Reuman luontainen hoito!

terveyttä teille

8

477

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viljaton.
    • Syödään eletään

      Hei, olen Dermatomyosiitti -potilas, kokeillut monenlaisia ruokavalioita- ja aineita itsehoidossa. Valkosipulia pidän, inkiväärin ohella, ihan ykkösenä tulehdusten hillitsemisessä. Kurkumaa opettelen vasta käyttämään ruoanlaitossa. Piparjuuri, sitruuna, valkoviinietikka ja basilika ovat myös keittoaineksiani. Ruususuola ja merisuola, mutta miten paljon sitä jodia pitäisi saada ja mistä sitä saa, jos ei syö "tavallista" suolaa ?

      Mutta noista viljatuotteista on kyllä vähän erilaisia kokemuksia, paitsi tietysti vehnänmussuttamisesta. Pullat ja sämpylät ovat kyllä jääneet vähiin, vai voisiko sämpylöitä leipoa jostain hyvästä viljasta ?

      Mutta ruisleivästä en mielestäni saa oireita. Olenko niin ruisleipäuskovainen, vai mistä johtuu, mutta kyllä se ihan siltä tuntuu, että sen muutaman ruisleipäviipaleen, ihan Vaasan ruispaloja, tämä ei ole mainos, olen syönyt hyvällä ruokahalulla, eikä niistä mielestäni tule mitään oireita, jos tosiaan en syö muuta viljaa samana päivänä.

      Tuota pakuria en ole koskaan kokeillut, arvaiskohan. Kaikki ruokatietous on tervetullutta, kyllä niitä kannattaa ainakin kokeilla. Hampunsiemenistä en muuten ole ihan vakuuttunut, vähän pelkään, että sain niistä jotain oireita ja jostain luin, että alfa alfan, eli sinimailasen idut voivat laukaista SLE:tä, tai jotain autoimmuunisairauksia.

      • Dermatomyosiitti on

        Niin niiden sinimailasen itujen lisäksi härkäpavut mainittiin siinä kiellettyjen listalla, kun jostain luin, mut en muista mistä. Samoin vihreä tee, saa mulle outoja tuntemuksia.


      • Kyselijä kysyy
        Dermatomyosiitti on kirjoitti:

        Niin niiden sinimailasen itujen lisäksi härkäpavut mainittiin siinä kiellettyjen listalla, kun jostain luin, mut en muista mistä. Samoin vihreä tee, saa mulle outoja tuntemuksia.

        Ai niin ja sopiiko puhdas luomukaura reumapotilaille ? Jotenkin luulen, että sopii, mut oletteko "asiantuntijat" eri mieltä ?


      • Mistä roppa ravinnon

        Jos suolissasi on väärä bakteerikanta niin mikään ei noista auta. Ennenkuin korjaat bakteerit suolissasi.
        Yksi vaihtoehto on syöt 3 viikkoo vaikka omenia. Toinen ja helpompi syö maitohappobakteereita paljon monta tablettia päivässä ja kun apu tulee niin koko loppuelämäsi.


    • Suolet kuntoon

      27v reumaa nivelet solmussa , tekoniveliä, jäykistettyjä niveleitä. Tapasin Pessin lentokoneessa ja hänen kokemuksien ja tutkimuksien perusteela aloin syömään maitohappobakteereja jatkuvasti.
      Kaikki ylempien kirjotajien kokemukset ovat vatsan ja suolistoon liittyviä. Gluteeni jutut täytyy ensin tutkia ennenkuin alat mihinkään.

      SYÖKÄÄ BROPRIOOTTEJA nitriittiä sisältävät ruuat ovat pahimpia ei oikeastaan muut.
      Jos terve ihminen ottaa maitohappobakteeereja 1 niin reumaa sairastava ottaa 3 tabua. Itse syän B vitamiini tabletteja 4 kpl aamuisin. Tulen toimeen 5mg kortisoonilla ja 2x/v mapteerauksella.

      http://domino.utu.fi/tiedotus/tiedotukset.nsf/0/49b82639d24da04fc22569af003bd2fe?OpenDocument

    • 100µg

      Auringon säteily saa aikaan ihossa D-vitamiinin tuotannon. Valitettavasti tätä ilmaista elämän eliksiiriä ei näillä leveysasteilla saa kuin keskellä kesää ja silloinkin vain keskipäivän aikaan. Iän myötä tämäkin herkku vähenee: mitä vanhempi, sen huonommin iho kykenee sitä muodostamaan. D-vitamiinin muodostuminen voi jäädä vain neljännekseen nuoriin verrattuna. Järkevät ihmiset eivät polta nahkaansa keskipäivän aikaan, vaan käyttävät aurinkosuojavoiteita, jotka myös estävät D-vitamiinin muodostumista. Niinpä järkevät ihmiset saavat ruskettuneen ihon, mutta eivät D-vitamiinia. Huonona kesänä he eivät saa kumpaakaan.

      Luiden ja lihasten lisäksi D-vitamiini näyttää suojaavan sydäntä ja verenkiertoa. D-vitamiinin puute lisää riskiä kuolla sydämen ja verenkierron sairauksiin. Erityisen myönteinen vaikutus sillä näyttäisi olevan aivojen verenkierrolle. Nyt jo selvitetään voisiko se osaltaan suojata aivohalvauksilta.

      D-vitamiini on olennainen steroidihormoni, joka lisää lihassolujen määrää ja massaa. Näin se vaikuttaa tukielimistön toimintaan. Se vaikuttaa lihaskipuihin myös analgeettisesti.

      D-vitamiini on elintärkeä luuston ylläpitäjä, kasvattaja ja lujuuden rakentaja. Sitä tarvitaan, jotta kalsium imeytyisi luustoon. Se on hormoni, jota elimistö tuottaa ihossa auringonvalon vaikutuksesta. Riittävä D-vitamiinin saanti ehkäisee myös monia kansanterveydellisesti merkittäviä sairauksia ja edistää siten suomalaisten yleistä hyvinvointia. D-vitamiinin on todettu parantavan lihasten toimintaa ja siten vähentävän esimerkiksi vanhusten kaatumisriskiä. Myös syövän, diabeteksen, nivelreuman ja MS-taudin ehkäisyssä D-vitamiinin käytöstä on näyttöä.
      Lapsilla vakava D-vitamiinin puutos johtaa riisitautiin ja aikuisilla luiden pehmenemiseen. Lisäksi D-vitamiinilla saattaa olla vaikutusta myös kaamosmasennuksen ja sydäntautien torjumisessa. Sen on myös todettu parantavan vastustuskykyä ja ehkäisevän influenssaa. D-vitamiinin terveysvaikutuksia tutkitaan jatkuvasti.

      Lihas- ja luustokivut ovat yleisiä ja ne voivat johtua D-vitamiinin piilevästä puutteesta, kertoo uusi Manchesterin yliopiston tutkimus. Sen tekijöiden joukossa on myös suomalainen nimi, Huhtaniemi, IT. Raportin julkaisee reumalääkäreiden lehti Annals of Rheumatic Diseases.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/puhutaandeesta.pdf

      D-vitamiini ja urheilu
      http://youtu.be/gQs4CFc3yNE

      Peak Athletic Performance and Vitamin D
      http://www.vitamindcouncil.org/news-archive/2007/peak-athletic-performance-and-vitamin-d/

      Riittävä D-vitamiinitaso veressä, yli 80 nmol/l, auttaa ylläpitämään tervettä luuntiheyttä ja -kovuutta kaikenikäisillä, erityisesti ikääntyvillä. Terve luu paranee nopeammin murtumasta kuin pehmennyt. D-vitamiini myös lisää lihasvoimaa ja kestävyyttä, jolloin kaatumiset vähenevät.. Osteoporoosi on luuston sairaus, jossa luun lujuuden heikentyminen altistaa murtumalle. On arvioitu, että Suomessa on yli 400 000 osteoporoosista kärsivää henkilöä, ja ehkä saman verran niitä, joilla luun haurastuminen on alkanut lievänä (osteopenia). Ja vuosittain tapahtuu noin 30 000 - 40 000 luunmurtumaa, joissa osasyynä on luuston haurastuminen.
      http://www.pronutritionist.net/luusto-lujaksi-kirja-apua-osteoporoosin-itsehoitoon/

    • 100µg

      Luuston haurastuminen vaivaa yhä useammin jo lapsuusiässä. Tuoreen tutkimuksen mukaan esimerkiksi helsinkiläislasten luunmurtumat ovat selvästi lisääntyneet. Luuston haurastumisen syynä on D-vitamiinin puutos. Dosentti Outi Mäkitie ennustaa, että osteoporoosista on tulossa merkittävä lastensairaus. Hänen mukaansa helsinkiläislapsista noin puolella on D-vitamiininpuutos jo vastasyntyneenä. Mäkitien arvelee myös, että Suomessa on suuri joukko nuoria aikuisia, joilla on merkittävä riski sairastua osteoporoosiin jo ennen keski-ikää.
      Hauras luusto on riskitekijä osteoporoosin lisäksi myös varhaiselle nivelrikolle ja muille tuki- ja liikuntaelinsairauksille. Ympärivuotisen ja riittävän D-vitamiinin lisäksi luuston normaali kehitys vaatii liikuntaa.
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2090

      "The doses of sunshine or oral vitamin D3 used in healthy children should be designed to maintain 25(OH)D levels above 50 ng/mL. As a rule, in the absence of significant sun exposure, we believe that most healthy children need about 1,000 IU of vitamin D3 daily per 11 kg (25 lb) of body weight to obtain levels greater than 50 ng/mL. Some will need more, and others less. In our opinion, children with chronic illnesses such as autism, diabetes, and/or frequent infections should be supplemented with higher doses of sunshine or vitamin D3, doses adequate to maintain their 25(OH)D levels in the mid-normal of the reference range (65 ng/mL) — and should be so supplemented year-round (p. 868)."

      - Cannell JJ, Vieth R, Willett W, Zasloff M, Hathcock JN, White JH, Tanumihardjo SA, Larson-Meyer DE, Bischoff-Ferrari HA, Lamberg-Allardt CJ, Lappe JM, Norman AW, Zittermann A, Whiting SJ, Grant WB, Hollis BW, Giovannucci E. Cod liver oil, vitamin A toxicity, frequent respiratory infections, and the vitamin D deficiency epidemic. Ann Otol Rhinol Laryngol. 2008 Nov;117(11):864–70.

      1000 IU jokaista lapsen 11 painokiloa kohden ympäri vuoden, allekirjoittajana mm. Christel Lamberg-Allardt. Tavoitetaso artikkelin mukaan olisi 65 ng/ml eli noin 160 nmol/l.

      Äidin D-vitamiinin puute raskauden aikana heikentää lapsen luontaisen immuunivasteen kehittymistä. Se voi altistaa syntyvän lapsen muun muassa autoimmuunitaudeille, kuten ykköstyypin diabetekselle. Raskaana olevien ja hedelmällisessä iässä olevien naisten tulisikin kiinnittää erityistä huomiota D-vitamiinin riittävään saantiin, suomalaisasiantuntijat muistuttavat.
      http://ruohikolla.blogspot.com/search/label/D-vitamiini

      Valtaosa tilastoista osoittaa, että useimmilla vakavasti sairailla ihmisillä on D-vitamiinin puutos tai heillä on ollut se menneisyydessä. Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että D-vitamiini voi suojata sairauksilta tavallisesta flunssasta syöpään. Lasten sairaudet kuten autismi, astma ja nuoruuden diabetes ovat leimaa-antavia niinä vuosina, jolloin meitä on käsketty välttämään aurinkoa. On alettu epäillä, että D-vitamiinin puutos liittyy näihin lasten sairauksiin.
      http://www.terveydenjuuri.fi/D3vit.pdf

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5259
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4715
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3006
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1757
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1730
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1643
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1571
    Aihe