Ateistista fundamentalismia

Mr Smithy

Vietnamin pääkaupungissa Hanoissa hyökättiin kotiseurakuntaan 13.11.2011 ja seurakunnan johtajia hakattiin. Kaksitoista loukkaantui vakavasti ja hyökkääjät uhkasivat tappaa pastorin, jos hän jatkaa seurakunnan kokoontumisia. Kolme vakavasti loukkaantunutta kristittyä on jouduttu evakuoimaan yksityissairaalaan Ho Chi Minh Cityyn, koska sairaalat Hanoissa kieltäytyivät hoitamasta heitä.

Hyökkäyksessä naisevankelista Nguyen Thi Lanin lantio murtui kahdesta kohtaa ja hänen sisäelimensä vahingoittuivat, vaatien pikaista leikkaushoitoa. Hanoin alueen kolmessa sairaalassa hänelle ja kahdelle muulle vakavasti loukkaantuneelle kristitylle oli kuitenkin sanottu, että he ovat kunnossa ja heidät oli lähetetty pois. Vietnamissa on ateistinen hallinta. Kun lääkärit saavat Vietnamissa tietää, että uhrit ovat kokeneet väkivaltaa uskontonsa tähden, he eivät usein uskalla edes tutkia loukkaantuneita.

Nguyen Thi Lan on äskettäin eläkkeelle jäänyt Vietnamin kommunistisen puolueen viranomainen, joka kääntyi kristinuskoon viime vuonna. Lanin uusi usko vihastutti samassa kylässä asuvan miehen, joka tunnetaan vain nimellä Khoan. Khoan ja hänen poikansa johtivat joukkion Lanin kotiin ja hakkasivat useita ihmisiä. Pastori Nguyen Danh Chau makasi hyökkäyksen jälkeen tajuttomana, omaisuutta oli tuhottu ja varastettu. Lääkärit totesivat pastori Chaulla olevan vaurioita munuaisissa, maksassa ja mahdollisesti myös muissa sisäelimissä ja hänet otettiin sairaalahoitoon Ho Chi Minh Cityssä. Nguyen Thi Tac, jota oli lyöty lapiolla rintaan, vatsaan ja selkään, oli myös yhä kovissa kivuissa, mutta hänellä ei todettu sisäisiä vammoja.

Viranomaiset ovat kieltäytyneet tutkimasta hyökkäystä. Paikalla olleet uskovat tunnistivat hyökkääjien joukossa olleen myös siviiliasuisia poliiseja ja paikallisviranomaisia.

5

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokemus-K

      Kommunismiin siältyvä ateismi ei oikeastaan ole mitään oikeaa ateismia (joka on siis vain pelkästään jumaluskon puutetta). Kommunismi tuntee kaikki muut ihmisten elämää ja ajatuksia ohjaavat aatteet kilpailijoikseen ja siksi ne on murskattava jotta ihmisten ajatukset voidaan tunkea täyteen toista uskoa eli kommunismia.
      Normaali ateismi on vain jokaisen ihmisyksilön oma valinta ja häntä ei häiritse jos joku muu uskoo toisin kunhan yhteiskunta on sellainen että se ei yritä väkisin ohjata ihmisten elämää vain yhden uskon mukaiseksi.

    • Cloud

      Kuullostaa kauhealta, rukoilen heidän puolestaan!! Onneksi Jumala pelastaa omansa, eli tiedän että he paranevat ja asiat korjaantuvat. Jumala ei hylkää ketään jos vain uskoo, sillä Jumala tarvitsee uskon!

      Hyvää Jeesuksen syntymä juhlaa kaikille kristityille!

    • Eipä tuntunut jumala omiansa suojelavan. Voisikohan tästä tapauksesta tehdä taikaolennon olemassaoloon liittyviä johtopäätöksiä!

    • pommi_jeesus

      Ehkäpä Vietnamissa joillakin on vielä jotain hampaankolossa sille maailman kristityimmälle maalle, joka tiputti Vietnamiin enemmän pommeja kuin tiputettiin koko toisessa maailmansodassa yhteensä, ja kaikelle mitä se edustaa.

    • No mm Kiinassa, Neuvostoliitossa ja Pohjois-Koreassa. On uskonnot pyritty syrjäyttämään henkilökulttien avulla. Joissa johtaja jumalhahmot on pyritty korvaamaan johtajilla.

      "Kulttuurivallankumouksen aikana Maon kuvasta tuli kaikkien kotien vakiovaruste, joko virallisen muotokuvan tai pienen patsaan tai rintakuvan muodossa. Maon muotokuvan puuttumista pidettiin merkkinä vastavallankumouksellisista ajatuksista. Maon kuva oli usein keskeisellä paikalla perhealttarilla tai paikassa, jossa perhealttari oli sijannut ennen kulttuurivallankumouksen uskonnonvastaista kampanjaa. Aamulla, keskipäivällä ja illalla ihmiset kerääntyivät Maon kuvan ääreen kumartaen kolme kertaa, laulaen Kiinan kansallislaulun ja lukien ääneen kappaleita Pienestä punaisesta kirjasta." - Wikipedia

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      3010
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      117
      2184
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1594
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1408
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      73
      1057
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      921
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      805
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      746
    Aihe