Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

globaalinen markkinatalous pyrkii

globalisessa maailma

nostamaan kauheita voittoja just niille isoille maailman pankeille, isoille rikkaitte suuryrityksille joista ei juurikaan kansa hyödy. pienyritykset, ja työnteko ei enää ole niin arvoikasta mitä ennen, koska niiden arvo on laskenut tämän globaalisen markkinatalouden takia. Veroittamisen tasa-arvo on väärä. Norm tuloiset, ja vähätuloiset duunarit tekee niskalimassa myös isojen firmojen eteen. Nämä kovat duunarit ei saa verovapautksia, ja verojen kevennyksiä vaikka ne just niille kuuluisi.

Globaalinen markkinatalous on tietysti riippuvainen toinen toisista, mutta kylmä puoli piilee just siinä, että isous on isoutta, ja pienyys jää taakse joka laskee arvoa työelämässä, ja pienyritysten kannattavuudessa.

Globaalinen bisnes monesti käyttää hyväksi kehitysmaiden työntekijöitä piittaamatta palkoista, työoloista, ja työterveydestä. Tehdään halvalla, myydään kalliilla = voitot herroille, pienet palkat orjille.

Tietysti on näitä joitain ns"rehellisiä" isompiakin firmoja, missä on tarkat kriteerit, ja ne arvostavat duunareita ja maksavat hyvän palkan, mutta ne on harvassa.

Kokonaisuudessa globaalisessa markkinataloudessa on paljon korjattavaa. Puutteita kyllä löytyy aika paljonkin. Tietysti nämä maailman väkirikkaimmat maat, kuten Kiina ei koskaan tule vapautumaan 1puolue järjestelmästä, ja siksi siellä köyhyys kukoistaa. Mutta vastuu on kumppani maillakin, kenen kanssa kauppaa tehdään!

11

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Termit

      kohdalleen.

      "Korten myös varoittaa sekoittamasta todellista markkinataloutta nykyiseen maailmanlaajuiseen kapitalismiin.

      - Globaalin kapitalismin suhde markkinatalouteen on kuin syövän suhde ihmiskehoon. Syöpä kehittyy, kun yksi solu unohtaa olevansa osa kokonaisuutta ja ryhtyy kasvamaan hallitsemattomasti. Lopulta se tuhoaa koko kehon...

      - Saattaa kuulostaa paradoksaaliselta, mutta vaihtoehto on demokratia ja markkinatalous, Korten sanoi."

      http://w3.verkkouutiset.fi/arkisto/Arkisto_1998/30.lokakuu/MARK4298.HTM

      • sapienssi

        Globaali talous ei tule toimimaan oikeudenmukaisesti niin kauan kuin työllä on keinotekoinen eriarvoisuus vain siitä riippuen missä työ tehdään.

        Kapitalistille tämä kyllä kopsahtaa omaan nilkkaan, koska ostovoimakin on riippuvainen pitkälti työntekijöiden palkkauksesta on hyöty käytännössä - nolla.


      • Niinpä..
        sapienssi kirjoitti:

        Globaali talous ei tule toimimaan oikeudenmukaisesti niin kauan kuin työllä on keinotekoinen eriarvoisuus vain siitä riippuen missä työ tehdään.

        Kapitalistille tämä kyllä kopsahtaa omaan nilkkaan, koska ostovoimakin on riippuvainen pitkälti työntekijöiden palkkauksesta on hyöty käytännössä - nolla.

        nyt jo Eurooppa notkuu, USA:n keskiluokka on romahtamassa köyhyyteen, mutta kapitalisti jatkaa sama päätöntä menoa kunnes kaikkialla on vain malliin kehitysmaita ja eliittien vartioidut erilliset asuinalueet, Chossudvsky kirjoitteli tästä kirjankin jo 90-luvulla: "Köyhyyden globalisointi", melko kohdalleen ovat professorin päätelmät menneet.


    • Mao

      Pian on meidänkin vuoromme hakea pakolaiseksi Kiinaan.

      • f*cking future

        Kiinalaiset omistaa meidät parinkymmenen vuoden sisällä. Sitten ne panee meitä perseille kuten haluu. Kiva on sitten imeä kiinalaisten kyrpää ja olla heidän orjinaan.


    • ahneuson sairasta

      Katsoin tuossa ulkolinjaa yle,n ykköseltä, oli todella järkyttävää katsottavaa,
      ohjelma sisälsi niin valtavasti tietoa siitä miten nykyinen pankkijärjestelmä
      tulee tuhoamaan koko maailman vähitellen koska kaikki vallankäyttäjätkin
      ovat "heidän miehiään"
      Katsokaa se areenasta.

    • vanha poies

      Aloittajalle.
      Mutta nythän näemme että sellainen vanhanaikainen pikavoittojen tavoittelu on tullut tiensä päähän. Nyt suunnitellaan maailmantaloutta uusiksi.

      • Missä?

        Semmottia suunnitellaan? Ainoasaan vanhaa yritetään vähän korjata Euroopassa, ja osin Etelä-Amerikassa, ei muualla. Jos joku maa alkaisi vakavasti uudistaa noita systeemejä, se muuttisi hyvin pian ns. roistovaltio-statuksen omaavaksi ja sillä alkaisi olemaan laajamittaisia ongelmia taloutensa ja turvallisuutensa kanssa.

        Globalisaatiossa nimenomaan viedään tätä nyt olemassa olevaa typerää järjestelmää joka paikkaan vaikka väkisin, Afrikassa se on jo melko pitkälle edennyttä.

        Ulkolinja: Velkataakka

        http://areena.yle.fi/video/1626614


    • http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/omaraha/uutiset.jsp?oid=201202116477

      Valtiot ei maksa koskaan velkoja takaisin, sillä eihän yksikään valtio voi olla demokraattinen. Siitä huolimatta jopa amerikanherrat ovat ottaneen ensiaskeleita demokratian kaidalla tiellä - kun he luopuu pikkuhiljaa arvovallasta eli käytännössä
      monopolikapitalismista, joka tarkoittaa hyödykkeiden tekijänoikeuksia, tavaramerkkejä ja
      patentteja. Ennustan valtioiden välille valuutta- ja kauppasotia jo tänä vuonna.

    • Friedmaniacs

      Markkinatalous ja kapitalismi ovat kaksi eri asiaa. Kapitalismin vastustajilla on yhteinen tavoite: palauttaa markkinatalous.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2102
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      24
      1715
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1490
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1451
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1358
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1354
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1251
    Aihe