Katsastus Ruotsissa

Zafira-man

Ekaa vuotta asutaan ruotsissa.
Tänään kävin katsastamassa auton (ruotsista ostettu), kaikki ok.
Mielenkiintoista oli että katsastus maksu oli 300 kr eli noin 33 euroa. Miten suomessa se saadaan niin hitsin kalliiksi???
Muutenkin meni kätevästi; varasin netissä ja maksoin. Katsastusasemalla menin päätteelle jossa ilmoitin saapumisesta,parin minuutin odotus ja pääsin katsastukseen.
Olivat kiinnostuneita jarruista, turvavöoista jne. mutta ei pakokaasuista....

30

3315

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pelastus ruotsissa

      > Mielenkiintoista oli että katsastus maksu oli 300 kr eli noin 33 euroa.
      > Miten suomessa se saadaan niin hitsin kalliiksi???

      Suomeen on luotu mielenvikainen järjestelmä, joka palvelee paitsi pakkopiiloverotusta myös pörssiyhtiöitä. Kun asemilla vielä työskentelee mielenvikaisia, on tavallinen rehellinen suomalainen talousvaikeuksissa, kuten uutisista tavataa yhä useammin kuulla:

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/10282338

      • svenjohanhåkan

        Jos auton katsastus ajaa ihmisen talousvaikeuksiin niin kannattaa siirtyä julkisiin kulkuneuvoihin tai muuttaa Ruotsiin, missä leivän päälle levitetään marmelaadia. Niin että ei mitattu päästöjä lainkaan? Ruotsalaiset nyt tunnetusti eivät pakoputkien rassailusta ole kiinnostuneita joten tuota nyt ihan turha taivastella...


      • JoKTu
        svenjohanhåkan kirjoitti:

        Jos auton katsastus ajaa ihmisen talousvaikeuksiin niin kannattaa siirtyä julkisiin kulkuneuvoihin tai muuttaa Ruotsiin, missä leivän päälle levitetään marmelaadia. Niin että ei mitattu päästöjä lainkaan? Ruotsalaiset nyt tunnetusti eivät pakoputkien rassailusta ole kiinnostuneita joten tuota nyt ihan turha taivastella...

        Dieselautoille ei suoriteta tavanmukaista pakokaasujen mittausta ainakaan DPF:llä varustetuilla autoilla, vaan katsastus kytkee tietokoneen auton OBD-liitäntään ja tarkistaa vikakoodit. Näin paljastuu esim. hiukkassuotimen toiminta/toimimattomuus. Mikäli löytyy vikakoodeja, niin auto on katsastettava uudelleen. Itselläni oli katsastus Gislavedissa 8/12 -11 ja koski Audi A4 dieseliä vm. 2009.


    • aasiantuntija.

      Suomessa useimmissa paikoissa katsastuksen saa hintaan 35 € päästömittaus. Eikai se katsastus siellä homojen luvatussa maassa sen enempää maksa, jos päästöjä ei ole mitattu. Se että miksei muka päästöjä ole mitattu, on kumma juttu...

      • Aasiantuntijalle

        AASIAntuntijalle löytyy vastaus nimimerkiltä JoKTu. Asun Ruotsissa enkä tunne yhtään homoa tällä paikkakunnalla. Sen sijaan on meedioissa tutuksi tulleita homoja ja useimmat ovat Suomesta muuttaneita. Asiallisuutta tulee vaatia myös AASIANtuntijalta - lienetkö Taimaassa vieraillut pedofiili - myös Suomi24:n palstoilla.


    • Zafira-man

      No en ikinä ole suomessa saannu katsastusta 35 egee, muutenkin tuntuu rennommalta kaikki täällä, esim peräkärry ei tarvii vakuutusta ja niitä saa rakennella itse ilman mitää suurempia härdellejä...

      • a6

        Minä katsastan autoni joka vuosi hintaan 19€ päästötesti (10€) (työpaikasta riippuen olen ottanut joskus päästötestin töissä joten katsastukselle jää enää hintaa 19€.... toinen vaihtoehto katsastaa epävarma kottero on maksaa 29€ päästötesti(10€)... tässä tapauksessa uusinta on ilmainen!!

        Ei nämä hinnat täälä Pohjois-karjalassa kovia ole.


    • eivaikuta eitarvita

      Turha vaikuttamaton autokatsastus = Kartelli = Markkinatalouden Kommunismia.

    • jotunen

      Syynä on tietenkin autokatsastuksen yksityistäminen. Ruotsissa tämä yksityistäminen ei vielä ole johtanut hinnankorotuksiin, koska niitä ns. yksityistettyjä asemia ei tiettävästi ole kuin 7 kpl lähinnä Tukholman seudulla.
      Ruotsissa Bilprovningen ottaa koko maassa saman katsastusmaksun, mutta esim. Joensuussa A-katsastus ottaa n. 25 euroa, mutta sama ketju ottaa 120 euroa Pohjois-Suomessa. Se on kilpailua.

      • Autoilija vai?

        Olen kanssasi samaa mieltä, sillä markkinataloudessa kyse on vain siitä mitä kehtaa pyytää. Jos alueella on paljon katsastusyrityksiä ja joku niistä alkaa pudottamaan hintaa niin muut joutuvat ennen pitkää seuraamaan perässä jottei menot ylitä tuloja. Lapissa taas ei ole kilpailua niin siellä pyydetään se mitä kehdataan ja vähän päälle.

        Joensuu on hyvä esimerkki kilpailun aiheuttamasta hinnan pudotuksesta samoin turun-alue. Hinnan pudotus ei ole turussa yhtä suurta kun joensuussa, mutta suurimmat firmat ovat pudottaneet hintojaan uusien kilpailijoiden hintapolitiikan takia katsastuksesta 0-14 €. Päästömittausten hinta taas on pudonnut 0-9 €
        Kilpailun takia toiset tarjoavat Mak pakokaasut obd hintaan 94 € halvin taas hintaan 70 € ja jopa alle. Kilpailu on siis alkanut kun niitä kilpailijoita on tullut.

        Joensuussa makin hinta vaihtelee välillä 25-32 € päästömittaukset on sitten tullut tähän päälle ja ne pyörivät 10-20 € välillä.

        Q-katsastus tarjosi vielä alkuvuonna makkia 19 €:lla mutta nyt hinta on noussut 25 euroon.
        Ovat näemmä todenneet että takkiin tulee noin pienellä hinnalla. Ei tuo 25 € vielä autuaaksi tee mutta kun laitetaan päästömittaukset päälle niin sitten tartte ihan kituuttaa.
        Q-katsatus onnistui tavoitteessaan ja sai ajettua kilpailijoita pois, mutta muissa kunnissa makin hinta on heillä 29-35 € joten se halpa hinta korvataan sitten toisella paikkakunnalla.


    • wqpw

      Vain homot katsastaa autojaan Ruotsissa ja Suomessa.

    • katskorj

      2 2
      0

      TURVALLISUUS | 6.3.2012
      TL-verkkotoimitus Lähetä KommentoiTulostaLiikenneministeri Merja Kyllönen on vastaanottanut Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin selvityksen katsastusmarkkinoiden nykytilasta sekä arvion katsastustoimilupalain muutoksien vaikutuksista markkinoihin.


      Katsatustoimipaikkojen kilpailua lisäävä lakimuutos aikaisintaan vuoden 2013 alussa

      Trafi teetti selvityksen vaikutuksista, joita katsastustoimintaa sääntelevän lain muutoksen tuottaisivat. Selvitys antaa ajantasaista lisätietoa katsastustoimintaa koskevien lupasäännösten kehittämiseksi.

      "Selvityksen perusteella näyttää siltä, että katsastustoimilupalain muutokset vaikuttaisivat katsastustoimintaan tavoitteen mukaisesti. Muutokset lisäisivät sekä korjaamoiden että katsastusyritysten välistä yhteistyötä. Tämä lisäisi katsastuspalveluiden tarjontaa ja vaikuttaisi suotuisasti katsastuksen hintoihin. Olen valmis viemään katsastustoimilupalain muutosesityksen eteenpäin vielä tämän vuoden aikana", sanoo liikenneministeri Merja Kyllönen.

    • katastus

      meitä suomalaisia laki velvoittaa katsastamaan auton vuosittain ja sitä hoitaa firmat mitkä tekee bisnestä tällä kyseisellä toimen piteellä ja sitten meitä valvoo poliisi että tätä lakia noudatetaan elikkä verovaroilla tässä on tietty ristiriita aika varmaa bisnestä katsastuksen pitäis hoitaa esim valtionkatsastuskontori minimi kustannuksin näin poistuisi se bisneksen teko eli noudatettaisiin lakia minimi kustannuksin

    • sdppers

      Meillä maksaa katsastus obd pako 50€ yht, kolmella asemalla sama, ennen maksoi 70-80 euroa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1602
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1359
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1202
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1169
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      44
      1048
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      828
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      815
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      90
      698
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      693
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      644
    Aihe