Erorahat pois Koposelta!

tghfghg

Mitähän hyötyä Koposelle on maksaa 800 000 euroa erorahaa? Monesti perustellaan suuria erorahoja sillä että ne takaavat että entinen pomo suostuu joskus myöhemmin samoihin tehtäviin samassa firmassa. Mutta mitä se firmaa hyödyttää antaa tuommoista rahamäärää ihmisille joka ei enää tee työtä firmassa? Vastaus on: ei yhtään mitään! Eroamisen syy on usein epäpätevyys ja ei epäpäteville pidä maksaa suurta summaa rahaa, eikä varsinkaan tyhjän takia.

8

1860

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puhisija

      Nämä johtajien erorahat kompensoivat sitä, että heillä ei ole minkäänlaista irtisanomissuojaa. Tavallinen tallukka kun irtisanotaan voi hänen irtisanomisaikansa olla maksimissaan jopa 6kk.
      Tavallisen tallukan työsuhdetta ei myöskään saa päättää ilman erittäin hyvää perustetta.

      Johtaja kun saa ns. kenkää päättyy hänen työsuhteensa välittömästi. Hänen irtisanomiseensa ei tarvita edes mitään syytä, riittää vaikka se, että hän käyttää vääränvärisiä sukkia.

      • gjghjg

        Olin väärässä. Voi johtajaraukkoja kun he saavat satojatuhansia euroja erorahaa, toivottavasti he pärjäävät niillä rahoilla. Tavallisten työttömien erorahoja pitäisi vähentää koska heitä on suhteessa paljon enemmän. Paljon enemmän rahaahan he yhteensä saavat kuin yksi irtisanottu johtaja.


      • tj73
        gjghjg kirjoitti:

        Olin väärässä. Voi johtajaraukkoja kun he saavat satojatuhansia euroja erorahaa, toivottavasti he pärjäävät niillä rahoilla. Tavallisten työttömien erorahoja pitäisi vähentää koska heitä on suhteessa paljon enemmän. Paljon enemmän rahaahan he yhteensä saavat kuin yksi irtisanottu johtaja.

        Pari asiaa:

        Kannattaa ehkä miettiä sitä, että sopimusta tehdessä ei suinkaan ole päivänselvää mistä syistä tiet erkanevat. Saattaa käydä jopa niin, että ura kotimaassa tai alalla loppuu kun "maine" menee. Se voi olla aika kohtalokasta jos on tehnyt pitkään uraa ja takana on isot velat asunnosta, autosta, jne. Kultaisen kädenpuristuksen tehtävä on nimenomaan kuitata siirtymäaika duunista toiseen. Samaan tapaan kuin tavan duunareilla sitä helpottaa irtisanomisaika. Mekanismi on vain toinen ja palkkasummat ovat hieman eri luokkaa.

        Lisäksi kannattaa tutustua siihen mitä vastuita johtajilla on, jo pelkästään lain suunnalta.

        Älä kadehdi toisen menestystä, vaan menesty itse.


    • se siitä

      mitä siitä sitten parkumaan??

    • Igels

      Koponen ei eronnut.

    • faktum

      Telia-Soneran Kuikka-Koponen saa erorahaa 837.000 €. Nyt ko. yritys koettaa paikata kassaansa tullutta reikää irtisanomalla 29 henkilöä. Silti menee yli vuosi, että saadaan säästettyä Koposelle maksetut rahat (laskennassa käytetty irtisanottavilla 25.000€ vuosipalkkaa eli kyseessä keskituloiset henkilöt).
      Kummallista, että takaisinmaksu ei ehdi yhden tilivuoden sisään.
      Mutta sikäli positiivinen asia kaiken kaikkiaan, että 29 henkilöä osallistuu menetettyjen rahojen palauttamiseen - tosi isänmaallista.

    • tomppa

      Tyhmille ei aina viitsii vääntää rautalangasta, mutta yritän kuitenkin

      Toimitusjohtaja (ja jotkut muut isot pamput) tekevät työtä firman menestymiseksi. Heidän ainoa ohjauksensa on omistajien muodostama hallitus, joka ei voi koskaan täydellisesti perehtyä yrityksen tilaan ja toimintaan.

      Pätevä henkilö tekee työtä ja ohjaa yritystä parhaan näkemyksensä mukaan, joka perustuu kokonaisarviointiin ja kokemukseen. Tämä tarkoittaa usein isoja linjanvetoja, toiminnanmuutoksia tms. Suuria päätöksiä, joissa on tietysti myös riskinsä. Yksi riskeistä on että hallitus (omistajat) jotka toisaalta eivät tiedä kaikkea ja joilal toisaalta voi olla muita intressejä eivät näe asiaa samalla tavoin. Kuitenkin on tärkeää että Toimitusjohtaja uskaltaa tehdä ehdotuksia ja ajaa linjaa joka on hänen näkemyksensä mukaan paras. Mikäli TJ joituisi toiminnassaan varmistelemaan työpaikkaansa varmistamalla "turvallisia" päätöksiä ja olemaan kaikkien kaveri, tulos ei olisi yrityksen kannalta paras.

      Kultainen kadenpuristus / johtajasopimus takaa johtajalle pehmeän laskeutumisen myös tilanteessa että Tj´n ja hallituksen linjat eroavat liikaa toisistaan. Näin voi käydä, ja näin käy aina silloin tällöin. Irisanottu TJ jää helposti vuosiksi vaimme järkevää tehtävää, ja siksi korvauskin on hyvä.

      Kultaisen kädenpuristusken maksaa yritys, eli omistajat, eivätkä he ole koskaan kritisoineet johtajasopimuksen tarpeellisuutta ja järkevyyttä. Näistä valittavat ainoastaan kateelliset jotka eivät ymmärrä tilannetta.

      Tuomo H

      • Huomo T

        Tutkipa huviksesi kuka omistaa TeliaSoneran!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      2090
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      57
      1783
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1654
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1586
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1545
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1475
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1336
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1301
    9. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      95
      1283
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1193
    Aihe