20v ja hiukset lähtee

kohta kajlu

Oon 20v mies ja harveneminen alko vuosi-pari sitten. Ensin nousi ohimoilta ja nyt jos tarkasti katsoo saattaa nähdä hiuksien harvenevan jo päälaeltakin. Olen käyttänyt finaa noin 1,5 vuotta, melko tuloksetta mielestäni. Aloitin Rogainen käytön noin viikko sitten ja mielestäni hiuksia lähti erityisen paljon muutaman päivän käytön jälkeen, joten päätin nyt lopettaa sen ainakin toistaiseksi, Huomasin sen viimeistään silloin kun viemärinaukolle oli kuivuneena jäänyt paljon pieniä hentoja hiuksia, vaikka minulla on kuitenkin ihan keskipitkät hiukset. (myös pidempiä hiuksia lähti kyllä mielestäni enemmän). Aloitin myös ketokonatsolin käytön, nizoral-voiteena ja shampoona. Shampoon huomasin kuivattavan päänahkaa jonkin verran, voidetta laitoin ensin vain hiusrajaan, mutta lopetettuani rogainen, ajattelin kokeilla sitä myös päälaelle jos siitä saisi jotain apua tuuhennukseen. ( vaikka ei hiukseni vielä niin hirveän pahalta näytä) . Jos vain saisi edes kaljuuntumisen pysähtymään! Tätä menoa minulle tulee varmasti pälvikalju muutaman vuoden sisällä, jonka todella haluaisin välttää.Ohimot ei häiritse niin pahasti,nehän pystyy sitten joskus korjaamaan vaikka hiustensiirrolla, jos sen tarpeelliseksi näkee. Näytän ilman hiuksia todella typerältä, joten en todellakaan haluaisi luopua hiuksistani.

Kertokaa kokemuksianne rogainesta ja ketokonatsolista,haluaisin kuulla etenkin muilta nuorilta kaljuuntuvilta. Mitä mieltä olette, olisiko minun pitänyt jatkaa rogainen käyttöä? (säikähdin siis että loputkin hiukseni tippuvat) . Rogaine myös tuntui myös kuivattavan hiuksia jonkin verran, en tiedä olisiko pitäny aloittaa ensin pienemmällä annostuksella.

Olen kuullut myös biotiinista, mistä sitä saisi parhaiten ja auttaako todella?

14

1832

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ja säkö oikeasti et

      ole tietoinen,että JUURI NOIN SEN ROGAINEN KUULUUKIN ALKUUN TOIMIA??!! Lopetit sen käytön juuri kun se osoitti sinulle toimivansa niinkuin pitää,äly hoi älä jätä lukisit edes käyttöohjeet vaikka olisitkin tynnyrissä kasvanut!

    • Miekkonen21

      Kyllä se fina tehoaa. Ilman finaa tilanne voisi olla toinen, joten kannattaa ainakin siinä pysyä. Ole onnellinen, että pystyt finaa käyttämään itselleni ei sopinut, kun kuukauden ajan koitin ja koko ajan voimistui sivuvaikutukset. Rogainella on alussa shed vaihe, jossa kärsineet hiusnystyt siirtyvät ja putoavat pois uuden vahvemman tieltä. Toki jos rogaine ärsyttää päänahkaa tajuttomasti niin kannattaa harkita sen käyttöä.

    • kohta kalju

      En huomannut mainita siitä, että tiedän kyllä tuon sheding-vaiheen kestävän muutamisen viikkoa, mutta minulla kun on niin ohuet hiukset ja olen netistä lukenut kokemuksia jossa rogaine on tuhonnut hiukset miltei kokonaan, siis hiustenkasvu ei ole ikinä edes alkanut shedding vaiheen jälkeen. Ja kun tilanteeni ei ole vielä niin paha en haluaisi riskeerata olemassa olevia hiuksiani...onko kellään rogainesta näitä huonoja kokemuksia, että hiukset lähteny vaan päästä?

    • kohta kalju
    • _Assorted_

      Itse olen 21v ja käyttänyt nyt Gefinaa vuoden ja neljä kuukautta. Olen todella yllättynyt, jos finasteridi ei sinulla auttanut, sillä se on hyvin harvinaista. Yleensä fina jakaa mielipiteet sivuvaikutuksien takia, ei niinkään toimivuuden. Rogaine on hyvä lisä finan rinnalle, mutta mikäli sivuvaikutuksia ei sinulla ole ollut, niin kannattaa finan käyttöä jatkaa. Koska se ainakin takaa sen, että vähintään päässä olevat hiukset siellä pysyvät, vaikkei uutta kasvaisikaan.

      Itselläni sikäli hyvä tilanne, että eritoten naisilta olen saanut kommenttia, että näytän ilman hiuksia paljon komeammalta kuin pitkällä letillä, mutta olen päättänyt silti taistella lettini puolesta kun kaikki on mennyt hyvin tähän saakka. Toivotaan että muutaman vuoden sisällä tulisi jotain merkittävää uudistusta kaljulääkkeisiin, siihen asti pysyn finasteridissa, ellei sivareita ilmene jossain vaiheessa. Tosin ne olisivat jo tulleet, tuskin enää tässä vaiheessa yhtäkkiä alkavat.

    • vinkkinä sulle...

      Suosittelen sua ehdottomasti menemään lääkärille ja pyytämään ton fina-lääkkeen käyttöösi saman tien. Tosin terkkarilääkäreille ei kannata mennä tämän asian takia, sillä ovat melkein aina täysin tietämättömiä näistä hiustenlähtöasioista ja eivät muutenkaan halua alkaa mitään lääkkeitä tällaisten vaivojen takia alkaa kirjoittelemaan. Ainakin näin mulle kävi, kun kävin aikoinaan terkkarilääkärissä valittamassa hiustenlähtöä.

      On aika turha koittaa vaikuttaa asiaan jollain hömppähoidoilla, kun ei niistä ole kuitenkaan mitään todellista apua ja ovat enemmänkin vain rahanmenoa. Sun kannattaa varata aika johonkin hyvälle yksityislääkärille tai jos asut Hesassa, niin suosittelen sua menemään saman tien konsultaatioon johonkin plastikkakirurgille, yleensä kun konsultaatioajat ovat ilmaisia!! Voisit kysyä sieltä tota fina-lääkettä ja harkita hiustensiirtoon menoa, jos vaan varat riittävät.

      Lisäksi sun kannattaa alkaa säästämään rahaa hiustensiirtoa varten vaikka heti saman tien, jos se on vaan sulle mahdollista ja jos välität hiustesi laadusta ja hyvinvoinnista. Ei se hiustensiirtoon meneminen ole loppupelissä mikään niin kallis juttu edes tavalliselle työläiselle, vaikka käytännössä niin on annettu aina ymmärtää, varsinkin muiden ihmisten puheissa.

      Oon itse menossa hiustensiirtoon professori Nordströmin klinikalle ensi kuussa, vielä just 30v-synttäreiden tienoilla:) Kävin siellä konsultaatiossa viime vuoden joulukuussa ja päätin varata ajan, kun tota tukkaa on hieman lähtenyt tosta ohimoiden kohdalta. On kuitenkin stressannut mua tämä hiusjuttu niin pitkään, että päätin sitten kerralla puuttua ongelmaan.

      Mulle siirretään siis 1600 hiusta pääasiassa ohimoiden kohdalla ja hintaa operaatiolle tulee n. 5600-euroa, eli ainakin mun mielestä pieni summa, kun on kuitenkin kyse omasta ulkonäöstä, hiuksista ja hyvinvoinnista. Aivan hyvin tollaisen rahasumman voisi käyttää typerämminkin.

    • kohta kalju

      Minulla on siis käytössä jo tuo finasteridi, en tiedä sitten onko se hidastanut kaljuuntumista jossakin määrin, mutta päälaella esiintyy jo harvenemista, joten ei se ainakaan kaljuuntumista ole saanut loppumaan. Ajatettelin hakea duta reseptiä, jos se auttaisi vähän paremmin. Toistaiseksi laitan siis vain nizoral-voidetta ohimoille ja päälaellekkin, heti suihkun jälkeen, ajattelin kokeilla näin muutamisen kuukautta ja jos tuloksia ei ala näkyä en tiedä mitä teen. En haluaisi alottaa rogainea, koska se saattaa tuhota loputkin hiukseni.

