Löytyykö mistään halpaa frettiä?

FrettiHullu

Hei!

Tässä on juuri mietinnän alla fretti. ( fretin tulisi olla halpa ) Varmoja ei vielä olla, mutta jos sellaisen otamme niin jos tarvitsee niin huomiota se kyllä saa sillä kaikki perheessämme asuvat ihmiset ovat eläinrakkaita. Minulla itselläni on juuri nyt hamsteri ( On jo noin 1v ) Ja kissa joka tuli meille aivan itse. ( kissa ei kyllä huomiota tarvitse ) Jos jostain löytäisit tai itselläsi olisi myynnissä halpa fretti niin ilmoitteles :)

32

462

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • FrettiHullu

      Hups :D Tuli yksi niin liikaa vahingossa :D

    • FrettiHullu

      Vastauksia kaivataan :)

    • frettilove

      "( kissa ei kyllä huomiota tarvitse )"
      Jo tuon kommentin perusteella en usko sinulle frettiä luovutettavan.
      Myöskään fretit eivät ole halpoja tai helppoja lemmikkejä, joten hankinnasta pitäisi olla täysin varma jo ennen kyselyjen aloittamista.
      Takasi kotiin kasvamaan lapset, ottakaa eläimiä sitten kun ootte aikusia ja omissa taloissanno.

    • ewrftehoi

      "( kissa ei kyllä huomiota tarvitse )"
      Mitä helvettiä? Viekääpä se kissa takaisin omistajansa luokse, kun ette näytä olevan sen parempia. Eläintenpitokieltoa tuollaisille idiooteille. Ikinä en sinulle frettiäni luovuttaisi vaikka maksaisit miljoonia.

    • FrettiHullu

      Joo tota jos kerta oon niin idiootti niin kuules kyllä se ruokitaan ja päästetään pihalle ja silleen mutta se ei tykkää kun sitä otetaan syliin vaan sitte se rupeaa sähisemään että okei mä sitte rupeenki varmaa heittelee kisua sylissäni, puen sille mekon ja vien pihalle rattaissa. !!!!! AJATTELE SÄKIN VÄHÄN !!!

    • fretti123

      Juu ei frettiä, ainakaan ennenkuin on tarvittavaa tietoa hankittu. Fretti ei ole halpa eläin ja jos ei edes eläimeen itsessään ole valmis laittamaan rahaa niin onko sitten valmis laittamaan rokotuksiin, leikkaukseen, ruokiin, tarvikkeisiin ja yllättäviin eläinlääkärikuluihin rahaa. Äläkä missään nimessä ota frettiä samaan taloon hamsterin kanssa, siinä voi olla helposti pienemmältä henki poissa.

    • mursulainen

      Jos kissa on epäsosiaalinen / arka ihmisiä kohtaan, se tarvitsee vaan normaalia enemmän rauhallista huomiointia ja käsittelyä...
      Ja tosta kissasta pitäs tehdä kyllä löytö ilmotukset eläinsuojille ja paikallislehteen, se on varmasti jonkuun muun kissa jos on vaa hiippaillu teille.
      Ja pitäs saada ehken ensin nää entiset lemmikit pelittään oikein, ennenko hommaa lisää. Mitäs jos se epäsosiaalinen katti repii fretiltä sitte silmät päästä, kerran käy ihmisenki päälle? Järki käteen.

    • ewrftehoi

      Niin varmaan ruokitaan joo. Kuistille marketin paskaruokaa joka aiheuttaa vaikka mitä sairauksia ja puutostauteja. En yllättynyt ollenkaan että päästätte kissanne pihalle. Tiesitkö että jos kissa ylittää tontin rajat se on lain mukaan heitteille jätetty.
      Olisikohan kissan käsittelyssä ja koulutuksessa jotain vikaa jos se ei halua olla sylissä? Ja niinkuin nimim. Mursulainen sanoi, miten luulet kissan suhtautuvan frettiin? Niin mutta ei, mitäpä huolta siitä olisi kun kissahan saa lojua pihalla muiden riesana, loisia täynnä, nälkäisenä (Joo annatte sille ruokaa, mutta onkohan madotus kunnossa? Madotus kerran vuoteen? Jee, madotus auttaa just sen ajan kun lääke poistuu kehosta, jonka jälkeen kissa voi heti olla matoja täynnä, eli todellisuusessa madot kuhisee siinä koko sen elämän aja) , pelokkaana ja jatkuvassa kuoleman vaarassa.

    • FrettiHullu

      Kuules ewr me ei voida meijän kissaa mihinkään hihnoihinkaan tunkea ja kissamme tulee aina sisälle kun me ovi avataan. Ja muutenkin meidän kissa rupeaa maukumaan jos sitä ei päästä pihalle. Ja että kyllä me kaupasta kissan ruuat ostamme mutta ei kyllä mitään euron tölkkejä :/ Ja tuu ite käymään niin saat ite nähä sen ruuat yms. JA MADOTETTU ON!!!! Se on muutenkin synnyttänyt pentuja vuosi sitten.

    • Kääpiösiilit :)

      Hmmm, saakos alottajalta kysyä ikää?

    • mursulainen

      Rakentakaa kissalle tarha ja leikkuuttakaa parkapien..

    • frettihullu.

      kissoista ei oo kun hanskoiks.

    • ewrftehoi

      Miksiköhän sitä kissaa ei voi "mihinkään hihnoihinkaan tunkea"?
      Miksi koiraa käytetään hihnassa lenkillä mutta ei kissaa? Miksi se kissa on vähemmän arvokas? Kyllä se koirakin räkyttää ovella jos se on tottunut vapaaseen ulkoiluun, vaan eipä räkytä enää kun sen totuttaa ulkoilemaan hihnassa säännöllisin ajoin. Päästämpä tästä rotikkani irti kun eihän sitä hihnaankaan voi tunkea, sesseni saa harjoittaa luontaisia metsästystaitoja syömällä kissasi, se saa toteuttaa itseään penkomalla kukkapenkkisi, kusemalla veljesi hiekkalaatikkoon, paskomalla ovesi eteen, juoksemalla auton eteen samalla aiheuttaen kolarin, se myös rakastaa vaania rauhoitettuja eläimiä metsässä.
      Se on ihan sama ostatko euron tölkkejä vai kahden, markettien ruoat on pelkkää halvalla tehtyä väriainepaskaa. Niistä aiheutuu puutostiloja sekä virtsakiviä.
      Se on hieno homma että kissa on madotettu, mutta jos et madota sitä jatkuvasti niin se kuhisee silti matoja. Madot on poissa tasan sen ajan kun lääke on kehossa, kun se poistuu (vuorokaudessa) on madot taas vapaita aterioimaan kissassasi.
      Tosi kiva että kissasi sai pentuja. Pennut on varmasti todella laadukkaita, kun ovat kahden ulkokissan tuotoksia. Hienoa että saadaan Suomeen lisää paskoja lemmikin omistajia sekä huonoja kissoja pilaamaan Suomen kissakannat. Good job gay!

    • fretin omistaja

      Mä ymmärrän et teillä se kissa saa käydä pihalla -ja olla sisällä. Meillä myös. (steriloikaa se kissa mielellään niin ei satu vahinkoja..) Mutta sen fretin suhteen hanki tietoa! itse keräsin 4vuotta tietoa ennen kun hankin oman pötkön. Se oli kiertäny ennen mulle tuloa 3kotia... Pitkittynyt kiima jne.. EI KAUNIS näky... jouduttiin lopettaan muutaman kuukauden mulle tulon jälkeen.. ehti jo siihen eläimeen mennä 300e rahaa..


      Tämä mun uusi pötkylä tuli mulle luovutus ikäsenä vauvana. nyt ikää lähemmäs 10kk. Maksoin itse fretistä 350e, ruokiin, hiekkoihin, häkkiin, leluihin, peteihin/riippareihin on menny jo yli 200e rahaa, neidillä on ollu pitkittynyt kiima jonka takia myös juostu lääkärissä, apteekeissa yms. lääkkeihin/eläinlääkäri kuluihin menny n.300e rahaa.. Steriloin oman frettini jonne meni yli 120e rahaa..


