Mäntsälä liitetään...

Kuntaliitokset

...mihin? Keskustelua, please!

22

368

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Evakkoon?

      Sen minäkin haluaisin tietää. Siinä vaiheessa täältä viedään loputkin mahdollisuudet kaikkien asioiden hoitoon ja julkinen liikennekin sen kuin heikkenee.
      En oikein suostu vielä uskomaan, että päättäjät olisivat niin pöllöjä.
      Huomaavat varmaan asiaa harkittuaan, että kuntien olisi parasta olla entisellään.

    • J.S.

      Onko kepun paikallistoimisto (kunnantalo) vaarassa?

    • Kuntaliitokset

      Niin siis, kaikkihan haluaisivat säilyttää ihan omat kuntansa, mutta entä jos tosiaankin tule nämä mammuttiliitokset, mitkä ovat Mäntsälän vaihtoehdot? Onko se Keski-Uudenmaan kunta? Vai Helsinki? Lahti? Mäntsälähän on Lahden ja Helsingin välimaastossa. Missä Mäntsälän asukkaat yleensä käy pidemmällä ostoksilla ostamassa jotain muuta mitä Mäntsälästä ei saa?

    • Nähtävyydeksi

      Mäntsälä on Suomen ainoa poikkeus,koska kukaan ei halua sitä ja sen kapinoivia asukkeja riesakseen.
      Suunnitelmissa on pystyttää läpinäkyvä kupoli Mäntsälän ympärille,ettei vain kukaan pääse karkaamaan mutta muu maailma voi sentään ihmetellä mitä ne tekevät,miltä ne oikeasti näyttävät,opiskella kenties heidän kommunikointikeinojaan ja etsiä syitä siihen miksi ne niin julmetusti pelottavat.

    • Ei-Tule-Onnistumaan

      Tällaisilla liitoksilla voi jossitella maailman tappiin. Pyrkimys tuollaiseen vallan keskittämiseen ei tuo hyvinvointia. 20 000 ihmisen kunta on tehokasta tuottamaan palvelut. Mielekkäällä yhteistyöllä lähikuntien kanssa päästään parempaan tulokseen.
      Keskittämisen kautta osa palveluista vain karkaa kauemmas, ihmisten aikaa, vaivaa ja kustannuksia palvelujen ääreen ei huomioida laskelmissa, tämä on käsittämätöntä osaamattomuutta ministeriön väeltä. Vähän samanlaista fuulaa kuin Kreikan ottaminen euroon.

    • Harvainvalta-alas

      Tuusula olisi liitosasiassa pienois malli, kun sillä on kolme keskusta, Hyrylä, Jokela ja Kellokoski. Ihme kyllä palvelut toimii yllättävän hyvin ja antavat apua myös Mäntsälän taajamaan.

      Demokraattisempi on suurempi kunta, kun vain asukkaat valvveilla palveluksista.

    • höpöti höö

      Mitä tarkoitat valveilla palveluksista? Niihin palveluihin pitää päästä kulkemaan.

    • Mäntsälää ei liitetä

      Tuusula on aivan Suomen rikkaimpia kuntia, ei paljon kannata vertailla.

    • mäntsälästä

      20 000 ihmisen kunta pystyy kattamaan palvelut, jos edes puolet heistä työskentelisivät mäntsälässä. Osa heistä on lapsia, osa eläkeläisiä, osa vammaisia ja suurin osa helsingissä / muulla paikkakunnalla töissä. Mäntsälä on vain kiva taajama kasvattaa lapset vähän kauempana helsingin vilskeestä ja kuitenkin niin, että töihin pääsee kätevästi joko junalla tai vaikka autolla. Tietenkin tännekin päin tulee työntekijöitä, jotka todennäköisesti muuttavat tänne myöhemmässä vaiheessa.

      Kyse kuntaliitosta ei ole kysymys, vaan pakko, sillä kunnalla ei ole varaa ylläpitää vaatimusten mukaisia palveluja. Mutta johan on presidentti ehdokkaiden haastatteluissakin tullut ilmi, että vaatimustasoja pienennetään tulevaisuudessa, sillä euron valta hiipuu. Kaikki rahat pitäisi käyttää säästeliäästi ja järkevästi, mutta kuntien peruspalveluistahan voidaan joustaa. (etenkin, kun mäntsälä on suomen tyytyväisin kunta!) Mutta tärkeistä asioista, kuten eduskunnan palkat, ei tietenkään voida tinkiä. (vaikka he pärjäisivät paremmmin kuin hyvin puolta pienemmälläkin palkalla). Jo 100e palkan laskeminen säästäisi 20 000 e valtiolle. Tämä tekee vuodessa 240 000e, joka on huomattavasti enemmän, kuin useimpien yksilöiden vuosi tulo. Eikä 100 e ole heille, kuin pikku raha. Palkkaa voitaisiin laskea vaikka tuhannella, eikä sekään merkitsisi heille suurempaa elämäntapamuutosta.

      Kunta liitoksien pakon edessä ei ainakaan pornaisiin, joka on tutkitusti uudenmaan kallein kunta ja yhtä huonossa tilanteessa, kuin mäntsälä. Helsinkiin ei, koska helsinki vain rajusti hyväksikäyttäisi mäntsälän tehden siitä jonkin asteisen slummi keskuksen riistettyään kaiken, mitä irti saa. Järvenpään tapauksessa kaikki palvelut todennäköisesti siirtyisivät järvenpäähän ja mäntsälästä tulisi vain järvenpään taajama, todennäköisesti taas niin, että huono-osaisimmat keskitetään tänne. Orimattilassa sama juttu. Pukkila ja askola ovat huonossa tilanteessa, mutta mäntsälä taitaa olla pikkusen niitä isompi, joten palvelujen keskityksestä voitaisiin varmasti neuvotella. Muodostuisi Askola-Pukkila-Mäntsälä metropoli alue. Tai sitten ei. Lasi kupu ehdotus oli todella toimiva! Ehdotetaan sitä herroille sillä ehdolla, että saadaan sitten se uimahalli....

    • Mäntsälästä myös

      Kaikki eivät voi kulkea autolla muille paikkakunnille töihin ja melkoisen suuri osa Mäntsäläläisistä asuu aika kaukana juna-asemasta, eikä sisäistä liikennettä Mäntsälässä ole. Näin ollen ei se kaikilta niin kätevästi käy.

    • Matkailija

      Sen Suomen kuvalehden mukaan Kerava-Järvenpää-Tuusula-Pornainen -Mäntsälä en muista nyt oliko joku muu vielä.

    • J.S.

      8.2 YLE: Mäntsälä, Pukkila ja Pornainen.

      Mänttäläläiset lähtevät Impivaaraan korpivaellukselle ja takaisintulosta ei ole tietoa.
      Siitä pitäisi kyllä kepulaiset huolen.

      • WTF IS THAT

        Mäntsälä saa pitää oman kuntansa...


      • Tuusula suuntaan!
        WTF IS THAT kirjoitti:

        Mäntsälä saa pitää oman kuntansa...

        Kyllä pitää olla isompi liitosalue ja nimenomaan etelä- . eli työssäkäyntisuuntaan, ei nämä kolme "maatalouslomittaja-kunta.pahaa" pärjää. Tulee jatkossakin liian kalliit verot, pikku-kuntapaha-pornaisissa on "lapsiperheitä", joilla varmasti pitkälti toistakymmentä muksua, koska "on suuri synti ehkäistä" ja taitaa olla kallis-verotus-mäntsälässäkin... Sairaan kalliit veroprosentit jo nyt, kiinteistövero nousee järjettömästi joka vuosi. Maatalousyrittäjäthän saavat verotuksen junailtua als kone- ym. investoinneillaan, mutta ainoastaan eläkeläiset ja työssäkävijät joutuvat maksamaan joka sentistä veron! EI MISSÄÄN NIMESSÄ TÄTÄ KEPULAIS-EHDOILLA TEHTYÄ KOLMEN KUNTAPAHAN MUKA "SUURKUNTAA", SUUREMPI SEN OLLA TÄYTYY. Eikä ainakaan missään nimessä huonon talouden ja kalliin veroprosentin taka-Porvooseen!


      • Hyökännummelainen
        Tuusula suuntaan! kirjoitti:

        Kyllä pitää olla isompi liitosalue ja nimenomaan etelä- . eli työssäkäyntisuuntaan, ei nämä kolme "maatalouslomittaja-kunta.pahaa" pärjää. Tulee jatkossakin liian kalliit verot, pikku-kuntapaha-pornaisissa on "lapsiperheitä", joilla varmasti pitkälti toistakymmentä muksua, koska "on suuri synti ehkäistä" ja taitaa olla kallis-verotus-mäntsälässäkin... Sairaan kalliit veroprosentit jo nyt, kiinteistövero nousee järjettömästi joka vuosi. Maatalousyrittäjäthän saavat verotuksen junailtua als kone- ym. investoinneillaan, mutta ainoastaan eläkeläiset ja työssäkävijät joutuvat maksamaan joka sentistä veron! EI MISSÄÄN NIMESSÄ TÄTÄ KEPULAIS-EHDOILLA TEHTYÄ KOLMEN KUNTAPAHAN MUKA "SUURKUNTAA", SUUREMPI SEN OLLA TÄYTYY. Eikä ainakaan missään nimessä huonon talouden ja kalliin veroprosentin taka-Porvooseen!

        ihmettelee vain, että miksi mäntsälän eteläisiä osia ei liitettäisi Tuusulaan, tai kuntien yhteenliittymään, johon Tuusula tulee kuulumaan? Varsinkin kun esim. Hyökännummi on jo täysin selkeästi osa Kellokosken taajamaa. Mielipiteitä?


    • Väärin yhdistetty!

      Niin, ja hyvin keinotekoista on sen kanssa joku pikkila tai pornainen lyöd' yhteen, varsinkin, kun ainakin pornainen oon TÄYSIN työmatkojen osalta suuntautunut Helasinkiin oäin. Reilusti vaan kuntapahat halki, ja osat luontevimmille suunnille yhteen.

      • Jotainmutolkkua

        Virkamiesten puuhastelua kaikki tyynni. Jpää-Kerava-Tuusula -liitoksessa olisi jotain tolkkua.
        Pornainen on tosiaan niin Järvenpäähän ja pääkaupunkiseutuun nojallaan.


    • Omaakin palkkaa

      Ennen oli sääntö, että valtion ja kuntie palkat on lähes puolet parhaista yksityisiin verrattuna, mutta edut paljon paremmat. Yksityisillä palkanmaksut oli sitä sun tätä.

      Olen sitä mieltä, että Suomi pelastuu tästä kapilismin jatkuvasta kriisistä, kun Valtion ja kunnan palkkaa lasketaan 10 %. Tämä olisi lähtölaukaus kohtuullistamiseen, myös muilla aloilla.

    • Alkuasukas

      Vapauspuolueen Mäntsälän edustajana, vastustan kunnan liittämistä mihinkään muuhun kuntaan toki joitain pienempiä kuntia voidaan liittää Mäntsälään mikäli he myös sitä tahtovat vapaaehtoisesti kyseeseen tulisi ainoastaan Pukkila, Pornainen, Askola niillä kun on siteitä entuudestaan Mäntälän historiaan.

      Viime aikoina on saannut lukea lehdestä että Mäntsälää alettaisiin pilkkoa että Ohkola liitettäisiin Tuusulaan. Mäntsälän Vapauspuolue vastustaa jyrkästi tämän kaltaista kunnan pillkomista ja kunatalaisten identiteetin tuhoamista asialla on ollut ihmisisä jotka on muualta muuttaneet Ohkolaan ja etenkin Hyökänummelle ja heille on hämärtynnyt se että me muut Mäntsäläiset alkuasukkaat emme tahdo kuntaa pilkottavan ja en usko että alkuasukaat myöskään Ohkolasta niin tahtovat tehdä mitä heitä tunnen entuudestaan, vaikka en ohkolalainen ole eikä maata minulla siellä ole.

      Lamminmäkeä esitetään rajaksi, minun pitää muistuttaa että kyseinen mäki on kyllä täysin Hirvihaaran puolella joten huomaisin heti että lehdessä olevilla paiakllistuntemusta olisi syytä parantaa kun fakta tiedot lehdesä ei pitänneet siltä osin ollenkaan paikkaansa.

      Mutta pidetään Mäntsälän kunta yhtenäisenä kuntana.

      Olen huomannut myös että kuinka Arolaa, hyökänummea ja Ohkolaa pidetään eri kylinä vaikka kyseessä on saman kylän eri osia. minulle tuo kaikki on Ohkolan kylää on totta että Ohkola on kylänä kunnan toiseksi suurin kylä, minun nuoruudessani ohkolassa oli yli 2200asukasta ja nyt siis enemmän.

      Mäntsälän kunta koostuu 16 itsenäisestä kylästä ja niin pitää jatkossakin olla että nämä kaikki 16 kylää muodostavat sen mäntsälän kunnan.

      On totta että Ohkolaa kuten muitakin kyliä tulee kehittää mutta ennen muuta kylien asukkaiden ehdoilla, ei siis Kirkonkylästä määrättynä tekoina kuten nykyään tuntuu olevan että virkamiehet määrää miten kukin kunnan muissa kylissä saa tehdä.

      Minunkin mielestäni Ohkolan Hyökänummen kauppa ja palvelu tasoa pitää ehdottomattomasti nostaa ja myös kauppapalveluja omalla kauppa-alueella pitää mahdollistaa. Siinä olen samaa mieltä kuin hyökkänummelaisetkin.

      Olen tunnetusti ajannut Mäntsälän haja-asutusalueen oikeutta ja että kaikki kylät tulee pitää asuttuina eikä kuntaa tule rakentaa yksi napaisesti kirkonkylän ympärille ja nyt Vapauspuoleen Mäntsälän edustajana vastustan tätä Mäntsälän keskittämis toimintaa. Pitäkäämme ennemmin koko kuntamme vireänä paikkana elää ja maaseudullakin tulee olla oikeusasua ja olla palveluita myös sehän luo työllisyyttä kuntaan ja kuntalaisille.

      En kerro kuka olen saatte arvata, mutta vaikka en ole julkisuudessa ollut lähes kymmeneen vuoteen tulette minusta jälleen kuulemaan enemmän tulevaisuudessa ja tiedän kyllä että kaikki ei minusta pidä koska puolustan muitakin kyliä kuin kirkonkylää ja niiden virkamiehiä ym. :)

      • VEROT ALAS

        Mitähän ihmettä muinaiset "historiar" kuuluvat kuntien yhdistämiseen? NYT ON NYT, yhdistetään tarpeeksi suureksi alueeksi: Tuusula, Järvenpää, Mäntsälä, Pornainen, mahdollisesti Kerava. Kuolleena syntynyt mikään pukkuliitos Mäntsälä-Pornainen-Pukkila, menee takapajuiseksi, niin suuri kuntaliitos, että verotusta saadaan laskettua myös. Ainakin Pornaisissa on aivan sairaan kallis verotus, ei enää mihinkään korotuksia. Maanviljelijät saavat tehtyä kaikki mahdolliset investointi- ja jaksotusvaraukset, "lapsiperheet" eivät kait nekään juuri joudu veroja makselemaan (?), palkansaajien ja eläkeläisten niskaan verojen maksu kaatuu, koska eivät voi tehdä poistoja koneista, rakennuksista, investoinneistaan eikä jaksoittaa verojaan.


    • Lahjus on rikos

      Mäntsälän lahjus Tokmannille 6 miljoonaa, josta ei saada edes korkoja, ellei lasketa kepun vaalitukia. Mitenkäs se aijempi suur.kasvihuone firman kävi, veikö lahjamaan ja lopetti toiminnan.

      Tokmanni työllistää mäntäläisiä noin 100(400:ta) ja niitäkin oppi ja harjoittelu palkalla. Verotulot on olemattomat. Kuinkahan tölkkitehtaan käy???

      • Alkuasukas

        Tokmanni sai rakennustontin 1eurolla kunnalta, siinä tuhlattiin paljon kuntalaisten verorahoja kun annettiin ilmaisena melkein tuo tontti Tokmannille, kyllä niillä olisi ollut varaa maksaa tontista täysi hintakin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3035
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      103
      2374
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2122
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1953
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1807
    6. 164
      1238
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1237
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe