hevosen rokotukset,madotukset ym.

tietämätön

Eli kuinka usein hevonen rokotetaan,ja mitkä rokotukset hevoselle pitää "laittaa" ? Entä kuinka usein hevosen hampaat raspataan? Ja entäs kuinka usein hevonen madotetaan? Olis kiva tietää :)

3

1015

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tietäjän tytär =)

      En osaa tarkasta sanoa, sillä tallin omistaja aina ilmoittaa, kun eläinlääkäri on tulossa piikin pistämään =) Raspaus on silloin kun hevosella on piikkejä hampaiden välissä, tai kun se tiputtelee heinää ja "mässyttää" sitä. Tallin henkilökunnalta saa varmasti apua! Myös suoraan eläinlääkärille voi aina soittaa ja kysyä =) Madotus tapahtuu muutaman kerran vuodessa.

      Hinnastoa:

      rokotus // noin 70-100 euroa
      raspaus // noin 100 euroa
      madotus // noin 20 euroa

      Riippuu talli- ja eläinlääkärikohtaisesti!

    • margaret.parrish

      Rokotteita on yhdistelmärokotteita joissa on influenssa ja tetanus samassa rokotteessa ja sitten pelkkää influenssaa sekä pelkkää tetanusta.

      Ravi- ja ratsuhevosille on hieman erilainen "rokotuspakko", ravurille riittää perusrokotusten ylläpitämiseksi kerran vuodessa annettava rokotus ja ratsuille sitten sen mukaan missä tasolla sillä kisataan, puolen vuoden tai vuodenvälein.

      Käytännössä ensimmäiseen rokotteeseen annetaan tehoste kuuden viikon päästä, ja "ohjeet" sanoo että sitten vuosittain. Käytännössä kuitenkin rokotteen antama suoja heikkenee niin että II-rokotteen jälkeen seuraava rokote tulisi antaa jo 6kk kuluttua, koska hevosella on kyllä itsellään suoja viruksia vastaan mutta se pystyy niitä levittämään (olemalla siis oireeton kantaja).

      Itse rokotan hepat 6kk välein, tammoille virusabortti-rokotteet. Rokottamalla kaikki tallin hevoset (yhtäaikaa) saadaan paras mahdollinen laumaimmuniteetti voimaan.

      Madotus onkin nykyään kinkkisempi juttu, kun suositellaan madotusta lantanäytteen perusteella. Tallissa, jossa on kova vaihtuvuus, voi tämä olla haasteellista.
      Alkutalvesta lumen tultua maahan, kannattaa antaa laajakirjoinen matolääkitys joka tehoaa myös heisimatoihin (equimax, equest pramox, strogid p tupla-annoksena, twinhip). Keväällä ennen laidunta joku ivermektiini-pohjainen loishäätö, ja näiden välissä jos on tarvetta niin axilur tai strongid p.
      Jos kyseessa nuori, alle 2v., kannattaa madottaa tiheämpäänkin. Ja jos heppa asustaa tallissa missä paljon hevosia ja useita tarhaa samassa aidassa, on madotustarve huomattavasti suurempi kuin pienessä yksityistallissa missä hevosten liikkuvuus minimaalista.

      Hampaat on hyvä tarkistaa kerran vuodessa, joskus jonkun purukalusto on sellainen että piikkejä tulee muutaman kuukauden välein ja raspia saa käyttää suussa tuon tuosta.

    • Olenko oikeassa ?

      ELi siis hepoille ja poineille annetaan tetanus ja hevosinffluenssa rokote ja kaviot vuollaan ja madotetaan ja tarkastetaan hampaat. Eiks tetanus oo sama kun jäykkäkourustusrokotus eli eiks se oo sit kahen vuoden välein ja hevosinffluenssa vuoden välein. En sii oo varma mut kirjoissa ollaan niin ainakin sanottu :))

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      298
      3219
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1743
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1275
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1253
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1159
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1148
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      46
      1045
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      964
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      906
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      64
      821
    Aihe