      Fretti ei ole todellakaan halpa eläin. Se kaipaa seuraa, tekemistä, virikkeitä ja huolen pitoa!


      Kerää rahaa, kysy kasvattajilta lisätietoa, kysy hyviä kasvattajia mistä pennun otat (elä ota viron tuotia! vaikka saisit ilmaiseksi!) Perehty asiaan oikein kunnolla!


      Jos tuntuu että fretti on liian haastava eläin niin voin sanoo et koira on omalla tapaa helpompi!

      • nyt on pakko tähänkin viestiin kommentoida että kun laitoit noin varmasti että älä ota viron tuontia?itsellä on toinen fretti Virosta ja minkäänmoista ongelmaa ei ole ollut..

        ei saa yleistää että kaikki ei-virallisilta kasvattajilta hankitut fretit olisivat jotenkin luonnevikaisia tai muuten jotenkin huonompia..ja jos nyt sattuukin että sellaiseen törmäisi niin eikö siitä tule sitten itselleen parempi mieli kun saa edes jollekkin elukalle tarjottua hyvän kodin?


      • juhawi
        cutedaisy88 kirjoitti:

        nyt on pakko tähänkin viestiin kommentoida että kun laitoit noin varmasti että älä ota viron tuontia?itsellä on toinen fretti Virosta ja minkäänmoista ongelmaa ei ole ollut..

        ei saa yleistää että kaikki ei-virallisilta kasvattajilta hankitut fretit olisivat jotenkin luonnevikaisia tai muuten jotenkin huonompia..ja jos nyt sattuukin että sellaiseen törmäisi niin eikö siitä tule sitten itselleen parempi mieli kun saa edes jollekkin elukalle tarjottua hyvän kodin?

        "nyt on pakko tähänkin viestiin kommentoida että kun laitoit noin varmasti että älä ota viron tuontia?itsellä on toinen fretti Virosta ja minkäänmoista ongelmaa ei ole ollut.."

        Viron freteistä puhuttaessa monille tulee ensimmäisenä mieleen tämä mm. keltaisessa pörssissä pentuja kauppaava kaveri. Varsinaisia luonne tms. ongelmia pennuilla ei välttämättä ole. Käsittelyn ja koulutuksen puute taas saattaa tulla yllätyksenä. Lisäksi todennäköisistä loisista (mm. korvapunkit) tulee lisäkuluja. "Pennun" ruoaksi voidaan suositella markettien kissanruokaa, joka ei todellakaan ole kasvavan tai edes aikuisen fretin ravintoa. Pennut eivät todenäköisesti ole saaneet kunnollista ruokaa kasvuaikanaan. Tuoduilla eläimillä on kyllä EU-passit, mutta merkinnät varsinkin rokotusten osalta ovat todenäköisesti väärennettyjä. Sukupuun saattaa saada mukaan, mutta sillä ei ole mitään totuuspohjaa. Lisäksi myytävien eläinten ikä on ihan muuta kuin mainostetaan. 3-4kk "pentu" voi hyvinkin olla aikuinen lähes käsittelemätön fretti.

        Kysymys tässä ei ole maasta, josta eläimet tulevat, vaan halusta tukea tai vastustaa pentutehtailua.

        Yle on tehnyt Silminnäkijä-sarjassa dokumentin Viron pentutehtailusta, keskittyen tosin lähinnä koiriin. Kyseistä jaksoa ei näytä enää löytyvän ainakaan Yle Areenasta, mutta kannattaa vilkaista jos näytetään uusintana.
        Youtubesta sentään löytyy pätkä aiheeseen liittyen:
        http://www.youtube.com/watch?v=gongegnZ8Yw&feature=youtu.be&t=2m17s


        Virossa on kyllä myös asiansa osaavia kasvattajia jotka hoitavat frettinsä hyvin ja joilta saa paitsi neuvoja, myös terveen, oikein kohdellun, ruokitun ja rokotetun fretin.

        "ei saa yleistää että kaikki ei-virallisilta kasvattajilta hankitut fretit olisivat jotenkin luonnevikaisia tai muuten jotenkin huonompia.."

        Ei tietenkään saisi yleistää, mutta ei-viralliset kasvattajat eivät välttämättä selvitä pentujen vanhempien keskinäisiä sukulaisuussuhteita tai muissa saman sukulinjan freteissä esiintyneitä mahdollisesti periytyviä sairauksia kovin tarkkaan. Lisäksi hoidossa ja ruokinnassa voi olla puutteita. Varmasti moni ei-virallinen kasvattaja hoitaa tehtävänsä hyvin, mutta yleisesti ottaen on helpoin sanoa että virallisia kannattaa suosia. Jos virallisen kasvattajan epäillään toimineen jotenkin väärin, vääryyttä kokeneen kannattaa ottaa yhteyttä suoraan Suomen Frettiliittoon (SFL) joka puuttuu tarvittaessa asiaan.

        "ja jos nyt sattuukin että sellaiseen törmäisi niin eikö siitä tule sitten itselleen parempi mieli kun saa edes jollekkin elukalle tarjottua hyvän kodin?"

        Ostat pentutehtailijalta pennun ja hän tuottaa 8 tilalle. Et varmaan tarjoa hyvää kotia näille ja seuraaville pentueille?


      • saaral
        cutedaisy88 kirjoitti:

        nyt on pakko tähänkin viestiin kommentoida että kun laitoit noin varmasti että älä ota viron tuontia?itsellä on toinen fretti Virosta ja minkäänmoista ongelmaa ei ole ollut..

        ei saa yleistää että kaikki ei-virallisilta kasvattajilta hankitut fretit olisivat jotenkin luonnevikaisia tai muuten jotenkin huonompia..ja jos nyt sattuukin että sellaiseen törmäisi niin eikö siitä tule sitten itselleen parempi mieli kun saa edes jollekkin elukalle tarjottua hyvän kodin?

        Lemmikkifretin saat mun puolesta ottaa melkein mistä vaan. Älä nyt kuitenkaan pentutehtaita tue ja älä sitten sillä lemmikillä ala mitään pentuja teettämään. Oli sitten kuinka söpö tai hyväkäytöksinen tahansa. Tiedän että Suomessa ollaan ehkä vähän rankkoja mielipiteissä frettien suhteen, mut sehän vaan kertoo siitä, että me oikeesti rakastetaan frettejä. Ja ei haluta kiertolaisia tai synnynnäisesti sairaita yksilöitä liikenteeseen. Rohkeasti vaan mukaan frettifoorumeille ja tapahtumiin, ni tuskin kukaan siellä on ilkeä freteistä tosiaan kiinnostuneille.

        En nyt tiedä kauanko näitä Viron pimeitä pentuja on Suomeen tullu, mutta kohtahan se kai nähdään, onko niillä yhtä pitkä elinajanodote kuin taustoihin panostetuilla yksilöillä. Ja kokemustahan löytyy omalta kohdalta sekä eläinkauppafretistä, epämääräiseltä kasvattajalta ostetusta yksilöstä, pimeästä tuonnista, SFL:n viralliselta kasvattajalta otetusta sekä oikeaoppisesti Virosta tuodusta fretistä. En nyt tahdo olla siis ilkeä, vaan ihan kokemuksesta suosittelen viralliselta kasvattajalta ottamaan omansa tai kysymään heiltä suositusta ulkomaisista kasvattajista. Lemmikkiä ei koskaan tule ottaa hetken mielijohteesta ja se ostohinta ei tosiaankaan saa olla se joka ratkaisee. Eläinlääkärikulut voi kuitenkin eksoottisen lemmikin kanssa olla isot (omalla kohdalla 100euroa on pikkuraha) ja vakuutustahan ei freteille saa.


      • aöfhmuhg
        cutedaisy88 kirjoitti:

        nyt on pakko tähänkin viestiin kommentoida että kun laitoit noin varmasti että älä ota viron tuontia?itsellä on toinen fretti Virosta ja minkäänmoista ongelmaa ei ole ollut..

        ei saa yleistää että kaikki ei-virallisilta kasvattajilta hankitut fretit olisivat jotenkin luonnevikaisia tai muuten jotenkin huonompia..ja jos nyt sattuukin että sellaiseen törmäisi niin eikö siitä tule sitten itselleen parempi mieli kun saa edes jollekkin elukalle tarjottua hyvän kodin?

        Saa yleistää, koska niin on. Itselläkin on kaksi pimeää pentua ja kyllä,
        ovat huonosta suvusta, niissä on mitt-verta (fancy-väri) ja luultavasti tulevat kuolemaan hyvin nuorina. Ennen kun hain pojat, sain neuvon, että fretti kannattaa hakea SFL virallistamalta kasvattajalta. En kuunnellut. Arvaa ottaako päähän.
        Rakkaat kakarani tulevat kuolemaan ennen aikojaan ja luultavasti joudun tekemään itse lopetuspäätöksen. Odotettavissa on sydänvikaa, kasvaimia, lymfooma....

        On totta, että parannat yksilön elämää ottaessasi sen kotiisi. Mutta mitä teet samalla, saat aikaan sen, että pentutehtailijan tuotto kannattaa. Se aiheuttaa sen, että pentutehtailija tekee lisää pentuja, jolloin todella todella todella moni yksilö joutuu kärsimään. Onko yhden yksilön hyvinvointi tärkeämpää kuin 200 muun? Ei ole. Eli älkää ottako lemmikkejä pimeiltä kasvattajilta.

        (Lisäksi, viron fretit pilaavat Suomen frettikantaa ja mm. voimme saada sieltä frettien HIV-taudin, jolta on toistaiseksi Suomessa vältytty)


    • fretin omsitaja

      Korjaan ^^ PITKITTUNYT FLUNSSA....

    • Haastava

      Halpa fretti saattaa olla halpa koska sillä on luonneongelmia.Hyvät puolet freteissä on niiden hauska ulkonäkö, kyltymätön leikkihalu ja jyrsijöihin verrattuna ovat fiksumpia. Fretin kanssa oppii miten villien eläinten kanssa pitää toimia ja elää. Fretit on haastavampia kuin koirat ja kissat. Varsinkin ne puree kuin villieläin, eivätkä välttämättä päästä irti. Niitä pitää pentuna kouluttaa kuin ongelmakoiraa. Jos se pääsee hamsterin lähelle hamsteri kyllä kuolee. En suosittele että pidetään samassa huoneessa vapaana kissan kanssa ellei olla ihan varmoja että ne pärjää.

    • Hei
      nyt en kyllä ymmärrä teitä muita jotka kommentoitte noin kärkkäästi ja tuomitsette tietämättänne mitään,ettehän te tiedä tästä ihmisestä mitään ja miten hän lemmikkejänsä kohtelee...
      se on jännä juttu kun ei saa näköjään edes kysyä mitään kun heti jo aletaan syyttelee...itse olen joutunut kokemaan tälläistä samanmoista paskan jauhamista kun ensinmäistä frettiä olin hankkimassa...en ymmärrä miksi tälläinen asenne on useimmilla fretti harrastajilla?ja eikä vain harrastajilla vaan kasvattajatkin syyllistyvät siihen,heidänhän pitäisi antaa tietoa ja neuvoa,niinkuin useimmat lupaavat mutta toisin on,vastineeksi saa vain valehtelua..ja se että kasvattajat kehottavat hankkimaan tietoa neljän vuoden ajan,no,kuinkas ollakkaan,heillähän sattuu aika usein olemaan pitkät jonot jotta poikasen sieltä saisi..
      itselläni on kaksi frettiä ollut jo toista vuotta...toinen viralliselta kasvattajalta ja toinen ei-viralliselta...minkäänlaista käytöshäiriötä ei ole ollut ja yleensä nämä käytökseen liittyvät häiriöt on kyllä hoidettavissa jos vain pitkää pinnaa riittää..
      mutta,laitappa kuule sähköpostia niin voitais jutella hieman enemmänkin...:)

    • frettityttö

      Kieltämättä kyllä mullekin särähti pahasti toi "mistä halpa fretti " koska kolme frettiä kasvattaneena tiedän, että näiden kavereiden kanssa joutuu olemaan jatkuvasti varuillaan erialisten sairauksien varalta, mitä Suomalaisista freteistä valitettavan paljon löytyy. Freteillehän ei ole mitään sairausvakuutusta, niinkun muille lemmikeille ja siksi kaikki eläinlääkärikulut on itse hoidettava.
      Pelkkä frettiin menevä raha siis ei missään tapauksessa tule riittämään, tai ainakaan sen varaan ei kannata laskea.

    • fretin omistaja

      Tuolla ulkomaan tuonnilla nyt sitä tarkoitin että sieltä tuotaan tarha hillereitä, ja osa freteistä tuodaan laittomasti. Sieltä tulee toki uusia sairauksia myös hillereille suomeen. Se että en suosittele ottamaan vain kasvattajalta, minun puolesta saa ihmiset teettää fretti vauvoja EI-kasvattajana. Mutta se että tekee, suunnittelee ja hoitaa fretti vauvat asiallisesti ja kunnolla.

    • Nelli E

      cutedaisy88 Voisit ihan nimetä sen virallisen kasvattajan joka on valehdellut asioita ja valasta tarkemmin mitä hän on valehdellut, koska toi antaa tällaisella foorumilla niin törkeästi väärän kuvan monista kasvattajista ettei mitään rajaa.. Eikä kasvattajat ole antanut ohjetta hakea tietoa 4 vuotta (pieni ymmärrys virhe ilmeisesti) ja jos heihin on yhteydessä jo kesällä seuraavan vuoden pennuista niin tod näk voi saada pennun jo seuraavana keväänä. Itse en tiedä että kasvattajilla olisi usean vuoden jonot, toki jos haluat jonkun tietyn fretin jälkeläisen voi jono venyä pitkäksikin.

    • ----

      suomi24 - asiallista keskustelua jo vuodesta 1998

    • fretin omistaja

      Itseni ei tarvinut odottaa kun 1-2kk että sain omani kasvattajalta

    • puppu

      Jos haluat halvan fretin, nii muuta Brittein saarille. Omani olivat n. 30euroa per fretti. Ei odotuslistaa, joudut kylla odottamaan kotikayntia ym. paikalliset RSPCAt on hylattyja ja huostaanotettuja fretteja taynna. Mun paikallisella RSPCAlla on n. 10 frettia odottamassa kotia, joista viisi on ollut siella jo n. puoli vuotta, joista suurin osa on albiinoja. Sen lisaksi fretteja myydaan jopa viidella punnalla kappale tai annetaan ilmaisiksi lehtien ja netin kautta.Onneksia hyvia frettitietoisia omistajiakin on paljon,mutta ei tarpeeksi takaamaan kaikille pelastus freteille kotia. Onneksi Suomessa fretit eivat ole nain yleisia Omieni sukupuusta tai edes iasta ei ole tarkkaa tietoa.

    • agiåhmr0rgh
    • sannikka<3

      juu ei millään pahalla mutta kaikki eläimet tarvitsevat huomiota yhtälailla, ja jos sitä on kyllin vaikeaa antaa kissalle, kannattaa harkita kahdesti ennen kuin ottaa fretin.

    • frettejä omistava

      Kuulostaa nyt vähän siltä että haluat fretin äkkiä jostain halvalla koska se on kiva ja söpö.. Kuule hoitele ekaks se hamsteris hautaa ja mieti sitten frettiä uudelleen.

    • tsiisus.

      "frettejä omistava" aika karseesti sanottu.. "hoitele ekaks se hamsteri hautaa....." -.-'

      • asddfghjk

        Miks alottaja haluais fretin vaikka niillä on jo kissa ja hamsu? :o


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1335
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      916
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      679
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe