Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Pelottaa, pelottaa ja pelottaa.

paniikkiäiti

Meidän poika syntyi huippu pitkänä, 56,5cm ja melkein 4kg. On nyt 1v ja 5kk vanha, eikä kävele vielä, kun tukia pitkin ja tuen varassa. Ei myöskään sano sanaakaan. Ymmärtää puhetta ja puhuu omaa siansaksaansa.
Motoriikassa on kömpelyyttä ja käymme fysioterapiassa. Kaikin puolin muuten on fiksu ja iloinen lapsi ja aivan, kuin muutkin 1,5 vuotiaat. Ei vaan kävele, eikä sano mitään.
Kaikesta huolimatta pelkään todella paljon jonkun olevan vialla. Lääkärit ovat väläytelleet milloin mitäkin oireyhtymäepäilyjä jne. Tutkimuksia on ollut laidasta laitaan, mutta mitään ei ole löytynyt.
Onko täällä muita joiden lapset ovat olleet todella pitkiä ja hitaita kehityksessä, mutta kuitenkin "normaaleja"?

4

356

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muksujen äiti.......

      Ei minunkaan lapset viel puhuneet tuossa iässä. Ei sun pikkusellas välttämättä mitään vikaa ole. Kaikki ei vain kehity samaan tahtiin. Kävelee kummiski tukia pitkin, niin kyl se siitä lähtee. :)

    • 5x äiti

      Meillä vanhin tyttö lähti kävelemään vasta 1v ja 7kk.n iässä. Hän oli syntyessään 2640g ja 47,5cm pitkä, laskettu aika meni 2vko:a yli, joten ei ollut keskonen. Älä hätäile anna pojalle aikaa, sen puheen kanssa on niin että jos hän ei edes ymmärtäisi puhetta kannattaisi huolestua. Veljeni poika täyttää kuukauden päästä 3v ja puhe on vieläkin todella epäselvää vain muutamia sanoja.

    • mimmamamma

      Älä pelkää. minun mieheni oli 2v ennenkuin sanoi ensimmäisen sanansa. puhui kyllä omaa kieltään. ja kävelemäänkin oppi yli 1v. ja ihan kaikki hyvin sillä on.

      • 14+3

        Hei! Minun esikoinen oli 54cm ja 4,5kg syntyessään ja pituuskasvu jatkuu edelleen reippaana. Koko ajan menty yläkäyrillä. Motorista hitautta on ja siihen sai fysioterapiaa,kunnes oppi kävelemään 1v8kk iässä. Normaali ja nokkela lapsi on hän ja kovasti pälpättää nyt 3vuotiaana. Lääkärit ja fyssarit on kovia "väläyttelemään" kaikenlaisista syndroomista,ja itsekin olin huolesta hulluna. Turhaan! Älä huoli ja hätäile,koska kaikki oppii omaan tahtiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2184
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2013
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1632
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1460
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1347
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 50
      1215
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe