Lennosto lähtee

Kuljunkalle

Ovatkohan Pirkkalan lentomeluvalittajat nyt tyytyväisiä, kun 500 henkeä työllistävä lennosto lähtee Rissalaan ja Rovaniemelle. Tilalle tuleva kuljetuslentue ja Koelentokeskus tusklin työllistävät läheskään samaa määrää.

19

541

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jeshh! Jeshh!

      Hävittäjälaivueiden lentomelu ei koske suinkaan vain Pirkkalan kentän vieressä asuvia, vaan melualue on ulottunut kauas Tamperen Peltolammille ja Hallilaan. Kaikki kentälle laskeutuvat koneet saapuvat matalalla lentäen Hallilan ja Peltolammin asuntoalueen yli, häiriten näin tuhansia asukkaita.

      Melua tuottavat vain Hornetit, matkustajakoneiden melu on hyttysen ininää verrattuna hävittäjien jylinään. Varsinkin pimeälentoharjoitukset ovat olleet hermoja rasittavia, kun koko laivue tulee kentälle yhdeksän ja kymmenen välillä illalla, kone toisensa jälkeen.

      Luultavasti henkilöstön määrä ei paljon vähene, kuljetuslentue ja koelentokeskus työllistänevät kohtuullisen määrän ihmisiä. Hyvä näin.

    • Spodeode

      Kohtuullisen... Koelentokeskuksen henkilövahvuus on tälle hetkellä 59 ja kuljetuslentueen ehkä 90.
      Taitaa Pirkkalassa ja Tampereella tulla omakotitaloja ja muita kämppiä myyntiin aika reilusti, kun porukkaa häipyy Itä- ja Pohjois-Suomeen.

    • Kaikki kiva viedään

      Hävittäjälaivueiden lentoääni ei koske suinkaan vain Pirkkalan kentän vieressä asuvia, vaan riemu on ulottunut kauas tänne Nokialle asti josta koneet palaavat esim. harjoituksista Pohjanmaalta, ihastuttaen näin tuhansia pirkanmaalaisia. Äänet ovat täällä Nokiallakin ihan päivittäisiä ja niihin on totuttu, monelle vanhalle omakotiasujalle on ollut päivän kohokohta nähdä yli lentävä Hornet-muodostelma samoin kuin lapsille jotka ovat aivan innoissaan. Itsekin keski-ikäisenä katseeni tähyää taivaalle ja kuullessani ettei kyseessä olekaan viholliskone hymy leviää kasvoilleni. Ystäväni Hervannan Kanjoninkadulla - jonka vierestä Hornetit laskeutuvat 400 metriin ennen varsinaista loppukiitoa Pirkkalaan - kertoi menettäneensä elämänhalunsa kuullessaan tämän suru-uutisen. 22 vuoden eläkeiän aikana hänen suurin onnensa on ollut katsella Hornetien laskeutumista, todennäköisesti sen vuoksi että venäläiset sotien aikaan tappoivat hänen kaikki sukulaisensa. Mutta toivottavasti saamme jotain muuta tilalle, ehkäpä kentän voi vuokrata jonkin kansainvälisen taitolentoryhmän käyttöön jolloin saamme päivittäin ihailla heidän harjoituksiaan.

    • Melu - mut hyvä melu

      Ymmärrän jotenkin teitä pirkkalalaisia melusta kiivastuneita, mutta loppujen lopuksi en kyllä kuitenkaan ymmärrä koska kuuntelen samaa ääntä joka päivä eikä se Isänmaan melu minua haittaa. Joo se on ihan totta että täällä Porintien varrella Nokian puolellakin hornetit ovat ihan jokapäiväinen tapaus. Todennäköisesti on niin että kun tietävät Pirkkalan puolella että siellä ne ovat, pelkkä tietoisuus aiheuttaa jo kiukkua. Täällä periferiassa Nokialla taas se ei periaatteessa koske meitä vaikka joka päivä näemmekin laivueen ylilennon. Joten kyseessä saattaa olla Pirkkalassa pelkkä psykologinen ongelma. No sama ongelma on kyllä meilläkin täällä Pinsiössä kun en osaa vastata aina lasten kysymyksiin: "koska ne hornetit taas tulee???"

      • Hornet ja hernet

        Turha selitellä millään psykologisella jutulla.

        Otapa huomioon, että sielä Porintien suunnassa hävittäjät lentävät jo korkealla ilmassa, ja vaakalennossa, jolloin melu kuulijaan nähden on jo vaimeampaa. Lentokentän läheisyydessä ja nousemis/laskeutumisreiteillä melu on kovempaa koska koneet ovat lähempänä kuulijaa.

        Tampereen Peltolammilla asuvana tiedän tasan tarkkaan, minkälaista Hornettien melu on. Laskeutumista ohjaava reittimajakka määrää kaikki lentokoneet laskeutumaan juuri Peltolammin asuntoalueen ylitse, ja kun Hornettien tullessa jälkipoltto päällä, satut olemaan ulkosalla, se on sellaista jyrinää että kuulosuojaimia TODELLA kaipaa. Reittiliikennekoneet ovat hyttysen ininää hävittäjien rinnalla.


    • Veronmaksaja minä

      Hyvä että vähennetään noita armeijan suojatyöpaikkoja. Menisivät oikeisiin töihin ne jotka vain leikkisi sotaa veronmaksajien rahoilla.

