Aurinko = Jumala

son of sun

Aurinko on ollut Jumalan asemassa aikojen alusta saakka.
Se mahdollistaa elämän täällä, säätelee luonnonvoimia jne.

http://en.wikipedia.org/wiki/Solar_deity

"Jumala, jumaluus tai jumalolento on käsite, joka tarkoittaa tavallisesti henkilöllisiksi käsitettyjä yliluonnollisia olentoja, joiden uskotaan hallitsevan luonnonvoimia, ihmisten kohtaloita ynnä muuta"

Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Jumala

"Auringon merkitys ihmiskunnalle
Auringon fuusioreaktioiden energia on eri muodoissa ihmiskunnan huomattavin energianlähde. Ainoastaan ydinvoima ei saa alkuaan Auringosta.

Aurinko on maapallon merkittävin energianlähde, joka kasveissa tapahtuvan yhteyttämisen kautta tuottaa melkein kaiken eliökunnan kuluttamasta energiasta. Myös ihmisten fyysinen käyttövoima on Auringosta lähtöisin, sillä kaikki ravinto alkaen kasvikunnasta päättyen ravintoketjun ylimpiin lenkkeihin edustaa varastoitunutta aurinkoenergiaa. Ydinvoimaa sekä geotermista ja vuorovesienergiaa lukuun ottamatta kaikki ihmiskunnan kuluttama energia on peräisin Auringon fuusioreaktioista eri väylien kautta.

Aurinko on näyttävä ilmiö kaikkialla maapallolla ja se hallitsee muun muassa vuorokaudenaikojen vaihteluja. Siksi Auringolla on merkittävä asema eri kulttuureissa ja sitä palvotaan ja on palvottu jumalana muun muassa muinaisessa Egyptissä, Kreikassa, Roomassa, Etelä-Amerikassa sekä Japanissa."

Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Aurinko

Outoa että ateistit eivät usko Jumalaan eli Aurinkoon vaikka tiedekin on osoittanut sen merkityksen maapallolle.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Auringon_aktiivisuuden_vaikutus_säähän_ja_ilmastoon

Olisi tämä maapallo aika kylmä ja ankea paikka ilman aurinkoa eli Jumalaa?

31

1333

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sammahäär
    • ei kumartelua

      En minä kumartele ydinvoimalaakaan, vaikka iloitsen sen tuottamasta sähköstä.

      • sammahäär

        Ateistit eivät sitten varmaan käy armeijaakaan kun minkäänlaista pokkurointia ei haluta tehdä?


      • sammahäär kirjoitti:

        Ateistit eivät sitten varmaan käy armeijaakaan kun minkäänlaista pokkurointia ei haluta tehdä?

        Sammahäär on varsinainen prototyypi tietämättömyydestä (lue infantiili) , jos alkaa sekoittaa tähtiä ja olemattomia jumalia, ja sekoittaa vielä armeijan siihen sekamelskaan. Du är tamejfaan tappad bakom en vagn.


      • Osolemio

        Harrastan kesäisin auringon palvontaa.


    • sammahäär

      Kumarteluko tässä on se ateistin ongelma? Ei haluta kumarrella mitään?
      (Paitsi rahaa)

      Ei kai aurinko sellaista vaadi? Jos jotkut haluavat niin tehdä niin kai se on heille sallittava.

      • veronkiertäjäksikö?

        Oletettavasti ateisti ei kumarra valtiotakaan, eikä maksa veroja?


      • kjhkjhkjhkjhkjhkhjkh

        ''(Paitsi rahaa)''
        Miten niin, miksi luulet että ateisti kumartelisi rahaa sen enempää kuin muutkaan? Kirkot ja uskovathan sitä rahaa hamuavat, ja kumartelevat kuka mihinkin suuntaan, etenkin sinne mistä uskovat saavansa parhaan diilin.


    • SlavesPeople
      • ăzā’zyēl

        Aivan, ihminen syntyi orjaksi.


      • Hei SlavesPeople, puhu vaan omasta puolestasi.


      • ăzā’zyēl

        Egyptissä myös Aten.


    • miss ei kirj.

      "Olisi tämä maapallo aika kylmä ja ankea paikka ilman aurinkoa eli Jumalaa?"

      Aurinko ei ole jumala, aurinko on aurinko. Ilman aurinkoa maapallolla ei olisi elämää, se on totta. Luuletko että se aurinko minkä me näemme on ainoa aurinko? Pidä sinä aurinkoa jumalanasi jos haluat. Ihan vapaasti.

      psst. Jumalasi muuten ei ole ikuinen.

      • pulsari

        Kyllä siinä muutkin jumalat häipyy kun aurinko sammuu.


    • son of sun

      "Luuletko että se aurinko minkä me näemme on ainoa aurinko?"

      Jumala vaikuttaa kaikkialla useiden aurinkojen välityksellä.
      Sehän on koko maailmankaikkeus. Aurinko on vain lähin näkyvä todiste ja kontaktimme siihen.

      "psst. Jumalasi muuten ei ole ikuinen. "

      Varmasti uusiakin elämänlähteitä syntyy..

      Vai onko Luoja parempi sana kuin Jumala..

    • sepeteusX

      Palvotaanhan aurinkoa kirkossakin - auringonjumalan kehrä on saarnastuolin katossa useimmissa kirkoissa.

      Jotain järkeä on palvoa kohdetta, josta olemme täysin riippuvaisia - tuo palvonnan kohde, ei vaan taida juuri perustaa palvonnasta.

    • ½Q

      Aivan sepeteusX, muinaisetegyptiläiset eivät tosin uhonneet kuinka Ra tuhoisi
      lopulta elämän maapallolta.

    • Tyhmänä kyselen

      Anteeksi ehkä tyhmä kysymys mutta miksi pitäisi olla jumala tai jumalia ?
      Minulla ei ole jumalaa takanpäällä, ei taskussa, ei kaulassa roikkumass. Ei sitä ole pihalla eikä kyllä taivaassakaan. En keksi sille käyttöä, niin kuin en keksi käyttöä samppanjavispilälle, tosin samppavispilän voi antaa vittuuksissaan lahjaksi :)

      Miten sinä "son of sun" tulit valinneksi jumalasi / jumalan ? Keksitkö sen itse, vai tuliko ns. sosiaalinen paine asettaneeksi sinulle jumalan mitä palvoa ja mielistellä. Vai oletko löytänyt sen netistä ( netistä voi kuulemma löytää myös puolison ) Valota vähän olen kiinnostunut ;)

    • Olen aina silloin tällöin esittänyt ajatuksen siitä, että vanhat pakanalliset jumaluudet ovat "mielekkäämpiä" tai "fiksumpia" kuin uudemmat monoteistiset jumaluudet.

      Luonnonuskonnoissa jumaluudet ovat konkreettisia, eikä erityistä uskoa edes tarvita, koska jumalat voi kohdata arkisessa elämässä. Siinä on toki eroa, personoiko ihminen auringon joksikin jumalaksi, johon voi vaikuttaa maagisilla toimilla, vai tunnustaako hän vain riippuvuutensa siitä, mutta molemmissa tapauksissa toiminnalla on rationaalisesti ajatellen mielekäs kohde.

      Uskonnoissa on osittain kyse magiasta, eli palvotaan, uhrataan jne jumalalle, eikä se materialistisen ajattelun kannalta ole mielekästä, uhrata auringolle, Tapiolle tai Ahdille.
      Toisaalta uskonnoissa on kyse myös siitä millaiseksi maailma ja ihmisen rooli maailmassa mielletään. Vaikka ihminen ei uskoisikaan aurinkoon persoonallisena jumalana, niin auringon palvominen jumalana voi olla muuten terveellinen nöyryyden harjoitus, joka auttaa muistamaan asioiden järjestyksen.

      Jos se tuntuu tyhmältä, niin sopii muistaa, että vasta viime vuosina ihmisen perustava riippuvuus luonnosta on taas muistettu vakavassa mielessä. Välillä oli pitkä "tieteellinen" ajanjakso, jolloin muutama ekologinen tosiseikka unohdettiin tieteellisen älykkyyden ja kyvykkyyden hybriksessä.

      Että kaikki vaan aurinkoa kumartamaan, ateistitkin. Asiaa sopi pohtia juuri nyt, kun on pesäpäivät ja voimme vain vilpittömästi luottaa siihen että kyllä se aurinko taas kömpii pesästään ja alkaa suoda valoaan meille pitemmissä jaksoissa :-)

    • Roomanvaltakunta

      Alussa oli Sana ja Sana oli Jumalan luona... esim Johanneksen evankeliumi kertoo suoraan Valon evankeliumia, Valon joka mahdollistaa elämän maapallolla, Valon joka myös voi olla ankara ja ihmiselle armoton Vanhan Testamentin mukaan.. Joulussa yhdistettiin Kristuksen sanoma vanhaan Auringon syntymäjuhlaan pimeimmän vuodenajan keskellä, ja esim. Ristiinnaulitseminen kertoo suoraan kertomuksena itse Auringon kätkeneen kasvonsa Ihmiskunnan julmuuden merkiksi - monet pitävät myös Uutta Testamenttia, Kristuksen perintöä, kreikkalaisen filosofian - johon Auringonjumala Helios kiinteästi liittyy - merkkiteoksena joka on suunnattu Rooman valtakunnan julmille pakanoille. Kyllähän se siellä itse Aurinko voidaan sijoittaa Jumalaksi, Jumaluudeksi. Raamattu ei paljoa kärsisi jos sana Jumala korvattaisiin nimellä Aurinko, Jumalan Sana ihmisen kirjoittamina filosofisina metaforina ja ajatuksina, enkelit homoina ja Jeesus Kristus kreikkalaisena filosofina.

    • AteistiVaan

      Aloitus on sen verran hölmö, että on vaikea sanoa onko kyseessä ateisti trollaaja vai idioottia leikkivä teisti.

    • sesiitätaas

      No Jumala loi valon ja pimeyden.
      Mitäs aloittaja siihen sanoo?
      Lisäksi Jumala loi ihmisen kuvakseen. Mitäs siihen sanot?

      • sesiitätaas

        Kaiken Aloittaja, Jumala on vain hiljaa vaikke miten kyselen. Jumala pissii päällemme
        ja nauraa säällemme


      • sosialistit-pois
        sesiitätaas kirjoitti:

        Kaiken Aloittaja, Jumala on vain hiljaa vaikke miten kyselen. Jumala pissii päällemme
        ja nauraa säällemme

        Onhan sulla jutut omanlaisia mutta jatka vaan. Se siitä taas on mielenkiintoinen nimimerkki, kun haluaa trollata tai ei vaan keksi omaansa.
        Oletettavasti sosialisti luulee omakseen kaiken, mikä on toisen.


    • Clauss

      "Jumala, jumaluus tai jumalolento on käsite, joka tarkoittaa tavallisesti henkilöllisiksi käsitettyjä yliluonnollisia olentoja, joiden uskotaan hallitsevan luonnonvoimia, ihmisten kohtaloita ynnä muuta"

      Onko aurinko henkilöllinen yliluonnollinen olento? Tai voidaan myös sanoa persoonallinen.

      Jos ei niin lähtökohtasi tähän pohdintaan oli väärä siitä, että se vaikuttaisi ateismiin mitenkään.

      Ateisti ei näe syytä uskoa persoonallisin jumaliin. Tässä on sama asia sinänsä ateistisella kantilta, ettei auringolla ole heidän näkemyksellään ajattelua/mieltä. Ja ei tiedekään sellaista väitä.

    • tullissaliikaaaikaa

      auringon voiman sääntely on aivan varmasti tapahtunut meitä ihmisiä suuremmasta lähteestä. etäisyys on prikulleen oikea ja kaikki muutkin ominaisuudet elämälle ovat
      kuin käsikrjoituksesta. maapallon pyrimisnopeus ja ilmakehä sytyttävät pakollikin tiedon, että kaikki tämä on varmasti takoituseelista ja suunnitelmaa. Jumalall on hyvä tahto synnyttä elämää. voiko ihminen synnyttää esamanlaisia juttuja. tiedeihmiset. muitetaaan se tosia asia että olisimme täysin hukassa jos ei olisi yhteyttä luojaan. siksion olemamassa merkittävää ilmoitusta mikä tämän homman nimi oikeastaan on.

    • Vertauskuvallinenteos

      Raamattu on suora kertomus Aurinkojumalasta, joka kurittaa lapsiaan; vrt esim Vanhan Testamentin erämaavaellus ym. Metaforinen kertomus jättimäisestä kansojen liikehdinnästä Auringonpistoksen seurauksena, päättyen Uuden Testamentin liittoon jossa Auringonjumala, vertauskuvallisesti Taivaan Isä, tekee lempeänliiton uhraten ainoan Poikansa ihmisten syntien vuoksi. Pyhä Kolminaisuus voidaan suoraan verrata ionihilojen liikkeeseen, jossa alkuaine Vety muodostaa ikuisen liiton Hapen kanssa, protoni ja elektroni liikkuvat ikuisesti hajoten ja jälleen yhdistyen Vedessä joka vilvoittaa ja antaa elämän Auringon kanssa. Kerrottuna oman aikansa metaforisella ja runollisella kielellä, tietämättä fysiikan lakien olemassaolosta.

      • spranova

        Valista kasvosi meille j a ole armollinen, äläkä lähetä ukkosta päällemme.


    • SonOfLight

      Suntio = Aurinkokymppi
      Ilman suntiota kanttorikin ryyppää kirkkoviinit ja pappi pyyhkii persiinsä liperiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      195
      4815
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      123
      2997
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2334
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      139
      2334
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1972
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1546
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      115
      1472
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1383
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1210
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe