Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

hevosen rokotukset,madotukset ym.

tietämätön

Eli kuinka usein hevonen rokotetaan,ja mitkä rokotukset hevoselle pitää "laittaa" ? Entä kuinka usein hevosen hampaat raspataan? Ja entäs kuinka usein hevonen madotetaan? Olis kiva tietää :)

3

993

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tietäjän tytär =)

      En osaa tarkasta sanoa, sillä tallin omistaja aina ilmoittaa, kun eläinlääkäri on tulossa piikin pistämään =) Raspaus on silloin kun hevosella on piikkejä hampaiden välissä, tai kun se tiputtelee heinää ja "mässyttää" sitä. Tallin henkilökunnalta saa varmasti apua! Myös suoraan eläinlääkärille voi aina soittaa ja kysyä =) Madotus tapahtuu muutaman kerran vuodessa.

      Hinnastoa:

      rokotus // noin 70-100 euroa
      raspaus // noin 100 euroa
      madotus // noin 20 euroa

      Riippuu talli- ja eläinlääkärikohtaisesti!

    • margaret.parrish

      Rokotteita on yhdistelmärokotteita joissa on influenssa ja tetanus samassa rokotteessa ja sitten pelkkää influenssaa sekä pelkkää tetanusta.

      Ravi- ja ratsuhevosille on hieman erilainen "rokotuspakko", ravurille riittää perusrokotusten ylläpitämiseksi kerran vuodessa annettava rokotus ja ratsuille sitten sen mukaan missä tasolla sillä kisataan, puolen vuoden tai vuodenvälein.

      Käytännössä ensimmäiseen rokotteeseen annetaan tehoste kuuden viikon päästä, ja "ohjeet" sanoo että sitten vuosittain. Käytännössä kuitenkin rokotteen antama suoja heikkenee niin että II-rokotteen jälkeen seuraava rokote tulisi antaa jo 6kk kuluttua, koska hevosella on kyllä itsellään suoja viruksia vastaan mutta se pystyy niitä levittämään (olemalla siis oireeton kantaja).

      Itse rokotan hepat 6kk välein, tammoille virusabortti-rokotteet. Rokottamalla kaikki tallin hevoset (yhtäaikaa) saadaan paras mahdollinen laumaimmuniteetti voimaan.

      Madotus onkin nykyään kinkkisempi juttu, kun suositellaan madotusta lantanäytteen perusteella. Tallissa, jossa on kova vaihtuvuus, voi tämä olla haasteellista.
      Alkutalvesta lumen tultua maahan, kannattaa antaa laajakirjoinen matolääkitys joka tehoaa myös heisimatoihin (equimax, equest pramox, strogid p tupla-annoksena, twinhip). Keväällä ennen laidunta joku ivermektiini-pohjainen loishäätö, ja näiden välissä jos on tarvetta niin axilur tai strongid p.
      Jos kyseessa nuori, alle 2v., kannattaa madottaa tiheämpäänkin. Ja jos heppa asustaa tallissa missä paljon hevosia ja useita tarhaa samassa aidassa, on madotustarve huomattavasti suurempi kuin pienessä yksityistallissa missä hevosten liikkuvuus minimaalista.

      Hampaat on hyvä tarkistaa kerran vuodessa, joskus jonkun purukalusto on sellainen että piikkejä tulee muutaman kuukauden välein ja raspia saa käyttää suussa tuon tuosta.

    • Olenko oikeassa ?

      ELi siis hepoille ja poineille annetaan tetanus ja hevosinffluenssa rokote ja kaviot vuollaan ja madotetaan ja tarkastetaan hampaat. Eiks tetanus oo sama kun jäykkäkourustusrokotus eli eiks se oo sit kahen vuoden välein ja hevosinffluenssa vuoden välein. En sii oo varma mut kirjoissa ollaan niin ainakin sanottu :))

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe