Volvo V70 -00 mk1 ovenlukot jäässä.

Volovonmies

Elikkäs mikä avuksi kun kaukosäädöllä aukeaa kuskin ovi ja takakontti, vänkärin oven saa auki sisältä mutta takaovia ei saa auki ollenkaan. Lämpimään halliin kun ajaa niin jonkin ajan kuluttua ovet aukeaa mutta heti -20 pakkasessa lukot ei aukea. Joten onko siellä ovensisällä joku sylinteri vai millä ne lukot aukeaa. Joku sanoi että niissä on niin jäykät vaseliinit että pakkasella sähkömoottori ei jaksa aukaista lukkoa mutta tiedä sitten. Onko joku paikka johon voi laittaa esim. lukkosulaa tai aseöljyä? Ja toinen juttu, missä sijaitsee tuossa termostaatti ja millanen vaihtaa? Kiitos jo nyt etukäteen.

8

2683

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Volovonmies

      Kone on muuten 2.5D.

      • Esra

        Joka ovessa on lukkomoottori lukkomekaniikkaan yhdistettynä. Jos on jäykkää vaseliinia tai vettä mekanismissa, jumittaahan se. Eipä ole minun autossani tosin koskaan jumitellut edes -30 asteessa, tosin autoni on pari vuotta vanhempi, josko silloin vielä laitettiin oikeanlaista vaseliinia. Lukkomekanismiin pääsee käsiksi purkamalla oven sisäverhoilun ja irrottamalla sitten lukkokoneisto ovikotelopeltien välistä.

        VAG-dieselissä termostaatti on alavesiletkun tyvessä, hieman ikävähkö paikka, mutta yläkautta se on vaihdettavissa, kun ottaa ylävesiletkun pois tieltä. Tietysti myös ilmarööri, joka menee etukotelosta tietokonelaatikkoon. Termostaattikotelon toinen ruuvi ei näy kuin peilillä. Akun maajohto kannattaa ottaa irti, ettei tunaroi oikosulkua laturin navasta maahan.


      • Anonyymi

        miten salpalukituksen saa pois päältä


    • 18+8

      Volvoissahan on ns. salpalukitus mikä tarkoittaa sitä, että kun lukitset auton kaukosäätimellä, niin kaikkien ovien lukot menevät hetken kuluttua salpalukitukseen jolloin niitä ei saa sisäpuolen kahvoista auki mitenkään ! - eli pakkaskeleillä kannattaa lukita ovet avaimella !

    • VolovonMies

      Kyllähän tuo termostaatti löytyi ja tuli vaihdettua, melko V:mäisessä paikassa oli se alempi pultti tuossa kotelossa :) Kädet verillä mutta auto lämmin.

    • cattityttö

      Mulla -06 V70 dieseli. Ongelmia piisaa. Kuskin takana oleva ovi lakkas aukeamasta kolme viikkoa sitten. Ei aukea mistään päin ja tänä aamuna. Yllätys, yllätys kuskin ovi ei enää auennu. Ulkona -34. En tiedä jäätyikö vai iskikö sama vika kuin takaovessa, joka lakkas toimimasta jo pienemmällä pakkasella. Olen 8 kk raskaana ja pirun hankala mahan kanssa hivuttautua varakuskin kautta ohjaajan paikalle ja penkin ees taas säätö vaikeaa, kun vipu hankalasti Volvossa siellä alla ja maha ottaa rattiin kiinni :( Normaalistikin penkin saa säädettyä vain ovi auki tai ulkoa käsin.

      Viime talvena lakkas antamasta lämpöä auton sisälle. Käytettiin Volvon huollossa. Ei mitään vikaa löydetty. Kaikki arvot ok. Mutta vaihdettiin sitten termostaatti. Alkoi olla kevät, niin ei tiedetty oliko merkitystä vai ei. No eipä ollut, kun nyt olen pakkasilla palellu autossa. Ei yli 5 asteen nouse sisälämpötila. Pääsääntösesti puhaltaa kylmää. Paksu talivtakki, pipo ja paksut hanskat ja penkin lämmitin täysillä, niin pystyy ajamaan. Muuten palellun.

      Mies mittasi, että moottorin lämpötila nousee normaaliksi ja kohta josta sisälle pitäisi lämmön tulla oli 80 astetta. Mutta kun joutui autosta jotain purkamaan, että pääsi mittaamaan, niin nyt sitten palaa jatkuvaan Turvatyynyn varoitusvalo ja huolla heti. Eli, kun johonkin kosket niin toinen kohta alkaa piiputtaa.

      Nyt taas aika Volvon huoltoon lämmityksen takia, mut tiedä sitten osaavatko taaskaan mitään tehdä ja löytyykö vika. Ja kun ne auton ajaa lämpimään halliin, niin lämmintähän se autoon puhaltaa. ulkona pitäis testata.

      Alkaa jo turhauttaa... Ja taas saa maksaa hirveän laskun huollosta. Seuraava auto on joku uudenkarhea sisäänajettu Toyota. Jolla ajankin sitten seuraavat 15 vuotta. Aikasemmat autot ollu kaikki Toyotia ja ei mitään vastaavia ongelmia ole ollu. Volvo kyllä ajo-ominaisuuksilta hyvä, mutta siihen se sitten jääkin. Kaikki osat ja huollot sika kalliita ja sitten näitä ihme vikoja alvariinsa.

      • Anonyymi

        Volvot on kyllä niin yliarvostetuja surkeita autoja ettei toista. Mahtaa tulla monelle vähän yllätyksenä, kannattaisi lukea foorumeja.


    • Anonyymi

      Samaa mieltä kyll kiinalainen ruumisauto on v90

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe