Tuolla keskusteltiin sian lihan syömisestä.
Joku kirjoitti, että vain veriruokien syönti on kiellettyä helluntailaisilla: Pitääkö paikkansa?
Joku kirjoitti, että vain veriruokien syönti on kiellettyä helluntailaisilla: Pitääkö paikkansa?
Turvaa tilisi vahvistamalla puhelinnumerosi. Voit silloin palauttaa unohtuneen salasanan tekstiviestillä.
Näihin keskusteluihin ei ole vielä vastattu. Ole ensimmäinen.
Vastaukset 2
Vanhimmat
Olen entinen helluntailainen. Tiedän asiasta jotakin.
Veriruokien syöminen ei ole kiellettyä, mutta monet vapaaehtoisesti ovat ottaneet todesta sen raamatunkohdan, jossa Paavali sanoo, ettei pakanoilta muuta lakia vaadita, kuin että "karttavat haureutta, sekä lihaa, josta ei ole veri päästetty".
Suomalaisten ruokien kohdalla tämä näkyy selvimmin siinä, ettei syödä esim. verilättyjä, tai mustaa makkaraa, jotka ovat selkeästi verestä valmistettuja. Jokainen tietää kohdallaan, ettei koske muihinkaan samanlaisiin veriruokiin.
Suomalaisesta lihasta ei ole verta poistettu juutalaisen tradition mukaan, joten uskovaisten on aika vaikea noudattaa täydellistä verettömyyttä ruuassa. Kukin toimii uskonsa mukaan, mutta juutalaisille annettu laki ruuista ei muutoin koske kristittyjä. Tämä on selvästi ilmaistu UT:ssa.
28 Sillä Pyhä Henki ja me olemme nähneet hyväksi, ettei teidän päällenne ole pantava enempää kuormaa kuin nämä välttämättömät:
29 että kartatte epäjumalille uhrattua ja verta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu, ja haureutta. Jos te näitä vältätte, niin teidän käy hyvin. Jääkää hyvästi!"
Kyse oli pelkästään epäjumalille uhratusta lihasta ja verestä. Paavali viittasi Mooseksen aikaisiin kirjoituksiin, joita luettiin sapattina synagoogissa.