Mitä ja miten vauvan allergioita testataan?

Lillukka

Eli olemme menossa maitoaltistukseen ja se onkin esikoisen ajalta jo tuttua kauraa, mutta epäilen tämän nuorimmaisen olevan allerginen muullekin, epäilen munaa, pähkinöitä ja appelsiinia. Vauvalla on ikää 5 kk ja on täysimetyksellä. Olen nyt pari viikkoa vältellyt maitoproteiineja ja pähkinöitä. Eilen söin appelsiinin ja tänäaamuna vauvan reidet olivat aivan kammottavat! Ihan punaiset ja todella arat, myös posket olivat punaiset. En ainakaan muuta keksi syöneeni (erikoista siis) kuin tuon appelsiinin. Aiemmin söin pähkinäsuklaata ja vauva huusi tunti tolkulla selkä kaaressa, mutta en tiedä johtuiko suklaasta, pähkinöistä vai molemmista..

Kysymykseni siis kuuluukin, miten kananmuna-altistus tehdään, vai tehdäänkö sellaista? Entä miten pähkinäallergiaa selvitellään? Tuota appelsiinia ei varmaankaan testata erikseen, käsketään vain välttämään?

3

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • allergikkojen äiti

      Meillä altistettu erikseen vain maito, soija ja viljat. Munaa testattiin toisella allergikollamme (silloin 2v), mutta ei suostunut sitä sairaalassa syömään. Toisella ei ole edes altistettu. Muita vaan vältetään. Näin meillä, mutta vaihtelee varmaan lääkärin mukaan. Vanhempana olet itse aika paljon vastuussa siitä, että pidät antennit esillä ja itse havannoit oireita.

    • allergisen äiti

      Sairaalassa altistetaan vain maito ja kotimaiset viljat. Kananmuna voidaan altistaa sairaalassa, silloin kun sen epäillään aiheuttavan hengenvaarallisia oireita.
      .
      Muutoin altistukset tehdään kotona. Eli ihan samalla lailla kun sairaalassa vältetään ensin epäiltyä ruokaa 2 viikkoa ja sitten kokeillaan ensin ihan pienellä määrällä ja sitten enemmän. Jos oireita ei tule ekana päivänä niin jatketaan viikko syömällä ko. ruokaa joka päivä. Jos oireita tulee niin ko. ruoka allergisoi ja sitä vältetään.

      Tosin, jos oireet ovat lieviä, niin ko. ruokaa voi syödä syödä silloin tällöin pieniä määriä (eli esim. jos tomaatti tekee lievää oiretta niin salaattia voi syödä niin, että nostaa vain tomaatin palat lautasen reunalle, tomaatista salaatin joukkoon irronnutta mehua ei tarvitse välttää). Sen sijaan jos oireet ovat voimakkaita vältellään ko. ruokaa kokonaan.

    • allergisten äiti

      Ei ole olemassa mitään menetelmää, millä pienen vauvan allergioita voisi sulkea pois. Eli ainut konsti on se, että vältetään epäiltyjä ruoka-aineita 2 viikkoa, ja sitten otetaan niitä yksitellen takaisin, ja jos oireita tulee taas, jatketaan välttämistä.

      Minä sain ohjeen, että ennen vauvan maitoaltistusta pitäisi imettävän äidin välttää maidon lisäksi myös kananmunaa. En tiedä miksi. Itse vältin sitä jo valmiiksi, koska poika sai selviä oireita minun syömästä kananmunasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4723
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2279
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1804
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1526
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1471
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1328
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1061
    Aihe