apua järjestelmäkameran hankintaan

Sara95

Kokeneemmat kuvaajat, apua ja vinkkejä kaivataan!
Eli oon tollasella aika kuluneella Canon 20D kitillä vähän tutustunu järkkärikuvauksen maailmaan, ja nyt polttelis kovasti hankkia paremmat välineet. Mitkään ammattivälineet ei tarttis olla mut kumminkin ihan hyvät, ja hintojen pitäis olla näin opiskelijalle kohtuulliset..:) Merkillä ei niin kovasti väliä, mutta kyllähän tuolla canonilla mielellään kuvailee.
Ja objektiiveista kun en paljon mitään tajua niin minkä polttovälin putkella sais hyviä kuvia sekä läheltä että kaukaa..?:) kun ei rahatilanne salli ainakaan vielä ostaa montaa putkea erikseen.

6

116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Canonisti minäkin

      Runkona tuo 20D on yhä ihan kelvollinen. Jos haluat yhtä hyvän uuden Canonin rungon, niin joudut ostamaan 7D:n. Esimerkiksi 60D on mekaanisesti paljon huonompi.

      Croppirunkoon ainoa järkevä yleisonjektiivi on noin 35mm prime. Lähde siitä ja kun osaat kuvata sillä, voit miettiä muita objektiiveja.

      • 60 D

        Kyllä tuo Canonin 60 D on normaalikäytössä ihan kelvollinen runko. 7D on jo hivenen jämäkämpi ( runko Mg ) mutta se onkin jo puoliammattilaisrunko jota mm lintu-/ urheilukuvaajat käyttävät. Jos ei tartte 7D välttämättä (kuvanlaatu molemmissa sama) niin itse sijoittaisin tuon runkojen välisen erotuksen n 450€ optiikkaan. Rungon kanssa kannattaa ostaa aina kittizoomi(18-55 IS versio) koska sen saa silloin edullisesti.


      • Joo, siis ei
        60 D kirjoitti:

        Kyllä tuo Canonin 60 D on normaalikäytössä ihan kelvollinen runko. 7D on jo hivenen jämäkämpi ( runko Mg ) mutta se onkin jo puoliammattilaisrunko jota mm lintu-/ urheilukuvaajat käyttävät. Jos ei tartte 7D välttämättä (kuvanlaatu molemmissa sama) niin itse sijoittaisin tuon runkojen välisen erotuksen n 450€ optiikkaan. Rungon kanssa kannattaa ostaa aina kittizoomi(18-55 IS versio) koska sen saa silloin edullisesti.

        Noita Canuunan kittizoomeja ei kannata ottaa, vaikka saisit ilmaiseksi. Kymppisarjassa 50D oli vielä ok, mutta se söi liikaa seiskan markkinoita, joten 60D tehtiin huomattavasti heppoisemmaksi.

        Sinänsä 60D on ihan hyvä aloittelijamalli, mutta jos on tottunut 20D:hen, voi se alkuhuuman jälkeen olla aikamoinen pettymys. Komppaan tuota, joka ehdotti kunnon objektiivin ostamista nykyiseen kaksikymppiseen.


    • sori vaan ...

      Osta edes yksi kunnollinen objektiivi niin saat nykyisestä kamerasta paljon enemmän irti. Turha päivittää runkoa uuteen jos meinaat sillä kaupanpäälliseksi jaettavalla pullonpohjalla jatkossakin kuvailla. Ei millään pahalla mutta jotenkin tuntuu että nykyinen kalustosikin on vähän kuin helmiä sioille.

      • sara95

        kiitos vastauksista kaikille!


    • oppiva apina

      "Eli oon tollasella aika kuluneella Canon 20D kitillä vähän tutustunu järkkärikuvauksen maailmaan, ja nyt polttelis kovasti hankkia paremmat välineet. Mitkään ammattivälineet ei tarttis olla mut kumminkin ihan hyvät, ja hintojen pitäis olla näin opiskelijalle kohtuulliset..:) "


      http://keskustelu.suomi24.fi/node/10323429

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5045
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1275
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe