Valkoinen jää/lumihileen näköinen home

Homeperhe

Olemme muuttanneet 2kk sitten -63 rakennettuun omakotitaloon jota on laajennettu 3 kertaa eri vuosina. Ostaessamme talon, se kuntotarkastettiin ja kosteutta mittari näytti vanhan pesuhuoneen seinässä n.1m. alueella. Muuten kaikki ok, (lattioita ei mitattu). Taloon oli rakennettu uusi suihku eri paikkaan, tuon vanhan ollessa kuulemma niin kylmä (nyt huomattu asuttuame ettei lattilalämmitys toimi) samassa yhteydessä sauna jossa puukiuas. Nyt olemme ruvenneet epäilemään hometta sillä talon yksi (isoin) huno haisee selvästi homeelta/perunakellarilta. Lapsemme 3v. ja 8kk. eivät ole olleet koskaan sairaana ennen taloon muuttoamme, nyt he ovat räkätaudissa kokoajan, jatkuvasti ilman parempaa/terveempää päivää! Aikuisilla selittämättömän turvonneet yläluomet, kuin vesirakkulat, jatkuvaa ihonkutinaa, ankaraa väsymystä, nivelsärkyjä, hiustenlähtöä, palelua ja sydän ongelmia. Toki oireet voivt johtua jostain muustakin mutta ovat ilmenneet muutettuamme tähän uuteen kotiin.
OTSIKON KYSYMYS VALKOISESTA JÄÄ/LUMIHILEMÄISESTÄ KASVUSTOSTA ?
Mitä se on? Kuntotarkastaja tuumsi sitä kellarista löytäessään, että pitäisi harjata ja imuroida pois, ettei joudu hengitysilmaan. Tämä kasvaa kuitenkin agressiivisesti takaisin ja sitä kasvaa myös talon kivijalassa, ulkopuolella ympäriinsä jota kuntoraportissa ei mainita. Samoin "kivijalka" tai perustukset, ovat halki joka kulmasta. Mitähän nyt? Homekoira vai jokin muu mittaaja? Entä tuo valkoinen home? Onko se vaarallista?

17

30069

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Homeentappajaa tuli

      useaan kertaan asuntooni ja terveys meni.

      Onneksi teillä on vielä myyjän vastuu apuna kun alatte taistelemaan omaisuudesta, terveydestänne ja muustakin. Ihan oikeesti kyllä on syytä median kertoa vielä lisää näistä homeasuntojen kusetuksista ja kaikki kusettajat vastuuseen mitään muuta tietä ei enää jatkossa tule olemaan.

      Kooklaa (homepakolaiset) ja lue tai kysele sieltä lisää miten jatkossa tulee toimia.

      Vastuuhenkilöiden tietoinen terveyden vaarantaminen on mennyt liian pitkälle. Vähättely ja vääristely, siihen tee loppu ja nyt heti.
      Homeet ja kosteusvauriorakennusten sisäilman myrkyllisyys on aina vaarallista.
      Hyvin harva homeremontti onnistuu, homeisiin ja/tai kosteusvauriorakennusten myrkyllisille kaasuille sairastuneen kohdalla. Eikä terveetkään aina ole turvassa jos homeremontin on tehnyt joku pilipaliporukka tietämättä mitä tutkii ja miten korjaa.

      "Kuntotarkastaja tuumsi sitä kellarista löytäessään, että pitäisi harjata ja imuroida pois, ettei joudu hengitysilmaan".

      Tuo kertoo jo paljon miksi sairastumme. En usko enää valheisiin, en päästä "myrkyttäjiä" enää asuntooni eikä otsonointeja tule asuntooni enää koskaan.
      En harjaa hometta enkä ainakaan imuroi omaan imuriini sitä!
      Ei helvetti tämä voi olla totta, että jatkuvasti vaan tulee näitä surullisia tapauksia.
      Pakko pitää mölinää päällä joka paikassa, että ihmiset nopeammin tajuavat missä vaarassa ovat näiden "homepulmien" kanssa. Kyllä päättäjät ja Reijula tietää. Hometalkoolaisetkin, mutta informaatio ei näytä vaan menevän perille.
      Onko se sittenkin "uskon asia"? Tietoa on mutta ei vaan haluta uskoa! Niinkö on?

      Ei ainakaan ketään "pintakosteusmittaajaa" teille.

      Jos sairastelua, niin terveystarkastaja ja kaikki paperille, ei mitään puheiden varaan. Paperille kaikki lausunnot ja nimi alle silloin sinulla on tiukan paikan tullen "kättä piempää". Taistele läheistesi terveydestä älä jää odottelemaan sitä "pelastajaa".

    • homehtunut työtön

      Olisko sädesientä tämä valkea lumimainen kasvusto?

      • Anonyymi

        Onko sädesieni vaarallista.


    • äiti, hometta paossa

      Sädesientä ei kai voi välttämättä edes silmillä erottaa, joten ei voi silmämääräisesti tutkien sitä todeta tai todeta rakennetta puhtaaksi. Meillä oli sädesientä ja muutakin mm. aspergillus, ja ne kohdat näyttivät joko terveiltä tai sitten niissä oli jotain mustaa. Jostain olisi jäänyt mieleen, että valkoinen home vaatisi kaikista eniten kosteutta. Mutta tosiaan sädesieni ei välttämättä näy silmälle ollenkaan ja yleensä mikrobivaurioissa on montaa lajia, ei koskaan vain yhtä.

      Eipä tuo kovin hyvältä kuulosta, muuttaisin teidän asemassanne aivan heti pois talosta, kun on pienet lapset kyseessä, ja sitten vasta ryhtyisin tutkimuksiin ja korjauksiin, jos edes ovat mahdollisia realistisesti. Eli hankkikaa joku puhdas väliaikaisasunto samantien. Voisitte vaikka tilata pihalle jonkin minikokoisen valmishirsimökin tms. Oikeasti, mikä vain on parempi kuin talo, jossa olette jo sairastuneet. Kokemuksesta voin kertoa, että väliaikaisesti voi asua missä vain, lasten terveydellä ei pidä leikkiä! Ja kaiken irtaimiston ja omaisuuden voi korvata paitsi menetetyn terveyden, sille ei ole hintaa.

      • täällä KANS !!

        sädesieni ei näy ja haise mutta teidän koti on kyllä sairas äkkiä terveystarkastaja sinne ja kaikki paperille muttakaa jonnekki pois heti ja älkää viekö mukana mitään muutako astiat jo vaateet jotka olette pessyt 60ateesa astiat tiskikoneessa kaikki peitot ja tyynyt myös pitää pestä että vie niitä home itiöitä "evakko" asuntoon tämä on kamalaa ite se kerran kokeneena ja taas ehkä edessä tää on niin syvältä (: voimia tulevaan ottakaa yhteys homepakolaiset he tietävä paljo aidon itse myös sinne olla yhteyksissä . . Jaksamista


    • sädesieni

      Sädesieni eli aktinomykeetti on maaperäbakteeri, jonka aineenvaihduntatuotteet tuottavat maakellarimaisen hajun. Sädesientä ei voi havaita silmämääräisesti.

      Vaalea "kasvusto" on kalkkihärmää, ei siis mikrobikasvustoa.

    • ei tosiaankaan vaatt

      Vaatteita ja tyynyjä yms juuri ei voi viedä pois sädesienikodista! Ikävä luopua vaatteista, mutta toisaalta siinä tarjoutuu tilaisuus shoppailla uusi vaatevarasto kerralla muodin mukaiseksi... Ja ikeasta saa tyynyjä ja peittoja 1 -2 eurolla, eli ei todellakaan kannata niitä raahata, eikä haisevia patjoja.

      Astioista vien itse muutossa vain tärkeimmät lasiset, jotka liotan kunnolla kloorissa ja keitän. Tai veisikö edes niit', koska niitäkin saa ikeasta kauniita halvalla. Keraamisia ei pidä viedä missään tapauksessa mitään, koska osa homeista elää nimenomaan keramiikassa kaikkein parhaiten.

      Sädesieni ei tuhoudu tietenkään 60 asteessa, eikä kuumassa, kylmässä, happamassa, emäksisessä, ei sitten missään. Eli mieluummin eläkää kevyesti ja ostakaa tärkeimmät jutut uusina. Yrittäkää ajatella niin päin, että saa sisustaa tyhjältä pöydältä ja tarvitsee paljon pienemmän kodin, kun ei ole niin paljon säilöttävää roinaa. (Homekriisissä tarvitaan paljon positiivista ajattelua ja "tavaraa ei täältä kukaan mukaansa saa"-tyyppistä hnekistä asennoitumista, muuten pää ei kestä, ja siltikin kamalasti kyllä kirpaisee.)

      • täällä KANStää

        siis APUA meidän neuvottiin tekemään juuri tuo että peskää ja vaateet 60 astetta ja tiski tiskikoneessa ehdottimme ionisointia ei kuulemma tarvi ja meillä oli järkyttävä lukemat olisko meidänkin pitänyt kaikki hävittää ? No ei se sitten ole ihme km meillä vielä oireita ja taas sairas asunto mitä minä teenkään tämän asian kansssa mulla menee yö unet kuten huomaatte tämä no kyllä niin raskasta että nyt tuntuu että voimat koputtavat ihan justiin ja kun on muitakin asioita jotka rasitavat meidän perhettä ja pitäs jaksaa laitaa joulu tyhjästä lapsille sama se meille aikuisille mutta meidän kesken kasvuiset nuoret tarvitat vielä joulun pienine paketeineen ja jouluruokaa anteeksi ku meni vähän ohi aiheen mutta kun pää täynnä ajatksia ja pitäs koittaa soittaa tuonne kuntaa udestaan että tulevat katsomaan tuon kamalan hajun tuolta kylpyhuoneesta ja ottamaan selvää huoneilmankosteudesta mikä se on ja huone ja huonelämmöstä koska mielestäni ne eivät oiken nyt täsmää lattiat aivan jäätävän kylmä huone ilma on tosi kuivaa mutta silti ei täällä mikään kuuma /kylmä ole eli mistäköhä
        n on kysymys ? Tietääkö joku joka on viisanpi?


    • Valkoinen

      Home on bakteerien kaltainen micro elämänmuoto ja se kilpailee bakteerien kanssa aivan kaikesta jossa on energiaa.
      Hometta on monenlaista on olemassa pallopää hometta, hometta joka käyttää puolustukseen penisiniiliä jne...
      Homeiden itiöpesäkkeet taas aiheuttavat tauteja ja sairastumisia hengitettynä...

      Valkoinen home on varmaan heikoin home, koska se vaatii erittäin kostean kasvupinnan ja sitä ilmenee yleensä ruuan seassa...
      Yleensä valkoisesta homeesta pääsee vielä eroon hoitamalla kosteus vaurion pois...
      esim. tänään huomasin että kahvinkeittimen kahvit olivat unohtuneet ja oli valkoista...

      Tämän jälkeen tulee muiden väriset homeet. Valitettavasti homeille ne eivät tunnista toisiaan ja alkavat täten kilpailla keskenään raivokkaasti täten evoluutioillisen taistelun jälkeen selviytyy aina pelätty musta/harmaa home Stachybotrys ja koska se selviää hyvinkin kuivassa on ja on hyvin myrkyllinen niin kämpät vähän tykkää mennä pilalle sen takia...

      Eläminen home talossa on myrkyllisempää kuin päivittäinen polttaminen.
      Oma isäukko oli home tarkastaja joskus about melkein kaikissa tapauksissa jos hometta ei saatu poistettua tai pelättiin että se on liian levinnyt niin se oli purkuun vaan koko kämppä...
      Oli muuten sen takia huonoin duuni koko maailmassa, koska sai aina haukut ja kiroilut ynm.. piilo pään aukomiset.. joltakin oli se joko omistaja tai sitten se myyjä...

    • Kumminko?

      Kun kosketat tuota "kasvustoa" ja se murenee kuin sokerijauho, niin kyse on kalkkihärmästä, joka on vaaraton.

      Kun kosketat tuota "kasvustoa" ja se on hämähäkinseittimäinen, niin kyse on aktiivisesta homekasvustosta.

    • Eiköpähän

      Se on vaaratonta jäkälää, joka on järkevää kuitenkin poistaa.

    • mmmmnn

      Lumihilemäinen on mineraalisuolaa, joka nousee rakenteista. Kosteuden aiheuttamaa sekin tietysti

    • tervettä-hometta

      Pensiliinikin on hometta.

    • rauhallisesti

      Ensinnäkin, yrittäkää pitää pää kylmänä, älkää panikoiko. Kokemuksesta tiedän, että paniikki nousee helposti, mutta se vain pahentaa tilannetta. Asioilla on kuitenkin ajan kanssa taipumus selvitä.

      Kutsukaa homekorjauksen asiantuntija paikalle, ja sitten vain korjatkaa vauriot. Kyllä niitä onnistuneitakin homekorjauksia tapahtuu. Perunakellarin tuoksu kuulostaa kyllä huolestuttavalta, sädesienet aiheuttaa sellaista tuoksua ja ne ovat aika myrkyllisiä.

      Tässä välivaiheessa, tuulettakaa paljon ja syökää c-vitamiinia paljon. Ilmanpuhdistin ei ole sekään haitaksi. Jos on mummolaa tms. jonne voisi mennä väistöön hetkeksi lasten kanssa testaamaan, paraneeko olo, se kannattaa tehdä. Nuo oireet ovat sen verran moninaisia, että jotain siinä sisäilmassa saattaa olla.

    • ostintalonjust

      Meillä löytyi 1956 rakennetusta talosta,kellarin halkovarastosta,halot on kylmää betoniseinää vasten,huomasin siellä puiden talkana seinässä kasvavan valkoista,pumpulimaista hometta seinässä.Kunhan puut saadaan poltettua ja tila tyhjäksi,siivotaan se ja tuuletetaan ,puhdistetaan hengitys suojaimin ja suojalasein varustettuna.

      • Anonyymi

        Se pumpulimainen on kalkkihärmää eli elotonta mineraalia, ei hometta ensinkään. Näyttää kyllä hurjalta.


    • TaloaHoidettava

      Sitä vaan ihmettelen, miten uudet asukkaat sairastuvat talossa, jossa monet ihmiset ovat asuneet kymmeniä vuosia ennen heitä.

      Eikö ihmiset tuuleta joka päivä tilojaan tai pidä niitä tarpeeksi lämpiminä?
      Suihkujen ja saunomisten jälkeen tulee vedet pyyhkiä lattioilta ja tuulettaa ovet auki.

      Usein tarvitaan myös - etenkin kesällä- koneellinen kosteuden kerääjä.

      Esim. rintamamiestalo ei ole kuin kerrostaloasunto. Taitamattomat eivät sitä tajua.

      On kaiken maailman kuntotarkastusta, mutta olisiko viisasta, että vanhaa taloa haaveileva lukisi ensin kirjoja niiden ylläpidosta.
      Lisäksi käytäisiin laboratoriossa selvittämässä, onko joku perheen jäsenistä homesienille allerginen. Niitä varmasti on monessa talossa. Näkyviä ja näkymättömiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1826
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      46
      1608
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1497
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1485
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe