Mllaista on pyhän hengen pilkka?

kysyjäväinen

Olen ymmärtänyt että kristitty voi saada kaiken muun anteeksi (mm. lapsien raiskaaminen) kun rukoilee syntejä anteeksi mutta pyhän hengen pilkkaamista ei voi saada anteeksi. Kun on kyse ilmeisen vakavasta rikkeestä, ajattelin kysellä hieman missä raja menee. Onko siis joku seuraavista pyhän hengen pilkkaa:

A) Henkilö uskoo pyhän hengen olemassaoloon mutta ei suhtautuu negatiivisesti, esim: "pyhähenki vihaan sinua koska muut saavat puhua kielillä mutta minä en"

B) Henkilö ei usko pyhän hengen olemassaoloon mutta suhtautuu kunnioittavasti, esim:
"henkilökohtaisesti en usko jumalien olemassaoloon mutta kunnioitan uskomustasi pyhään henkeen"

C) Henkilö joko uskoo tai ei usko pyhän hengen olemassaoloon mutta vitsailee asiasta, esim:
"oho, pääsi rumpsu, taisi tulla taas metaania, pyhäähenkeä ja jarrutusraita!"


Onko joku yllä olevista esimerkeistä selkeästi sellaista pyhän hengen pilkkaa jota ei voi saada anteeksi? Jos mikään noista ei ole, niin millainen esimerkki sitten olisi? Mielestäni kyseessä on tärkeä keskustelu sillä ymmärtääkseni kyseessä on raiskausta ja murhaakin vakavampi asia. Jakakaa siis avoimesti mielipiteenne!

-ei mittavia lainauksia raamatusta, kiitos!-

33

1444

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ja jokaiselle, joka sanoo jotakin Ihmisen Poikaa vastaan, annetaan anteeksi, mutta sille, joka herjaa Pyhää Henkeä, ei anteeksi anneta. Luuk12:10.
      "Sen tähden sanon teille: jokainen synti ja herjaus tullaan antamaan ihmisille anteeksi, mutta Hengen herjaamista ei anteeksi anneta.

      Raiskaaja jos katuu saa anteeksi,eili on käänyttävä teoistaan.

      Kuinka paljon ankaramman rangaistuksen ansaitseekaan mielestänne se, joka polkee jalkoihinsa Jumalan Pojan, pitää epäpyhänä liiton verta, jolla hänet itsensä on pyhitetty, ja häpäisee armon Henkeä.Hepr.10:28,29

      • Jokainen järjellä ja etenkin ymmärryksen lahjalla varustettu ihminen, eli herkän omatunnon omaava ihminen ymmärtää; jos tahtoo, ettei loukkaa millään epäitsekkäällä ajatuksella jonka hän voi välttää "kuuntelemalla" omantunnon eli sisäsen ihmisensä ääntä, joka "kuiskaa" hänen sydämensä kautta hänen aivotajunnalleen,- ("Aadamille"), että älä lankea väärään viettelykseen.

        Ihminen ei ole villi luonnon eläin joka ei tietäisi tekevänsä oikein tai väärin omaatuntoa vastaan, joka eläimeltä lähes poikseutta puuttuu, koska ovat vailla järjellistä ymmärrystä. Mutta ihminen on aina vastuussa teoistaaan, ja jatkuva rakkauden hengen lain rikkominen, eli omantunnon vastainen teko estää henkisen kasvun etenemisen kohti täydellisyyttä ja siksi hän jää siinä kasvussa veljeään jälkeen. Omatunto Jumalan eli kaikkeuden hengen valtaistuin jossa hänen tulisi hallita. Lisää myöhemmin!


    • Synnit Anteeksi Saat
      • Aivan totta on, että kaikki synnit "anteeksi" saa, mutta ihminen on aina vastuussa teoistaan, eli hänen tulee sovittaa virheensä (väärin tekonsa), joka vaatii aitoa katumusta ja anteeksi pyyntöä, mikä tarkoittaa aitoa sydämen katumista, ei mitään teennäistä teatteria.


      • Synnit Anteeksi Saat
        nordlunde kirjoitti:

        Aivan totta on, että kaikki synnit "anteeksi" saa, mutta ihminen on aina vastuussa teoistaan, eli hänen tulee sovittaa virheensä (väärin tekonsa), joka vaatii aitoa katumusta ja anteeksi pyyntöä, mikä tarkoittaa aitoa sydämen katumista, ei mitään teennäistä teatteria.

        Kuka on puhunut teennäisestä teatterista? En minä ainakaan!
        Miksi aina väännetään selvää asiaa? Miksi ei tahdota ymmärtää oikein vaan ryhdytään vääntämää?

        >>>joka vaatii aitoa katumusta ja anteeksi pyyntöä, mikä tarkoittaa aitoa sydämen katumista, ei mitään teennäistä teatteria.


    • Yksinkertaisesti: Pyhän Hengen pilkkaa on Jeesuksen Kristuksen kieltäminen lihaan syntyneenä Jumalan Poikana, syntiensä sovittajana ja omana Vapahtajanaan.

      Koska meillä on pelastus ainoastaan Jeesuksessa Kristuksessa. Vain Kristuksen vanhurskaus riittää.

      • Synnit Anteeksi Saat

        >>>Yksinkertaisesti: Pyhän Hengen pilkkaa on Jeesuksen Kristuksen kieltäminen lihaan syntyneenä Jumalan Poikana, syntiensä sovittajana ja omana Vapahtajanaan.


      • nordlunde1

        Sirkka -Iidalle! Aivan samoin, kuin oman tunnon jatkuva nuhteleva kieltäminen, on niin sanottua Pyhän Hengen pilkkaamista, sillä Kristuksen asuin sija on omassa tunnossamme?


      • nordlunde1 kirjoitti:

        Sirkka -Iidalle! Aivan samoin, kuin oman tunnon jatkuva nuhteleva kieltäminen, on niin sanottua Pyhän Hengen pilkkaamista, sillä Kristuksen asuin sija on omassa tunnossamme?

        Vaan taitaa se Pyhä Henki olla liitossa oman henkemme kanssa.. Raamatun mukaan ihminen on ruumis, sielu ja henki. Uskovan henki kaipaa päivittäin yhteyttä Jumalaan, hänen rakkaudellista läsnäoloaan ja ohjeitaan. Kerran henkemme palaa Luojansa luo.
        Sielun osuus on se persoonallinen minä, joka on erilainen kuiin kukaan muu. Omatunto pakkaa liikkumaan jossakin siellä sielun ja hengen rajamailla.
        Jos meillä on herkkä omatunto, se noudattaa Sanan ja Pyhän Hengen
        ääntä, jos ei, niin tapahtuu mitä vain.
        Omatunto venyy ja vanuu ihmisen mieltymysten ja kokemusten mukaan,
        Suomen maassakin vuosittain menettää henkensä 10 000 syntymätöntä lasta .
        Ei mahda Jeesuksella tai Pyhällä Hengellä olla osaa eikä arpaa näissä
        päätöksissä.


    • kysyjäväinen

      Okei, kiitos oikein hienoista vastauksista kaikille. Jäi kyllä vielä ymmärrys rajasta häilymään. Sallitteko jos tiedustelisin vielä olisiko vaihtoehto D anteeksiantamatonta pyhän hengen pilkkaa:

      D) Henkilö ei usko pyhän hengen olemassaoloon ja tietoisesti halventaa pyhää henkeä:
      "hah hah haa, apäräjeesus valejumala ristillä pieri sonnalle haisevaa pyhää henkeä!!"

      Olisiko tuollainen jo anteeksi antamatonta pyhän hengen pilkkaa eli pahempi synti kuin vaikka kymmenen nunnan heittäminen vuorelta alas?

      Kiitos jos jaksatte vielä kanssani pohtia näitä teologisia kysymyksiä!

      • kysyäväinen

        Kääntämällä selkänsä,jeesuksen sovinto työllä,hylkäämällä sen.
        On hengen pilkkaa, D )turhista sanoita kyllä joutuu tilille kaikki.


      • Synnit Anteeksi Saat

        Jos henkilö on synnin tunnossa ja tulee Jeesuksen luokse, Hän voi saada syntinsä anteeksi. Hän ei ole tehnyt anteeksiantamatonta Pyhän Hengen pilkkaa.

        ”Kaikki, minkä Isä antaa minulle, tulee minun luokseni; ja sitä, joka minun luokseni tulee, minä en heitä ulos.”

        Kun joku tulee Herran Jeesuksen Kristuksen luokse, hän tulee uskoon ja pelastuu. Jeesuksen omien sanojen mukaan ei kukaan voi tulla uskoon jos Isä ei häntä vedä.
        Uskoontulomme tapahtuu siis Jumalan vaikutuksesta. Jumala tekee aina aloituksen ja vetää ihmistä Jeesuksen luokse. Vain tästä syystä ihminen voi tulla Jeesuksen luokse. Se, joka on kiinnostunut uskon asioista ja haluaa tulla Jeesuksen luokse ja saada syntinsä anteeksi, on näin ollen Jumalan kutsun alla. Pyhä Henki vetää häntä Jeesuksen luokse. Synnintunto ja kaipuu Jumalan yhteyteen todistaa Jumalan kutsusta. Kun Jumalan Henki vetää ihmistä Jeesuksen Kristuksen luokse parannukseen ja syntinen vastaa kutsuun myöntävästi, Isä antaa hänet Jeesukselle. Jeesus ottaa hänet omakseen ja antaa synnit anteeksi ja pelastaa katuvan syntisen. Aamen!

        PYHÄN HENGEN TYÖ JA TEHTÄVÄ

        Pyhän Hengen yksi tehtävä on osoittaa ihmiselle hänen syntinsä. Sen Hän tekee johdattaakseen syntisen Herran Jeesuksen Kristuksen luokse saamaan pelastuksen ja anteeksiantamuksen. Huomaa että, pelastus tulee Jumalalta joka valtaistuimella istuu ja Karitsalta.
        Pelastusta ei saada jos Jumala ei sitä anna. Aloite on siis aina Jumalalla joka tarjoaa pelastusta syntiselle. Pyhä Henki osoittaa ihmiselle hänen syntinsä vain jos syntisellä on mahdollisuus saada ne anteeksi.

        Tässä on erikoisesti huomioitava tämä; Pyhä Henki ei tee turhaa työtä. Hän ei kiusaa ketään synnintunnolla. Hän ei herätä yhtäkään ihmistä synnintuntoon ilman armon ja anteeksisaamisen mahdollisuutta. Siksi synnintuntoon tullut ihminen voi saada syntinsä anteeksi.

        Jumalan Henki osoittaa ja selittää aina synnintunnossa olevalle ihmiselle Jeesuksen Kristuksen sovitustyötä ja tarjoaa armoa ja anteeksiantamusta. Tämän syntinen saa omistaa tekemällä parannuksen synneistään ja uskomalla Herraan Jeesukseen.

        SAATANA VALEHTELIJA JA SYYTTÄJÄMME

        Myös Saatana voi osoittaa meissä syntiä. Hänen puheensa on syyttävä ilman armoa ja rakkautta. Hän ei anna mahdollisuutta anteeksiantamukseen ja pelastukseen. Saatanan esittämä ratkaisu ongelmaan voi olla hyvin kohtalokas ja peruuttamaton. Tästä erottaa Jumalan Hengen ja Saatanan puheen ja vaikutuksen toisistaan. Saatana on valehtelija ja valheen isä. Totuutta hän ei puhu koska, hänessä ei ole Totuutta. Kun hän käyttää Raamatun Sanaa, hän vääristää totuuden.

        Totuus ei ole yksi tai kaksi asiayhteydestä irrotettua Raamatun jaetta joiden varaan rakennetaan Raamatun kokonaisilmoituksen vastainen oppi. Raamatun ilmoitus kokonaisuudessaan on totuus. Pyhä Henki yhtyy vain siihen Sanaan joka on Raamatun kokonaisilmoituksen kanssa yhtäpitävä. Jumala elää Sanassaan mutta vain JUMALAN Sanassa. Siis, vain se Sana ja oppi mihin Pyhä Henki yhtyy ja jossa Hän elää on totuus. ”Henki on se, joka todistaa, sillä Henki on totuus.”

        Pyhä Henki on totuuden ja armon Henki. Näin Totuus ja armo kulkevat käsi kädessä. Siksi Pyhän Hengen ilmoittama totuus synnistä tarjoaa aina armoa. Tämä on hyvä muistaa kun vihollinen painaa päälle ja syyttää.
        Evankeliumi Herrasta Jeesuksesta Kristuksesta on armon evankeliumi. Jumala antoi Paavalille, ja myös meille tämän päivän uskoville, armonsa evankeliumin julistuksen tehtäväksi. Jumalan laki annettiin Mooseksen kautta. Armo ja totuus Jeesuksessa Kristuksessa.


      • totuus tai valhe
        Synnit Anteeksi Saat kirjoitti:

        Jos henkilö on synnin tunnossa ja tulee Jeesuksen luokse, Hän voi saada syntinsä anteeksi. Hän ei ole tehnyt anteeksiantamatonta Pyhän Hengen pilkkaa.

        ”Kaikki, minkä Isä antaa minulle, tulee minun luokseni; ja sitä, joka minun luokseni tulee, minä en heitä ulos.”

        Kun joku tulee Herran Jeesuksen Kristuksen luokse, hän tulee uskoon ja pelastuu. Jeesuksen omien sanojen mukaan ei kukaan voi tulla uskoon jos Isä ei häntä vedä.
        Uskoontulomme tapahtuu siis Jumalan vaikutuksesta. Jumala tekee aina aloituksen ja vetää ihmistä Jeesuksen luokse. Vain tästä syystä ihminen voi tulla Jeesuksen luokse. Se, joka on kiinnostunut uskon asioista ja haluaa tulla Jeesuksen luokse ja saada syntinsä anteeksi, on näin ollen Jumalan kutsun alla. Pyhä Henki vetää häntä Jeesuksen luokse. Synnintunto ja kaipuu Jumalan yhteyteen todistaa Jumalan kutsusta. Kun Jumalan Henki vetää ihmistä Jeesuksen Kristuksen luokse parannukseen ja syntinen vastaa kutsuun myöntävästi, Isä antaa hänet Jeesukselle. Jeesus ottaa hänet omakseen ja antaa synnit anteeksi ja pelastaa katuvan syntisen. Aamen!

        PYHÄN HENGEN TYÖ JA TEHTÄVÄ

        Pyhän Hengen yksi tehtävä on osoittaa ihmiselle hänen syntinsä. Sen Hän tekee johdattaakseen syntisen Herran Jeesuksen Kristuksen luokse saamaan pelastuksen ja anteeksiantamuksen. Huomaa että, pelastus tulee Jumalalta joka valtaistuimella istuu ja Karitsalta.
        Pelastusta ei saada jos Jumala ei sitä anna. Aloite on siis aina Jumalalla joka tarjoaa pelastusta syntiselle. Pyhä Henki osoittaa ihmiselle hänen syntinsä vain jos syntisellä on mahdollisuus saada ne anteeksi.

        Tässä on erikoisesti huomioitava tämä; Pyhä Henki ei tee turhaa työtä. Hän ei kiusaa ketään synnintunnolla. Hän ei herätä yhtäkään ihmistä synnintuntoon ilman armon ja anteeksisaamisen mahdollisuutta. Siksi synnintuntoon tullut ihminen voi saada syntinsä anteeksi.

        Jumalan Henki osoittaa ja selittää aina synnintunnossa olevalle ihmiselle Jeesuksen Kristuksen sovitustyötä ja tarjoaa armoa ja anteeksiantamusta. Tämän syntinen saa omistaa tekemällä parannuksen synneistään ja uskomalla Herraan Jeesukseen.

        SAATANA VALEHTELIJA JA SYYTTÄJÄMME

        Myös Saatana voi osoittaa meissä syntiä. Hänen puheensa on syyttävä ilman armoa ja rakkautta. Hän ei anna mahdollisuutta anteeksiantamukseen ja pelastukseen. Saatanan esittämä ratkaisu ongelmaan voi olla hyvin kohtalokas ja peruuttamaton. Tästä erottaa Jumalan Hengen ja Saatanan puheen ja vaikutuksen toisistaan. Saatana on valehtelija ja valheen isä. Totuutta hän ei puhu koska, hänessä ei ole Totuutta. Kun hän käyttää Raamatun Sanaa, hän vääristää totuuden.

        Totuus ei ole yksi tai kaksi asiayhteydestä irrotettua Raamatun jaetta joiden varaan rakennetaan Raamatun kokonaisilmoituksen vastainen oppi. Raamatun ilmoitus kokonaisuudessaan on totuus. Pyhä Henki yhtyy vain siihen Sanaan joka on Raamatun kokonaisilmoituksen kanssa yhtäpitävä. Jumala elää Sanassaan mutta vain JUMALAN Sanassa. Siis, vain se Sana ja oppi mihin Pyhä Henki yhtyy ja jossa Hän elää on totuus. ”Henki on se, joka todistaa, sillä Henki on totuus.”

        Pyhä Henki on totuuden ja armon Henki. Näin Totuus ja armo kulkevat käsi kädessä. Siksi Pyhän Hengen ilmoittama totuus synnistä tarjoaa aina armoa. Tämä on hyvä muistaa kun vihollinen painaa päälle ja syyttää.
        Evankeliumi Herrasta Jeesuksesta Kristuksesta on armon evankeliumi. Jumala antoi Paavalille, ja myös meille tämän päivän uskoville, armonsa evankeliumin julistuksen tehtäväksi. Jumalan laki annettiin Mooseksen kautta. Armo ja totuus Jeesuksessa Kristuksessa.

        Ajatukset joita ajattelet, sanat joita puhut on joko totuutta tai valhetta.


    • totuuden etsijä2

      "Taivas Portti", joka Taivaaseen veisi, olisi sokea usko johonkin järjen vastaiseen uskonkappaleeseen, eli Dogmiin, kun siihen uskomattomuus syöksisi ihmisen haudan takaiseen "helvettiin". Tallainen julma selitystapa onkin kuolettanut monesta ihmisestä ikielämän kaipuun, kalleimman pyyteen, mikä ihmisrinnassa piilee, siksi että on täytynyt tukahduttaa järkensäkin perustelut dogmiuskon auktoriteetin alle. Elämme vielä keskiaikasita pimeyttä tämän päivän kirkollisissa oppisuunnissa. Ei tallainen kuulu tämän-päivän kristillisyyteen --- Ei ei!

    • kysyjäväinen

      kuulija1, kiitos sillä vastauksesi oli helposti ymmärrettävä kaiken tämän tekstin joukosta.

      Eli vaihtoehto D on siis pyhän hengen pilkkaa. Sellaista jota ei voi saada anteeksi. Voisinko saada vielä lisätietoja hieman?

      Ajatelkaapa teoreettista tilannetta, että joku murhaisi jonkun läheisenne. Vankilassa murhaaja tulisi uskoon ja rukoilisi anteeksiantoa. Miten voisi olla mahdollista, että oikeudenmukainen Jumala voisi antaa läheisenne murhan anteeksi mutta ei jotain pilkkalausetta joka ei satuta ketään ja kohdistuu vieläpä paljon ihmistä voimakkaampaan tahoon jolle ihmisen pilkan luulisi olevan ihan saman tekevää?

      En vain ymmärrä miten niin voisi muka olla. Ymmärrätkö sinä?

      • Synnit Anteeksi Saa

        Jumala loi ihmisen alunpitäen yhteyteensä. Ihmisen oikea alkuperäinen asema on siis elämän Jumalan kanssa. Jokainen ihminen on tehtyään yhden synnin jättänyt Jumalan. Hän seuraa toista eikä hän enää elä Jumalan kanssa. Synti erottaa hänet Jumalasta. Yksikin synti riittää erottamaan ihmisen Jumalasta.
        Jos ihminen kuolee tässä tilassa, hän joutuu ikuisuudessa eroon Jumalasta. Tämän eron hän on itse valinnut.

        Jumala tuli Jeesuksessa ja poisti synnin Golgatalla kärsien synnistä rangaistuksemme.

        Nyt ihmiselle on avautunut tie ja mahdollisuus tulla takaisin Luojansa, Jumalan luokse. Tämä tie kulkee Jeesuksen ristin uhrin kautta. Se merkitsee uskoa Jeesukseen Raamatun ilmoittamalla tavalla. Jokaisen ihmisen on tultava Jumalan luokse Jumalan itsensä määräämällä tavalla tämän elämän aikana. "Ei kukaan tule Isän luokse muuten kuin minun kauttani" sanoo Herra Jeesus Kristus.

        Se, joka tulee Jeesuksen luokse, tulee Jumalan luokse. Hän saa kaikki synnit anteeksi ja pääsee Jumalan yhteyteen tässä ajassa ja tulevassa ikuisuudessa. Kuolema on siirtyminen ikuisuuteen.

        Se, joka kieltäytyy tulemasta eikä tule Jeesuksen luokse on hyljännyt sijaiskärsijän. Hän joutuu itse kärsimään rangaistuksensa omista synneistään. Jeesuksen uhrikuolema ei hyödytä häntä koska hän ei ole uskonut siihen eikä ole ottanut vastaan Jeesusta Vapahtajakseen.

        Jumalan tahto on pelastaa jokainen ihminen ja saada kaikki ihmiset yhteyteensä. Mutta hän ei ole tyranni joka pakottaa. Emme ole ohjelmoituja tahdottomia robotteja. Meillä on vapaa tahto ja valinnan mahdollisuus. Ihminen saa itse valita osansa tässä ajassa ja ikuisuudessa. Valinta tehtään kuitenkin tämän elämän aikana. Jos ihminen valitsee elämän ilman Jumalaa tässä ajassa, hän joutuu ikuisuudessa pois Jumalasta. Jos ihminen valitsee elämän Jumalan kanssa tässä ajassa, hän saa elää Jumalan kanssa myös ikuisuudessa.


    • aatteleppaitee

      Pyhänhengen pilkka jota ei voi saada anteeksi tarkoittaa että ihminen hylkää armon hengen eli ei ota Jeesusta elämään,kun Pyhähenki sitä tarjoaa,näin ihminen pilkkaa pyhäähenkeä.
      Pyhähenki näyttää todeksi synnin,vanhurskauden ja tuomion sanoo raamattu

      • Armo Armosta

        >>>Pyhähenki näyttää todeksi synnin,vanhurskauden ja tuomion sanoo raamattu


    • Voiko pyhän hegen pilkka tarkoitta jos sanoo: ettei ihminen saa syntejään anteeksi koska on pilkannut pyhää henkeä? Jos edes ymmärsit mitä tarkoitan?

      • Kyllä kaikki varmaan ymmärtää, mitä sinä tarkoitat. Tää vastaus tulee aika myöhään, mutta laitan kuiteski.
        .
        Pyhän Hengen pilkka on se, jos hylkää Jeesuksen ja tässä tilassa pysyy kuolemaansa asti. Se on se ainoa synti, joka täyttyy oikestaan vasta kuolemassa. Jos eläessään kuitenkin kääntyy ja ottaa Jeesuksen vastaan, niin Pyhän Hengen pilkkaa ei ole.

        "Ja jos joku sanoo sanan Ihmisen Poikaa vastaan, niin hänelle annetaan anteeksi; mutta jos joku sanoo jotakin Pyhää Henkeä vastaan, niin hänelle ei anteeksi anneta, ei tässä maailmassa eikä tulevassa."

        Eli Pyhän Hengen pilkka ei ole sanotuissa sanoissa, niin kuin Raamatun jakeesta käy ilmi. Monet ihmiset on pilkanneet Jeesusta ja Jumalaa yleensä. Tälläinenkin ihminen voi pelastua, kun tulee uskoon. Mutta jos ”sanoo jotakin Pyhää Henkeä vastaan”. Eli jos vastustaa Pyhää Henkeä. Jos sulkee sydämensä Pyhältä Hengeltä. Jos ei tarvitse Jumalaa. Jos kääntää selkänsä Jeesukselle, niin se on Pyhän Hengen pilkka. Joku voinut sanoin pilkata Pyhää Henkeäkin. Minäkin olen voinut niin tehdä. Se ei ole kadottava synti, vaan se on se synti, jos hylkää lopullisesti Jeesuksen. Näistä seuraavista jakeista se käy selvästi ilmi.


        Hepr. 10
        28 Joka hylkää Mooseksen lain, sen pitää armotta kahden tai kolmen todistajan todistuksen nojalla kuoleman:
        29 kuinka paljoa ankaramman rangaistuksen luulettekaan sen ansaitsevan, joka tallaa jalkoihinsa Jumalan Pojan ja pitää epäpyhänä liiton veren, jossa hänet on pyhitetty, ja pilkkaa armon
        Henkeä!
        .
        Eli, joka tallaa jalkoihinsa Jumalan Pojan - Eli, joka hylkää Jeesuksen ja niin tekemällä pikkaa, pitää halpana Armon Hengen, eikä ota vastaan Jumalan lahjaa.


      • jari-pek-ka kirjoitti:

        Kyllä kaikki varmaan ymmärtää, mitä sinä tarkoitat. Tää vastaus tulee aika myöhään, mutta laitan kuiteski.
        .
        Pyhän Hengen pilkka on se, jos hylkää Jeesuksen ja tässä tilassa pysyy kuolemaansa asti. Se on se ainoa synti, joka täyttyy oikestaan vasta kuolemassa. Jos eläessään kuitenkin kääntyy ja ottaa Jeesuksen vastaan, niin Pyhän Hengen pilkkaa ei ole.

        "Ja jos joku sanoo sanan Ihmisen Poikaa vastaan, niin hänelle annetaan anteeksi; mutta jos joku sanoo jotakin Pyhää Henkeä vastaan, niin hänelle ei anteeksi anneta, ei tässä maailmassa eikä tulevassa."

        Eli Pyhän Hengen pilkka ei ole sanotuissa sanoissa, niin kuin Raamatun jakeesta käy ilmi. Monet ihmiset on pilkanneet Jeesusta ja Jumalaa yleensä. Tälläinenkin ihminen voi pelastua, kun tulee uskoon. Mutta jos ”sanoo jotakin Pyhää Henkeä vastaan”. Eli jos vastustaa Pyhää Henkeä. Jos sulkee sydämensä Pyhältä Hengeltä. Jos ei tarvitse Jumalaa. Jos kääntää selkänsä Jeesukselle, niin se on Pyhän Hengen pilkka. Joku voinut sanoin pilkata Pyhää Henkeäkin. Minäkin olen voinut niin tehdä. Se ei ole kadottava synti, vaan se on se synti, jos hylkää lopullisesti Jeesuksen. Näistä seuraavista jakeista se käy selvästi ilmi.


        Hepr. 10
        28 Joka hylkää Mooseksen lain, sen pitää armotta kahden tai kolmen todistajan todistuksen nojalla kuoleman:
        29 kuinka paljoa ankaramman rangaistuksen luulettekaan sen ansaitsevan, joka tallaa jalkoihinsa Jumalan Pojan ja pitää epäpyhänä liiton veren, jossa hänet on pyhitetty, ja pilkkaa armon
        Henkeä!
        .
        Eli, joka tallaa jalkoihinsa Jumalan Pojan - Eli, joka hylkää Jeesuksen ja niin tekemällä pikkaa, pitää halpana Armon Hengen, eikä ota vastaan Jumalan lahjaa.

        "Ja jos joku sanoo sanan Ihmisen Poikaa vastaan, niin hänelle annetaan anteeksi; mutta jos joku sanoo jotakin Pyhää Henkeä vastaan, niin hänelle ei anteeksi anneta, ei tässä maailmassa eikä tulevassa."

        Niin ja pitää muistaa myös, että Jeesus puhui nuo sanat, kun eli täällä ihmisenä. Tuolloin ei ollut vielä Pyhän Hengen aikakausi alkanut, niin kuin se helluntaista alkoi.
        Nyt kun olemme Pyhän Hengen ajassa, niin Jeesus asuu meissä Pyhässä Hengessä tai sitten ei asu.
        Siksi voidaan sanoa, että Jeesuksen hylkääminen on Pyhän Hengen pilkka.


      • No, ainakin se kovettaa ihmisen niin, että hän ei usein edes kaipaa anteeksiantoa, vaan vaahtoaa ja kuohuu omaa kapinaansa.
        Eli se rangaistus näkyy monesti jo tässä elämässä.
        Mitä merkitystä Jumalan on antaa syntejä anteeksi,
        jos ihminen ei vähääkään välitä Jumalan pyhyydestä,
        vaan pilkkaa enemmän ja enemmän pyhiä asioita?
        Ei Jumala ketään väkisin taivaaseen vie.
        Kyllä siinä on itse määrätietoisesti, täydestä sydämestä, haluttava sinne
        ja pantava pois kaikki vilppi, vääryys ja pilkka.
        Kansaneläkkeen saa yleensä jokainen 65-vuotias,
        taivas ei ole automaattinen kansaneläke,
        vaan pyhän Jumalan, kuninkaitten kuninkaan valtakunta.


      • Moni sanoo myös niin, että ihminen, joka aidosti katuu
        pahoja tekojaan, ei ole koskaan tehnytkään Pyhän Hengen pilkkaa,
        vaikka luuleekin tehneensä.
        Herkkä, toimiva omatunto toimii silloin Pyhän Hengen ohjauksen mukaan.
        Paljon enemmän minä olisin huolissani muotojumalisuudesta, eli siitä, että on ulkonaisesti jumalisuuden muoto elämässä, mutta ei rakkautta, ei intoa
        Jumalan asioiden hoitamiseen, ei uudestisyntymisen tuomaa varmuutta
        sisimmässä, ei Jumalan työtoveriuden tuomaa intoa ja rauhaa.


      • Pyhä henkikö
        jari-pek-ka kirjoitti:

        Kyllä kaikki varmaan ymmärtää, mitä sinä tarkoitat. Tää vastaus tulee aika myöhään, mutta laitan kuiteski.
        .
        Pyhän Hengen pilkka on se, jos hylkää Jeesuksen ja tässä tilassa pysyy kuolemaansa asti. Se on se ainoa synti, joka täyttyy oikestaan vasta kuolemassa. Jos eläessään kuitenkin kääntyy ja ottaa Jeesuksen vastaan, niin Pyhän Hengen pilkkaa ei ole.

        "Ja jos joku sanoo sanan Ihmisen Poikaa vastaan, niin hänelle annetaan anteeksi; mutta jos joku sanoo jotakin Pyhää Henkeä vastaan, niin hänelle ei anteeksi anneta, ei tässä maailmassa eikä tulevassa."

        Eli Pyhän Hengen pilkka ei ole sanotuissa sanoissa, niin kuin Raamatun jakeesta käy ilmi. Monet ihmiset on pilkanneet Jeesusta ja Jumalaa yleensä. Tälläinenkin ihminen voi pelastua, kun tulee uskoon. Mutta jos ”sanoo jotakin Pyhää Henkeä vastaan”. Eli jos vastustaa Pyhää Henkeä. Jos sulkee sydämensä Pyhältä Hengeltä. Jos ei tarvitse Jumalaa. Jos kääntää selkänsä Jeesukselle, niin se on Pyhän Hengen pilkka. Joku voinut sanoin pilkata Pyhää Henkeäkin. Minäkin olen voinut niin tehdä. Se ei ole kadottava synti, vaan se on se synti, jos hylkää lopullisesti Jeesuksen. Näistä seuraavista jakeista se käy selvästi ilmi.


        Hepr. 10
        28 Joka hylkää Mooseksen lain, sen pitää armotta kahden tai kolmen todistajan todistuksen nojalla kuoleman:
        29 kuinka paljoa ankaramman rangaistuksen luulettekaan sen ansaitsevan, joka tallaa jalkoihinsa Jumalan Pojan ja pitää epäpyhänä liiton veren, jossa hänet on pyhitetty, ja pilkkaa armon
        Henkeä!
        .
        Eli, joka tallaa jalkoihinsa Jumalan Pojan - Eli, joka hylkää Jeesuksen ja niin tekemällä pikkaa, pitää halpana Armon Hengen, eikä ota vastaan Jumalan lahjaa.

        Jumalan pilkan saa anteeksi Jeesuksen pilkan saa anteeksi mutta Pyhän Hengen pilkkaa ei. Jeesus ei mitenkään liity Pyhän Hengen pilkkaamiseen Pyhä Hengen pilkkaaminen on mysteerio koko uskomisen asiassa eikä sitä kannata ihmisvoimin tai luulotellen ihmisille jonkinlaisena totuutena julistaa siitä ei tiedä kuin yksin Jeesuksen isä joka voi tehdä kipeitä yllätyksiä seurakunta uskovaiselle.


      • qwerty

        Kandee lukee toi linkki.


      • kyrpäjooseppi
        qwerty kirjoitti:

        Kandee lukee toi linkki.

        mix?


    • Hei !

      Pyhän Hengen pilkassa ei ole kyse yksittäisistä sanoista eikä teoista.

      Pyhän pilkka tarkoittaa kokonaisvaltaista uskon torjumista, Jumalan Hengen vastustamista, että ihminen torjuu Jumalan kaiken puhuttelun kun Jumala vetoaa parannuksen ja kääntymyksen puolesta.

      Jumala kutsuu ihmistä useasti ihmisen elämän aikana. Ihminen tekee joka kerta ratkaisunsa. Kun ihminen tarpeeksi kauan torjuu seuraa "paatumus" joka voi olla viimeinen. Silloin ihminen on syyllistynyt Pyhän Hengen pilkkaan, eli on jäänyt katumattomaksi ja kääntymättömäksi, eli ei ole Jeesuksesta perustanut mitään. Jumalan tarjoukset torjuttu.

      On yksi lysti sitten mitä syntiä ihminen tekee, varasteleeko suklaapatukoita vai vakavampaa, kummassakin on kyse Jumalan Hengen torjumisesta joka on eroa Jumalasta ja Jumalan Hengen johdosta.

      Sellaista syntiä ei ole olemassakaan mitä ihminen ei voi anteeksi saada. Jes 1:18.

      Katumus merkitsee aitoa synnin surua Jumalan edessä, ei naapurin Reiskan edessä esim. Aito synnin suru johtaa sellaiseen kääntymykseen joka johtaa synnin hylkäämiseen ja kääntymykseen ja sitä kautta anteeksiantoon.

      Hitler olisi voinut myrkkykapseleiden popsimisen sijasta kaivaa Raamatun ja olla vanhurskaiden joukossa. Minä en Hitlerille kohtaloa lue, mutta on tuollainen karrikoitu esimerkki. Mies ei kuitenkaan uskoon tullut ja poltti koko maailman Afrikkaa lukuunottamatta. 5 miljoonaa ruumista siksi kun satama oli hänen miestestään väärällä puolella rajaa.

      http://jarinhotelli.blogspot.com/search/label/1.6

      yst.t. jari

    • Tässä meillä on esimerkki Pyhän Hengen pilkkaamisesta? Kun Kristus Jumalan sormella ajoi ulos perkeleitä, selittivät Jerusalemista tulleet kirjanoppineet, että tämä Pyhän Hengen aikaansaannos oli perkeleen aikaansaannosta. He olivat sisimmässään vakuuttuneita siitä, että se oli jumalallinen teko. Mutta koska Vapahtaja niin kovin nuhteli heitä heidän ulkokultaisuudestaan ja tekopyhyydestään, he olivat täynnä silmitöntä vihaa Kristusta kohtaan ja se sai heidät pilkkaamaan Pyhää Henkeä.

      Tässä me saamme selityksen: jos Pyhän Hengen teko selitetään perkeleen teoksi, vaikka ollaan vakuuttuneita siitä, että se on Jumalan teko, se on Pyhän Hengen pilkkaamista. Mutta tästä näette, että on kysymys sangen vakavasta asiasta. Ei ole olemassa kristittyä, joka ei toisinaan ponnistelisi Jumalan armon vaikutuksia vastaan yrittäen uskotella itselleen: Mitä turhia, nämähän ovat kolkkoja ajatuksia! Mitä se on muuta kuin: Se on lähtöisin perkeleestä! Tämä oppi varoittaa meitä sielumme autuuden menettämisen uhalla seuraamaan Pyhää Henkeä vastaan hangoittelematta, milloin tunnemme Pyhän Hengen vaikutusta. Seuraava aste näet on, että ajatellaan: Mitä turhia, eihän se ole Pyhästä Hengestä! Ja seuraava aste on, että kohdistetaan vihamielisyyttä tähän tiehen, jota myöten Jumala tahtoo johtaa meitä autuuteen, ja sitten se, että pilkataan häntä. Oltakoon tässä siis varuillaan! Avattakoon Pyhälle Hengelle, milloin ikinä hän kolkuttaneekin, ja varottakoon pitämästä sitä raskasmielisyytenä. Ei ole kysymys leikin asiasta. Jos Pyhä Henki ei johdata meitä uskoon – me emme siihen pääse. Sitä, joka hänet hylkää, ei kukaan voi auttaa, ei edes Jumala. Jumala tahtoo näet säilyttää sen järjestyksen, jonka hän on laatinut meidän pelastamiseksemme. Hän ei liioin pakota ketään taivaaseen. Kristus oli silloin juuri parantanut miehen, jonka käsi oli kuivettunut, ja ajanut ulos perkeleen. Jokainen näki, että Jumalan voimat murtautuivat saatanan valtakuntaan, mutta nyt jumalattomat ihmiset sanoivat: Kas, hänessä on Beelsebub, ja sen tähden hän voi ajaa ulos pienet perkeleet. Kuitenkin he voivat, niin kuin hän heille osoitti, nähdä hänen toimistaan, hänen teoistaan ja sanoistaan, että hän oli perkelettä vastaan. Hänhän oli kukistamassa perkeleen valtakuntaa; eihän nyt perkele toki auttanut häntä kukistamaan omaa valtakuntaansa.

      Luuk. 12:10: ”Ja jokaiselle, joka sanoo sanan Ihmisen Poikaa vastaan, annetaan anteeksi; mutta sille, joka Pyhää Henkeä pilkkaa, ei anteeksi anneta.” Tästä taas näemme, että tämän synnin olemukseen kuuluu, että pilkka lausutaan julki, ja se tehdään tieten tahtoen.

      Hepr. 6:4–8: ”Sillä mahdotonta on niitä, jotka kerran ovat valistetut ja taivaallista lahjaa maistaneet ja Pyhästä Hengestä osallisiksi tulleet 5. ja maistaneet Jumalan hyvää sanaa ja tulevan maailmanajan voimia, 6. ja sitten ovat luopuneet – taas uudistaa parannukseen, he kun jälleen itsellensä ristiinnaulitsevat Jumalan Pojan ja häntä julki häpäisevät. 7. Sillä maa, joka särpii sisäänsä sen päälle usein tulevan sateen ja kantaa kasvun hyödyksi niille, joita varten sitä viljelläänkin, saa siunauksen Jumalalta; 8. mutta se, joka tuottaa orjantappuroita ja ohdakkeita, on kelvoton ja lähellä kirousta, ja sen loppu on, että se poltetaan.”

      Ylen tärkeä kohta! Tähän siis perustuu se tämän synnin erikoislaatuisuus, ettei se, joka se on tehnyt, milloinkaan enää voi tulla parannukseen. Se on mahdotonta. Hyvä Jumala ei johdata ihmistä tähän tilaan, vaan ihminen joutuu tähän tilaan omasta syystään. Kun tämä tila on saavuttanut tietyn määränsä, Jumala lakkaa vaikuttamasta ihmisessä. Silloin on tuomio hänestä langetettu, silloin ei enää ole olemassa sitä mahdollisuutta, että hän pelastuisi. Minkä tähden? Koska hän ei voi tulla parannukseen. Hänen sydämensä maan päällä lepää se kirous, etteivät Jumalan armon kaste ja sade sitä enää hedelmöitä.

      • Pyhän Hengen pilkasta oleva teksti lainattu

        38. iltaluento (lokakuun 23. p:nä 1885)

        C. F. W. Walther, USA


      • jaikal.se

        Meille on annettu armon evankeliumi. Jumala ei koskaan kiusaa ihmistä synnin tunnolla tarjoamatta armoa. Armo ja totuus kulkevat käsi kädessä. Jumalan ilmoittama totuus synnistä tarjoaa aina armoa. Siksi synnin tuntoon tullut syntinen saa syntinsä anteeksi kun uskoo Jeesukseen ja tekee parannuksen. Mikäli synnin "paljastuksessa" ei ole mahdollisuutta armoon ja anteeksiantamukseen, "paljastus" ei ole Jumalasta. Se on perkeleestä. Siksi meidän tulee aina pyrkiä johdattamaan ihmisiä evankeliumin totuuden kautta kokemaan Jumalan armo Kristuksessa Jeesuksessa. Silloin olemme Jumalan työtovereita.

        lainaamaasi Hepr. 6:4–8 Sanaa ei voida soveltaa suoraan meihin tämän päivän suomalaisiin. Sana täytyy ymmärtää sen asiayhteydessä.
        http://www.jaikal.se/48683132


    • Johanna*

      Tärkeä kysymys.

      Pyhän Hengen pilkkaa ei ainakaan nähdäkseni ole sanalliset teot sinänsä. Eli se että vain *sanoo* jotain, ei voi olla Pyhän Hengen pilkkaa, muutoinhan homma olisi sillä selvä, jos yksinkertaisesti luopuisimme sanaparin 'Pyhä Henki' käytöstä. Eli toimisimme niin kuin juutalaiset Jahve-nimen suhteen: emme enää lausu näitä sanoja. Voisimme kehittää kiertoilmauksen Pyhälle Hengelle. En kuitenkaan usko, että Pyhän Hengen pilkka olisi sillä ratkaistu.

      Olennaista Pyhän Hengen pilkassa on ymmärtääkseni se, että pilkkaaja viittaa nimenomaan Jumalan persoonaan ja haluaa halventaa ja valehdella Hänestä yms. Eihän pilkka voi olla Pyhän Hengen pilkkaa ellei pilkan kohteena ole Pyhä Henki.

      Edellä sanomaani liittyen annan esimerkin siitä, mikä mielestäni EI ole Pyhän Hengen pilkkaa (jos joku huomaa jonkin ongelman näkemyksessäni, voi korjata):

      On henkilö, joka on lapsuudessaan kasvanut ympäristössä, jossa on käytetty kristinuskoa lyömäaseena, ts. ei ole opetettu ja kerrottu kunnollisesti armosta, vaan on peloteltu helvetillä ja rangaistuksilla, on puhuttu ylimielisesti ja tuomitsevasti toiselle ihmiselle (esim. "Sinussa on paha henki! Sinä et ole uskovainen!" jne). Myöhemmin, esim. parikymppisenä, tämä kristinuskolla lyöty ja psyykkisesti tuhottu henkilö pilkkaa ja vähättelee sellaista, josta käyttää nimitystä 'pyhä henki'. Todellisuudessa hän ei kuitenkaan puhu Pyhästä Hengestä, vaan siitä, jonka *luulee* olevan Pyhä Henki, siis siitä, josta hänelle oli kerrottu vääristeltyjä asioita väärällä tavalla lapsuudessa ja nuoruudessa.

      Henkilö siis saattaa käyttää sanaparia 'pyhä henki' pilkaten ja vähätellen ilman, että hän puhuu todellisesta Pyhästä Hengestä. Näin ollen kysessä ei ymmärtääkseni voi olla Jeesuksen tarkoittama Pyhän Hengen pilkka.

      Esim. itselleni on lapsuudessa kristitty aikuinen ihminen, pyhäkoulun opettajan sijainen, sanonut vihaisesti, että minussa on paha henki ja etten saa mennä kirkkoon jne. Tämä johtui siitä, että minulla on eräs synnynnäinen poikkeavuus, eli en ollut samanlainen kuin muut, "normaalit" lapset. Tälläkin tavoin kristityksi itseään kutsuva aikuinen ihminen saattaa valehdella lapselle henkitodellisuudesta.

    • rohvessori

      Kaikki varmaan tietää, että anteeksisaamisen ehto on se että uskoo Jeesukseen. Joka ei usko, ei saa mitään anteeksi. Jos epäuskossa kuolee, sitä ei anneta anteeksi. Uskova joka kieltää uskonsa Jeesukseen, saa sen katumalla anteeksi kuten Pietarikin. Pyhän Hengen pilkan täytyy liittyä Jeesuksen tietoiseen torjumiseen. Muutenhan olisi kaksi anteeksiantamatonta syntiä: Hengen herjaus ja epäusko. Miettikää myös tilannetta, jossa Jeesus varoittaa fariseuksia pilkasta. Fariseusten olisi pitänyt tajuta, että Jeesus on Messias koska karkoitti pahoja henkiä joita ei voi pahalla vaan Jumalan Hengellä karkottaa.

      Matteus
      12:30 Joka ei ole minun kanssani, se on minua vastaan; ja joka ei minun kanssani kokoa, se hajottaa.
      12:31 Sentähden minä sanon teille: jokainen synti ja pilkka annetaan ihmisille anteeksi, mutta Hengen pilkkaamista ei anteeksi anneta.
      12:32 Ja jos joku sanoo sanan Ihmisen Poikaa vastaan, niin hänelle annetaan anteeksi; mutta jos joku sanoo jotakin Pyhää Henkeä vastaan, niin hänelle ei anteeksi anneta, ei tässä maailmassa eikä tulevassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2839
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      397
      2735
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2220
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      74
      1885
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1876
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1793
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1784
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      143
      1728
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1522
    Aihe