Ateistista fundamentalismia

Mr Smithy

Vietnamin pääkaupungissa Hanoissa hyökättiin kotiseurakuntaan 13.11.2011 ja seurakunnan johtajia hakattiin. Kaksitoista loukkaantui vakavasti ja hyökkääjät uhkasivat tappaa pastorin, jos hän jatkaa seurakunnan kokoontumisia. Kolme vakavasti loukkaantunutta kristittyä on jouduttu evakuoimaan yksityissairaalaan Ho Chi Minh Cityyn, koska sairaalat Hanoissa kieltäytyivät hoitamasta heitä.

Hyökkäyksessä naisevankelista Nguyen Thi Lanin lantio murtui kahdesta kohtaa ja hänen sisäelimensä vahingoittuivat, vaatien pikaista leikkaushoitoa. Hanoin alueen kolmessa sairaalassa hänelle ja kahdelle muulle vakavasti loukkaantuneelle kristitylle oli kuitenkin sanottu, että he ovat kunnossa ja heidät oli lähetetty pois. Vietnamissa on ateistinen hallinta. Kun lääkärit saavat Vietnamissa tietää, että uhrit ovat kokeneet väkivaltaa uskontonsa tähden, he eivät usein uskalla edes tutkia loukkaantuneita.

Nguyen Thi Lan on äskettäin eläkkeelle jäänyt Vietnamin kommunistisen puolueen viranomainen, joka kääntyi kristinuskoon viime vuonna. Lanin uusi usko vihastutti samassa kylässä asuvan miehen, joka tunnetaan vain nimellä Khoan. Khoan ja hänen poikansa johtivat joukkion Lanin kotiin ja hakkasivat useita ihmisiä. Pastori Nguyen Danh Chau makasi hyökkäyksen jälkeen tajuttomana, omaisuutta oli tuhottu ja varastettu. Lääkärit totesivat pastori Chaulla olevan vaurioita munuaisissa, maksassa ja mahdollisesti myös muissa sisäelimissä ja hänet otettiin sairaalahoitoon Ho Chi Minh Cityssä. Nguyen Thi Tac, jota oli lyöty lapiolla rintaan, vatsaan ja selkään, oli myös yhä kovissa kivuissa, mutta hänellä ei todettu sisäisiä vammoja.

Viranomaiset ovat kieltäytyneet tutkimasta hyökkäystä. Paikalla olleet uskovat tunnistivat hyökkääjien joukossa olleen myös siviiliasuisia poliiseja ja paikallisviranomaisia.

5

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokemus-K

      Kommunismiin siältyvä ateismi ei oikeastaan ole mitään oikeaa ateismia (joka on siis vain pelkästään jumaluskon puutetta). Kommunismi tuntee kaikki muut ihmisten elämää ja ajatuksia ohjaavat aatteet kilpailijoikseen ja siksi ne on murskattava jotta ihmisten ajatukset voidaan tunkea täyteen toista uskoa eli kommunismia.
      Normaali ateismi on vain jokaisen ihmisyksilön oma valinta ja häntä ei häiritse jos joku muu uskoo toisin kunhan yhteiskunta on sellainen että se ei yritä väkisin ohjata ihmisten elämää vain yhden uskon mukaiseksi.

    • Cloud

      Kuullostaa kauhealta, rukoilen heidän puolestaan!! Onneksi Jumala pelastaa omansa, eli tiedän että he paranevat ja asiat korjaantuvat. Jumala ei hylkää ketään jos vain uskoo, sillä Jumala tarvitsee uskon!

      Hyvää Jeesuksen syntymä juhlaa kaikille kristityille!

    • Eipä tuntunut jumala omiansa suojelavan. Voisikohan tästä tapauksesta tehdä taikaolennon olemassaoloon liittyviä johtopäätöksiä!

    • pommi_jeesus

      Ehkäpä Vietnamissa joillakin on vielä jotain hampaankolossa sille maailman kristityimmälle maalle, joka tiputti Vietnamiin enemmän pommeja kuin tiputettiin koko toisessa maailmansodassa yhteensä, ja kaikelle mitä se edustaa.

    • No mm Kiinassa, Neuvostoliitossa ja Pohjois-Koreassa. On uskonnot pyritty syrjäyttämään henkilökulttien avulla. Joissa johtaja jumalhahmot on pyritty korvaamaan johtajilla.

      "Kulttuurivallankumouksen aikana Maon kuvasta tuli kaikkien kotien vakiovaruste, joko virallisen muotokuvan tai pienen patsaan tai rintakuvan muodossa. Maon muotokuvan puuttumista pidettiin merkkinä vastavallankumouksellisista ajatuksista. Maon kuva oli usein keskeisellä paikalla perhealttarilla tai paikassa, jossa perhealttari oli sijannut ennen kulttuurivallankumouksen uskonnonvastaista kampanjaa. Aamulla, keskipäivällä ja illalla ihmiset kerääntyivät Maon kuvan ääreen kumartaen kolme kertaa, laulaen Kiinan kansallislaulun ja lukien ääneen kappaleita Pienestä punaisesta kirjasta." - Wikipedia

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7229
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      35
      2781
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2356
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      99
      2062
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      16
      1757
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1545
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1407
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1371
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      35
      1333
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    Aihe