sen luokse. tiesin heti et se haluaa harrastaa seksiä vaikkei siitä kummemmin puhuttu. Menin sit sn luokse viikonlopuksi kylään ja oli hieno viikonloppu. seksiä harrastettiin jo samana iltana ja nykyään tapailemme pari kertaa kuussa toistemme luona.

    • miehet on tyhmii.

      Ite menetin neitsyyteni 16v sen aikasen poikaystäväni kanssa ja en kertonnu sille mtn et oon viel kokematon, kaikki men hyvin ja se jätkä ei oo saannu tähän päivää mennessä tietää et ol mun eka.....Haittaakse?:D

    • mikä ongelma?

      Jos asia on äijälle ongelma, vaihda heti miestä. Ei pitäisi kyllä olla miehelle mikään ongelma tuo, tai sitten on kyllä omituinen äijä.

    • addsasdasdasddas

      Miehet pitää neitsyistä enemmän kuin mistään.

      /lanka

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mukavaa sunnuntai päivää

      Kirsille ja mukaville ihmisille jos täällä enää ovat. 😊☕🌞🍁🧡 Jos eivät ole, niin sitten poistun.
      Ikävä
      342
      1846
    2. Milloin on kaivattusi nimi päivä?

      Otsikossa kysymys. Osumien kautta illaksi viä treffeille 💁💁💁
      Ikävä
      86
      1711
    3. Machokultti vai tasa-arvoa

      Oikein hyvää päivää kaikki Vedatietäjät ja Hare Krishnat! Tarkoitukseni ei ole provosoida vaan monen pettymyksen jälkeen
      Hindulaisuus
      473
      1605
    4. Vanhan Mestarin porttikieltolaiset?

      VM lopettaa ja uutta tulee tilalle. Onnea uudelle yrittäjälle! Tuli vaan tuossa mieleen, että säilyvätkö vanhat porttiki
      Suomussalmi
      38
      1513
    5. Kimmeliin yöksi?

      Sopii minulle, mutta en tiedä sopisiko se sinuun.
      Ikävä
      88
      1405
    6. Sofia Virta sanoi totuuden suoraan....

      ....Suomessa ei tarvita Persuja maamme taloutta hoitanaan. Hyvin sanottu.
      Maailman menoa
      393
      1333
    7. Mitä pidät

      Siitä että suhde alkaa pettämisen kautta
      Ikävä
      168
      1280
    8. Alan kyllästyä ihmisiin

      Hyvää yötä ja loppuiltaa. ☀️🥱🌌💤🌃✨🍁👍👎👐🫶🖖🧟‍♀️🫅🏼❄️💫
      Ikävä
      178
      1269
    9. Millon näit kaivattusi viimeksi? Missä??

      saitko vihdoin kerrottua häälle mitä tunnet? Oliko hetki lämmin vai kylmä.
      Ikävä
      39
      1114
    10. Venäjän ydinaseet??

      Tuntuvat olevan muutamille jonkinlainen lähes seksuaalinen fantasia ja kierouma. Uskonnollinen (?) fetissi. Niillä sit
      Maailman menoa
      252
      1103
    Aihe