      • Todennäköisyys sille

        että Rogaine veisi loputkin hiuksistasi on pienempi kuin,että jäisit auton alle. Koko elämä on täynnä riskejä ja osa niistä on vain otettava jos haluaa elää. Rogainen käyttö on niistä pienimpiä.


    • kohta kalju

      Onko sulla jotain katetta tuolle todennäköisyydelle? Netistä lukenut monia kokemuksia, yllättävän monelle käynyt niin.

      • Eipä täällä

        suolipalstalla tuosta ole puhuttu. Finasteridista paljonkin. On silti selvää,että Finaakin käyttää Suomessa monta tuhatta miestä ilman mitään sivuvaikutuksia muutamaa sivareista kärsivää täällä kirjoittelevaa kohti.


    • kohta kalju

      Miten se nyt liittyy mihinkään?

    • ei_keinoa

      Olen myös parikymppinen mies, kärsin lievästä kaljuuntumisesta, polvekkeet ovat nousseet ja hiuksia harventuntut päälaelta jo noin kolmen vuoden ajan. Aloitin ensin priorin kapseleiden käytön jossai luvattiin hiuksille lisää elinvoimaa ja vahvuutta. kyseisistä kapseleista ei minulle ollut lähes lainkaan hyötyä. ainoastaan hiukset vahvistuivat mutta muuten eivät päässä pysyneet vaan hiustenlähtö jatkui entisestään. Olin sitten muutaman vuoden käyttämättä mitään ja ajattelin elämäntapojen muutosten parantavan sitten hiustenlähtöä. Mitään edistystä ei tapahtunut, epäilin liian usein hiusten pesemisen aiheuttavan liiallista hiustenlähtöä joten pesin hiukseni kahden, korkeintaan kolmen päivän välein, mutta silloin hiukset alkavat olemaan aika rasvoittuneet jo kun liikuntaa tulee harrasteltua.
      Aloin käyttämään rogainen liuoksia ja yhteensä 5 purkkia olen käyttänyt, suoraansanoen ei aiheuttanut minkäänlaisia muutoksia hiusteni suhteen, ainoastaan rahaa paloi ja pää-nahka hilseili ja kutisi kovempaan tahtiin, joten lopetin rogainen käytön. Sitten aloin käyttämään viviscal puristeita, hoitotulokset eivät ole olleet läheskään sen mukaiset jota olen toivonut, maitohöytyvää kasvaa päähän, mutta ne lähtee hiusten käsittelyssä heti irti. suihkussa menevät viemäriin ja kammatessa irtoavat välittömästi. En usko hiustenlähtöön nytten olevan mitään keinoa joka pitäisi hiukset tukevasti päässä. Nämä litkut ja puristeet vaan saattavat hidastaa hieman hiustenlähtöä, mutta ne irtoavat jokatapauksessa. Asia on hyvin stressaava varmasti usealle nuorelle.
      Elämäntapojen luulisi vaikuttavan myös hiustenlähtöön, liikuntaa tarpeeksi, mutta tuskin siitäkään apua on jokaiselle, hiustenlähtöön voi olla monenlaista yksilöllistä tekijää.

    • Kannattava!

      Käyppäs tutustumassa
      www.hiusvalitys.com

    • kaljuuntuvapaska

      Vedä siiliksi pää ja sitten jossain vaiheessa kokonaan kaljuksi. Itsekin olen 20 ja päätin ajaa pääni kaljuksi 18 vuotiaanaja kasvatin myös parran (onneksi kasvaa hyvin). Näytän paljon paremmalta tällaisena ja rahaa säästyy kun ei laita sitä turhiin hiustuotteisiin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3108
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1265
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1251
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1056
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      52
      947
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      914
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      826
    Aihe