    • Poltosta jälkeen

      Heh heh Peltolammin poika/tyttö. Hornet EI KOSKAAN tule laskuun jälkipoltto päällä eikä jälkipoltolla edes lähdetä joka kerta. Onhan ääni toki erilainen kuin liikennekoneessa.
      Tule tänne Halliin ja Jämsään kuuntelemaan kuinka koelentokoneet vetää ympyrää ja ylösalas eri tehoasetuksilla niin saat oikean käsityksen lentomelusta. Täällä se ei haittaa.
      Ai niin, se Koelentokeskushan siirtyy Pirkkalaan...

      • hernet ja horneet

        Ihan sama mikä poltto päällä niillä on. Helkkarinmoista jylinää kuitenkin pitävät lehtäessään talojen yläpuolella. Koelentokeskus tosiaan siirtyy Pirkkalaan, mutta varmaankin käyvät edelleen siellä Kuorevedellä vetämässä ympyränsä.


      • Ufoja kokeilevat;//

        Niin siirtyy ja alueesta tulee nimeltään New Area 51.
        Siellä aletaan testaamaan magneettipulssilla ilmassa pysyviä uusia häivelautasia..
        Ne vasta melkoista pauketta pitävätkin ja yli lentäessään häviää tv-signaalikin niiden moottoreiden mangneettikentän vuoksi hetkellisesti. Tulette saamaan, mitä tilasitte. Eli ojasta allikkoon ollaan menossa!


      • äijänkääpä
        hernet ja horneet kirjoitti:

        Ihan sama mikä poltto päällä niillä on. Helkkarinmoista jylinää kuitenkin pitävät lehtäessään talojen yläpuolella. Koelentokeskus tosiaan siirtyy Pirkkalaan, mutta varmaankin käyvät edelleen siellä Kuorevedellä vetämässä ympyränsä.

        Onhan se kiva kun naapurin kans voi jutella pihalla ilman horrnettitaukoja. Jaa miksikö taukoja? kun ei kuule edes omaa ääntään saati että erkki kuulis. Ei ole jälkipolttoa mutta arkajalat lentää hiljaa ja matalalla, kun äite käski ja se kuuluu kolminkertasten lasien läpitte sisälle parin kolmen kisan päässä kentältä Pirkkalaan päin.


    • Menköön vaikka kuulo

      Lähtekööt sen jälkeen kun kerrankin rikkovat äänivallin (sehän on ehdottomasti kielletty ja lentäjälle välittömästi potkut). Jos lähtiäisiksi tekevät äänivallinposautuksen, mullakin mieli on hyvä ja meidän lapset Peltolammilla saavat kuulla sen ihanuuden jonka kerran olen Pohjanmaan päällä saanut kuulla: ei ole upeampaa ääntä kuin äänennopeuden rikkova hävittäjäkone.

      • Ana-lysaattori

        Kuka mistäkin orkkunsa saa.


      • (+,+) hyi sentään!
        Ana-lysaattori kirjoitti:

        Kuka mistäkin orkkunsa saa.

        anaalistako sinä sen saat?


      • <¨>
        (+,+) hyi sentään! kirjoitti:

        anaalistako sinä sen saat?

        Analysaattori analysoi.

        Jos äänivallin rikkomisesta saa kicksejä, niin kaikin mokomin. Toivon vain, että se tehdään jossain muualla kuin asutuksen kohdalla.


    • HH...

      Pirkkalasta siirretään 300-400 työpaikkaa Jyrki Kataisen kotiseudulle Siilinjärvelle sekä Rovaniemelle ja Jyväskylään. Aivan varmasti on pääministerillä sormensa pelissä tässä, sitä vaan ei ikinä myönnetä! Lentomelu on pikkuasia, kun työpaikat politikoidaan muualle Suomeen.

    • urpot jotka luulee

      Luuletteko tosiaan että lennot vähenee. Mitä kaikkee mahta kuulua koelentohommiin, yölentoja, laskuja ja nousuja vähän huonommassakin kelissä yms. eli kyllä toimintaa riittää vielä Pirkkalan kentällä samaan malliin, hyvä niin.

    • turhaa valitusta

      Jaa,a itse olen puolueellinen kun työpaikka sattuu sijaitsemaan varuskunnantiellä Pirkkalassa, ja siksi toiseksi olen asunut Peltolammilla, sekä Pirkkalssa. Eipä kyllä melu häirinnyt yhtään. Tottahan se on, että Horneteista lähtee aika meteli, mutta se on hetkittäistä, eikä ainakaan mun elämääni ole koskaan häirinnyt....
      Mieluusti olis Hornetit Pirkkalassa saanu olla, mutta ympäristötekijät ( valittavat asukkaat ) vaikuttivat osaltaan siihen, että koneet lähtee muualle.
      Lähiaikoina on tullut vierailtua paljon Nurmijärvellä viikonloppuja, ja melkein ärsyttävämpää se on, että siinä kun on Helsinki-Vantaa vieressä, niin ei viiden minuutin taukoa ole, kun koneet laskeutuvat siitä melkein parvekkeen yli....meteli ei ole yhtä kova tietenkään, mutta jatkuva. Toisaalta, kaikkeen tottuu. En mä ymmärrä miten tuollaset asiat voi olla niin iso ongelma.

      • MIHINKÄÄN

        LÄHE


    • Satiaissaaren Simppa

      Alueuutisten mukaan parisataa lähtee ja satakolkyt tulee tilalle. Ei puhuttu mitään viidestäsadasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      298
      3325
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1629
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1349
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1250
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1230
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1151
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      157
      1044
    Aihe