Kuka on se tappaja?

?

7

3728

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • basjuhin

      Ei ole Idolsista kyse. Eikö se ollut niin, että vaan ääni ratkaisee? Kuinka kyseinen henkilö kuvitteli, että tuollainen ei tulisi julki?

    • thevoice
    • joku toinen

      murha.infosta

      Täytyy vähän alustaa kun oli ainakin jossakin kohdin epäselvää onko kyseinen Osku Blom sama Jarno Samuli Blom.
      On.
      Jarno perheineen muutti Helsingin Vesalaan kesällä 1991 Sallasta. Vanhemmat veljet eivät Helsinkiin muuttaneet.
      Jarnon isä oli ammatiltaan poliisisoittaja. Eli Jarno oli poliisisoittajan poika.
      Jarnolla on kaksi vanhempaa veljeä joista toinen vissiin Kimmo Blom joka on esiintynyt mm. Queen-musikaalissa. Ainakin ulkonäkö ja ääni on tutuhko.
      Toisesta veljestä en enempiä tiedä mutta oma bändi molemmilla oli pohjoisessa asuessaan.
      Nuorempi sisko oli/on myös musikaalinen.
      Jarno itse soitti trumpettia ja bassoa.
      Ihan normaali mukava nuori ylä-asteaikana.

      Itselleni teko paljastui kun luin 2001 vahingossa lehdestä jutun ja tuttu nimi osui kohdalle ja ikä täsmäsi (teko aikana 22v ja kiinni saatuna 23v) myöhäiseen syntymäpäivään nähden vuonna 2000.

      Sen mitä Jarnoa tunsin niin ei kaveri turhia tapellut vaan pikemminkin vältteli niitä. Tosin kerran keskenämmekin painittiin ihan hölmöstä asiasta ja asia sovittiin.

      Aikahan on tietenkin kulkenut ja ihmiset muuttuu ja elämä muutenkin heittelee mihin sattuu (näköjään).
      Mitä tulee näihin julkisuuskuvioihin niin luulen Jarnon olleen vähän sinisilmäinen näin nettiaikana julkisuuden suhteen. Kaikki kaivellaan auki jos jotain löytyy/löytyisi. Varsinkin jos töllöön eksyt.
      Itse olen seuraillut silloin tällöin netin kautta josko Jarnosta ( ja monesta muusta tuntemastani henkilöstä) jotain löytyisi.

      Aikamoista pohdintaa nykypäivästä ja miten Jarno mahdollisissa tilanteissa toimii. Kuitenkin aikaa on kulunut tuomion päättymisestä yli 5 vuotta eikä näytä takaisin joutuneen päässeen. Eli kerran hairahtaneen on mahdoton pysyä pinnalla?
      En puolustele tekoa mitenkään (ja miksi puolustelisinkaan kun teko on järjetön) mutta hieman rotia noihin paskan kirjoittamisiin.

    • setsrghfj

      Tämä on käsittämätöntä..! Murhaaja kykyjenetsintäkilpailussa?! Oikein halveerausta uhrin omaisille. Terve järkikin sanoo, että se joka toiselta tarkoituksella vie hengen, tulee hänen maksaa tämän hengestä ja menetetystä loppuelämästä omalla loppuelämällään, sillä minkä toinen olisi voinut elää. Se mikä olisi kuulunut henkensä menettäneelle, ei kuulu murhaajallekaan. Todellakin toivon, että joskus vielä saadaan järki tähän maahan ja murhatut saavat oikeutensa.

    • ?

      Olga Piscuginan tarina

      35-vuotias liettualainen Olga Piscugina saapui Helsinkiin joulun alla 2000 tienaamaan rahaa kotiin vietäväksi. Hänellä oli työ Liettuassa, mutta hän kävi toisinaan Suomessa tekemässä lisäansioita seksibisneksessä. Poliisin mukaan Olga, toiselta tunnetulta nimeltään Kristiina, ei ollut Suomessa ensi kertaa ja hänellä oli myös tuttuja täällä.

      14. joulukuuta 2000 oli kuin mikä tahansa torstai-ilta. Elettiin pikkujouluaikaa ja humalaista juhlakansaa oli liikkeellä tavallista enemmän. Myös Olga oli tuona iltana liikkeellä ystävättärensä kanssa, aamuyön tunneilla tavalliseen tapaan Mikadon edessä. Siinä Olga tapasi myös tuolloin 22-vuotiaan Jarno Samuli Blomin, joka hieman myöhemmin pahoinpitelisi hänet raa´asti ja hän kuolisi vammoihinsa.

      Olga ja hänen tappajansa lähtivät hinnasta sovittuaan ja pankkiautomaatilla käytyään kohti matkustajakoti Puhkusta, joka silloin toimi Vilhonkatu 6:n yläkerroksissa Rautatientorin läheisyydessä. Valvontakamerat tallensivat parin matkaa Stockmannin kulmalta Rautatientorille.

      Poliisin tutkimukset lähtivät lähes nollasta, ensiksi oli selvitettävä Olgan henkilöllisyys. Kaikki oli alussa auki. Poliisilla oli tutkimuksissaan kolme tutkintalinjaa; parittaja, asiakas ja matkustajakodin vieras. Näistä asiakaslinja tuntui heti lämpimältä, vaikka varsinkin parituslinja oli vahvasti mukana tutkimuksissa, kertoo Helsingin poliisin väkivaltayksikön päällikkö ja Olgan tapauksen tutkinnanjohtaja Kari Tolvanen.

      Olgan taustasta ei löytynyt kuitenkaan henkilöä, jolla olisi syytä kostaa tai vahingoittaa Olgaa. Siksi asiakaslinja vahvistui tutkinnan edetessä. Tutkijat istuivat ja pohtivat, mitä seksiä ostava mies tekee neljän aikaan aamulla. Hänellä harvemmin on naiseen tarvittavaa rahaa enää taskussaan tuohon aikaan. Joten hänen on käytävä pankkiautomaatilla, todennäköisesti lähellä Mikadoa.

      Poliisi kävi läpi satoja tunteja valvontakameranauhoja ja kaikki noin 500 markan noston tehneet. Näiden joukosta alettiin kuoria päältä heitä, joiden ulkonäkö ei sopinut lainkaan Stockmannin kulmalta saatuun valvontakameran kuvaan. Poliisilla oli vahva tunne, että epäselvässä ja rakeisessa kuvassa on Olgan tappaja. Kuvan perusteella tummatukkaiset ym. kuvasta poikkeavat kyettiin sulkemaan tutkinnasta.

      Surman tekijä saapui Olgan kanssa Puhkukseen ilmeisesti vähän ennen viittä aamulla. Olgan huoneessa käsiteltiin rahaa, sitä löytyi lattialta myöhemmin. Kaupat oli tehty ja ilmeisesti mies ei kyennytkään aktiin. Ja tämä laukaisi hallitsemattoman väkivaltaisen reaktion taustaltaan puhtoisessa 22-vuotiaassa hotellin pikkolossa. Hän pahoinpiteli Olgaa viidestä kymmeneen minuuttia. Pari matkustajakodin asukkia istui keittiössä yöllä ja kuuli ääniä, mutta panivat ne seksiaktin piikkiin. Huoneessa pikkolo potki ja hakkasi Olgaa päähän ja kasvoihin ja löi tätä lopulta ilmeisesti jollain tylpällä esineellä, koska veriroiskeita löytyi seinistä ja katosta.

      Pahoinpitelyn jälkeen mies pakeni ilmeisesti paniikissa huoneen ikkunasta talon katolle ja siitä rappukäytävään ja ulos. Meni 1.5 kuukautta, ja hänet kutsuttiin kuulusteluihin Pasilan poliisitalolle 1.2.2001. Samana iltana hän tunnusti teon. Oikeus määräsi hänet yhdeksäksi vuodeksi ja 10 kuukaudeksi vankilaan. Ensikertalaisena hän istui tuomiostaan noin puolet ja on tänä päivänä vapaa mies.

      Tunnustaessaan pahoinpitelyn pikkolo kielsi aikoneensa riistää Olgan henkeä, mutta raaka ja pitkä pahoinpitely kertoo toista. Motiivia teolleen syyllinen ei kertonut koskaan, siten poliisin teoria on lähinnä arvailua, joskin todennäköistä. Kaiken pohjana oli ilmeisesti miehen loukattu itsetunto.

      Tapaus herätti mielenkiintoa ja oli dramaattinen myös sen vuoksi, että tekijä oli poliisin poika ja poliisi joutui selvittämään useiden täysin osattomien miesten liikkeitä tuona yönä, koska he olivat vierailleet prostituoidun luona. Tapaus herätti myös yleistä mielenkiintoa siksi, että uhri oli prostituoitu ja tekijää etsittiin asiakkaiden joukosta.

    • hirveä asia

      Minusta tuo biisivalinta oli aika mauton

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      327
      2772
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      94
      2076
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1610
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1144
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1022
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      983
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      940
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      143
      883
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      832
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      744
    Aihe