Onko 6kk selibaatti yleistä?

miettijä_38v

On ilmeisesti aika yleistä ajatella ihmisjoukkoa katsellessaan,että koska kukakin on viimeksi seksiä harrastanut. Olen joskus lukenut joistakin tutkimuksista, että nuorena (n.20-40 vuotiaana) on yllättävänkin suurella osuudella ihmisistä säännöllinen seksielämä, korkeintaan puolen vuoden selibaattitaukoja tms.

Jos ajattelen itseäni ja omaa kaveri- ja tuttavapiiriäni sekä työtovereitani ikähaarukassa 20-40v niin arvioisin, että korkeintaan 15-20% tuntemistani tuon ikäisistä on sellaisia, joilla viimeisestä seksikerrasta on yli 6kk. Naisista ehkä 10-15% kuuluu tuohon kategoriaan ja miehistä 20-30%. Sellainen tuntuma, että lähes kaikki ajautuvat puolen vuoden sisällä edellisen loppumisesta ainakin jonkintasoiseen uuteen suhteeseen. Onkohan tämä realistinen arvio? Selibaatti lienee siis nuorempien ihmisten keskuudessa aika harvinaista.

12

800

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mitä sanoo

      Vaimoni julisti syksyllä 2011 selibaatin viideksi vuodeksi 2 nais ystävänsä kanssa.
      Meitä oli sitten 3 miestä ilman pillua ikähaarukka( 39-43v) sovittiin miesten kanssa ettei meiltä pillu lopu. Kuljettiin tansseissa ja kaikilla miehillä on nyt sitten salaseura. Yksi meistä otti jo vaimostaan eron ja hänen häitään vietetään heinäkuussa.Jukka on pannut eron vireille helmikuussa.Hän lunasti exältä
      asunnon ja uusi tuleva vaimo muutti Jukan luo. Jukan vaimo oli itkenyt ja sanonut miksi rikoit heidän avioliiton. jukka oli kertonut ettei hän rikkonut vaan sinä ,kun et enää pillua antanut.

      Olemme sopineet kavereitten kanssa ,että minä ilmoitan erosta vaimon syntymäpäivänä 2.6.2012. Ilmoitan hänelle ,että saa jatkaa selibaattia vaikka lopun elämää. Meillä on Eijan kanssa vielä salainen suhde ,mutta ilmoituksen jälkeen ei ole. Olen suunnitellut ,että lunastan talon itselle.

      • HEHEHEHEH

        :D Ei jumankekka!!


    • yks äijä

      Oikein! Hyvä jätkät!
      Ihan turha alkaa edes puhumaan mistään selibaatista parisuhteessa jos ei ole terveydellisiä perusteita. Kyllä sitä mies aina jostain naisen löytää. Kyllä säännöllinen seksi kuuluu parisuhteeseen. Turha on naisten sitten enää itkua vääntää, kun "peli" on jo menetetty ;)

      • Maalarikevat

        Tasan tuota samaa mielta. jos toisella riittaa varat paattamaan selibaatista niin miksei toisella riittaisi varat paattamaan seksinsaannistaan


    • nainen*

      ihme kun mun miestä tekis mieli lyödä teidät asfaltiin, ku luki tätä tekstiä. onneks en oos uhteessa tollasten sairaiden 100%äijätpilluonparasta-miesten kanssa. huh huh.. itse just testaillaan kauanko ollaan selibaatissa eikä kyllä suhde todellakaan kaadu siihen- aika yksinkertaisia ihmisiä tollaset, jotka ottaa seksin takia eronn? niinku.. mitäs vittua? kuka alkaa suhteeseen pelkän seksin takia (liittoon asti) mittää? ehkä jotkut miehet on vain halujen perässä juoksevia sieluttomia koneita.. onneks mulla ja mun miehellä on paljon yhteistä ja voitais olla vaikka vuosi ilman jos huvittaa. osataan sentää pitää hauskaa monipuolisesti. ootte aika yksinkertasta porukkaa. ette sitten osaa puhua asiaa selviks, ku alatte pettämään ja eroamaan. heikko suhde ollu. aika luuseri meninkiä. sori nyt vaan.

      • .

        eikös siellä naiset eivät osannet puhua. Mielestani ne vain ilmoittit sen selibaatinjuttun. Joten turhaan haukkut niitä jätkiä.

        yt
        Mies,
        jolle vakisuhdessa seksiä ja paljon muutakin vaimon kanssa.


    • Nainen38eronnut

      Ennen olin sitä mieltä, että naisen on oikeus olla haluamatta. Sitten luin erään australialaisen terapeutin kirjan, kirjan nimeä en muista. Sen luettuani muutin näkemystäni. Usein naisen halut vähenevät tai loppuvat, miehen säilyvät paremmin. Joten on vain kohtuullista tehdä kompromissi seksin suhteen.

      Joutavan päiväistä hapatusta puhua kaiken kestävästä rakkaudesta. Kun suhde on uusi, niin useinmiten siihen liittyy fyysinen puoli. Toisesta ei malta pitää näppejään erossa. Mies on onnessaan naimisiin päästessään. On joku jakamassa juhlaa ja arkea. Ehkä nainen tykkää laitella kotia nätiksi ja kokata ja muutenkin hoivata miestä. Säännöllinen seksielämä, ei enää työlästä enemmän tai vähemmän satunnaisen partnerin metsästystä.

      Kunnes sitten muutaman vuoden tai vuosikymmenien päästä koittaa yllätys. Vaimo ei enää anna. Sopimus on muuttunut. Tästä ei rakkauden alkuhuumassa ollut mitään puhetta. Mies ei osannut aavistaakaan tätä, kun he niin hyvin sopivat fyysisesti yhteen. Nyt puhutaan rakkaudesta. Se tarkoittaa siistiksi puunattua kotia ja silitettyjä vaatekasoja. Herkullisia aterioita. Ja yöllä pitkää flanelliyöpaitaa ja villasukkia. Siinä mahdollisemman toisessa laidassa vuodetta. Jos vahingossa hipaiset, niin särkee päätä. Ei se enää rakkaudelta vaikuta, kun toista ei saa koskettaakaan, lähentelyn pelossa.

      Pihtaaminen on sopimusrikkomus. Sairaudet ovat asia erikseen, mutta usein niitäkin voidaan hoitaa ja oireita helpottaa. Pihtaaminen on vain itsekkyyttä. Kompromissi ei vaadi naiselta mahdottomia. Jos mies tahtoo kahdesti viikossa ja nainen kerran kuussa, niin sovitaan kerran viikossa. Vähemmän haluava saa valita ajankohdan, jotta voi valmistautua. Usein haluttomankin osapuolen halut siitä syttyvät, kun pääsee vauhtiin. Seksi lisää yhteenkuuluvuutta ja tyytyväisyyttä suhteeseen.

      • nainen38eronnut

        Lisäys: Nuorilla selibaatti lienee yleisempää parisuhteessa elävien kuin sinkkujen keskuudessa. Mikäli ei oteta vapaaehtoisesti yksin ja seksittä eläviä lukuun.

        Kirja, jota muistelin, on todennäköisesti Seksipäiväkirjat (Bettina Arndt). Seksuaalisuudesta ja haluttomuudesta on kirjoitettu paljon asiallista kirjallisuutta, suosittelen vierailemaan kirjastossa tai kirjakaupassa. Avartavaa luettavaa kaikille.

        Jos selibaatti on kahdenkeskinen sopimus ja tyydyttävä tapa elää, niin mikäs siinä. Mutta harvalle normaalilla testosteronipitoisuudella varustetulle parisuhteessa elävälle miehelle se sitä on. Jos selibaatti on tyydyttävä olotila, niin siitä ei tarvitse kirjoittaa kiroillen ja solvaten (nainen*)! Mikä sinut sai tästä asiasta noin tuohduksiin, kyseessä on neutraali keskustelu, mielipiteiden vaihto. Ei sota.


    • aina vaan ilman

      Itselläni alkoi juuri 6 kuukausi ilman seksiä, syy siihen on että mies ei pidä seksistä ja sanoo sen olevan likaista. Mies on seurustellut noin 5 kertaa eli olen hänen kuudes tyttöystävä. Olen ensimmäinen jolle hän kertoi tuon vaivan kun olimme olleet harrastamatta 4 kk. Neljä helvetin pitkää kuukautta. Olen alkanut pitää itseäni seksiaddiktina koska en vain saa kertakaikkiaan enää mieheltäni. Olen yrittänyt puhua että kokeiltaisiin seksiä hänen ehdoillansa mutta aina se on jäänyt. En suorastaan kehtaa enää vonkata enkä tahtoisi laittaa miestä vaihtoon, mitä tässä pitäisi enää tehdä?

    • no hard feelings

      Meillä pisin seksitön aika 1,5 vuotta. Johtui hankalasta raskaudesta ja synnytyksen jälkeisestä väsymyksestä yms. Oli niin paljon muuta mielessä että ei ehtinyt naimista miettiä. Rakastamme toisiamme ja olemme toistemme parhaat ystävät. Tietenkin selibaatti toi kireyttä ja epävarmuuttakin ja piti malliksi riidelläkin mutta seksi ei ollut ratkaisevaa vaan kaikki muu mitä elämässä tapahtui. Olemme ollut 17 vuotta yhdessä ja seksielämämme on kaikenkaikkiaan hyvää ja ihanaa. Kannatti odottaa sillä mieheni kanssa on ihana rakastella... Selibaatista on jo monta vuotta.

    • haluta vaiko eikö

      Meillä se ainakin on tosiasia. Ollaan oltu vuosi yhdessä ja seksi loppui heti yhteen muutettuamme. Olen mieheltä kysellyt asiasta ja sain vastaukseksi että ei huvita/haluta. Aikani hakkasin asian takia päätä seinään ja nyt ei minuakaan enää kiinnosta...hänen kanssaan.
      Ainoa asia mikä pitää meidät yhdessä on taloudelliset syyt. Mies maksaa viulut mukisematta ja on tyytyväinen että kotona on joku "hengetär". Mulla on oma elämä, tapaan ystäviä, biletän ja ehkä hankin seksini muualta. En vielä 38-vuotiaana haluaisi lopettaa seksielämääni. Loukkaa aivan älyttömästi se ettei oma kumppani halua. Ihan turha asiasta on enää puhua kun sitä ei toista siihen seksiin voi pakottaa. Ja kun saan asiani järjestykseen, lopetan tämän. Seksi vaan kuuluu parisuhteeseen. Ei ole normaalia elää loppuelämäänsä selibaatissa!

    • haluta vai palaa

      Nim. halutako vai eikö, miksi jatkat miehesi kanssa jos joudut näin pian hakemaan seksiä muualta? Mitkä asiat haluat saada järjestykseen, asutko miehen asunnossa? Hukkaat teidän molempien aikaa, kun jatkat tuota meininkiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1290
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1066
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      69
      835
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      770
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      698
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      681
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      658
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      644
    Aihe